Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΤεχνολογίαGoogle: Διαγράφει χιλιάδες λογαριασμούς, ποια είναι η σωστή αντίδραση

Google: Διαγράφει χιλιάδες λογαριασμούς, ποια είναι η σωστή αντίδραση

|

Αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη κινδυνεύουν να βρεθούν χρήστες του Gmail και άλλων υπηρεσιών της Google.

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε αναβάθμιση των συστημάτων της διαγράφοντας χιλιάδες ή και εκατομμύρια λογαριασμούς που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί από το 2021.

Η κίνηση θα επηρεάσει όλο το «οικοσύστημα» του Google Workspace – Docs, Drive, Meet και Calendar – καθώς και συνδεδεμένους λογαριασμούς στο YouTube και το Google Photos.

Η αναβάθμιση γίνεται για λόγους ασφαλείας, καθώς οι παλαιότεροι λογαριασμοί είναι πιο ευάλωτοι σε απειλές όπως το spam και το phishing.

Πώς να αποφύγετε τη διαγραφή:
Συνδεθείτε τώρα
Ο γρηγορότερος τρόπος για να αποφύγετε τη διαγραφή είναι να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας. Ακόμα και αν έχει γεμίσει με spam, συνδεθείτε τώρα. Ετσι θα κερδίσετε λίγο χρόνο για να αποφασίσετε τι θα κάνετε στη συνέχεια.

Επιστροφή σε έναν παλαιότερο λογαριασμό Google
Τι γίνεται αν δεν μπορείτε απλώς να συνδεθείτε; Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης ή ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί, ξεκινήστε από τη σελίδα ανάκτησης λογαριασμού της Google και προσπαθήστε να τον επαναφέρετε. Πιθανότατα θα σας γίνουν ορισμένες ερωτήσεις. Η Google παρέχει συμβουλές για να σας βοηθήσει. Αν προσπαθείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό κάποιου που έχει πεθάνει, π.χ. για να κατεβάσετε τα άλμπουμ φωτογραφιών του, μπορείτε να ακολουθήσετε τις ίδιες οδηγίες.

Αν ο λογαριασμός σας ανεστάλη για παραβίαση των όρων χρήσης ή για άλλους λόγους, μπορείτε να ζητήσετε επανεξέταση της υπόθεσης. Προσπαθήστε να συνδεθείτε στον λογαριασμό και αναζητήστε μια επιλογή που λέει Start Appeal (Εναρξη Προσφυγής).

Μην εμπιστεύεστε σε μια εταιρεία όλα τα σημαντικά δεδομένα σας
Η αποθήκευση στο Cloud έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διατηρούμε τα ψηφιακά αρχεία, επιτρέποντάς μας να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία μας από οποιαδήποτε συσκευή. To να εμπιστεύεστε όμως μόνο σε μία εταιρεία τα αρχεία σας είναι επικίνδυνο, μπορεί να εξαγοραστεί ή να χρεοκοπήσει, να αλλάξει τους κανόνες της ή να σας αποκλείσει από τον λογαριασμό σας για διάφορους λόγους, όπως η παραβίαση των όρων χρήσης ή ένα χάκινγκ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε υπηρεσίες Cloud – απλώς βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα δεύτερο σχέδιο και πως τα αρχεία αποθηκεύονται κάπου που έχετε τον απόλυτο έλεγχο, όπως σε έναν υπολογιστή ή σκληρό δίσκο που σας ανήκει. Ακόμα και το να έχετε ένα αντίγραφο αποθηκευμένο στο Cloud μιας άλλης εταιρείας είναι καλύτερο από το τίποτα.

Προετοιμαστείτε τώρα για το χειρότερο σενάριο
Μπορεί να σκεφτείτε: «Αφού, ελέγχω το Gmail μου τουλάχιστον μία φορά την ώρα, αυτό δεν ισχύει για μένα». Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά συνδέεστε εσείς ή ένα αγαπημένο σας πρόσωπο, μπορεί να κλειδωθείτε εκτός λογαριασμού.

