Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΤι αλλάζει ο Mark Zuckerberg στο facebook

Τι αλλάζει ο Mark Zuckerberg στο facebook

|

Με μία επιστολή, την οποία ο δημιουργός του Facebook, ονομάζει ως “μανιφέστο” το κοινωνικό δίκτυο αποφασίζει να φιλτράρει το περιεχόμενό του. 

Με μία επιστολή, την οποία ο δημιουργός του Facebook, ονομάζει ως “μανιφέστο” το κοινωνικό δίκτυο αποφασίζει να φιλτράρει το περιεχόμενό του. 

Ο σκοπός του Facebook είναι να απαλλαγεί ο κάθε χρήστης -όσο είναι αυτό εφικτό- από ψευδείς ειδήσεις, περιεχόμενο που προάγει τον ρατσισμό, προβάλλει το γυμνό ή προσβάλλει ανθρώπους και ιδεολογίες. Πολλές ήταν οι περιπτώσεις που το Facebook αφαίρεσε περιεχόμενο που είχε ιστορική αξία επειδή σε αυτό απεικονιζόταν γυμνά παιδιά, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, μηνύματα με ρητορική μίσους ή ρατσιστικό περιεχόμενο κυκλοφορούσαν ελεύθερα μέσα σε αυτό.

Για το σκοπό αυτό, ο Mark Zuckerberg, βρήκε το χρόνο να γράψει μία επιστολή 6.000 λέξεων περίπου, στην οποία περιγράφει μία νέα εποχή λειτουργίας των αλγορίθμων του Facebook, θέτοντας, μάλιστα, πολύ υψηλά τον πήχη, καθώς θεωρεί ότι το όραμά του για τη σύνδεση του κόσμου μέσω του κοινωνικού δικτύου θα έρθει πιο κοντά στην ολοκλήρωσή του, καταπολεμώντας όλα τα φαινόμενα που προκαλούν προβλήματα και αναταραχές.

Ο Mr. Facebook έχει πολύ υψηλούς στόχους, αλλά οι χρήστες του Facebook συνεχίζουν να έχουν μεγάλη ανάγκη από καλύτερα εργαλεία φιλτραρίσματος του περιεχομένου που λαμβάνουν στο καθημερινό news feed τους. Για το Facebook η λύση για έναν περισσότερο συνδεδεμένο κόσμο βρίσκεται στους καλύτερους αλγόριθμους λειτουργίας του κοινωνικού δικτύου, οι οποίοι αναμένεται να προικιστούν με τεχνητή νοημοσύνη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Όγκοι του Θύμου Αδένα: Σπάνιοι αλλά Αντιμετωπίσιμοι με Σύγχρονη Θωρακοχειρουργική

Θύμωμα και θυμικό καρκίνωμα στο πρόσθιο μεσοθωράκιο: ποιοι κινδυνεύουν, ποια συμπτώματα να προσέξετε, πώς γίνεται η διάγνωση και ποιες είναι οι θεραπευτικές επιλογές.

Το δικό μου Καστράκι: εκεί όπου η μνήμη γίνεται θάλασσα

Ενα προσωπικό οδοιπορικό στο Καστράκι∙ το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, τα καλοκαίρια, οι άνθρωποι και οι δεσμοί που ριζώνουν.

Blue Star Naxos: Νυχτερινή αναχώρηση από Πειραιά και χωρίς προσέγγιση στην Αστυπάλαια

Λόγω της σημερινής 24ωρης απεργίας ναυτεργατικών σωματείων, το πλοίο αναχωρεί 23:30 από Πειραιά (αντί 17:30) και ακολουθεί τροποποιημένο δρομολόγιο στις Κυκλάδες· δεν θα προσεγγίσει Αστυπάλαια.

Ονοματοθεσία ανώνυμων οδών στη Νάξο: Κάλεσμα για συμμετοχή των πολιτών

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προχωρά στη διαδικασία ονοματοθεσίας και αρίθμησης οδών στη Χώρα και τα Αγγίδια, με στόχο τη διευκόλυνση κατοίκων και επισκεπτών.

Μήλος: Συναγερμός στο Κλέφτικο, τουριστικό σκάφος με 6 Αμερικανούς εμφάνισε βλάβη

Η Λιμενική Αρχή Μήλου τέθηκε σε επιφυλακή μετά από ηλεκτρολογική βλάβη κατά την άπαρση άγκυρας. Το σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον Αδάμαντα· όλοι καλά στην υγεία τους.

