Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΝάξος - Μ. Φραγκίσκος: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κρεμά στα...

Νάξος – Μ. Φραγκίσκος: «Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κρεμά στα drones!»

|

Ο Μιχάλης Φραγκίσκος – διδάκτορας Μιχανικού ΕΜΠ – καταθέτει την άποψή του σχετικά με το project της Amazon στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες 

Η Amazon είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως εταιρεία πωλήσεων αγαθών και υπηρεσιών μέσω διαδικτύου. Η μεταφορά των παραγγελιών μπορεί να γίνεται εναέρια με drones, η δε παράδοσή τους, στην αυλή του πελάτη!

Του Μιχάλη Φραγκίσκου (Διδάκτορα Μηχανικού ΕΜΠ)

Η Amazon Web Services είναι η θυγατρική της, που παρέχει προηγμένες υπηρεσίες «υπολογιστικού νέφους» σε ιδιώτες και κυβερνήσεις, κατέχοντας το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας αγοράς. Τελευταία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ενώνοντάς την στο παγκόσμιο δίκτυό της, με δημιουργία των απαραίτητων υποδομών και με προοπτική μεγάλων επενδύσεων. Έχει αποκτήσει προνομιακές σχέσεις με την Ελληνική Κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας έργα ψηφιακού εκσυγχρονισμού της χώρας. Επίσης δραστηριοποιείται στην αγορά των «smart cities», των «έξυπνων πόλεων», διαθέτοντας ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, την τεράστια επικοινωνιακή υποδομή και εργαλεία, αλλά και τις εναέριες μεταφορές.

Πριν λίγες μέρες, μέσα σε κλίμα έκπληξης, άγνοιας της τοπικής κοινωνίας, ανακοινώθηκε σε υψηλούς θριαμβευτικούς τόνους, από τον Αμερικάνο πρέσβη και την Amazon, το έτοιμο για εφαρμογή project «Naxos – Smart Island». To project περιλαμβάνει κλασικές ψηφιακές δράσεις των «smart cities», σε διασπορά στον ευρύτερο ασυνεχή και δυσπρόσιτο χώρο του δήμου (θαλάσσιο, ορεινό, μικρονησιωτικό), αλλά και εναέριες μεταφορές φαρμάκων και βιολογικού υλικού.

Η ιδέα ότι η γεωμορφολογία της Νάξου προσφέρεται για εναέριες μεταφορές δεν είναι νέα, αφού σε λίγο κλείνει τα 100 χρόνια από την πρώτη εφαρμογή της. Πρόκειται για τον εναέριο σιδηρόδρομο μεταφοράς της σμύριδας από τα ορυχεία στο λιμάνι της Μουτσούνας, ένα πρωτοποριακό και αναπτυξιακό έργο της δεκαετίας του 1920. Αν όμως τότε υπήρχαν βοσκοί, δύσπιστοι ως προς την δυνατότητα υλοποίησης του έργου, όπως γλαφυρά περιγράφει ο Πέτρος Γλέζος στο γνωστό διήγημα «Ο εναέριος», σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα και τη δύναμη της τεχνολογίας της πληροφορικής και των επικοινωνιών, ούτε τη δυνατότητα της AWS να υλοποιήσει το project, ή να το εμπλουτίσει με  ακόμη περισσότερες δράσεις.

Η κατ’ αρχήν αποδοχή όμως των νέων τεχνολογιών, δεν αφαιρεί το δικαίωμα και υποχρέωση του κάθε δημότη να εξετάσει, να αναλύσει το project, προβάλλοντας τα άυλα και αέρινα χαρακτηριστικά στον επίγειο γεωγραφικό, κοινωνικό, πολιτικό, αυτοδιοικητικό,  παραγωγικό χώρο, που πρόκειται να εφαρμοστεί.

