Δευτέρα, 14 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαGame of Thrones... Χάκερ έκλεψαν το 4ο επεισόδιο της 7ης σεζόν (video)

Game of Thrones… Χάκερ έκλεψαν το 4ο επεισόδιο της 7ης σεζόν (video)

|

Μια ομάδα χάκερ έκλεψε το σενάριο ενός μελλοντικού επεισοδίου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones», καθώς και επεισόδια άλλων τηλεοπτικών σειρών της εταιρείας παραγωγής και καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ.

Χαράς ευαγγέλια για τους φίλους των τηλεοπτικών σειρών σε όλο το κόσμο.. Τώρα θα μου πείτε είναι σωστό; Οχι δεν είναι… Γιατί πολύ απλά υπάρχουν πνευματικά δικαιώματα.. Υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται πίσω από τις κάμερες και οι οποίοι αγωνιούν έως να βγει ένα επεισόδιο στον .. αέρα. Και όταν η δουλειά τους χάνεται, νιώθουν ότι το έδαφος φεύγει από τα πόδια τους. Ομως, υπάρχει και η άλλη πλευρά.. Αυτή των χάκερ που λατρεύουν να γελοιοποιούν το σύστημα… Να παραβιάζουν κάθε κώδικα σε μία απόδειξη ότι ουδείς είναι ασφαλής… 

Και μοιραία ο χώρος του θεάματος δέχεται ουκ ολίγες επιθέσεις. Οπως αυτή που έγινε γνωστή σήμερα… Ομάδα χάκερ έκλεψε το σενάριο ενός μελλοντικού επεισοδίου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones», καθώς και επεισόδια άλλων τηλεοπτικών σειρών της εταιρείας παραγωγής και καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ. Συνολικά, οι ανώνυμοι χάκερ ισχυρίσθηκαν, με ανακοίνωσή τους, ότι υπέκλεψαν δεδομένα 1,5 terabytes μετά την κυβερνοεπίθεση, σύμφωνα με το BBC, το πρακτορείο Ρόιτερς και τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης».

Ήδη, οι χάκερ ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του διαδικτύου επόμενα επεισόδια των σειρών Ballers και Room 104, που δεν έχουν προβληθεί ακόμη, υποσχόμενοι σύντομα και νέο υλικό προς (δωρεάν) τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού. «Χαιρετίσματα σε όλη την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη διαρροή στην εποχή του κυβερνοδιαστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη» έγραψαν οι χάκερ, με καθόλου ταπεινοφροσύνη. Ενθάρρυναν τον καθένα να «κατεβάσει» το υποκλαπέν τηλεοπτικό υλικό και υποσχέθηκαν να δώσουν…συνέντευξη σε όποιον το κάνει με επιτυχία.

Η ΗΒΟ επιβεβαίωσε την παραβίαση των υπολογιστών της, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσο έχουν επίσης υποκλαπεί προσωπικά δεδομένα πελατών ή εργαζομένων της. Η εταιρεία δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και εξωτερικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας ότι «η προστασία δεδομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΗΒΟ».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίτσαρντ Πλέπλερ, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του στους εργαζόμενους στην ΗΒΟ (που ανήκει στον όμιλο Time-Warner), χαρακτήρισε την κυβερνοπαραβίαση «προφανώς πρόκληση αναστάτωσης, ανησυχητική και ενοχλητική για όλους μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Entertainment Weekly, η υποκλοπή του Game of Thrones αφορά το τέταρτο επεισόδιο της έβδομης περιόδου, η οποία προβάλλεται αυτό τον καιρό. Το τρίτο επεισόδιο του τρέχοντος κύκλου είχε προβληθεί την Κυριακή, ενώ το τέταρτο που υπεκλάπη, αναμένεται να προβληθεί την επόμενη εβδομάδα. Η σειρά εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το 2018. Δεν θα είναι πάντως η πρώτη φορά που γίνεται υποκλοπή στο Game of Thrones. Το 2015 είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του πέμπτου κύκλου, προτού προβληθούν.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Πολιτιστικός Σύλλογος “Κούρος, ο Ελληνας”: Το “ευχαριστώ” και … η υπόσχεση για συνεχή μάχη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μελάνων «Κούρος ο Έλληνας» ευχαριστεί τον Δήμο Νάξου για την ιστορική του στάση και καλεί σε συνέχεια του αγώνα για την παραμονή των μνημείων στο Φλεριό

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Η πατινάδα στ’ Απεράθου: Όταν το τραγούδι γίνεται τελετουργία

Από τον έρωτα μέχρι τον σαρκασμό της πρώτης νύχτας – μια βαθιά βιωματική πολιτιστική εμπειρία στον τόπο που τη γέννησε

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στην Κωμιακή: Εκδηλώσεις, γιορτές και παράδοση τον Ιούλιο (πρόγραμμα)

Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, η Κωμιακή «ζωντανεύει» με ποικίλες πολιτιστικές δράσεις – Από εγκαίνια και γιορτές μέχρι παιδικές εκδηλώσεις και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες

Με λαμπρότητα και ευλάβεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Παϊσίου στη Νάξο

Διπλές εορταστικές εκδηλώσεις σε Κορωνοχώρι και πόλη Νάξου παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Καλλινίκου και Γεωργίου – Αφιέρωμα στους Αγίους Τέσσερις Μάρτυρες της Κρήτης στο πλαίσιο των "Νικοδημείων 2025".

