Τετάρτη, 5 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΚυκλάδες: Το μεταφορικό ισοδύναμο τώρα και σε ψηφιακή πλατφόρμα

Κυκλάδες: Το μεταφορικό ισοδύναμο τώρα και σε ψηφιακή πλατφόρμα

|

Μπήκαν οι υπογραφές και έχουμε ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για το μεταφορικό ισοδύναμο – Ν. Παππάς: «Η συνεργασία για την ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος αποτελεί υπόδειγμα κυβερνητικού συντονισμού” – Νεκτ. Σαντορινιός: «Στόχος μας είναι να κάνουμε το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου λιγότερο γραφειοκρατικό”.

 

 

 

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός υπέγραψαν, στο περιθώριο του Περιφερειακού Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη Σύρο, σύμφωνο συνεργασίας για την ανάπτυξη πληροφοριακού συστήματος για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που αποτέλεσε πάγιο αίτημα των νησιωτών και πραγματοποιείται από τη νυν Κυβέρνηση, εναρμονίζει το κόστος μετακίνησης επιβατών και μεταφοράς εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, με το κόστος των χερσαίων μετακινήσεων και μεταφορών. Το υπερβάλλον κόστος θα επιδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το πληροφοριακό σύστημα για την υποστήριξη του μέτρου της Κυβέρνησης θα υποστηρίζει τη διαδικασία εγγραφής, ταυτοποίησης, παρακολούθησης μετακινήσεων, ελέγχου αποδεικτικών και εν τέλει της επιχορήγησης του αντιτίμου στους δικαιούχους, ενώ η αξιόπιστη και διαφανής λειτουργία του νέου εργαλείου θα ενισχύσει την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών της χώρας.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ανέφερε σχετικά: «Χαιρόμαστε πολύ που σήμερα, εδώ από τη Σύρο, έχουμε την ευκαιρία να προχωρήσουμε στην υπογραφή συμφωνίας για την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός χρόνιου αιτήματος του κόσμου των νησιών μας, το οποίο δρομολογείται από αυτή την Κυβέρνηση.

Η συνεργασία αυτή, όπως και πολλές άλλες, αποτελεί υπόδειγμα κυβερνητικού συντονισμού, στον αντίποδα των φαινομένων του κατακερματισμού, τα οποία είχαν “πονέσει” αρκετά τη δημόσια διοίκηση και πολύ περισσότερο τον τομέα της Ψηφιακής Πολιτικής.

Με το Νεκτάριο Σαντορινιό, έχουμε ενώσει τις δυνάμεις μας, όπως και όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες στα δύο Υπουργεία, ώστε να υλοποιήσουμε στην ώρα του το έργο».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Νίκο Παππά για την υπογραφή αυτής της συμφωνίας, η οποία διευκολύνει την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, αλλά κυρίως θέλω να τον ευχαριστήσω για την καθημερινή συνεργασία μας.

Με τη σημερινή συμφωνία, στόχος μας είναι να κάνουμε το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου λιγότερο γραφειοκρατικό για όλους τους πολίτες των νησιών. Σκοπός μας είναι η δημιουργία μιας απλής και εύχρηστης, για όλους τους νησιώτες και για όλες τις μικρομεσαίες νησιωτικές επιχειρήσεις, πλατφόρμας, ούτως ώστε να απολαμβάνουν εύκολα οι κάτοικοι και οι έμποροι των νησιών, τα οφέλη του μέτρου».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Αύξηση 20% στις φυτεύσεις πατάτας, φετινός στόχος τα 55 λεπτά

Αύξηση 20% στις φυτεύσεις πατάτας Νάξου και Αχαΐας, φετινός στόχος τα 55 λεπτά

Χωρίς τέλη τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Απαλλάσσονται από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού που επιβάλλουν οι δήμοι

Επιθετική ασιατική σφήκα αποδεκατίζει τα έντομα της Ευρώπης

Η ξενόφερτη σφήκα επιτίθεται σε εκατοντάδες είδη μικρότερων εντόμων, ορισμένα από τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο ως επικονιαστές.

Βατικανό – Πάπας Φραγκίσκος: Νοσηλεύεται χωρίς μηχανική αναπνευστική υποστήριξη

Νοσηλεύεται χωρίς μηχανική αναπνευστική υποστήριξη, ανακοίνωσε το Βατικανό - Επιφυλακτικοί οι γιατροί που αποφεύγουν να κάνουν εκτίμηση της κατάστασης

Στους 6,4 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο ο φετινός χειμώνας – Τι δείχνουν τα στοιχεία του Meteo

Ο φετινός χειμώνας ήταν μόλις ο 13ος θερμότερος που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα

Περισσότερα από 3000 χιλιάδες φυτά διέθεσε σε φορείς των νησιών το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου

Το Φυτώριο διέθεσε περισσότερα από 3000 χιλιάδες φυτά, ζαρντινιέρες, φυτόχωμα και διαφορά αλλά υλικά   σε διάφορους φορείς των νησιών.

Σε Πάρο και Νάξο ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης

Σε συνεργασία με τους Επάρχους Βαζαίο Πετρόπουλο και Γιάννη Μαργαρίτη είχε επαφές με τους φορείς του πρωτογενή τομέα των νησιών, με τις δημοτικές αρχές και παρευρέθηκε μετά από  πρόσκληση στην γενική συνέλευση αλιέων Πάρου.

ΑΠΑΣ Νάξου: Ανέλαβε προπονητής ο Μανώλης Ιμπραημάκης

Ο Μανώλης Ιμπραημάκης με θητεία στο Αιγάλεω αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της παραμονής του ΑΠΑΣ Νάξου στη κατηγορία

Σέριφος: Ατύχημα με απορριμματοφόρο, τρεις τραυματίες

Ατύχημα με απορριμματοφόρο στη Σέριφο – Τρεις τραυματίες από το περιστατικό - μεταφέρθηκαν στην Σύρο με διακομιδή

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Υπόθεση “Blue Horizon”: Ποινές κάθειρξης 12 και 7 ετών σε Υπαρχο και Πλοίαρχο για το θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Θάνατος Αντώνη Καργιώτη: Πολυετείς ποινές στους καταδικασθέντες - Απορρίφθηκε το αίτημα αναστολής της ποινής έως την εκδίκαση της έφεσης

Δυτικές Κυκλάδες: Χωρίς πλοίο (“Αικατερίνη Π”) για δύο ημέρες λόγω τεχνικού προβλήματος

Ανεκτέλεστα θα παραμείνουν τα δρομολόγια του ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. το χρονικό διάστημα 4-5 Μαρτίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Τέμπη – Νάξος: Χιλιάδες κατέκλυσαν την πλατεία Μανδηλαρά, ανατριχίλα όταν ακούστηκαν τα ονόματα των θυμάτων (video – photos)

Χωρίς προηγούμενo η πρωτοφανής σημερινή (28/02) συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Νάξο για την τραγωδία των Τεμπών (δείτε φωτογραφίες και video)