Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΤεχνολογίαΚυκλάδες (Νάξος): Το δικό της σπίτι απέκτησε η "Naxos Beer"

Κυκλάδες (Νάξος): Το δικό της σπίτι απέκτησε η “Naxos Beer”

|

Η μπύρα της Νάξου, η Naxos Beer απέκτησε επιτέλους το δικό της σπίτιι εδώ στη Νάξο…. Σύντομα αναμένονται τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων

“Την Αγάπη μας για το νησί που γεννηθήκαμε και έχουμε στη καρδιά μας, έχουμε οδηγό για να δώσουμε γεύση στα παιδικά μας όνειρα. Το αγνό τζένερο, το σύκο και το σταφύλι, το σκάμνο και το αχλάδι που κόβαμε πριν καλά καλά ωριμάσουν. Oι αγνoi και μοναδικoi των παιδικών μας χρόνων φίλοι. Η σκόνη των παιχνιδιών που η φαντασία μας δημιουργούσε. Τα φαντάσματα, που η φαντασία των γιαγιάδων μας γεννούσε. Την αληθινή καλημέρα των εργατικών, καλοσυνάτων και φιλόξενων ανθρώπων του νησιού μας. Σε αυτούς που έφυγαν και σε αυτούς που περιμένουν.  Φτιάξαμε λοιπόν, για όλους μας, μαζί με τον καλύτερο ζυθοποιό σε γνώση, με σεβασμό στο νόμο περί καθαρότητας της μπύρας, χωρίς πρόσθετες γεύσεις, κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές και στις ποιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, την πρώτη μας μπύρα, για αποκλειστική διάθεση στην Νάξο και την ονομάσαμε: NAXOS BEER Pils“.
 
Ο Γιώργος Μπαμπούνης μαζί με τον Γιάννη Λαγογιάννη – γιο του Νίκου Λαγογιάννη – είναι αυτοί που δημιουργούν τη μπύρα Νάξου και την εντάσσουν στο χώρο της ζυθοποίας… και σύντομα θα έχουμε και τα τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας στη Νάξο. Ναι. Στο νησί μας. Ο Γιάννης Μπαμπούνης εξήγησε στον Γιώργο Λαμπίρη και στο agronews.gr τη πορεία προς την ολοκλήρωση αυτής της κίνησης…
 
“Η Naxos Beer είχε ξεκινήσει να δραστηριοποιείται παρουσιάζοντας αρχικά στην αγορά τρεις ετικέτες, λειτουργώντας ως νομαδική μικροζυθοποιία από το 2016 και στη συνέχεια οι ιδρυτές της αποφάσισαν να δημιουργήσουν ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Νάξο. Όπως λέει ο Γιάννης Μπαμπούνης εκ των επενδυτών της  εν λόγω ζυθοποιίας των Κυκλάδων «ξεκινήσαμε να παράγουμε πριν από πέντε χρόνια, διαμορφώνοντας δικές μας συνταγές σε συνεργαζόμενο μικροζυθοποιείο στην Ελλάδα. Aρχικά κυκλοφορήσαμε μία Pilsner και έως το 2018 φέραμε στην αγορά και δύο ακόμη μπύρες μία Stout και μία IPA. Bασική μας φιλοσοφία στο ξεκίνημά μας ήταν ότι εφόσον χρησιμοποιούσαμε το όνομα της Νάξου, από σεβασμό στο νησί μας η διακίνηση και η διανομή γινόταν αποκλειστικά εδώ. Γι’ αυτό και δεν δίναμε την δυνατότητα σε όποιον ήθελε να γίνει πελάτης μας εκτός Νάξου, να το πράξει καθότι είχαμε φτιάξει ένα προϊόν, χρησιμοποιήσαμε το όνομα του νησιού μας και επειδή δεν παραγόταν εδώ λάβαμε αυτή την απόφαση».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υφίσταται ο κύριος Μπαμπούνης αναφέρει ότι η ολοκλήρωση των παραγωγικών εγκαταστάσεων θα γίνει έως το τέλος Ιουνίου, με αποτέλεσμα από τον Ιούλιο να ξεκινήσει να παράγεται η πρώτη ναξιακή μπύρα στο έδαφος της Νάξου. Η παραγωγική της δυνατότητα θα αντιστοιχεί σε ένα ζυθοβραστήριο 1.000 λίτρων. Όπως αναφέρει ο ίδιος η μπύρα θα είναι αποκλειστικά craft, χωρίς τη χρήση αυτόματων εμφιαλωτηρίων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας θα πραγματοποιείται με ανθρώπινη παρέμβαση, με εξαίρεση τους τομείς που αφορούν τον ποιοτικό έλεγχο της μπύρας.
 

