Πέμπτη, 14 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΘέατρο«Γκρουπ Θέραπι» κι όποιος αντέξει….

«Γκρουπ Θέραπι» κι όποιος αντέξει….

|

Το ξέγνοιαστο βράδυ που πέρασε το περασμένο Σάββατο η κα Ειρήνη χάρη στην θεατρική παράσταση «Γκρουπ Θέραπι» με την υπογραφή του ερασιτεχνικού θιάσου «Ο Σουρής» 

Η κυρία Ειρήνη βάδιζε με δυσκολία στηριζόμενη στο μπαστούνι που είχε γίνει πια αχώριστος φίλος της τα τελευταία δυο χρόνια. Οι πόνοι στα πόδια τη δυσκόλευαν πολύ και ακόμα και οι μικρές αποστάσεις για εκείνη φάνταζαν σαν Μαραθώνιος…

Της Μαρίας Τσακωνιάτη

«- Τι τα θέλω εγώ τα Θέατρα;;» μονολογούσε καθώς κατευθυνόταν προς το Αμφιθέατρο του Δήμου. «Εγώ δεν μπορώ να σύρω τα πόδια μου, η έξοδος με μάρανε…»

Η επιμονή της κόρης της όμως δεν της άφησε και πολλά περιθώρια διαπραγματεύσεων.

Ήρθε ένας εξαιρετικός Θίασος από τη Σύρο (σ.σ. ο ερασιτεχνικός σύλλογος «Ο Σουρής» που γιόρτασε φέτος τα 40 χρόνια ζωής με περισσότερες από 50 διαφορετικές παραστάσεις), της είπε, και οι πληροφορίες λένε ότι ανεβάζουν μια πολύ καλή κωμωδία. «Θα πάμε οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι καμία αντίρρηση».

Κι έτσι η κυρία Ειρήνη βρέθηκε το βραδάκι του Σαββάτου στο Αμφιθέατρο του Δήμου να περιμένει το άνοιγμα της αυλαίας για ένα «Γκρούπ Θέραπι» που έμελε να της μείνει αξέχαστο.

Γιατί γέλασε με την ψυχή της, γιατί για δυο ώρες δεν πονούσε και δεν σκεφτόταν τίποτα από τα αγκάθια της καθημερινότητας.

Απλά παρακολούθησε επί σκηνής έξι διαφορετικοί χαραχτήρες, ο καθένας με τους δικούς του ψυχαναγκασμούς να συνυπάρχουν για λίγο, περιμένοντας έναν ψυχίατρο που ,καθόλου τυχαία, δεν εμφανίστηκε ποτέ…

Και είδε πώς αυτοί οι ξένοι μεταξύ τους άνθρωποι, ανακάλυψαν μέσα από εντάσεις και προσωπικές υπερβάσεις, ότι η μοιρασμένη αγάπη μπορεί να ξεκλειδώσει την ψυχή και να ελευθερώσει το πνεύμα.

Κι έτσι εκείνο το βράδυ η κυρία Ειρήνη έφυγε από το Θέατρο παίρνοντας μαζί της ένα χαμόγελο, και την επιβεβαίωση ότι τελικά η αγάπη παραμονεύει παντού…

Υ.γ. Το άρθρο βασίζεται σε αληθινό περιστατικό  

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δεκαπενταύγουστος 2025: 81.500 επιβάτες φεύγουν για τα νησιά – Η μεγάλη καλοκαιρινή έξοδος

Γεμάτα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Αυξημένη κίνηση και μετά την αργία

Κάδος στο κεδροδάσος: 30 μέτρα που αποκαλύπτουν την έλλειψη παιδείας

Όταν ο εθελοντισμός δεν φτάνει και η αδιαφορία σκορπίζει σκουπίδια στον αέρα

Άνοδος 6,5% στην επιβατική κίνηση των αεροδρομίων ΥΠΑ, «Πετάει» η Σύρος με 125,5% αύξηση

Ρεκόρ για τη Σύρο και σταθερή άνοδος σε Πάρο, Νάξο και Μήλο – Συνολικά 44,7 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά αεροδρόμια το επτάμηνο.

Μήνυμα Δημάρχου Τήνου για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία της Μεγαλόχαρης

Ο Παναγιώτης Κροντηράς στέλνει ευχές και μήνυμα αλληλεγγύης στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, τιμώντας ταυτόχρονα την επέτειο του τορπιλισμού της «Έλλης».

Η Πορτάρα της Νάξου: Το μνημείο των 26 αιώνων που φυλάει μυστικά και θρύλους

Από τον Διόνυσο και την Αριάδνη έως τις σύγχρονες μάχες για την προστασία του εμβληματικού μνημείου που στέκει αγέρωχο στο Αιγαίο

Δωρεάν βραδινά δρομολόγια Σαντορίνης – Θηρασιάς με το «ΑΛΜΙ»

Ο Δήμος Θήρας επεκτείνει τη θαλάσσια σύνδεση των δύο νησιών, προσφέροντας βραδινά δρομολόγια χωρίς κόστος για κατοίκους και επισκέπτες.

Χίος: Αγώνας για τον πλήρη έλεγχο της μεγάλης πυρκαγιάς, 42.000 καμένα στρέμματα γης

Μειώθηκε η ένταση της φωτιάς στη Βόρεια Χίο – Εκτεταμένες οι καταστροφές σε σπίτια, δάση και δίκτυο ηλεκτροδότησης.

ΑΜΣ Φιλωτίου: Άνοιξαν οι εγγραφές για τη νέα σεζόν στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου

Η αθλητική οικογένεια του Φιλωτίου καλεί παλιούς και νέους αθλητές να φορέσουν ξανά τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια.

Καβαλώντας τα κύματα, μιλώντας στον άνεμο, μία μέρα με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Lennart Neubauer (photos)

Από τους λόφους της Νάξου μέχρι την αλμυρή άκρη της Λαγκούνας, πέρασα μια ολόκληρη μέρα με τον Lennart Neubauer, τον 21χρονο Παγκόσμιο και Ευρωπαίο Πρωταθλητή Windsurf Freestyle, ανάμεσα σε σανίδες, ιστορίες και τον ρυθμό του Bob Marley.

Ίος: Το νησί που ζει το πιο φωτεινό του καλοκαίρι

Αυθεντική κυκλαδίτικη ψυχή, χρυσές παραλίες και γιορτές που γεμίζουν το Αιγαίο με χαμόγελα.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο