Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΚόσμος - 2030: Το κινητό τηλέφωνο φεύγει, κυριαρχία εικονικής πραγματικότητας

Κόσμος – 2030: Το κινητό τηλέφωνο φεύγει, κυριαρχία εικονικής πραγματικότητας

|

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ μιλάει για την κοινωνία του 2030 και μας αποκαλύπτει:«Τέλος του κινητού τηλεφώνου, ευρεία πρόσβαση στην εικονική πραγματικότητα»

Αυτό είναι το όραμά μου… Και δεν έχει σχέση με το τί θα κάνω φέτος, αλλά τι θα συμβεί το 2030… Ποιος το λέει; Μα ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος αποκάλυψε τις σκέψεις του για τη δεκαετία του 2030, όταν πια η επαυξημένη πραγματικότητα θα έχει επιβληθεί στην κοινωνία, κάτι που θα αποτελέσει μια επανάσταση στην οποία θα συμβάλει πολύ η κοινωνική δικτύωση.

Μέχρι τώρα ο επιχειρηματίας δημοσιοποιούσε προσωπικούς στόχους για την κάθε νέα χρονιά. “Αυτή τη δεκαετία, θα επικεντρωθώ σε μακροπρόθεσμα ζητήματα. Αντί να θέσω στον εαυτό μου προκλήσεις με ορίζοντα ενός χρόνου, προσπάθησα να σκεφτώ πώς ελπίζω να είναι ο κόσμος και η ζωή μου το 2030, ώστε να εξασφαλίσω ότι θα αφιερώσω όλη την προσοχή μου σ’ αυτό”, έγραψε ο Ζάκερμπεργκ στο Facebook.

“Θα έχουμε την τεχνολογία για να αισθανόμαστε πλήρως την παρουσία ενός άλλου προσώπου, ανεξάρτητα από το πού θα βρίσκεται αυτό, και η επιστημονική έρευνα θα έχει βοηθήσει να γιατρευτούν και να προληφθούν ασθένειες ώστε το μέσο προσδόκιμο ζωής να παραταθεί κατά 2,5 χρόνια”, πρόσθεσε.

Για τον ιδρυτή του Facebook, μέχρι το τέλος της δεκαετίας οι άνθρωποι θα έχουν εγκαταλείψει το κινητό τηλέφωνο αντικαθιστώντας το με γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας και θα έχουν ευρέως πρόσβαση στην εικονική πραγματικότητα. “Φανταστείτε ότι θα μπορείτε να ζείτε στο μέρος της επιλογής σας και να εργάζεσθε εύκολα σε ένα άλλο μέρος. Αν καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε αυτό για το οποίο εργαζόμαστε, η δυνατότητα αυτή θα είναι μέχρι το 2030 πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα”, έγραψε.

Η άνοδος της εικονικής πραγματικότητας πρόκειται να αλλάξει τη φύση της κοινωνικής δικτύωσης. Αν το Ίντερνετ επέτρεψε σε δισεκατομμύρια ανθρώπους να συνδέονται όταν και όπου θέλουν, το κοινωνικό δίκτυο του μέλλοντος θα αφορά, σύμφωνα με τον ίδιο, “τις ιδιωτικές αλληλεπιδράσεις και θα μας βοηθήσει να κατασκευάσουμε αυτές τις μικρές κοινότητες που έχουμε όλοι μας ανάγκη στη ζωή”.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Λυσιστράτη στη Νάξο: Όταν το θέατρο γίνεται υπόθεση όλων (video)

Ο σκηνοθέτης Θανάσης Αντωνίου μιλά για την τέχνη, την ελευθερία και το κοινό όραμα του θεάτρου.

Σύρος και μπάσκετ στο επίκεντρο: Εγκαίνια για το νέο γήπεδο στο πλαίσιο του AegeanBall Festival

Με την παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη και δωρεά της Stoiximan, η Ερμούπολη αποκτά ανακαινισμένο γήπεδο μπάσκετ, στηρίζοντας τη νεολαία και τον αθλητισμό των Κυκλάδων

Καταιγίδα φόρων στον καπνό: Αυξήσεις έως και 1.090% ετοιμάζει η Ε.Ε.

Τσιγάρα, άτμισμα, πούρα και θερμαινόμενα προϊόντα στο στόχαστρο των Βρυξελλών – Εκτόξευση τιμών και ανησυχία για πληθωρισμό και λαθρεμπόριο

Σαντορίνη: Το κελάρι της ψυχής, στη μνήμη του Αντώνη Αργυρού

Μια ζωή αφιερωμένη στο κρασί, στην παράδοση, στην τέχνη και στη Σαντορίνη που οραματίστηκε αλλιώς. Το Art Space παραμένει ένας ζωντανός φόρος τιμής στο όραμά του.

Η Ηρακλειά και τα Κουφονήσια στα “μυστικά διαμάντια” της Ευρώπης

Δύο νησιά των Μικρών Κυκλάδων αναγνωρίζονται διεθνώς για την αυθεντικότητα και την ήρεμη ομορφιά τους – Στο επίκεντρο η στρατηγική τουριστικής προβολής του Δήμου

Τζόγος στην Ελλάδα: 5,4 δισ. ευρώ σε 4 μήνες

Ραγδαία άνοδος του τζόγου στην Ελλάδα με 5,4 δισ. ευρώ σε πονταρίσματα μόνο σε 4 μήνες. Πίσω από τα έσοδα, προβληματίζουν οι εθισμοί και η έκρηξη του παράνομου στοιχηματισμού.

Σαντορίνη με σχέδιο: Προτάσεις για ένα βιώσιμο νησί από τον Εμπορικό Σύλλογο Θήρας

Ο Σύλλογος Εμπόρων και Επαγγελματιών Θήρας προτείνει πλαίσιο δράσης για την αντιμετώπιση της οικιστικής πίεσης, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού και την εφαρμογή έξυπνων πολιτικών γης.

Cycladic Nexus στην Ίο: Όταν η σύγχρονη τέχνη συναντά την πρωτοκυκλαδική μνήμη

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ίου, έργα σύγχρονης τέχνης στήνουν έναν ζωντανό διάλογο με τον προϊστορικό οικισμό του Σκάρκου και τον πολιτισμό των Κυκλάδων – μια έκθεση που γεφυρώνει αιώνες δημιουργικότητας

Σαντορίνη: Παρεμβάσεις αναβάθμισης σε Ακρωτήρι και Αρχαία Θήρα από το Υπουργείο Πολιτισμού

Κατευθύνσεις της Λίνας Μενδώνη για έργα ανάδειξης, ενημέρωσης επισκεπτών και βελτίωσης υποδομών στους δύο κορυφαίους αρχαιολογικούς χώρους της Σαντορίνης.

Ανακυκλώνουμε υπεύθυνα: Κάδοι για μπαταρίες στη Σαντορίνη

Ο Δήμος Θήρας καλεί τους πολίτες να στηρίξουν τη νέα δράση για ασφαλή ανακύκλωση μπαταριών σε δύο καίρια σημεία του νησιού.

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νάξος – ΕΠΑΛ: Ο Ιορδάνης Κυριακίδης και ο Νικήτας Θεολογίτης αφήνουν πίσω τους μία τεράστια παρακαταθήκη

Μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αφοσίωσης στην Τεχνική Εκπαίδευση, οι δύο διευθυντές συνταξιοδοτούνται, αφήνοντας πίσω τους ένα σχολείο ανοιχτό στη γνώση, στην καινοτομία και στις αξίες της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού