Παρασκευή, 8 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΝότιο Αιγαίο: Οι δράσεις στα νησιά σε πρώτο πλάνο στην World Market...

Νότιο Αιγαίο: Οι δράσεις στα νησιά σε πρώτο πλάνο στην World Market Travel 2022 (video)

|

H Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τον βιώσιμο τουρισμό με τις δράσεις σε Ρόδο, Αστυπάλαια, Τήλο, Χάλκη και Νάξο 

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης World Travel Market (WTM) που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, η Ελλάδα προχώρησε σε μια ακόμα σημαντική στρατηγική κίνηση αναφορικά με τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο πρόεδρος του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Οργανισμό Common Seas με στόχο τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στις ξενοδοχειακές μονάδες και στα καταλύματα της Ελλάδας μέσω του προγράμματος PlasTICK. Πρόκειται για ένα νέο, πρωτοπόρο ψηφιακό εργαλείο το οποίο θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις φιλοξενίας να μειώσουν το πλαστικό τους αποτύπωμα με ρεαλιστικές και εξατομικευμένες πρακτικές αλλά και αναφορά της προόδου τους, παρακινώντας και εμπνέοντας τους επαγγελματίες του κλάδου να περιορίσουν τη χρήση πλαστικών προϊόντων.

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε: «Με αυτή τη συμφωνία, προχωράμε σε μία ακόμη σημαντική ενέργεια για την επίτευξη του στόχου της βιωσιμότητας στον τουρισμό. Το μέλλον του πλανήτη μας αφορά όλους και ο αντίκτυπός του στην τουριστική βιομηχανία είναι αδιαμφισβήτητη. Ως αποτέλεσμα, η Common Seas αναδεικνύεται ως αξιόπιστος σύμμαχος του υπουργείου Τουρισμού με την πρωτοβουλία PlasTICK που επιτρέπει στους επαγγελματίες της φιλοξενίας να κατανοήσουν και να μειώσουν ριζικά τη χρήση πλαστικού. Είναι αξιοσημείωτο ότι μπορούμε με αυτόν τον τρόπο να καταγράφουμε την πρόοδο αναφορικά με τη δέσμευσή μας για μείωση του πλαστικού στους ωκεανούς κατά 50%. Η Ελλάδα έχει ακτογραμμή 15.000 χιλιομέτρων και είναι γνωστή για τις πανέμορφες παραλίες της. Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να προστατεύσουμε αυτά τα 15.0000 χιλιόμετρα των ακτών, των θαλασσών, της πανίδας, καθώς και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της χώρας και των επισκεπτών της. Παράλληλα με το “Rhodes Co-Lab” στη Ρόδο, το “ASTYBUS” στην Αστυπάλαια, το “Just Go Zero” στην Τήλο, το “Gr-eco Islands” στη Χάλκη, το “AegeanΑΡΑΙΓ -0,92% Neorion Innovation Center” στη Σύρο και με το “Naxos Smart Island” στη Νάξο και άλλες ακόμα δράσεις, φέρνουμε την Ελλάδα στην πρωτοπορία της Ευρώπης για τον βιώσιμο τουρισμό. 


 

Η Jo Royle, ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος της Common Seas δήλωσε: «Είναι τιμή για την Common Seas η υποστήριξη του ελληνικού υπουργείου Τουρισμού με την ανακοίνωση του νέου μας εργαλείου αναφοράς πλαστικών, PlasTICK. Το PlasTICK είναι το πρώτο εργαλείο στο είδος του που απευθύνεται αποκλειστικά στον κλάδο της φιλοξενίας, έναν τομέα αδιαμφισβήτητης αξίας για την ελληνική οικονομία. Η έγκριση του υπουργείου για το PlasTICK επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του να καθιερώσει τη βιωσιμότητα ως βασικό πυλώνα του τουριστικού τομέα. Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό Τουρισμού της Ελλάδας Βασίλη Κικίλια, για την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την επιτυχία του PlasTICK, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία στην τουριστική βιομηχανία, την Ελλάδα και το περιβάλλον μας».

Η πρωτοβουλία της Common Seas στην Πάρο αποτελεί μόνο ένα από τη σειρά έργων της πλατφόρμας Sustainable Greece του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού (https://sustainablegreece.co.uk/) η οποία έχει ως στόχο να εμπνεύσει και να ενθαρρύνει τους Βρετανούς ταξιδιώτες να επισκεφθούν και να εξερευνήσουν την Ελλάδα με τρόπο ωφέλιμο για τις τοπικές κοινωνίες και τη φύση. Οι επισκέπτες μπορούν να εμπνευστούν μέσω εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως η μετάβαση στην Ελλάδα σιδηροδρομικώς, η χρήση τοπικών οδηγών και το ενδιαφέρον για τη χλωρίδα και την πανίδα. Στην πλατφόρμα, υπογραμμίζεται επίσης, ότι καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες και λαμβάνονται πρωτοβουλίες στα ελληνικά νησιά αναφορικά με νέα μονοπάτια πεζοπορίας και ποδηλασίας, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δενδροφύτευση μετά από δασικές πυρκαγιές και προστασία της φύσης και της άγριας ζωής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακός ΑΟ: Εντυπωσιακή συγκομιδή μεταλλίων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου στον Βόλο!

Πρωταθλητισμός με ψυχή από τους αθλητές και τις αθλήτριες του Πανναξιακού – Διακρίσεις, μετάλλια και συγχαρητήρια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών & Κ23.

