Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΝάξος - DigiNaxos: Με επιτυχία το πρώτο σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων

Νάξος – DigiNaxos: Με επιτυχία το πρώτο σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων

|

DigiNaxos: Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων για επαγγελματίες της Νάξου

Την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο εκδήλωσης γνωριμίας στο Δημαρχιακό Μέγαρο Νάξου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του εκπαιδευτικού προγράμματος DigiNaxos, αποκλειστικά για επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο νησί των Κυκλάδων. 

Πρόκειται για ένα δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Socialinnov, με την αποκλειστική χορηγία της Eurobank, που προσφέρει, σε νέες και νέους επαγγελματίες και επιχειρηματίες από τη Νάξο, τη δυνατότητα να αποκτήσουν δωρεάν ψηφιακές δεξιότητες (digital skills) απαραίτητες στο σύγχρονο περιβάλλον και να υποστηρίξουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό (digital transformation) της επιχείρησής τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με ομιλίες, ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο πρόγραμμα, o Γιώργος Παπαδημητρίου, διευθυντής Περιφερειακής Αγοράς Κυκλάδων, Eurobank, o Γιώργος Καρακατσάνης, SB υπεύθυνος Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Στρατηγικών Συνεργασιών, Eurobank, o Θάνος Ντάφλος, επικεφαλής Transaction Banking Solutions, Eurobank και η Στέλλα Ψαρρού, διευθύντρια Socialinnov, ενώ η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την πρώτη παρουσίαση του προγράμματος «Εισαγωγή στον ψηφιακό μετασχηματισμό» από τον Κωνσταντίνο Γέρο, Innovation Projects Strategist, Found.ation.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα DigiNaxos εντάσσεται στις δράσεις του Προγράμματος Naxos Smart Island, που οργανώνεται με πρωτοβουλία της Amazon Web Services (AWS) και τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, και συμβάλλει στην ψηφιακή αναβάθμιση της Νάξου και στην υιοθέτηση σύγχρονων βιώσιμων προτύπων ανάπτυξης στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα.

H Εurobank συμμετέχει ενεργά συμβάλλοντας στην ψηφιακή αναβάθμιση του νησιού με σύγχρονες λύσεις για την πραγματοποίηση ευκολότερων και ταχύτερων συναλλαγών των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού, στηρίζει την ψηφιακή αναβάθμιση και την επιχειρηματική δικτύωση των επιχειρήσεων της Νάξου και παρέχει διευκολύνσεις για να καταστεί το νησί πιο ελκυστικός τόπος εγκατάστασης ψηφιακών νομάδων.

Τα eLectures (εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση με πρόσβαση από κινητό ή υπολογιστή σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες) του προγράμματος DigiNaxos αφορούν τις ακόλουθες θεματικές ενότητες και θα ολοκληρωθούν έως τον Μάρτιο του 2023, με δωρεάν παρακολούθηση για όσους δήλωσαν συμμετοχή.

Συγκεκριμένα:

  • The Digital Transformation Handbook.
  • Digital Skills for individuals.
  • Digital Marketing Fundamentals.
  • Project Management in the Digital Era.
  • Financing Opportunities for Digital Transformation.
  • Digital Citizenship.
  • eCommerce for Beginners.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Distinguished Gentleman’s Ride: Κλασικές μοτοσυκλέτες, στυλ και σκοπός επιστρέφουν στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη συμμετέχει και φέτος στο Distinguished Gentleman’s Ride, την Κυριακή 18 Μαΐου, μια παγκόσμια εκδήλωση με vintage μοτοσυκλέτες και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ανδρική υγεία

Κατ. Μονογυιού: “Μητέρα, λέξη μικρή, μεγάλη όσο η ζωή”

Αρθρο της Κατερίνας Μονογυιού με αφορμή την "Γιορτή της Μητέρας"

Πανναξιακός ΑΟ: Λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλυθιών, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σαρωνικό

Ο Πανναξιακός - χωρίς τον Μανωλά - κράτησε το μηδέν απέναντι στον δυνατό Απόλλωνα και παραμένει ζωντανός στη μάχη της ανόδου στη Γ’ Εθνική, μετά την 3η αγωνιστική των μπαράζ του 8ου ομίλου.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό, την Τετάρτη (14/05) ο ..τελικός επιβίωσης

Παρά την ήττα με 66-54 από τον Ιωνικό, ο Πανναξιακός έδειξε χαρακτήρα και ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά στον 4ο αγώνα των τελικών της National League 2, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο ΔΑΚ Νάξου.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με κατάνυξη και σεβασμό η μνήμη του Οσίου Φιλοθέου στη Μονή Θαψανών Πάρου

Η Πάρος τίμησε την ιερή μνήμη του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, με τη συμμετοχή πιστών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλινίκου.

Επεκτείνονται οι άγονες περιοχές: Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και οδοντιάτρους σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ενισχύονται τα μέτρα προσέλκυσης μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ – Ειδικές προβλέψεις για ιατρική στελέχωση σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

Σοκάρουν τα στοιχεία: Ένας στους επτά Έλληνες έχει βιώσει σεξουαλική βία ως παιδί

Τα ανησυχητικά ευρήματα διεθνούς μελέτης με επικεφαλής Ελληνίδα καθηγήτρια, Εμμανουέλα Γακίδου, αναδεικνύουν την έκταση ενός παγκόσμιου προβλήματος που αγγίζει και την ελληνική κοινωνία.

Σουδάν: Ο άγνωστος πυραμιδικός πολιτισμός που ξεχάστηκε από τον κόσμο

Παρά τις εκατοντάδες πυραμίδες και τα μνημεία της UNESCO, το Σουδάν παραμένει ένα θησαυροφυλάκιο του πολιτισμού που κανείς δεν τολμά να επισκεφθεί.

Η Νάξος μέσω της Φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής: Όταν οι νότες έχουν ρίζες (video)

Η Φιλαρμονική Δήμου Νάξου συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας το δικό της στίγμα σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αόρατες δυνάμεις του πολιτισμού. (video)

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αιχμές Κικίλια για το μεταναστευτικό: “Δεν θα μας κουνά κανείς το δάχτυλο”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει καλοκαιριού, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αυστηρά για τη στάση ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΚΟ στο μεταναστευτικό.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα