Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαWind: Περιμένει νέο ρεκόρ στη χρήση data το φετινό καλοκαίρι

Wind: Περιμένει νέο ρεκόρ στη χρήση data το φετινό καλοκαίρι

|

Νέο ρεκόρ στη χρήση data αναμένεται να σημειώσουν φέτος οι συνδρομητές της WIND και οι ξένοι επισκέπτες που κάνουν περιαγωγή στο 4G δίκτυο της εταιρείας, καθώς μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού.

Νέο ρεκόρ στη χρήση data αναμένεται να σημειώσουν φέτος οι συνδρομητές της WIND  και οι ξένοι επισκέπτες που κάνουν περιαγωγή στο 4G δίκτυο της εταιρείας, καθώς μπαίνουμε στην καρδιά του καλοκαιριού. 

Η Γενική Διεύθυνση Δικτύου της WIND έχει προετοιμαστεί φροντίζοντας για την επέκταση της κάλυψης 4G και της διαθεσιμότητας του δικτύου ανά την επικράτεια. Η κίνηση του δικτύου 4G αναμένεται να αυξηθεί κατά 300% καθώς ‘Έλληνες αλλά και ξένοι επισκέπτες, θα καταναλώσουν χρόνο ομιλίας και άφθονα MB προκειμένου να μοιραστούν στιγμές και να απαθανατίσουν τις ομορφιές της Ελλάδας, να σερφάρουν στο internet μέσω του κινητού τους και φυσικά στα social media.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Δικτύου της WIND, η χρήση δεδομένων θα «τινάξει τη μπάνκα στον αέρα» με επίκεντρο της Κυκλάδες, όπου τα πρωτεία αναμένεται να διεκδικήσουν η Μύκονος, η Πάρος και η Σαντορίνη. Από τα νησιά του Β. Αιγαίου, πρωταθλήτρια αναμένεται να αναδειχθεί η Σάμος όπου πέρσι αντίστοιχα η χρήση data είχε αυξηθεί κατά 99% αλλά και η  Μυτιλήνη χάρη στο νέο δίκτυο 4G της WIND στο νησί.

Όσο για τις εφαρμογές που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον; Το YouTube αναμένεται να είναι και φέτος ο απόλυτος κυρίαρχος καθώς τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν έχουν τη δυναμική για να το εκθρονίσουν από την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των χρηστών.

«Οι διακοπές στη χώρα μας προσφέρονται για χρήση των υπηρεσιών δεδομένων καθώς οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες θέλουν να μοιραστούν με βίντεο και φωτογραφίες τις όμορφες εμπειρίες τους από το μοναδικά τοπία της Ελλάδας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προετοιμάσει τεχνικά το δίκτυο 4G με ιδιαίτερη έμφαση στις τουριστικές περιοχές ώστε οι πελάτες μας να απολαύσουν πολύ υψηλές ταχύτητες και μεγάλη διαθεσιμότητα. Το Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Δικτύου θα παρακολουθεί τη ζήτηση και τη χρήση σε 24ωρη βάση με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης όπου χρειαστεί» δήλωσε ο Νίκος Πανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Δικτύου της WIND.

Η κάλυψη του δικτύου 4G της WIND αγγίζει σήμερα το 80% της επικράτειας και σχεδόν το 100% σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας καθώς και στις τουριστικές περιοχές και τα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Seatrack σε Καμάρι και Περίσσα. Πρόσβαση στη θάλασσα για όλους

Εγκαθίστανται νωρίτερα φέτος τα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης για άτομα με αναπηρία στις παραλίες της Σαντορίνης

Δυναμική παρουσία της Π.Ν.Αι. στο 10ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στη Καλαμάτα

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να γευτούν δημιουργίες των σεφ πάνω στις νησιώτικες συνταγές

Έναρξη ναυαγοσωστικής κάλυψης στις πολυσύχναστες παραλίες της Πάρου

Ο Δήμος Πάρου εξασφαλίζει έγκαιρα την προστασία λουομένων για τα έτη 2025 και 2026

«Παίρνει σύνταξη» και κρεμάει το γιλέκο του ο Όσκαρ της ΕΛ.ΑΣ

Μετά από οκτώ χρόνια δράσης, ο σκύλος περιπολίας που «διάβαζε» τα σήματα και εντόπιζε κινδύνους, αποχωρεί με τιμές και συγκίνηση

Σαντορίνη: Το Santorini Experience επιστρέφει 10-12 Οκτωβρίου 2025 για 8η χρονιά

9 βραβεία για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση του Αιγαίου

Η Σύρος φιλοξενεί το 4ο Summer School για την υγεία παιδιών και εφήβων

Διήμερο επιστημονικών δράσεων με θέμα την ανάπτυξη, τη συμπεριφορά και τη φροντίδα υγείας στη σύγχρονη εποχή

Νάξος: Η φιλαναγνωσία ως γέφυρα έμπνευσης στα ολιγοθέσια σχολεία

Μαθητές από εννιά σχολεία συνάντησαν τον συγγραφέα Δ. Λεϊμονή μέσα από τα βιβλία του και τις δικές τους δημιουργίες

Η Ρόδος στην καρδιά της ευρωπαϊκής έρευνας για την ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» συνδιοργανώνουν τη Συνεδρίαση Ολομέλειας του έργου ICARIA στο πλαίσιο του Horizon Europe

Dive In Action: Καθαρίζοντας βυθούς και ακτές – Δράσεις για ένα ελεύθερο από πλαστικά Αιγαίο

Η Dive In Action, με τη στήριξη φορέων της Σαντορίνης, συμμετέχει στο τριήμερο δράσεων του προγράμματος Plastic Free Greece στο νησί

Εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες μέσω τηλεϊατρικής από το Νοσοκομείο Σύρου

Νέες ειδικότητες διαθέσιμες σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. – Εξυπηρέτηση χωρίς μετακινήσεις για κατοίκους των Κυκλάδων

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο