Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαΑιγαίο - ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές σε Κω, Κάλυμνο και αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Αιγαίο – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές σε Κω, Κάλυμνο και αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

|

 ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε εκ περιτροπής ολιγόωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Κω – Καλύμνου. 

Συνεχίζεται η μαραθώνια προσπάθεια των τεχνικών του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της μεγάλης βλάβης της γραμμής μέσης τάσης που ηλεκτροδοτεί 5.000 καταναλωτές στη Βαρυμπόμπη και τμήμα των Αδαμών.  Επί τόπου βρίσκονται περισσότερα από 200 άτομα τεχνικό προσωπικό (συνεργεία ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων), τα οποία εργάζονται πυρετωδώς σε όλα τα σημεία που είναι δυνατή η πρόσβαση.

Τι γίνεται όμως στα Δωδεκάνησα; Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου θα συνεχιστεί το πρόγραμμα εκ περιτροπής διακοπών ηλεκτροδότησης στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κω- Καλύμνου. Οι μονάδες του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής στην Κω συνεχίζουν να παρουσιάζουν τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειμμα ισχύος. Οι διακοπές γίνονται ανά περιοχή και διαρκούν 1,5 ώρα. Αναλυτικά για το πρόγραμμα και τις περιοχές υπάρχει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ 

Παράλληλα, ξεκίνησε άμεσα η υλοποίηση σχεδίου για την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο ηλεκτροδότησης στα νησιά της Κω και της Καλύμνου, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ.

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή εξαιτίας του παρατεταμένου καύσωνα οδήγησαν σε τεχνικές βλάβες που έθεσαν εκτός λειτουργίας δύο Μονάδες του σταθμού παραγωγής της ΔΕΗ στον ΑΣΠ Κω, συνολικής παραγωγικής δυναμικής 27 MW.

Με συνεργασία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, μεταφέρονται Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη συνολικής δυναμικής 27 MW από την Αθήνα και την Κρήτη προκειμένου να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στα δύο νησιά. Ειδικότερα, σήμερα εγκαθίστανται στο νησί της Κω τα πρώτα 4 MW Η/Ζ, αύριο ακολουθούν άλλα 3 MW, την Κυριακή θα τεθούν σε λειτουργία 5 MW στην Κάλυμνο και, τέλος, έως την Τρίτη θα έχουν εγκατασταθεί στην Κω και τα υπόλοιπα 15 MW. Παράλληλα, ήδη πραγματοποιούνται ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στον αεριοστρόβιλο στην Κω. 

Επιπρόσθετα, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε εκ περιτροπής ολιγόωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας για την εύρυθμη λειτουργία του ηλεκτρικού συστήματος της Κω – Καλύμνου. 

Η ανακοίνωση από τον ΔΕΔΔΗΕ Κω 

Ο ΔΕΔΔΗΕ Κω ενημερώνει ότι εξαιτίας βλάβης που εκδηλώθηκε σε Μονάδες Παραγωγής του σταθμού της ΔΕΗ λόγω των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, κρίνεται απαραίτητο, να συμβαίνουν καθημερινά μέχρι και το Σάββατο 7/8, εκ περιτροπής διακοπές ηλεκτροδότησης περιορισμένης έκτασης και χρονικής διάρκειας έως 1μιση ώρα σε διάφορες περιοχές της Κω, με σκοπό την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργιάς του ηλεκτρικού συστήματος.

Παρακαλούνται θερμά οι καταναλωτές να περιορίσουν, στο βαθμό του εφικτού, την άσκοπη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κυρίως κατά τα διαστήματα 12:00-14:00 και 19:00-21:00.

Συστήνεται, επίσης, η αποφυγή της συχνής χρήσης ηλεκτροβόρων συσκευών όπως οι φούρνοι αλλά και η λειτουργία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυκλάδες και “Γαλάζιες Σημαίες 2025”: 28 βραβευμένες παραλίες, απούσα η Νάξος (πίνακας)

Η Ελλάδα διατηρεί τη 2η θέση παγκοσμίως, οι Κυκλάδες βραβεύονται με 28 παραλίες, αλλά η Νάξος παραμένει εκτός λίστας παρά την ομορφιά και την καθαρότητα των ακτών της

Σοφία Κύλη-Θεωνά: Η γυναίκα που ένωσε, ενέπνευσε και άφησε παρακαταθήκη στο Φιλώτι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών η “ψυχή” του Συλλόγου Γυναικών Φιλωτίου — η γυναίκα που πίστεψε στις άλλες γυναίκες και τις σήκωσε μαζί της

Αμοργός: Σε ισχύ νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Όρμο Αιγιάλης από 15 Μαΐου

Μονοδρόμηση οδικού άξονα προς το λιμάνι και περιορισμοί στάθμευσης στην πλατεία και κοντά στο Ιατρείο – Εναλλακτικές λύσεις με δημοτικά πάρκινγκ

Η Σίφνος Σήμερα… Αύριο; Ανοιχτή εκδήλωση για το μέλλον του νησιού (πρόσκληση)

Την Κυριακή 18 Μαΐου, κορυφαίοι επιστήμονες, θεσμικοί και πολίτες συζητούν στην Απολλωνία για το μέλλον της Σίφνου με έμφαση στη νησιωτικότητα, τον χωρικό σχεδιασμό και την προστασία του τοπίου

Πρόταση Ημέρας: Μαγειριά με πατάτες, αγκινάρες και μανιτάρια

Φουρνιστά λαχανικά μπαίνουν στο τηγάνι μαζί με σοταρισμένα μανιτάρια και μαυροδάφνη, για μια εύκολη και απίθανα γευστική μαγειριά

Σαντορίνη: “Ρήγμα” στην τουριστική κίνηση, ξεπερνά το 30% η πτώση

Σαντορίνη: «Ρήγμα» στην τουριστική κίνηση, ξεπερνά το 30% η πτώση – «Για ευθύνες της κυβέρνησης» μιλούν οι επιχειρηματίες

Β. Φλεριανός: “Το Γεωλογικό Μουσείο Απειράθου πρωτοπορεί με καινοτομία και γνώση σε κίνηση”

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βασίλης Φλεριανός για την τεχνολογική αναβάθμιση του Μουσείου και το όραμα για έναν ενιαίο πολιτιστικό κόμβο στην Απείρανθο

Express Skopelitis: “Δεμένο” στα Κατάπολα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Απαγόρευση Απόπλου για το Express Skopelitis λόγω Δυσμενών Καιρικών Συνθηκών

Στον τελικό της Eurovision 2025 η Κλαυδία με την “Αστερομάτα” (video)

Η Ελλάδα κέρδισε την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της 17ης Μαΐου με ένα τραγούδι γεμάτο συναίσθημα, σκηνοθετική αισθητική και κοινωνικό μήνυμα

Γιατί οι Ιταλοί δεν παχαίνουν τρώγοντας μακαρόνια;

Το εξηγεί ένας χειρουργός βαριατρικής και η απάντηση είναι απίστευτη

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο: Μοναδική AI φωτογραφία

Ανακαλύψτε την απόλυτη ομορφιά του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος μέσα από μια μαγευτική AI εικόνα από τη Νάξο — με φόντο την Πορτάρα, τη θάλασσα και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της Χώρας.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Κουφονήσια – Γιορτή του Ψαρρά: Μια βραδιά γεμάτη άρωμα θάλασσας και παράδοσης

Το Σάββατο 31 Μαΐου 2025 το νησί τιμά τους ανθρώπους της θάλασσας με ένα μεγάλο πανηγύρι γιορτής, μουσικής και πολιτισμού