Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΗ Samsung εξαγόρασε ελληνική εταιρεία

Η Samsung εξαγόρασε ελληνική εταιρεία

|

Η Innoetics (www.innoetics.com), κορυφαία εταιρία διεθνώς στις τεχνολογίες φωνής και τεχνοβλαστός του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” (www.athenarc.gr), αποκτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Samsung Electronics, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΕΚ “Αθηνά”.

Η Innoetics (www.innoetics.com), κορυφαία εταιρία διεθνώς στις τεχνολογίες φωνής και τεχνοβλαστός του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” (www.athenarc.gr), αποκτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Samsung Electronics, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΕΚ “Αθηνά”.

Το ακριβές ποσό της εξαγοράς δεν έχει ανακοινωθεί, ωστόσο το ύψος του την τοποθετεί στις μεγαλύτερες επενδυτικές κινήσεις των τελευταίων ετών σε ελληνική εταιρία υψηλής τεχνολογίας και ως την μεγαλύτερη άμεση εξαγορά τεχνοβαστού (spin-off) Ελληνικού Ερευνητικού/Ακαδημαϊκού οργανισμού στην Ελλάδα τουλάχιστον για τις τελευταίες δεκαετίες.

Για 10 χρόνια η Innoetics αναπτύσσει και διαθέτει τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία (Text-to-Speech Synthesis). Μαζί με την αναγνώριση φωνής, οι τεχνολογίες Μετατροπής Κειμένου σε Ομιλία αποτελούν σήμερα τη σημαντικότερη παράμετρο στην επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων και μηχανών, κάτι που ενισχύεται από την αυξανόμενη καθημερινή χρήση φωνητικών/διαλογικών ψηφιακών βοηθών. Οι τεχνολογίες της Innoetics βρίσκονται στην κορυφή του τομέα παγκοσμίως, αποσπώντας βραβεύσεις για αρκετά χρόνια στη σειρά στους εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς

Η Innoetics θα συνεχίσει την ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για την επέκταση της χρήσης φωνητικής αλληλεπίδρασης με καθημερινές τεχνολογίες, όντας πλέον ανεξάρτητη θυγατρική της Samsung και διατηρώντας τη λειτουργία της στην Αθήνα.

Η Innoetics ιδρύθηκε το 2006 από ταλαντούχους και οραματιστές ερευνητές του Ινστιτούτου Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά” με στόχο την εξέλιξη και τη μέγιστη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνάς τους στις τεχνολογίες φωνής. Αποτελεί πραγματική ιστορία επιτυχίας μιας ελληνικής νεοφυούς εταιρίας στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Η εξαγορά της καταδεικνύει πώς η πρωτοπόρος έρευνα μπορεί να οδηγήσει σε επιτυχημένη καινοτομία και δίνει ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς κορυφαίες ελληνικές ερευνητικές ομάδες μπορούν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις παγκόσμιας αξίας και εμβέλειας. CEO της Innoetics είναι ο Αιμίλιος Χαλαμανδάρης.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά», και καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής & Τηλ/νιών του ΕΚΠΑ, δήλωσε: “Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του «Αθηνά» είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και χαρούμενοι για την εξαιρετική και μοναδική αυτή επιτυχία της Innoetics. Τα αποτελέσματα της οραματικής ερευνητικής προσπάθειας μιας ομάδας του Κέντρου μας ήταν το ουσιαστικό στοιχείο που οδήγησε στη δημιουργία της Innoetics, η οποία μετά από έντονη και συστηματική επιχειρηματική δουλειά, εξελίχθηκε σε μια διεθνούς επιπέδου εταιρία, άξια να αποκτηθεί από έναν κολοσσό όπως η Samsung. Το «Αθηνά» θα αξιοποιήσει αυτήν την εμπειρία για να υποστηρίξει νέες καινοτόμες και ρηξικέλευθες προσπάθειες των ερευνητών του και να ενισχύσει την μετατροπή των αποτελεσμάτων που θα προκύψουν σε αποδοτικές τεχνολογικές λύσεις και νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες».

Σχετικά με την Innoetics (www.innoetics.com):

Η Innoetics αναπτύσσει τεχνολογία αιχμής για την παραγωγή συνθετικής φωνής/ομιλίας. Ξεχωρίζει με την απαράμιλλη ποιότητα συνθετικής ομιλίας που βασίζεται στη διατήρηση των χαρακτηριστικών της φωνής του φυσικού ομιλητή. Προσφέρει υψηλές επιδόσεις ως προς την ακρίβεια, την κατανοητότητα, την εκφραστικότητα και τη φυσικότητα, και μπορεί να αξιοποιηθεί σε μεγάλο εύρος σεναρίων χρήσης και ενσωμάτωσης.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: Η ταφή του Πάπα Φραγκίσκου, το πένθος, η επόμενη ημέρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε... Οι επιθυμίες του για την ταφή του και η επόμενη ημέρα

Κυκλάδες – Real Estate: Πάρος και Μύκονος κοντράρονται για την πρωτοκαθεδρία

Μύκονος και Πάρος ανταγωνίζονται για την κορυφή του real estate στις Κυκλάδες

BBC για Σαντορίνη: «Could an almighty eruption destroy a dreamy Greek island?»

Το BBC News πέρασε μια μέρα στο βρετανικό πλοίο Discovery που κάνει έρευνες στην Καλντέρα

Βατικανό: Εκοιμήθη ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πάπας Φραγκίσκος

Σύρος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το μοναδικό Stoiximan AegeanBall Festival 2025!

Η αναμονή τελείωσε και η αγαπημένη σου μπασκετική απόδραση βρίσκεται μόνο μερικά κλικ μακριά, από τον προγραμματισμό σου

Πάρος: Έρχεται το 4th Paros Way και θα συναρπάσει!

Στις 24 -25 Μαΐου 2025 η Πάρος φιλοξενεί το 4th Paros Way και αναμένεται να συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στα ύψη το κόστος στέγασης για τους γιατρούς στα νησιά

Τα νησιά γεμάτα επισκέπτες αλλά άδεια από γιατρούς – Στα ύψη το κόστος στέγασης για υγειονομικούς - Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα: Έρχονται νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

Τα νομοσχέδια θα θέσουν νέες βάσεις για το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε απόγνωση οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές. Πως η αύξηση των επιβατών δημιουργεί προβλήματα

Το φαινόμενο των αυξανόμενων καθυστερήσεων σε πτήσεις απειλεί να εκτροχιάσει την καλοκαιρινή περίοδο και τις ισολογιστικές επιδόσεις εταιρειών στην Ευρώπη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group