Ρεκόρ αφίξεων: Πάνω από 1,6 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια των Κυκλάδων το καλοκαίρι του 2025

Σαντορίνη και Μύκονος στην κορυφή, με την Πάρο και τη Νάξο να ακολουθούν – Η αντιστοιχία αφίξεων και επιχειρήσεων δείχνει το «βάρος» του κάθε νησιού.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Περιμετρικά Αγγιδίων αύριο (26/09) πρωινή διακοπή ρεύματος

Αγγίδια (είσοδος) έως οδό Φιλίας & Άγ. Πολύκαρπο Χώρας – εργασίες ΔΕΔΔΗΕ, προσοχή στην επανατροφοδότηση

Νάξος – Σαγκρί: Επενδυτικό οικόπεδο 10 στρ. με πανοραμική θέα στο Αιγαίο

Κορυφή «Πλατιά Ράχη», τοπωνύμιο «Αγριλιές» — ισόπεδη έκταση, απεριόριστη θέα σε Πάρο & ηλιοβασίλεμα • Ιδανικό για τουριστική ανάπτυξη

Fast & Easy Naxos – Εξυπηρετήσεις & delivery στη Νάξο χωρίς δεσμεύσεις

Από «θελήματα» και αγορές μέχρι επαγγελματικές διανομές — πληρώνεις μόνο όταν στέλνεις, πληρώνεσαι αμέσως

Άνδρος: Αγωνία για 54χρονο ψαρά — Σε εξέλιξη έρευνες στο Ακρωτήρι Καμπανού

Περιπολικό του Λιμενικού και ιδιωτικό σκάφος «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή υπό τον συντονισμό του ΕΚΣΕΔ

Blue Star Naxos: από 19/9 αναχώρηση 11:05 από Νάξο για Πειραιά — αρχίζει το χειμερινό πρόγραμμα

Σύμφωνα με το Naxos Blue Travel, το νέο ωράριο θα ισχύει όλο τον χειμώνα. Δείτε αναλυτικά τη διαδρομή Αστυπάλαια–Κατάπολα της επόμενης ημέρας.

Σκοπελίτης: Αλλαγές δρομολογίων 19–21/09/2025 λόγω κακοκαιρίας

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Zas Travel Νάξου ενημερώνει: το δρομολόγιο της Παρασκευής μεταφέρεται για Σάββατο και του Σαββάτου για Κυριακή — δείτε αναλυτικά τις ώρες.

Απαγορευτικό: Στις 9.30 το βράδυ απόψε αναχωρεί το “Blue Star Naxos” (Πίνακας)

Λόγω κακοκαιρίας αλλάζουν αναχωρήσεις/ακυρώνονται δρομολόγια. Τι ισχύει ανά πλοίο, πότε χρειάζεται αλλαγή εισιτηρίων και ποιες μεταφορές επιβατών έγιναν.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Σε ποιες περιοχές θα έχει αύριο το πρωί (20/09) διακοπή ρεύματος

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «Προσωρινή Διακοπή», θα επηρεαστούν Μπαούζι Δαμαριώνα, Αυλωνίτσα, Άγιος Δημήτριος και Αγ. Ανάργυροι Σαγκρί.

ΔΕΔΔΗΕ: Τρίωρη διακοπή ρεύματος αύριο (22/09) στα χωριά της πεδινής Νάξου

Νάξος: Προσωρινή διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 22/09 (09:00–12:00) σε Γλινάδο, Άγιο Αρσένιο, Μύλους & Αργάνι Τριπόδων

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα έως τις 10:00 — εξαιρούνται Αργοσαρωνικός & Μαρμάρι

Σε ισχύ προληπτικό μέτρο του Λιμενικού λόγω ισχυρών βοριάδων· επανεκτίμηση στις 10:00. Οι ταξιδιώτες να επικοινωνούν με τα πρακτορεία τους.

Μελάνες Νάξου: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις αυξήσεις στο νερό και πάνε σε .. δημοψήφισμα

Κάτοικοι ζητούν επιστροφή στις παλιές τιμές και δίκαιη τιμολόγηση· ετοιμάζεται ηλεκτρονική ψηφοφορία για συλλογική στάση

Κουφονήσι: Αμερικανοί άφησαν 500€ φιλοδώρημα — «Δεν θα κλείσω μάτι!» λέει ο σερβιτόρος (video)

Παρέα 8 ατόμων κατέπλευσε με σκάφος, έφαγε αστακό και φρέσκα ψάρια· λογαριασμός 750€ και tip 500€ που θα μοιραστεί σε 22 εργαζομένους.

Απαγορευτικό απόπλου: Ποια πλοία και σε ποια λιμάνια είναι “δεμένα”

Δυσμενείς άνεμοι στο Αιγαίο φέρνουν ακυρώσεις και αλλαγές. Δείτε αναλυτικά ποιες γραμμές δεν εκτελούνται σήμερα Παρασκευή 19/09/2025 και τι ισχύει ανά εταιρεία.

ΠΝΟ: 24ωρη απεργία την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2025 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε ομόφωνα συμμετοχή στην απεργία της ΓΣΕΕ (00:01–24:00), με αιχμή το εργασιακό νομοσχέδιο και την αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας.