Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΕρχονται τα ρομπότ - ταξί από το 2019

Ερχονται τα ρομπότ – ταξί από το 2019

|

Ρομποτικά ταξί, χωρίς τιμόνι και πεντάλ, θέλει να «ρίξει» στους δρόμους, το 2019, η General Motors

Ρομποτικά ταξί, χωρίς τιμόνι και πεντάλ, θέλει να «ρίξει» στους δρόμους, το 2019, η General Motors, η οποία έχει ήδη καταθέσει αίτηση για τη σχετική άδεια, ενώ έχει καθοριστεί και η περιοχή δοκιμών, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Με την πρώτη ματιά στον εσωτερικό χώρο του αυτοκινήτου, κάποιος μπορεί να διακρίνει πως στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, το παρμπρίζ προσφέρει απεριόριστη θέα. Όμως με μια πιο προσεκτική ματιά γίνεται αντιληπτό ότι λείπουν κρίσιμα όργανα: το ταχύμετρο και το τιμόνι. Ακόμα και τα πεντάλ δεν είναι ορατά στο χώρο των ποδιών του καθίσματος του οδηγού, γράφει η Die Welt.

Έτσι, θα ειναι το πρώτο πραγματικό ρομποτικό ταξί, που αναμένεται στους δρόμους των ΗΠΑ το επόμενο έτος. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία General Motors (GM), στην οποία παλαιότερα ανήκε και η Opel, θέλει να φέρει το 2019 περίπου 2.500 αυτοκινούμενες εκδόσεις του ηλεκτρικού αυτοκινήτου Chevrolet Bolt στο δρόμο. Τώρα πολλοί κατασκευαστές πειραματίζονται με μερικώς ή και εντελώς αυτόνομα οχήματα, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Το καλοκαίρι, η αυτόνομη οδήγηση γίνεται πραγματικότητα στο Αμβούργο

Τα αυτοκινούμενα δοκιμαστικά αυτοκίνητα προσφέρουν, τουλάχιστον θεωρητικά, την ευκαιρία στους επιβάτες να παρεμβαίνουν. Στις δοκιμές που γίνονται στους δρόμους υπάρχει πάντα ένας ειδικά εκπαιδευμένος οδηγός ο οποίος παρακάμπτει τον υπολογιστή σε περίπτωση λάθους.

Αυτό δεν θα είναι πλέον εφικτό με το μοντέλο Cruise AV της GM. Ακόμη και αν υπήρχε οδηγός δεν θα βοηθούσε, καθώς λείπουν τιμόνι και πεντάλ. Η GM έχει ήδη ζητήσει άδεια από το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ για ρομποτικά ταξί.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακόμη έγκριση, καθώς οι νόμοι δεν συμβαδίζουν με τον ρυθμό της τεχνολογικής ανάπτυξης. Το Cruise AV δεν μπορεί να συμμορφωθεί με ορισμένους κανόνες, σύμφωνα με την GM. Για παράδειγμα, με την απαίτηση να έχει ενσωματωμένο αερόσακο στο τιμόνι.

Έτσι, η GM εξήγησε στις αρχές πως το Robo-Taxi θα παρέχει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας χωρίς να τηρεί το γράμμα του νόμου. Για παράδειγμα με την εγκατάσταση αερόσακων συνοδηγού και στις δύο πλευρές. Ανοιχτό παραμένει βέβαια, εάν και πότε οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου θα συμφωνήσουν με το πείραμα.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο – ΑΠΑΣ Νάξου: Αποδοχή παραίτησης Δάγλα

Τρεις αγωνιστικές πριν από τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου και ο Αλέκος Δάγλας υπέβαλε τη παραίτησή του από τη θέση του προπονητή στον ΑΠΑΣ Νάξου

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα, αξέχαστη εμπειρία

Τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα: Μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές μας - Το ταξίδι στην Αθήνα..

Τέμπη: Παραίτηση Τριαντόπουλου από υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ανεβαίνοντας στο βήμα της Βουλής, ο κ. Τριαντόπουλος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή σε «μπάζωμα» επικαλούμενος χωρία του πορίσματος του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη.

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Ερχεται η 1η διαβούλευση για το “Masterplan Ύδρευσης” του Δήμου

Δημόσια Διαβούλευση για το Masterplan Ύδρευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων - Πότε και που;

Κατ. Μονογυιού: Επίσκεψη στο Φάρο Τυφλών

Επίσκεψη της Κατερίνας Μονογυιού στο Φάρο Τυφλών - Τι αναφέρει με την ευκαιρία της επίσκεψης

Νάξος – Μ.Ι.Υ.Α.: Ημερίδα με θέμα το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα

Hμερίδα με θέμα: «Η Συνδρομή της Μ.Ι.Υ.Α. του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών στη Λύση του Δημογραφικού Προβλήματος της Ελλάδας» - Πότε και Που;

Ferryscanner: Δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί για το 2024 οι Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη

Ferryscanner: Μύκονος, Πάρος και Σαντορίνη οι δημοφιλέστεροι ακτοπλοϊκοί προορισμοί του 2024

Μ. Βρετανία: Η Νάξος ανάμεσα στα έξι εναλλακτικά νησιά που προτείνουν για το 2025

Η βρετανική εφημερίδα Metro δημοσίευσε κατάλογο με τα μη συμβατικά ελληνικά νησιά που «κερδίζουν τη μάχη με τον υπερτουρισμό»

Πάρος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο στην Αγία Παρασκευή Νάουσας

Νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων δρομολογείται στην Πάρο – Σε ποια περιοχή θα γίνει

Σαντορίνη: Αποστολή μελετά τα υδροθερμικά συστήματα της καλδέρας και του Κολούμπου

Η αποστολή HYDROMOX αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση των φυσικών μηχανισμών που διαμορφώνουν τον υποθαλάσσιο ηφαιστειακό χώρο και την πρόβλεψη πιθανών κινδύνων για την ευρύτερη περιοχή του ηφαιστειακού συγκροτήματος της Σαντορίνης.

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

Δονούσα – Express Skopelitis: Γιατί συνεχίζετε η συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια σε βάρος του νησιού μας;

Επιχειρηματίες και κάτοικοι της Δονούσας ζητούν απαντήσεις στην συνεχιζόμενη διάκριση στα δρομολόγια του Express Skopelitis σε σχέση με τα άλλα νησιά των Μικρών Κυκλάδων;

Σαντορίνη – Αμοργός: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία

Σαντορίνη: Πρόταση Λέκκα να ανοίξουν τα σχολεία - Ανάλογη πρόταση και για Αμοργό, Ιο και Ανάφη