Δευτέρα, 7 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΛέρος: Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του wifi σε όλο το νησί

Λέρος: Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή του wifi σε όλο το νησί

|

Πιλοτική  εφαρμογή της Δωρεάν Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο από τον Δήμο Λέρου – Δείτε ποια σημεία λειτουργούν ως hotspot 

Η Λέρος κάνει τη διαφορά… Και όπως σημειώνει στο σχετικό δελτίο ενημέρωσης από τη Δημοτική Αρχή, έχοντας ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, ο Δήμος Λέρου (φωτογραφία shutterstock) υλοποίησε πρόσφατα χρηματοδοτώντας το έργο δωρεάν Ασύρματης Ευρυζωνικής Πρόσβασης στο Διαδίκτυο, η πιλοτική λειτουργία του οποίου έχει ήδη ξεκινήσει.

Μάλιστα, την Παρασκευή 30|11|2018, ο Δήμος Λέρου Βραβεύτηκε στην εκδήλωση Best City Awards 2018, για την υλοποίηση του συγκεκριμένου Project, στην κατηγορία «Υλοποίηση ασύρματου δικτύου ελεύθερης Ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο σε κοινόχρηστους χώρους», καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση πανελλαδικά.

Το ασύρματο δίκτυο του Δήμου μας αποτελείται από WiFi hotSpots, δηλαδή περιοχές – σημεία όπου οι πολίτες μπορούν να συνδέονται δωρεάν στο ίντερνετ και να κάνουν χρήση των υπηρεσιών του.

Προς το παρόν τα σημεία κάλυψης του δωρεάν ασύρματου δικτύου (wi-fi) του Δήμου Λέρου είναι:

1. Πλάτανος – πλησίον Δημαρχιακού μεγάρου
2. Αγ. Μαρίνα – Πλησίον κτιρίου «Ράδιο Λέρος»
3. Παντέλι
4. Παραλιακός Δρόμος Λακκίου – Πλησίον Παλαιάς ιταλικής αγοράς
5. Λιμάνι Λακκίου – Πλησίον κτιρίου «Ποσειδώνιο»
6. Καμάρα – Πλησίον κτιρίου Κέντρου Κοινότητας
7. Ξηρόκαμπος – Πλησίον Δημοτικού Σταδίου

Πολύ σύντομα, το ασύρματο δίκτυο θα καλύπτει ακόμα περισσότερους χρήστες, αφού πρόκειται να επεκταθεί σε πολλές άλλες περιοχές όπως τα Άλιντα (παραλιακός δρόμος), το αεροδρόμιο, η Γούρνα, ο Βρομόλιθος, η Κόκκαλη (Αγ. Ισίδωρος), διότι ο Δήμος Λέρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για WiFi στους δημόσιους χώρους με τίτλο WiFi4EU.

Η πρόσβαση στο δίκτυο είναι δυνατή από ένα σύνολο συσκευών όπως φορητοί υπολογιστές, έξυπνες συσκευές χειρός (π.χ. τηλέφωνα), κ.ά.

Πώς μπορείτε να συνδεθείτε;

Για τη σύνδεσή σας χρειάζεται να βρίσκεστε εντός της εμβέλειας του δικτύου και να διαθέτετε συσκευή με δυνατότητα WLAN (Wi-Fi802.11) και φυλλομετρητή (Web Browser) για την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Σε ό,τι αφορά στις ρυθμίσεις, βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός σας διαθέτει κατάλληλη κάρτα ασύρματης επικοινωνίας. Σε περίπτωση που χρειαστεί, ελέγξτε τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα παρακάτω:

1) Ρύθμιση σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου Λέρου: από το Start/Control Panel/Network Connections/δεξί κλικ στο «wireless network connection» και επιλέξτε «View available wireless networks». Επιλέξτε το SSID του δικτύου (LEROS FREE WiFI) προκειμένου να συνδεθείτε στο δίκτυο.

2) Τρόπος σύνδεσης: στις περισσότερες συσκευές ανοίγει αυτόματα σελίδα σύνδεσης στο δίκτυο, όπου ο κάθε χρήστης πρέπει να αποδεχτεί τους όρους της υπηρεσίας και να πατήσει το αντίστοιχο κουμπί για την δωρεάν σύνδεση. Σε περίπτωση που η σελίδα δεν εμφανιστεί αυτόματα, επιλέξτε τον web browser της επιλογής μας και εισάγετε τη διεύθυνση της σελίδας που θέλετε να δείτε. Επιλέγοντας τη σελίδα που επιθυμείτε, ανακατευθύνεστε αυτόματα στη σελίδα σύνδεσης του δικτύου.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια πιλοτικής λειτουργίας και για την καλύτερη κατανομή του εύρους ζώνης του δικτύου στους χρήστες, έχει ρυθμιστεί για κάθε σημείο πρόσβασης συγκεκριμένη ταχύτητα και χρόνος που μπορεί να παραμείνει συνδεδεμένος ο χρήστης. Με την λήξη του χρόνου, αν χρειαστεί περισσότερος χρόνος απλά συνδέεστε πάλι ακολουθώντας τα ανωτέρω βήματα. Πολύ σύντομα, η ταχύτητα θα βελτιωθεί άνω των 40mbps.


Δελτίο Ενημέρωσης 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δημοτικό Συμβούλιο: Το θέμα των Κούρων έρχεται (11/07) προς συζήτηση

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα: Κούροι, εγκαταλελειμμένα οχήματα, Σχολή Ουρσουλινών, γεωτρήσεις, οικονομικός απολογισμός και άλλα

Η αλήθεια για τη μελέτη του νέου επιβατικού λιμένα Πάρου, τι απαντά ο Δήμος

Ο Δήμος Πάρου ξεκαθαρίζει το χρονοδιάγραμμα και τις φάσεις της μελέτης του νέου λιμανιού, δίνοντας απαντήσεις στη Λαϊκή Συσπείρωση και διαβεβαιώνοντας για τη διαφάνεια και τη συμμετοχή των πολιτών.

Πανελλαδικές 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικών, ανοικτή η πλατφόρμα από 8 έως 17 Ιουλίου

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να συμπληρώσουν από αύριο 8 Ιουλίου Μηχανογραφικό και Παράλληλο Μηχανογραφικό για ΑΕΙ και ΣΑΕΚ

Έρχεται το νέο πρόγραμμα «Προσβασιμότητα κατ’ οίκον»

Ξεκινά εντός Ιουλίου το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής για την αναβάθμιση κατοικιών και επαγγελματικών χώρων ατόμων με αναπηρία.

Υψηλές θερμοκρασίες και υγεία: Οδηγός επιβίωσης για τις μέρες του καύσωνα

Τρόποι Προστασίας από τον Καύσωνα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Σαντορίνη – Ε.Σ.Θ.Π.: Ενημέρωση προς τους παραγωγούς για παραλαβές, εκκαθαρίσεις και επιδοτήσεις

Σημαντικές ανακοινώσεις για την παραλαβή Τοματάκι Σαντορίνης Π.Ο.Π., την εκκαθάριση του πενταετούς προγράμματος αμπελουργίας και την καταβολή ενισχύσεων από το πρόγραμμα Μικρών Νησιών Αιγαίου

Οι Χαΐνηδες ζωντανά στη Μονή Νάξου, τη Παρασκευή 25 Ιουλίου

Η θρυλική κολεκτίβα των Χαΐνηδων έρχεται στη Νάξο για μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, ποίηση και ελευθερία, στο Δημοτικό Σχολείο Μονής.

Κίμωλος σε e-book: Το ταξίδι ξεκινά από την οθόνη σου

Το κυκλαδίτικο νησί συστήνεται με ένα σύγχρονο e-book, γεμάτο εικόνες, ιστορίες και πληροφορίες για τον επισκέπτη, στα ελληνικά και αγγλικά.

Rudu Fest 2025: Η Αμοργός γίνεται νησί-σκηνή για το απόλυτο καλοκαιρινό φεστιβάλ

Από τις 27 Ιουλίου έως την 1η Αυγούστου, η μουσική, ο χορός και η δημιουργικότητα κατακλύζουν κάθε γωνιά της Αμοργού με ένα φεστιβάλ που δεν μοιάζει με κανένα άλλο στο Αιγαίο.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Νάξος: Αλλαγές στην κυκλοφορία σε Χώρα, Αγία Άννα, Άγιο Προκόπη και Πλάκα, “εμφάνιση” του e-naxios

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την τουριστική περίοδο – Δωρεάν στάθμευση και έλεγχος τροφοδοσίας στα παραλιακά μέτωπα

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

Νέο ξενοδοχείο στο Μπατσί Άνδρου, εγκρίθηκε η προέγκριση οικοδομικής άδειας

Ένα νέο τουριστικό κατάλυμα με ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα θα ανεγερθεί σε οικόπεδο 820 τ.μ. στο Μπατσί.

Νάξος: Ο 11χρονος Παναγιώτης ξεναγεί τουρίστες στα σοκάκια του Φασολά (video)

Ένα παιδί μεγαλώνει μέσα στον πολιτισμό και μεταφέρει με αγάπη και γνώσεις την ιστορία του Φιλοτίου και της γειτονιάς του, σε ξένους επισκέπτες.

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)