Η διακοπή και η επαναφορά με αφροζύμωτες μπύρες

Η μικροζυθοποιία της Νάξου είχε διακόψει την παραγωγή της τόσο κατά τη διάρκεια του 2020, όσο και κατά το πρώτο μισό του 2021, δεδομένου ότι βρίσκονταν σε εξέλιξη οι προετοιμασίες για την εγκατάσταση του ιδιόκτητου ζυθοποιείου στο νησί των Κυκλάδων. «Με την έναρξη λειτουργίας του ζυθοποιείου οι πρώτες μπύρες που είχαμε παρουσιάσει από το 2016 και ύστερα δεν θα βγουν εκ νέου στην παραγωγή. Αντιθέτως θα δημιουργήσουμε αφροζύμωτες μπύρες ALE. Πεποίθησή μας είναι ότι εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις ο χαρακτήρας μίας μικροζυθοποιίας δεν συνάδει με την παραγωγή μίας μπύρας lager», λέει ο Γιάννης Μπαμπούνης.

Αναφέρει ότι η κατασκευή των εγκαταστάσεων καθυστέρησε να ξεκινήσει δεδομένου ότι «οι συνθήκες σε ένα νησί – ακόμα και εάν πρόκειται για ένα μεγάλο νησί όπως η Νάξος – λόγω των αποστάσεων από τα αστικά κέντρα είναι δυσχερείς. Παρόλ’ αυτά επιλέξαμε να συνεργαστούμε αποκλειστικά με επαγγελματίες του νησιού, καθώς όλα τα συνεργεία προέρχονται από τη Νάξο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν ορισμένες μικροκαθυστερήσεις, ωστόσο είναι κάτι που γνωρίζαμε και επιλέξαμε να συμβεί κατ’ αυτόν τον τρόπο».

Την κύρια ευθύνη της Naxos Beer θα έχει ο Γιώργος Μπαμπούνης, γιος του επενδυτή, Γιάννη Μπαμπούνη, ο οποίος ζυθοποιεί την τελευταία εικοσαετία στο σπίτι. Απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, επέλεξε να ζήσει πλέον μόνιμα στη Νάξο. Από την έρευνα που πραγματοποίησε η οικογένεια Μπαμπούνη, προέκυψε η ιδέα της κατασκευής του ζυθοποιείου, αποτελώντας μία εναλλακτική επαγγελματική δραστηριότητα.

Η συνεργασία με την ΕΑΣ Νάξου στη διανομή

Ως προοπτική για την επιχείρηση προβάλλεται η επέκταση των πωλήσεων και εκτός του νησιού. «Δεν θα γινόταν να μην βγούμε εκτός Νάξου, από τη στιγμή που η μπύρα θα παράγεται στο εξής εδώ», λέει ο Γιάννης Μπαμπούνης. Την ευθύνη της διανομής στην πρώτη περίοδο δραστηριότητας της Naxos Beer είχε αναλάβει η ΕΑΣ Νάξου. Όπως λέει ο κύριος Μπαμπούνης, «ο Συνεταιρισμός αποτελεί για εμάς την κινητήριο δύναμη του νησιού. Και θα είναι η πρώτη που θα καλέσουμε να δει, να γευτεί, να αναλάβει το προϊόν. Ωστόσο δεν απορρίπτουμε οποιονδήποτε θα θελήσει να αναλάβει την διανομή της. Η Ένωση Συνεταιρισμών διαθέτει το δικό της πελατολόγιο καθώς και ένα καλά στημένο δίκτυο διανομής».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Blue Star Ferries: Το βράδυ της Τετάρτης αναχωρεί το “Paros” για Πάρο – Νάξο – Μικρές Κυκλάδες – Αμοργό (πρόγραμμα)

Πως διαμορφώνονται τα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries λόγω απεργίας (πίνακας)

Alltours: Αποκτά νέα ξενοδοχεία σε Κρήτη, Ρόδο, επεκτείνεται και σε Πάρο – Νάξο

4 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα το 2025 για την Alltouris – Για πρώτη φορά δυναμική παρουσία σε μικρότερα νησιά όπως η Πάρος και η Νάξος

Δονούσα: Στη βουλή μέσω ερώτησης για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μέσω ερώτησης από τον Μ. Καφούρο

Μ. Καφούρος: "Άνιση μεταχείριση επί σειρά ετών υφίσταται η Δονούσα στις ακτοπλοϊκές της συνδέσεις"

