Σάββατο, 10 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΤεχνολογίαΚυκλάδες: το προσεχές Σάββατο (27/01) τα εγκαίνια διασύνδεσης

Κυκλάδες: το προσεχές Σάββατο (27/01) τα εγκαίνια διασύνδεσης

|

Μετά από 1.5 χρόνο καθυστέρησης, το προσεχές Σάββατο (27/01) θα έχουμε την πρώτη ηλέκτριση της πρώτης φάσης στη διασύνδεση των Κυκλάδων με Πάρο και Σύρο να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο – Τον Φεβρουάριο πάμε για Μύκονο – Αρχές του 2019 έρχεται στη Νάξο 

Χειροκρότημα… Τα καταφέραμε… Με καθυστέρηση που ξεπερνά τον 1,5 χρόνο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο (27/01) η πρώτη ηλέκτριση της πρώτης φάσης της διασύνδεσης των Κυκλάδων. Πρόκειται για το έργο που έχει ξεκινήσει από το 2014 και το οποίο επρόκειτο σύμφωνα με τη σύμβαση να παραδοθεί σε διάστημα 22 μηνών, δηλαδή το καλοκαίρι του 2016. Ωστόσο για διάφορους λόγους υπήρξαν προβλήματα και το έργο προχώρησε με βραδύτερο ρυθμό, καθυστερώντας με αυτόν τον τρόπο τα οφέλη που θα προκύψουν για τους καταναλωτές στο κόστος ρεύματος από τη μείωση των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του ΑΔΜΗΕ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Καθημερινής, περί τα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται να γίνει «ηλέκτριση» του καλωδίου διασύνδεσης της Σύρου, της Πάρου και της Τήνου και μέσα το Φεβρουάριο της Μυκόνου. Πρόκειται για την πρώτη φάση της διασύνδεσης των συγκεκριμένων νησιών που διασφαλίζει τη διακίνηση ισχύος μέχρι 170 MW, μέγεθος που μπορεί να καλύψει τη ζήτηση των νησιών για τα επόμενα 30-40 χρόνια. Με την έναρξη της λειτουργίας της διασύνδεσης, οι αυτόνομοι πετρελαϊκοί σταθμοί στους οποίους στηρίζεται σήμερα η ηλεκτροδότηση των τεσσάρων νησιών, θα τεθούν σε κατάσταση ψυχρής εφεδρείας.

Πάντως η ηλέκτριση δε σημαίνει ότι ξεκινούν τα νησιά θα ξεκινήσουν άμεσα να αποκτήσουν σύνδεση με το ηλεκτρικό σύστημα αφού θα πρέπει να ακολουθήσουν οι απαραίτητες σταδιακές δοκιμές και οι έλεγχοι καλής λειτουργίας.  Επιπλέον για να πάρουν ρεύμα οι κάτοικοι των νησιών θα πρέπει  να ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διαδικασίες σύνδεσης και του διαχειριστή του δικτύου διανομής ΔΕΔΔΗΕ, ένα τμήμα των οποίων  δεν έχει ολοκληρωθεί χωρίς ακόμη να έχει γίνει γνωστό πότε θα γίνει αυτό.

Η διασύνδεση των Κυκλάδων ξεκινάει από το ΚΥΤ του Λαυρίου μέσω ενός υποβρύχιου τριπολικού καλωδίου μήκους 108 χλμ. που καταλήγει στη Σύρο. Από εκεί ένα υποβρύχιο καλώδιο μήκους 33 χλμ. καταλήγει στο βόρειο άκρο της Τήνου. Ένα δεύτερο καλώδιο μήκους 46 χλμ συνδέει τη Σύρο  με την Πάρο και ένα τρίτο μήκους 35 χλμ. τη Σύρο με τη Μύκονο.

Η δεύτερη φάση της διασύνδεσης των Κυκλάδων με το ηπειρωτικό σύστημα περιλαμβάνει τη σύνδεση της Πάρου με τη Νάξο και τη σύνδεση της Νάξου με τη Μύκονο, καθώς και την αναβάθμιση της υφιστάμενης καλωδιακής σύνδεσης Άνδρου-Λιβαδίου (Ν. Εύβοια) και Άνδρου-Τήνου με την εγκατάσταση νέων υποβρύχιων καλωδίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2019.

Η τρίτη φάση περιλαμβάνει την πόντιση και δεύτερου καλωδίου Λαυρίου-Σύρου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σέριφος: Να διασωθεί η παράδοση του νησιού

Επιστημονική ημερίδα "Ακολουθώντας τις ράγες" στη Χώρα Σερίφου - οι ομιλητές, τα συμπεράσματα

Πάρος: “Καυτός” Μαϊος, η κίνηση του Αγίου Πνεύματος άγγιξε το 2019 (πίνακες)

Πάνω από 80.000 επισκέπτες δέχτηκε η Πάρος το Μάϊο από θάλασσα και αέρα με τις αυξήσεις έναντι του προηγούμενου έτους να ξεπερνούν το μέσο όρο της χώρας. (πίνακες)

Σύρος: Ξεκινάει τη Δευτέρα, 4ημερο εθελοντικής αιμοδοσίας

Εθελοντική αιμοδοσία στη Σύρο - Χρονοδιάγραμμα

Στοίχημα – Champions League: Τελικός με over και προβάδισμα σε Σίτι

Η προταση από την Foxbet.gr... Τελικός Champions League 2023 και τι παίζουμε;

Estiatoria.gr – Golden Awards: “Στο Λαδόχαρτο” και “Dal Professore” στη κορυφή της γεύσης

Ποια είναι τα εστιατόρια και οι σεφ που διακρίθηκαν στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Estiatoria.gr Golden Awards - Η εικόνα των Κυκλάδων

Εστίαση: Μπήκαν οι υπογραφές για αυξήσεις (10,5%) μισθών

Από 1ης Ιουνίου οι μισθοί ενισχύονται 5,5% και ένα χρόνο αργότερα, την 1η Ιουνίου 2024, θα αυκηθούν επιπλέον κατά 5%

Κολομβία: Βρέθηκαν μετά από 40 ημέρες ζωντανά τέσσερα παιδιά στη ζούγκλα

Tο «θαύμα» της Κολομβίας: Βρέθηκαν ζωντανά μετά από 40 ημέρες τα τέσσερα παιδιά που είχαν χαθεί στη ζούγκλα

Φασκελοκουκούλωστα ή “Το τάξιμο είναι εύκολο. Στο δόσιμο αρχίζουν τα δύσκολα”

Ο Αλέκος Αρβανιτάς μας αναλύει την εβδομάδα που πέρασε. Με την ...μπαρουφολογία να ξεπερνάει κάθε όριο τη στιγμή που οι συμπολίτες μας πεθαίνουν περιμένοντας το ασθενοφόρο

Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου: “Η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη από την αρχή μέχρι το τέλος”

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου επισήμανε πως «η δήλωση του Σπύρου Πνευματικού υποδηλώνει ένα υπόβαθρο σκέψης το οποίο δεν μπορεί να κρυφτεί, ανεξάρτητα από το αν «άλλα ήθελε να πει και τελικά άλλα είπε, όπως εκ των υστέρων ισχυρίστηκε».

«Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Εντάχθηκαν ακόμη 44.600 νοικοκυριά

Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - Οι νέοι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για την ένταξη τους με την αποστολή προσωπικού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα.

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

Naxos Festival 2023 – Klaus Pfeiffer: Ο Γερμανός καλλιτέχνης που έγινε Ναξιώτης

Naxos Festival 2023: Ο Μάριος Βαζαίος μιλά για την έκθεση «Klaus Pfeiffer - Τα φτερά του Ίκαρου» που διοργανώνει το Φεστιβάλ Νάξου στον Πύργο Μπαζαίου

Γυμνιστές: Οι τρεις από τις δέκα καλύτερες παραλίες είναι Ελληνικές

Που βρίσκονται οι τρεις παραλίες στην Ελλάδα που θεωρούνται ανάμεσα στις κορυφαίες στον κόσμο για τους γυμνιστές

Αιγαίο: Το “δικό μας” πανηγύρι με Ζευγώλη, Αναματερού και Στρατηγού (video)

Τρίτη 20 Ιουνίου και το "δικό μας" πανηγύρι. Από τη Νάξο έως την Ικαρία... Ποιοι λαμβάνουν μέρος (video)

Νάξος – “Δύναμη Δημιουργίας”: “Είμαστε βέβαιοι ότι θα αποπέμψει άμεσα τον νταή αντιδήμαρχο”

Η δημοτική παράταξη "Δύναμη Δημιουργίας Νάξου και Μικρών Κυκλάδων" ζητάει από τον Δήμαρχο την άμεση απομπομπή του Αντιδημάρχου Παιδείας για την εις βάρος του καταγγελία από πολίτη του νησιού

Πειραιάς: Δεκατέσσερα δρομολόγια προς τα νησιά του Αιγαίου

Για σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί 14 δρομολόγια, 40 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από το λιμάνι τη Ραφήνας και 8 από το Λαύριο.

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.