Ενδοκυκλαδικά – “ΑΡΤΕΜΙΣ”: Δεν εκτελείται το σημερινό δρομολόγιο

Λόγω της κακοκαιρίας, το δρομολόγιο του πλοίου "ΑΡΤΕΜΙΣ" από Λαύριο προς Κυκλάδες δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα – Ανάλογα με τη βελτίωση του καιρού θα αναχωρήσει τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σεντ Τρούιντεν – Ντέντερ: Η ισοπαλία “παίζει” ξανά στο 3.75

Η Ντέντερ συνεχίζει το αήττητο σερί της απέναντι στη Σεντ Τρούιντεν, με την αγορά του τρίτου συνεχόμενου «Χ» να πληρώνει υψηλά.

Fast Ferries – “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ”: Αναχώρηση από Πειραιά στις 12:00

Η Fast Ferries ανακοίνωσε αλλαγές στο σημερινό δρομολόγιο του πλοίου λόγω της πρωινής απαγόρευσης απόπλου – Ενημερώνονται οι επιβάτες για τη νέα ώρα αναχώρησης και τις προσεγγίσεις.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Αριάδνη & Ματίνα: Οι θαλάσσιες χελώνες της Νάξου που γύρισαν… σπίτι (video)

Δύο ιστορίες διάσωσης και ελπίδας από τον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου με happy end στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου

Βίντσι, Απόλλωνας, ΒΙΟΚΑ: Η Νάξος ζητά προστασία, όχι εγκατάλειψη (video)

Το κίνημα "Σώστε τις Παραλίες της Νάξου" επανέρχεται με αποκαλυπτικά ευρήματα και αιτήματα για τον υποβαθμισμένο υγρότοπο στον Απόλλωνα (video)

Φιλώτι: Εγκαίνια παρουσία Γιάννη Βρούτση, ποδόσφαιρο και τιμή στη μνήμη του “Εμμανουήλ Μάκαρη”

Μια σπουδαία βραδιά για τον αθλητισμό και τη συλλογική μνήμη στο Δημοτικό Γήπεδο "Γιάγκος Γρατσίας" με παρόντα τον Γ. Βρούτση

Νάξος – ΑΠΑΣ Νάξου: Φραγκούλης και Τζουγκαράκης «δένουν» το παρόν και το μέλλον των Φαναριών

Ο ΑΠΑΣ συνεχίζει τον σχεδιασμό του ενόψει της νέας σεζόν με νεανικό ταλέντο και έμπειρο ηγέτη στη ρακέτα

Φεστιβάλ Νάξου: Αναβάλλεται η συναυλία του Ορφέα Περίδη στη Νάξο – Νέα ημερομηνία η Κυριακή 10 Αυγούστου

Η συναυλία της Παρασκευής 8/8 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω απαγορευτικού απόπλου – Τα εισιτήρια ισχύουν κανονικά για τη νέα ημερομηνία

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Hellenic Highspeed: Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Από το απόγευμα του Σαββάτου παραμένει ακινητοποιημένο το πλοίο – Επιχείρηση ανάσυρσης του καταπέλτη με εκσκαφέα στα Κατάπολα

Τρεις Καπετάνιοι, μία θάλασσα, μία φωτογραφία από τα Κουφονήσια που λέει όσα δεν ειπώθηκαν ποτέ

Μια ξεχωριστή στιγμή στα Κουφονήσια με φόντο το Αιγαίο και την αθόρυβη καθημερινή ηρωικότητα τριών αυθεντικών ναυτικών, που έγιναν συνώνυμα με την ασφάλεια, τη συνέχεια και το φιλότιμο στα νησιά μας.

Προς Πώληση: Παραδοσιακή Κατοικία – Ανεμόμυλος στον Άγιο Αρσένιο Νάξου

Χαρακτηριστική κατοικία σε μοναδική τοποθεσία, με ανεξάρτητο ξενώνα, άμεση πρόσβαση σε παραλίες και εντυπωσιακή θέα προς θάλασσα και Χώρα Νάξου.

«Γκαζιά στο χωριό, προσγείωση στον στύλο – Ένα ακόμα crash test στους δρόμους της Νάξου»

Όταν η τουριστική ταχύτητα συναντά την επαρχιακή… στενότητα: Τροχαίο έξω από το Γαλανάδο υπενθυμίζει τι σημαίνει "δρόμοι made in 1965".

Η αλήθεια πίσω από μία φωτογραφία – Όταν το χιούμορ δεν φτάνει στην καρδιά της ιστορίας

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις… αλλά μερικές φορές οι πιο σημαντικές λέξεις είναι αυτές που δεν ειπώθηκαν.

Μαρτυρία-στήριξη στο Νοσοκομείο Νάξου: «Χειρουργήθηκα και σώθηκα – Στηρίξτε το!»

Την ώρα που η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ελλείψεις και «παύση χειρουργείων», ένας Ναξιώτης πολίτης μιλά για την εμπειρία ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Νάξου και απευθύνει έκκληση στήριξης

Κλαυδία και Oge: Ρομαντική βόλτα στα σοκάκια της Νάξου (foto instagram)

Το αγαπημένο ζευγάρι της ελληνικής showbiz απολαμβάνει καλοκαιρινές διακοπές στο κυκλαδονήσι – Πιασμένοι χέρι-χέρι στη βραδινή τους βόλτα

Πενήντα χρόνια μετά… Η γενιά του 1975 ξανασυναντιέται στη Νάξο

Ένα reunion-γιορτή για εκείνους που έζησαν τη νιότη τους στο Γυμνάσιο της Χώρας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με τη σοφία του καιρού

«Χορεύουμε συρτό στην παραλία»: Μια ανθρώπινη αλυσίδα χορού στη Χώρα της Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε ένα μεγάλο καλοκαιρινό αντάμωμα χορού, τη Δευτέρα 4 Αυγούστου.