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – “Κλεμμένη Άνοιξη”: Μια συγκλονιστική φωτογραφική μαρτυρία για τον πόλεμο και την ελπίδα

Η βραβευμένη έκθεση της Alena Grom φιλοξενείται στον Μουσικό Περίβολο του 1ου Γυμνασίου Νάξου και αποτυπώνει με βαθιά ευαισθησία το τραύμα και την αξιοπρέπεια των γυναικών που επέζησαν του πολέμου.

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Αδένωμα υπόφυσης: Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση

Νάξος και τα Online παιχνίδια τα ήσυχα βράδια του νησιού

Όταν η Παράδοση Συναντά την Οθόνη: Οι Νάξιοι και τα Online Παιχνίδια στα Ήσυχα Βράδια του Νησιού

Αλ. Φραντζέσκος: Οι Κούροι των Μελάνων πρέπει να μείνουν: Η ιστορία δεν ξεριζώνεται

Η αυθεντικότητα, η βιωματική εμπειρία και η πολιτισμική συνέχεια κινδυνεύουν όταν αποκόβουμε τα μνημεία από τον τόπο τους. Οι Κούροι των Μελάνων ανήκουν εκεί όπου γεννήθηκαν – στο φως, στη μνήμη και στο τοπίο της Νάξου.

Τζεφ Μπέζος: After wedding party στη Νάξο με την Λόρεν Σάντσεζ, η «έξυπνη» αγάπη του για το νησί

Μετά τον χλιδάτο γάμο των 48 εκατομμυρίων στη Βενετία, ο ιδρυτής της Amazon και η εκρηκτική σύζυγός του επιλέγουν τη Νάξο για το after wedding ταξίδι τους, επιβεβαιώνοντας την ιδιαίτερη σχέση του δισεκατομμυριούχου με το νησί και τα φιλόδοξα σχέδιά του για το «smart island» των Κυκλάδων.

Aperto – Cucina Italiana: Η αυθεντική ιταλική εμπειρία ήρθε στη Νάξο με την υπογραφή του κορυφαίου pizzaiolo Νίκου Σωτηρόπουλου

Ένα νέο γαστρονομικό σημείο στην καρδιά της Νάξου που ενώνει την ιταλική φινέτσα με τη δημιουργικότητα του Έλληνα pizzaiolo που διακρίθηκε δύο φορές ως ο καλύτερος της χώρας και στους 50 κορυφαίους της Ευρώπης.

Κατ’ Οίκον Νοσηλευτική Φροντίδα στη Νάξο από τη Φραντζέσκα Λαγογιάννη

Με επιστημονική γνώση, σεβασμό και ολιστική προσέγγιση, η Φραντζέσκα Λαγογιάννη προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες νοσηλείας στο σπίτι, σε όλη τη Νάξο.

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Νάξος – Κατερίνα Καινούργιου: Ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και η ξακουστή πατάτα στο τραπέζι της

Η παρουσιάστρια περνά τις διακοπές της στο νησί των Κυκλάδων με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή, απολαμβάνοντας τα τοπικά εδέσματα, τη γαλήνη του τοπίου και τις συγκινήσεις μετά το φινάλε της σεζόν.

Αποκαλύφθηκε σκάνδαλο 40 εκατ. ευρώ στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγκαιρη παρέμβαση Παππά έσωσε το Δημόσιο

Χάρη σε διοικητικούς ελέγχους και αποφασιστικές κινήσεις, απετράπη καταβολή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ύποπτες αιτήσεις επιχειρήσεων – Η συντριπτική πλειονότητα από την Κρήτη

Σέριφος: 87χρονη ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από την παραλία Συκαμιά

Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της – Προανάκριση από το Λιμεναρχείο

Συλλήψεις σε Μύκονο, Σύρο, Σαντορίνη, Πάρο και Νάξο για ναρκωτικά, παραβάσεις και ηχορύπανση

Δέκα συλλήψεις για παραβάσεις ναρκωτικών, παράνομη διαμονή, ηχορύπανση, λειτουργία καταστημάτων χωρίς άδεια, Κ.Ο.Κ. και πλαστογραφία πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2025 σε πέντε νησιά των Κυκλάδων.

Ίος SOS: Αντιδράσεις για τη μεγάλη τουριστική επένδυση σε προστατευόμενη ακτή

Περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήσεις πολιτών και το Δίκτυο για Βιώσιμες Κυκλάδες προειδοποιούν για τον οριστικό κίνδυνο αλλοίωσης της ταυτότητας του νησιού, καλώντας σε ανατροπή του σημερινού αναπτυξιακού μοντέλου

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός