Τετάρτη, 5 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΣε ισχύ από σήμερα οι νέες ρυθμίσεις για φορητότητα στη σταθερή -...

Σε ισχύ από σήμερα οι νέες ρυθμίσεις για φορητότητα στη σταθερή – κινητή τηλεφωνία

|

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ο συνδρομητής σε περίπτωση που έχει συνάψει σύμβαση είτε από απόσταση (τηλεφωνικά, μέσω Διαδικτύου ή fax), είτε εκτός καταστήματος (π.χ. μέσω αντιπροσώπου της εταιρίας στον χώρο του συνδρομητή), έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει αζημίως και χωρίς εξηγήσεις. 

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα, οι νέες ρυθμίσεις της ΕΕΤΤ για τη φορητότητα αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Στόχος είναι να επιλυθούν προβλήματα που είχαν εντοπισθεί στην προηγούμενη διαδικασία, όπως η αποστολή προσφορών στον συνδρομητή ακόμη και μετά την υλοποίηση της φορητότητας, με αποτέλεσμα ο συνδρομητής, σε περίπτωση που αποφάσιζε τελικά να παραμείνει στην υφιστάμενη εταιρία, λάμβανε λογαριασμό από δύο εταιρίες και επιβαρυνόταν με τέλη πρόωρης λήξης σύμβασης.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις, ο συνδρομητής σε περίπτωση που έχει συνάψει σύμβαση είτε από απόσταση (τηλεφωνικά, μέσω Διαδικτύου ή fax), είτε εκτός καταστήματος (π.χ. μέσω αντιπροσώπου της εταιρίας στον χώρο του συνδρομητή), έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει αζημίως και χωρίς εξηγήσεις. Συνεπώς, έχει τη δυνατότητα να ακυρώσει την αίτηση φορητότητας αριθμού που έχει υποβάλει. Οι παραπάνω δυνατότητες ισχύουν για διάστημα 14 ημερολογιακών ημερών από τη σύναψη της σύμβασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ισχύουν τα ακόλουθα:

•H αίτηση φορητότητας προωθείται στον υφιστάμενο πάροχο μετά την πάροδο των 14 ημερών, οπότε και ξεκινά η διαδικασία υλοποίησής της.

•Σε περίπτωση που ο συνδρομητής επιθυμεί το αίτημα να υλοποιηθεί νωρίτερα από τις 14 ημέρες, πρέπει να υποβάλει σχετική δήλωση στη νέα εταιρία. Σημειώνεται, ότι η εταιρία έχει δικαίωμα είτε να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα, είτε να ζητήσει από τον συνδρομητή γραπτή δήλωση ότι αποδέχεται να απωλέσει το δικαίωμα υπαναχώρησης. Στην περίπτωση αυτή, ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα, μέχρι την ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε νέα εταιρία και εφόσον δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 14 ημερών, να υποβάλει αίτηση ακύρωσης της φορητότητας.

•Ο συνδρομητής για να ακυρώσει τη φορητότητα, πρέπει να αποστείλει σχετική αίτηση αποκλειστικά στην εταιρία στην οποία είχε υποβάλει το αίτημα φορητότητας και με έναν από τους τρόπους επικοινωνίας που διαθέτει η εταιρία για τον σκοπό αυτό.

Επισημαίνεται ότι εάν η σύμβαση έχει συναφθεί σε κατάστημα της εταιρίας, ο συνδρομητής δεν έχει δικαίωμα να υπαναχωρήσει και συνεπώς, δεν μπορεί να ακυρώσει αίτηση φορητότητας αριθμού.

Με βάση τις παραπάνω ρυθμίσεις, η ΕΕΤΤ απευθύνει στους συνδρομητές τις ακόλουθες συστάσεις.

Πριν υποβάλετε αίτηση φορητότητας και συνάψετε νέα σύμβαση με εταιρία ηλεκτρονικών επικοινωνιών, έχετε υπόψη τα ακόλουθα:

•Σε περίπτωση διακοπής σύμβασης ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της, ενδέχεται να επιβαρυνθείτε με τέλος λόγω πρόωρης λήξης. Ανατρέξτε στη σύμβασή σας για τους σχετικούς όρους.

•Κάντε έρευνα αγοράς για τις υπηρεσίες/προγράμματα που σας ενδιαφέρουν, ζητώντας σχετικές προσφορές από την υφιστάμενη και άλλες εταιρίες.

•Αξιολογήστε προσεκτικά τις προσφορές με βάση τις ανάγκες σας, πριν επιλέξετε εταιρία και συνάψετε νέα σύμβαση.

•Υποβάλετε την αίτηση φορητότητας αριθμού, παράλληλα με τη σύναψη σύμβασης, σε περίπτωση που επιλέξετε νέα εταιρία.

Η νέα διαδικασία διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και αναμένεται να ενισχύσει τον ανταγωνισμό, προς όφελος των καταναλωτών.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αύξηση 20% στις φυτεύσεις πατάτας, φετινός στόχος τα 55 λεπτά

Αύξηση 20% στις φυτεύσεις πατάτας Νάξου και Αχαΐας, φετινός στόχος τα 55 λεπτά

Χωρίς τέλη τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Απαλλάσσονται από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που επιβάλλουν οι δήμοι

Επιθετική ασιατική σφήκα αποδεκατίζει τα έντομα της Ευρώπης

Η ξενόφερτη σφήκα επιτίθεται σε εκατοντάδες είδη μικρότερων εντόμων, ορισμένα από τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο ως επικονιαστές.

Βατικανό – Πάπας Φραγκίσκος: Νοσηλεύεται χωρίς μηχανική αναπνευστική υποστήριξη

Νοσηλεύεται χωρίς μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, ανακοίνωσε το Βατικανό - Επιφυλακτικοί οι γιατροί που αποφεύγουν να κάνουν εκτίμηση της κατάστασης

Στους 6,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο ο φετινός χειμώνας – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Meteo

Ο φετινός χειμώνας ήταν μόλις ο 13ος θερμότερος που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα

Περισσότερα από 3000 χιλιάδες φυτά διέθεσε σε φορείς των νησιών το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου

Το Φυτώριο διέθεσε περισσότερα από 3000 χιλιάδες φυτά, ζαρντινιέρες, φυτόχωμα και διαφορά αλλά υλικά   σε διάφορους φορείς των νησιών.

Σε Πάρο και Νάξο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης

Σε συνεργασία με τους Επάρχους Βαζαίο Πετρόπουλο και Γιάννη Μαργαρίτη είχε επαφές με τους φορείς του πρωτογενή τομέα των νησιών, με τις δημοτικές αρχές και παρευρέθηκε μετά από  πρόσκληση στην γενική συνέλευση αλιέων Πάρου.

ΑΠΑΣ Νάξου: Ανέλαβε προπονητής ο Μανώλης Ιμπραημάκης

Ο Μανώλης Ιμπραημάκης με θητεία στο Αιγάλεω αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της παραμονής του ΑΠΑΣ Νάξου στη κατηγορία

Σέριφος: Ατύχημα με απορριμματοφόρο, τρεις τραυματίες

Ατύχημα με απορριμματοφόρο στη Σέριφο – Τρεις τραυματίες από το περιστατικό - μεταφέρθηκαν στην Σύρο με διακομιδή

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Υπόθεση “Blue Horizon”: Ποινές κάθειρξης 12 και 7 ετών σε Υπαρχο και Πλοίαρχο για το θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Θάνατος Αντώνη Καργιώτη: Πολυετείς ποινές στους καταδικασθέντες - Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής έως την εκδίκαση της έφεσης

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Τέμπη – Νάξος: Χιλιάδες κατέκλυσαν την πλατεία Μανδηλαρά, ανατριχίλα όταν ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων (video – photos)

Χωρίς προηγούμενo η πρωτοφανής σημερινή (28/02) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νάξο για την τραγωδία των Τεμπών (δείτε φωτογραφίες και video)