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Τι κάνουν Αμερικανοί Φοιτητές στη Σύρο;

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνεργάζεται με την τοπική κοινωνία της Σύρου και υποδέχεται φοιτητές του Πανεπιστημίου WPI

Νάξος – Β. Κατσαράς: “Διευρύνεται η σεζόν μέσα από σταθερά βήματα προβολής” (video)

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βαγγέλης Κατσαράς μιλάει για την διεθνή έκθεση Τουρισμού στο Λονδίνο και τη προσπάθεια που γίνεται για την διεύρυνση της σεζόν μέσα από σταθερά βήματα και με κατεύθυνση στον εναλλακτικό τουρισμό (video)

Κυκλάδες – Πολεοδομικό: Τι χτίζεις και που σε Μύκονο και Σαντορίνη

Τα δύο σχέδια της πολεοδομικής μεταρρύθμισης θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση και θα εγκριθούν με Π.Δ. - Οι νέες κατοικίες δεν θα μπορούν να ενταχθούν στο σύστημα Αirbnb, ενώ απαγορεύονται οι πισίνες σε όλες τις νέες άδειες λόγω λειψυδρίας

Νάξος – Φιλώτι: Γιατί πρέπει να σωθεί η “Πηγή της Καμίνου”;

Ο δάσκαλος Αντώνης Τζιώτης αναλύει τους λόγους για την άμεση αναστήλωση της "Πηγής της Καμίνου" στο Φιλώτι

CEARS PLUS: Σύγχρονο Διαδικτυακό Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

CEARS PLUS: Το Σύγχρονο Διαδικτυακό Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης – Προσφορές για τα Χριστούγεννα (Christmas Offer -15%)

Golden Star Ferries: Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο (20/11) του “Andros Queen”

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και το Andros Queen θα μείνει δεμένο στο λιμάνι της Μυκόνου

The Voice: Ο Ναξιώτης Κουτελιέρης και η συγκίνηση της Παπαρίζου (video)

Μπορεί ο Μιχάλης Κουτελιέρης να μην πέρασε στον επόμενο γύρο του The Voice όμως η σχέση του με την Κλαύδια έφερε δάκρυα στα μάτια της; Παπαρίζου (video)

Blue Star Ferries – Απεργία: Αλλαγές στα δρομολόγια, τι ώρα αναχωρούν Blue Star Paros και Αρτεμις

Τα δρομολόγια των πλοίων της Blue Star Ferries όπως διαμορφώνονται με βάση την απεργία της 20ης Νοεμβρίου

Νάξος – Πετράκης: Αγάπησε το κρασί, δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο

Ο Μανώλης Πετράκης - πρώτης γενιάς οινοποιός - αγάπησε το κρασί και δημιούργησε το δικό του οινικό καταφύγιο στη Νάξο ..

JYSK: Ερχεται Κυκλάδες, σε ποιο νησί ανοίγει κατάστημα;

Συνεχίζει τη στρατηγική των μικρών καταστημάτων τύπου «σούπερ μάρκετ» - Τι είπε ο διευθυντής μάρκετινγκ της JYSK στην Ελλάδα, κ. Κώστας Δημόπουλος.

Ινδία: Ποιο νησί των Κυκλάδων δίνει το όνομά του σε αυτοκίνητο; (video)

Το ελληνικό κυκλαδίτικο νησί που θα δώσει το όνομά του στο νέο SUV (εικόνες & βίντεο)

Αμοργός: Εννέα μέτρα μετακινήθηκε ο υποθαλάσσιος πυθμένας και έδωσε τον σεισμό του 1956

Διεθνής ερευνητική ομάδα ρίχνει «φως» στις αιτίες του καταστροφικού σεισμού του 1956 στην Αμοργό - Τι λέει η Εύη Νομικού

Αμοργός: Ποια δώρισε 198.000 ευρώ στο Δήμο για κατασκευή σχολείου στην Αρκεσίνη;

Δωρεά από Σοφία Κέλερη στον Δήμο Αμοργού για την κατασκευή σχολείου ή άλλου έργου στην Αρκεσίνη

Νάξος: Σύλληψη για εξόρυξη πετρωμάτων (!!!)

Σύλληψη ημεδαπού για εξόρυξη πετρωμάτων στη Νάξο

Μ. Τουμασάτου: “Εχω “γονατίσει” το Ναξιώτικο τυρί” (video)

Η Μαριάννα Τουμασάτου σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στον Νίκο Σκορδιαλό με επίκεντρο τη Νάξο, το θέατρο και την τηλεόραση (video)