Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΤεχνολογίαΚυκλάδες - Συρμαλένιος: "Δημόσιο αγαθό για τα νησιά η χρήση διαδικτύου"

Κυκλάδες – Συρμαλένιος: “Δημόσιο αγαθό για τα νησιά η χρήση διαδικτύου”

|

Ομιλία  του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους   – «Η ευρυζωνικότητα και η χρήση του διαδικτύου δημόσιο αγαθό για τα νησιά»

Δημόσιο αγαθό για τα νησιά είναι η ευρυζωνικότητα και η χρήση του διαδικτύου, τόνισε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών με θέμα: «O ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους και η υγειονομική κρίση ως επιταχυντής του μετασχηματισμού».

Στην ομιλία του ο βουλευτής τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους είναι ένα κομβικό ζήτημα. Χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας οι αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια είναι ραγδαίες και επιταχύνουν οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις. Ανέφερε ότι μέσα στην πανδημία, η Βουλή, το ανώτατο αντιπροσωπευτικό Σώμα του ελληνικού λαού, δεν μπόρεσε να λειτουργήσει με πλήρεις μηχανισμούς ψηφιακά και αυτό ακριβώς δημιούργησε έλλειμμα δημοκρατίας. Η Βουλή επίσης χρησιμοποιήθηκε για να περάσουν, μαζί με κάποια αναγκαία θετικά μέτρα για την υγειονομική κρίση και μια σειρά άλλα ζητήματα, τα οποία κατά παρέκκλιση και με απευθείας αναθέσεις δημιούργησαν προβλήματα, σοβαρά προβλήματα αδιαφάνειας στη λήψη των αποφάσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα της ψηφιακής σύνταξης που το Υπουργείο Εργασίας έχει αναγάγει ως μείζονα στόχο, τονίζοντας ότι με τη βιασύνη και τα λάθη τα οποία έχουν επισημανθεί από την Ειδική Επιτροπή του Ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ, δεν μπορεί να υπάρξει ψηφιακή σύνταξη και εάν υπάρξει με τέτοια λάθη, θα είναι πολύ σοβαρές οι επιπτώσεις σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Ο Ν. Συρμαλένιος αναφέρθηκε επίσης, στην ευρυζωνικότητα, που θα πρέπει να είναι αγαθό δημόσιας υπηρεσίας και ιδιαίτερα για τα νησιά και για τις απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές. Τόνισε ότι στις Κυκλάδες υπάρχει «ευρυζωνικό  χάσμα», κάτι το οποίο έγινε έντονα αισθητό την περίοδο της πανδημίας. Υπάρχουν ακόμα νησιωτικές περιοχές στις οποίες δεν είναι εφικτή η σύνδεση με το ίντερνετ ή δεν υπάρχουν οι ίδιες ταχύτητες που υπάρχουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ένα δεύτερο ζήτημα αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό προς τους μαθητές, με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες για τηλεκατάρτιση και τηλεκπαίδευση. Όπως τόνισε ο βουλευτής, τα προβλήματα βγήκαν στην επιφάνεια, ανάμεσα σε αυτά και η έλλειψη τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές. Το Υπουργείο Παιδείας έκανε απλώς μία επικοινωνιακή κίνηση, μοιράζοντας υπολογιστές, ωστόσο και οι λίγοι υπολογιστές που δόθηκαν τελικώς, δεν έχουν πάει ακόμα στα σχολεία. Επίσης, ο Ν. Συρμαλένιος τόνισε ότι όλοι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν ίντερνετ ή έστω σε πολύ φτηνό ίντερνετ, ανάλογα φυσικά με τα κοινωνικά κριτήρια.

Στο πλαίσιο της ομιλίας του, ο βουλευτής έκανε έντονη κριτική στη Νέα Δημοκρατία, αναφέροντας ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να «σβήσει» οτιδήποτε θετικό έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού του κράτους. Ανέφερε επίσης ως κλασσικό παράδειγμα το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1», το οποίο μετονομάστηκε σε «Αντώνης Τρίτσης», καθώς και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά, ένα εμβληματικό μέτρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο η παρούσα κυβέρνηση προσπαθεί να εξαφανίσει.  

Δελτιο Τύπου 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογές 2023 – Φιλ. Φόρτωμας: Για 2η φορά θετικός στον Covid 19

Ο υποψηφιος βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, για 2η φορά βρέθηκε θετικός στον Covid 19

Εκλογές 2023 – ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια, ποιοι είναι στις Κυκλάδες

Εκλογές 2023: Παρουσιάστηκαν τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Οι συμμετέχοντες στις Κυκλάδες

Δίκη Αλκη Καμπανού: Η Εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων προτείνει η εισαγγελέας - Πότε συνεχίζεται η δίκη

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Απέκτησε τεχνολογία σε θέματα κρίσεων

Παραδόθηκε στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων GPS για τον βέλτιστο συντονισμό σε έκτακτες καταστάσεις και κρίσεις

Ιταλία – Σαρδηνία: Βάζει όριο επισκεπτών τις παραλίες, τι ισχύει για τις πετσέτες

Πώς η Σαρδηνία προστατεύει τις παραλίες της | Πρόστιμα για τις πετσέτες, απαραίτητη η κράτηση

ΑΟ Θήρας: Κράτησε την Τσοχατζή, “άρπαξε” την Λορένα Φίτζοκ (video)

Ο ΑΟ Θήρας συμπληρώνει το ρόστερ του - Απέκτησε την 20χρονη διεθνή Σλοβένα ακραία Λορένα Φίτζοκ (video)

ΠΝΑι – Χατζημάρκος: “Τον Ιούλιο έτοιμη η μελέτη για κατασκευή κατοικιών, επίκεντρο τα Δωδεκάνησα”

Χατζημάρκος: Έτσι θα αντιμετωπίσουμε την έλλειψη κατοικιών στα νησιά - "Το θέμα το έθεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και ήταν καταρχήν θετικός"

Υπουργείο Ναυτιλίας: Με πιλότο τη Νάξο σε ζητήματα λιμενικών υποδομών (!!!)

Υπ. Ναυτιλίας: Νέο ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή λιμενικών υποδομών στα νησιά - Η σχέση με τη Νάξο και την Ηρακλειά

Σίφνος – 8ο MuSifanto: Ενα διαφορετικό Φεστιβάλ με φόντο κάθε γωνιά του νησιού

Ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» διοργανώνει το 8ο “MuSifanto ” από τις 4 μέχρι τις 10 Ιουλίου 2023 - Τι περιλαμβάνει

Εκλογές 2023 – “Αξίζουμε καλύτερα”: Η Κυριακή Γεωργαλά στο πλευρό Πολυκρέτη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Μανώλης Μαργαρίτης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Κυριακής Γεωργαλά με τη παράτακή του (Αξίζουμε καλύτερα)

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: “Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποπέμψει άμεσα τον νταή αντιδήμαρχο”

Η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων" ζητάει από τον Δήμαρχο την άμεση απομπομπή του Αντιδημάρχου Παιδείας για την εις βάρος του καταγγελία από πολίτη του νησιού

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.