Η έννοια της «έξυπνης πόλης» ταυτίζεται με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην «έξυπνη πόλη» αξιοποιούνται οι ψηφιακές τεχνολογίες για καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, για ορθολογικότερη χρήση των πόρων με λιγότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον, για να γίνουν οι πόλεις πιο βιώσιμες, ασφαλείς, και ανθεκτικές.

Η Amazon με το project Νάξος φιλοδοξεί να εισέλθει στην Ελληνική αγορά των Smart Cities και μάλιστα με ένα επιτυχημένο καινοτόμο υπόδειγμα. Της διαφεύγει όμως ή αδιαφορεί για μια σημαντική «λεπτομέρεια» της Νάξου:

Η Πρωτεύουσα του Δήμου, δεν διαθέτει την στοιχειώδη απαιτούμενη οργάνωση του τυπικού αστικού χώρου. Λειτουργεί χωρίς συγκρότηση και κανόνες, επικρατεί το τυχαίο, το απρόβλεπτο, το αυθαίρετο. Είναι μια αβίωτη για ανθρώπους πόλη, με τα προβλήματά της να εντείνονται τη τουριστική περίοδο, όπως το κυκλοφοριακό, τα απορρίμματα, η έλλειψη νερού, η ηχορύπανση, η υγιεινή των λίγων δημοσίων χώρων, η κατάληψη των παραλιών. Πόλη επικίνδυνη για τη μετακίνηση ανθρώπων, ηλικιωμένων και παιδιών, γονιών με παιδικό καροτσάκι, ποδηλατών, ατόμων με ειδικές ανάγκες, επικίνδυνη τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους ανυποψίαστους επισκέπτες.

Πόλη χωρίς δημόσιους χώρους στις γειτονιές, χωρίς πλατείες, μόνιμους πεζόδρομους, χωρίς καθόλου ή λίγα στενά πεζοδρόμια, χωρίς διαβάσεις πεζών, χωρίς πράσινο, με τους δημόσιους χώρους παραχωρημένους στην τουριστική εκμετάλλευση, τους δημότες αποκλεισμένους από το μεγαλύτερο μέρος της πλαζ της πόλης. Πόλη όχι για να ζουν άνθρωποι, αλλά να κινούνται και να σταθμεύουν αυτοκίνητα στους στενούς και αδιέξοδους δρόμους, που μετατρέπει την περιαστική γεωργική γη σε ιδιωτικά πάρκινγκ. Νησί όχι για  να κάνουν διακοπές επισκέπτες, αλλά τα αυτοκίνητα τους! Μια πόλη που αναπαράγει τα προβλήματά της στα χωριά, στους παραλιακούς οικισμούς και κυρίως με το βιασμό των οικοσυστημάτων των ακτών.

Και ενώ το σχέδιο βιώσιμης κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου αγνοείται και δεν λαμβάνεται υπόψη από το project Νάξος, η Amazon επικεντρώνει το πρόβλημα της πόλης, το περιορίζει και το εξαντλεί, στην επιτήρηση των τεσσάρων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ και των οχημάτων του λιμενικού, με εξελιγμένους ψηφιακούς αισθητήρες! Δηλαδή θεωρεί τα ΑΜΕΑ ως αυτοκίνητα και μόνο, που τους εξασφαλίζει την στάθμευση!

Με βάση τις αρχές της «έξυπνης πόλης» για να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα, η βιώσιμη μετακίνηση των πεζών δημοτών – επισκεπτών και των ατόμων με κινητικές ιδιαιτερότητες, θα απαιτηθούν εκατοντάδες αισθητήρες ανίχνευσης των κάθε λογής εμποδίων που υπάρχουν στους δρόμους και τις πλατείες! Αντίστοιχα, εκατοντάδες αισθητήρες θα χρειαστούν για τους υπερχειλισμένους κάδους των απορριμμάτων!