Για να προετοιμαστείτε για το χειρότερο, μπείτε τώρα στους υφιστάμενους λογαριασμούς σας στην Google και κάντε μερικές εύκολες αλλαγές. Δεν χρειάζεται να μπείτε στις ρυθμίσεις για κάθε προϊόν της Google, όπως το Gmail και οι φωτογραφίες. Αντ’ αυτού, κάντε το στις κύριες ρυθμίσεις λογαριασμού στη διεύθυνση myaccount.google.com και κάντε το για κάθε όνομα Google που έχετε.

Προσθέστε μια δεύτερη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Αυτό μπορεί να είναι το κλειδί αν κλειδωθείτε έξω από τον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ή αν αυτός παραβιαστεί στο μέλλον. Μεταβείτε στην επιλογή «Ασφάλεια» και μετακινηθείτε προς τα κάτω στο «Email ανάκτησης».

Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των δεδομένων σας στην Google
Εχετε φωτογραφίες από τις οικογενειακές διακοπές μιας δεκαετίας στη Google; Συζητήσεις με φίλους από το γυμνάσιο με τους οποίους έχετε να μιλήσετε χρόνια; Βεβαιωθείτε ότι τα αποθηκεύσατε κάπου αλλού, ακόμη και αν δεν ανοίξετε ποτέ τα αρχεία.

Χρησιμοποιήστε το Google Takeout: Η Google διαθέτει μια επιλογή για να εξαγάγετε τα δεδομένα σας από τις διάφορες υπηρεσίες της. Ονομάζεται Google Takeout και έχει μια λίστα 50 επιλογών, από τις συνομιλίες και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Google μέχρι το ιστορικό αγορών της Google και τα ημερολόγιά σας.

Αν θέλετε να κατεβάσετε ολόκληρη την εισερχόμενη αλληλογραφία σας, κατεβάστε την ως αρχείο «MBOX», το οποίο μπορείτε να ανοίξετε στον υπολογιστή σας.

Μετακινήστε τα αρχεία του Google Drive: Αν θέλετε να μετακινήσετε αρχεία από έναν παλιό λογαριασμό Google Drive, μοιραστείτε τα πρώτα με τον back up λογαριασμό. Στη συνέχεια, στην κύρια προβολή του Google Drive, κάντε κλικ στην επιλογή «Κοινή χρήση» και επιλέξτε «Μεταφορά». Συνδεθείτε στον άλλο λογαριασμό και αποδεχτείτε την κυριότητα.

Μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας: Το Google Photos είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την συγκέντρωση διάσπαρτων συλλογών φωτογραφιών, αλλά εξακολουθεί να απαιτεί ένα αντίγραφο ασφαλείας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Takeout για να κατεβάσετε τις εικόνες και να τις αποθηκεύσετε σε σκληρό δίσκο, αλλά έχετε επίσης κάποιες πρόσθετες επιλογές.

Μπορείτε να εξαγάγετε τις φωτογραφίες σας από το Google Photos απευθείας σε μια άλλη υπηρεσία όπως το Flickr, το One Drive της Microsoft ή το SmugMug.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – Αταλάντη: Σεισμός τώρα (4,8 R), έγινε αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση 4,8 R στην Αταλάντη - Αισθητός στην Αττική - Τι λένε οι ειδικοί

Κύθνος – Βρυόκαστρο: Σημαντικά ευρήματα ήρθαν στο φως

Οι εργασίες της τελευταίας περιόδου εστίασαν στην ανασκαφή των κτηρίων της Ακρόπολης που είχαν έρθει στο φως κατά το 2021

Αμοργός: Εκεί όπου η προστασία του περιβάλλοντος συναντά την παράδοση

Στην Αμοργό ανταμώνουν το «Αμοργόραμα» και η «Γιορτή του Ψαρά»..Πότε; Τι θα συμβεί;

Στοίχημα – Ελλάδα (μπάσκετ): Πάμε ΟΑΚΑ και ποντάρουμε στον Αγραβάνη

Η πρόταση του Foxbet.gr έχει ... άρωμα μπάσκετ: Ξανά με Αγραβάνη και επιλογή στα φάουλ

Η συνηγορία του ποδοσφαίρου ή κάποιοι δικοί μου ηγέτες-ήρωες ποδοσφαιριστές…

Αρθρο του Ναξιώτη καθηγητή Λαογραφίας Μανώλη Σέργη με θέμα τους ποδοσφαιρικούς μας ήρωες

Fraport: Ζητάει αποζημίωση από το Ελληνικό δημόσιο για (άγνωστα) προβλήματα στα αεροδρόμια

Aπειλεί το ελληνικό δημόσιο η Fraport με αξίωση αποζημιώσεων για προβλήματα στα 14 αεροδρόμια

Εκλογές 2023 – Γ. Βρούτσης: Επίσκεψη στην Τήνο

Ο Γιάννης Βρούτσης - υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων - βρίσκεται στην Τήνο

Μύκονος: Κι όμως ανεστάλη η κατεδάφιση ακινήτου (!!!)

Δικαστήριο έδωσε 15νθήμερη προθεσμία στον ιδιοκτήτη να κατεδαφίσει, μόνο που η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει... προ διετίας.

Ουκρανία – Χερσώνα: Στις στέγες πέρασαν τη νύχτα οι κάτοικοι

Από εκρηκτικό μηχανισμό προκλήθηκε η κατάρρευση του φράγματος Νόβα Καχόβκα στην Ουκρανία, σύμφωνα με ειδικούς - Ανυπολόγιστη η καταστροφή στην Χερσώνα

Κορυδαλλός: ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δύο νεκρούς

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί οι Δ.Μ και Β.Ρ. Ο τελευταίος ήταν γνωστός στις Αρχές για τη συμμετοχή του σε ομάδες εκβιαστών και, στο παρελθόν, είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία

Ταβέρνες σε Νάξο και Ηρακλειά ανάμεσα στις καλύτερες της Ελλάδας

Τα 33 κορυφαία εστιατόρια και ταβέρνες παραδοσιακής κουζίνας στην Ελλάδα - Ποιες είναι στις Κυκλάδες

Νάξος – Μάιος: Οι κρατήσεις που δεν … εμφανίστηκαν και ο σωστός προγραμματισμός για οικονομικά εισιτήρια (video)

Μιχ. Κρητικός και Στ. Καπίρης μιλούν στο Mega για τις... ναξιώτικες προσδοκίες για το καλοκαίρι! (video)

Η Νάξος λέει “αντίο” στον μουσικό Νίκο Στεφ. Μαστρογιαννόπουλο

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 3.00 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου Χώρας Νάξου.

Νάξος: Περίοδος 50 ημερών, μεγάλα κόστη, δυσκολία εύρεσης προσωπικού (video)

Νάξος... Μιχάλης Κρητικός και Δημήτρης Καπούνης μιλάνε στο OPEN για τις προσδοκίες του φετινού καλοκαιριού και για τα προβλήματα πρωτογενή τομέα (video)

SeaJets: Από αύριο (02/06) το Speedrunner Jet στη γραμμή Μύκονο – Πάρο – Νάξο

Τι αλλάζει από αύριο Παρασκευή 2 Ιουνίου στα δρομολόγια της Sea Jets με επίκεντρο το Speedrunner Jet και το Champion Jet 1

Τήνος: Ακούμπησαν “Αικατερίνη Π” και “Champion Jet 1”, παραμένουν στο λιμάνι

Δεν υπάρχουν τραυματίες μόνο μικρές υλικές ζημιές - Καθυστερεί η αναχώρησή τους έως ότου επιθεωρηθούν και πάρουν βεβαίωση αξιοπλοΐας

Διεθνής ο Ναξιώτης ποδοσφαιριστής Γιάννης Μαργαρίτης

Ντεμπούτο απόψε του Γιάννη Μαργαρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Socca της Γερμανίας

Νάξος: “Παραδόθηκε” ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού

Νωρίτερα και παρά την βροχή παραδόθηκε ο δρόμος στην έξοδο του λιμανιού της Νάξου - Τέλος η αμφιδρόμηση στην Παπαβασιλείου

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Πάρος και Νάξος συγκεντρώνουν τους περισσότερους επισκέπτες

Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάρος, η Νάξος, οι Κυκλάδες αλλά και η Πελοπόννησος με την Εύβοια, είναι οι τοποθεσίες που αναμένεται εφέτος να κινηθούν με σημαντικές πληρότητες.

Σαντορίνη: 37χρονος έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι

Νεκρός 37χρονος που έπεσε από εξώστη στο Ημεροβίγλι - Τα κάγκελα υποχώρησαν και ο 37χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος στο κενό