Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΝάξος: Απέκτησε τον πρώτο (ιδιωτικό) σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Νάξος: Απέκτησε τον πρώτο (ιδιωτικό) σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

|

Μέσω της εταιρείας Renova Cosultants η Νάξος απέκτησε τον πρώτο ιδιωτικό σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (αυτοκίνητα και ποδήλατα) 

“… Ο πρώτος δημόσια προσβάσιμος, σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Νάξο, είναι γεγονός. Σε συνεργασία με τη Joule S.A., εγκαταστήσαμε και λειτουργούμε φορτιστή του δικτύου της Joule, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους οδηγούς του νησιού. Η φόρτιση είναι εφικτή μέσω της mobile app jCharge. Δημιουργείστε λογαριασμό και ξεκινήστε τη φόρτιση!” Εϊναι η 21η Απριλίου και στη σελίδα της Renova Cosultants στα social media διαβάζουμε τη συγκεκριμένη ανάρτηση… 

Και άμεσα η απορία “έχουμε ηλεκτρικά οχήματα που καλύπτονται από την συγκεκριμένη παροχή;” Η απάντηση διά στόματος Μανώλη Μπαρδάνη, εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας, που μας αναφέρει” ναι, έχει ξεκνήσει εδώ και μερικές ημέρες. Δεν έχει σχέση με την αντίστοιχη κίνηση από το Δήμο… Αυτή τη στιγμή στη Νάξο έχουμε τρία ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά μπορούν να φορτίσουν και οι κάτοχοι ηλεκτρικών ποδηλάτων…” 

Μάλιστα, όπως διαβάσαμε και στην σελίδα caroto.gr “σε συνεργασία με τη Renova Cosultants έγινε η εγκατάσταση και η λειτουργία του ενός ακόμη φορτιστή του δικτύου Joule, ο οποίος θα εξυπηρετεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους οδηγούς του νησιού. Η φόρτιση είναι εφικτή μέσω της mobile app jCharge.

Υπενθυμίζεται πως η Joule, που αναπτύσσει και διαχειρίζεται το δικό της δίκτυο φόρτισης EV, εγκατέστησε τον πρώτο σταθμό φόρτισης, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να εγχέει ενέργεια πίσω στο δίκτυο, μέσω της αποφόρτισης του οχήματός του. Η λειτουργία αυτή, γνωστή ως V2G (Vehicle to Grid), εξακολουθεί να είναι υπό ανάπτυξη, ακόμα και σε πιο προηγμένες, σε θέματα ηλεκτροκίνησης, αγορές.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιστρέφει ένα μέρος ή ολόκληρη την ηλεκτρική ενέργεια, με την οποία έχει φορτίσει το αυτοκίνητό του, πίσω στο δίκτυο, συμμετέχοντας ενεργά στην “πράσινη” κυκλική οικονομία. Αναλαμβάνοντας, πλέον, το ρόλο του prosumer (producer + consumer) δύναται να προσφέρει την ενέργεια, που είναι αποθηκευμένη στο αυτοκίνητό του, πίσω στο διαχειριστή, προσφέροντας υπηρεσίες εφεδρείας σε αυτόν.

Στην Ελλάδα, η ηλεκτροκίνηση και τα δίκτυα φόρτισης Η/Ο κάνουν τα πρώτα τους βήματα, με την έγχυση ενέργειας πίσω στο δίκτυο να μην προβλέπεται, προς το παρόν, από το ΔΕΔΔΗΕ. Με την ενσωμάτωση αυτής της νέας τεχνολογίας στις δραστηριότητές της, η Joule πλησιάζει ένα βήμα πιο κοντά σε ένα αποτελεσματικό διαχειριστικό σύστημα, που στοχεύει στην εξοικονόμηση ενεργειακών και οικονομικών πόρων.

 

 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται (16/07) για μια βραδιά γεμάτη μουσική και συναίσθημα

Ο αγαπημένος ερμηνευτής έρχεται την Τετάρτη 16 Ιουλίου για μια μοναδική συναυλία στον Μουσικό Περίβολο, με τη συμμετοχή της Χριστιάνας Γαλιάτσου

«ΜΗΛΩΣΙΑ 2025» στο Φιλώτι: Αθλητισμός, μνήμη και πολιτισμός (πλήρες πρόγραμμα)

Το Φιλώτι τιμά πρόσωπα και παραδόσεις μέσα από δυναμικές διοργανώσεις του Συλλόγου «ΖΕΥΣ» – Ένα πλήρες καλοκαιρινό πρόγραμμα για όλους

Πάρος: Ώρα μηδέν για τη νέα δομή υγείας, δύο εκτάσεις στο τραπέζι, αποφασίζει το Υπουργείο

Ομόθυμη η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για σύγχρονες υγειονομικές υποδομές – Το κάλεσμα του Δήμου Πάρου για τεχνική και νομική αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές

Με λαμπρότητα και πλήθος πιστών ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου στη Νάξο

Αρχιερείς, τοπικές αρχές και ευλαβείς προσκυνητές τίμησαν τον Άγιο Νικόδημο στην πατρίδα του, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό στην πόλη της Νάξου

Τήνος – Μελωδίες και μήνυμα ζωής στην Τήνο: Αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού από τη Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών

Μια βραδιά γεμάτη συγκίνηση, μουσική και ανθρωπιά, με παράλληλη δράση στήριξης της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών από τον Σύλλογο Γυναικών Τήνου

Νικοδήμεια 2025: Λαμπρός Εσπερινός και Ιερά Αγρυπνία σε Χώρα Νάξου και Γλινάδο

Με πάνδημη συμμετοχή, λαμπρές παρουσίες Ιεραρχών και την υποδοχή Ιερού Λειψάνου της Οσίας Γαβριηλίας εορτάστηκε ο Αγιορείτης Άγιος σε Χώρα και Γλινάδο

Σίριους – Μιάλμπι: Κλείνει τον πρώτο γύρο με… διπλασιασμό!

Σίριους – Μιάλμπι: Όλα δείχνουν... διπλό! Η φορμαρισμένη Μιάλμπι στοχεύει κορυφή στην Allsvenskan με νίκη στην Ουψάλα. Ανάλυση, στατιστικά και στοίχημα.

Ποντάροντας πέρα από την παραλία: Γιατί οι νησιώτες επιλέγουν το Hexabet από το σπίτι

Ποντάροντας Πέρα από την Παραλία: Γιατί οι Νησιώτες Επιλέγουν το Hexabet από το Σπίτι

Νάξος – Γλινάδο: Παρουσία του Μητροπολίτη Παροναξίας, η λειτουργία στον Αγιο Νικόδημο

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Καλλίνικος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου στο Γλινάδο Νάξου, τιμώντας την παραμονή της εορτής του Αγίου.

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Ο κυρ Θόδωρας και τα donats του Αγίου Προκοπίου, 31 καλοκαίρια σε μία παραλία

Στην άμμο της Νάξου, ο ήχος «donuts, βρε donuts» δεν είναι απλώς κάλεσμα για λουκουμάδες, είναι η φωνή του ίδιου του καλοκαιριού. Μια ιστορία με αλάτι, ιδρώτα και πολλή αγάπη.