Είναι φανερό ότι η «έξυπνη πόλη», κατ’ αρχήν αποδέχεται την αβιωτική κατάσταση της πόλης και θέτει ως σκοπό να δίνει στους δημότες τα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία για να υπερβαίνουν τα προβλήματά της κατάστασης. Η χρησιμοποίηση των τεχνολογιών της «έξυπνης πόλης» για να αναπληρώνονται, να παρακάμπτονται, να θεραπεύονται τα υποκείμενα  προβλήματα της πόλης της Νάξου, δεν θα έχει καμιά θετική επίπτωση στους δημότες, οι οποίοι θα συμβιούν περισσότερο με τα προβλήματα, παρά με τα ψηφιακά εργαλεία.

Αντίστοιχες είναι οι διαπιστώσεις για την super ψηφιακή μαρίνα, που μαζί με τα υπόλοιπα 7 σημεία ελλιμενισμού σκαφών του Δήμου (τα οποία παραλείπονται στο project), έχουν μεγάλες ελλείψεις στις υποδομές, στην οργάνωση, στη στελέχωση με προσωπικό, στην προστασία του περιβάλλοντος, στη μείξη των χρήσεων, ακόμα και στη νόμιμη χωροθέτηση. Αν δεν λυθούν τα πραγματικά προβλήματα, τότε οι ελλείψεις που θα απεικονίζονται ψηφιακά, μάλλον θα αποτρέπουν πάρα θα έλκουν τα σκάφη να ελλιμενίζονται στη μαρίνα.

Καλοδεχούμενοι είναι και οι ψηφιακοί νομάδες, ιδιαίτερα στα μικρά νησιά. Δεν λύνουν όμως το πραγματικό ζήτημα της ενίσχυσης της κατοίκησης των μικρών νησιών, αφού και οι ίδιοι με την οικογένειά τους θα έχουν πραγματικές ανάγκες υγείας, παιδείας, ανθρώπινης διαβίωσης. Η μόνιμη κατοίκηση στα νησιά θα ενισχυθεί εάν έχουν παιδίατρο, γιατρούς, δασκάλους, υποδομές, δυνατότητα φυσικής κινητικότητας. Τα νησιά δεν έχουν ανάγκη από πολίτες του παγκόσμιου ιστού, αλλά από πολίτες που θα ενταχθούν στην Αιγαιοπελαγίτικη ζωή και θα αποκτήσουν την ιστορική ταυτότητα του τόπου.

Τέλος εγείρονται ορισμένα ερωτήματα για το project, όπως: ζητήματα χρηματοδότησης, δαπάνες συντήρησης, πολιτικών υγείας – φαρμάκου που θα εξυπηρετεί, πολιτικών διάσωσης ή επαναπροώθησης, ανοικτών δεδομένων που θα συλλέγονται, αιολικών εγκαταστάσεων, προστασίας επαγγελματικών κλάδων από καινοτόμες εφαρμογές.

Συμπερασματικά στο project, η Νάξος με τα νησιά αποτελούν το αντικείμενο  πειραματισμού όπου θα δοκιμαστούν τα έτοιμα καινοτόμα προϊόντα της Amazon, με ελάχιστα δυνητικά, περιπτωσιακά οφέλη για τους κατοίκους των μικρών νησιών.   Εξυπηρετεί την εμπορική πολιτική των «smart cities» της Amazon και την επικοινωνιακή πολιτική των δημοτικών και των κυβερνητικών αρχών. Η δε συνδρομή του πρέσβη των ΗΠΑ, ίσως σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της χώρας του για το ψηφιακό έλεγχο του Αιγαίου.   

Στο project της Amazon που σχεδιάστηκε ερήμην των δημοτών και των οργάνων του Δήμου και εν τέλει των αναγκών των νησιών, η τοπική κοινωνία πρέπει να συζητήσει, να διαβουλευτεί και να αντιπροτείνει το δικό της βιώσιμο σχέδιο που θα υπηρετεί τους όρους διαβίωσης στην Νάξο και τα νησιά, ξεκινώντας από τη δημιουργία ανθρώπινης πόλης και χωριών, μέσα σε ένα άλλο παραγωγικό τουριστικό μοντέλο, σε συνθήκες κλιματικής κρίσης, και σε δεύτερη φάση να προστεθεί αξία με τα ψηφιακά στοιχεία της «έξυπνης πόλης».

Το «project Νάξος» εκτός από την αδιαφανή διαδικασία και το deal της Αντιπάρου Μητσοτάκη – Μπέζου που δείχνει πως γίνονται οι δουλειές στην Ελλάδα, ανέδειξε την ανεπάρκεια των τελευταίων δημοτικών αρχών, που ενώ άφησαν την κατάσταση να επιδεινώνεται επί δεκαετίες, προσπαθούν σήμερα να την κρύψουν κάτω από τις ψηφιακές νεφέλες της Amazon και βέβαια θέτει σε προτεραιότητα την αλλαγή αρχών και πολιτικών στο Δήμο Νάξου.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δωδεκάνησα – Ρόδος: Ισχυρός Σεισμός 5.8 R τα ξημερώματα

Εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους της Ρόδου - Αισθητός και σε πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά και στην Κρήτη - «Δεν θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην επιφάνεια, δεν θα υπάρξει τσουνάμι», δήλωσε ο Λέκκας

Στη Νάξο το νέο ερευνητικό έργο του ΕΜΠ για τη διαχείριση των όμβριων υδάτων

Με τη χρηματοδότηση του Horizon και σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, ξεκινά πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών για την ενίσχυση της υδατικής επάρκειας

Γ. Πολυχρονάκος: “Να βγάλουμε τους νησιωτικούς δήμους από το σημερινό αδιέξοδο”

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, παρουσίασε προτάσεις και δεσμεύσεις για την αυτοδιοίκηση και την περιφερειακή ανάπτυξη

Κ. Μονογυιού: 40.000.000 € για την αποπληρωμή του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ουσιαστική στήριξη στους νησιώτες μας

Κατά το έτος 2024, καταβλήθηκε συνολικά το ποσό των 68.000.000 ευρώ για όλες τις μορφές του Μεταφορικού Ισοδύναμου

Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών στη Σαντορίνη: Τρία σχολεία στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου»

Ο Δήμος Θήρας επενδύει σε σύγχρονες εκπαιδευτικές συνθήκες με έργα συντήρησης, αναβάθμισης και συνεργασία με την κεντρική πολιτεία

Ν. Πιτταράς: «Η βιωσιμότητα της Νάξου περνά από τη συνεργασία τουρισμού και πρωτογενή τομέα» (video)

Ο ιδιοκτήτης του Τυροκομείου Πιτταράς συγκίνησε με την αυθεντική του παρέμβαση στη 1η Συνάντηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Νάξου

Στοίχημα – Βραζιλία: Μάχη ουραγών με την ισοπαλία να έχει το πρώτο λόγο

Παϊσαντού - Κρισιούμα: Μάχη ουραγών με τριπλασιασμό και ο πρώτος λόγος η ισοπαλία...

Νάξος ως πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης, το μήνυμα του Γιάννη Μαργαρίτη

Ο Έπαρχος Νάξου, Αμοργού και Μικρών Κυκλάδων τονίζει την ανάγκη για ποιοτικό τουρισμό, σεβασμό στο περιβάλλον και ενίσχυση της τοπικής ταυτότητας στο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Σίφνος: “Με τα Χέρια και την Καρδιά”, δομεί το μέλλον με πέτρα και συμμετοχή (αφίσα)

Συμμετοχικό εργοτάξιο, παραδοσιακή ξερολιθική τέχνη, νεανική μαθητεία και κοινότητα χτίζουν μαζί τα νέα υδροφράγματα του νησιού – μια εμπειρία που ενώνει παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Πραγματοποιήθηκε νυχτερινή αεροδιακομιδή με τα νέα φορητά φώτα

Ένα 24ωρο μετά την τοποθέτηση του προσωρινού φωτισμού, το νησί απέκτησε ξανά τη δυνατότητα νυχτερινής αερομεταφοράς ασθενών με ελικόπτερα AW-109

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας