Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤεχνολογίαAEGEAN Startups 2018: Και οι νικητές πάνε στο Πανεπιστήμιο Berkeley (ΗΠΑ)

AEGEAN Startups 2018: Και οι νικητές πάνε στο Πανεπιστήμιο Berkeley (ΗΠΑ)

|

Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου – Οι νικητές τον Ιανουάριο πάνε στην Αμερική και δη στο Πανεπιστήμιο Berkeley

Ολοκληρώθηκε ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups, για την ανάδειξη των καλύτερων επιχειρηματικών σχεδίων σε θεματικές κατηγορίες που σχετίζονται με τους τομείς προτεραιότητας του Αιγαίου, όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η θάλασσα, το περιβάλλον, η αγροτική ανάπτυξη και η διακυβέρνηση. Στον διαγωνισμό κατατέθηκαν περισσότερες από 80 προτάσεις, οι οποίες μορφοποιήθηκαν σε επιχειρηματικά σχέδια με τη συνεργασία μεντόρων από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την αγορά. Τα 15 καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια, όπως αναδείχθηκαν από τα στάδια του διαγωνισμού παρουσιάστηκαν στην τελική φάση, παρουσιάστηκαν σε επιτόπου επισκέψεις στους επιχειρηματικούς επιταγχυντές ΚΕΔΕ-Innovation Lab και Starttech Ventures, στην Αθήνα.

Οι έξι προτάσεις που πήραν τα πρώτα βραβεία στον τελικό του διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Τράπεζας, στις 21 Νοεμβρίου 2018 είναι οι εξής:

  • ΑΓΩ Simulations: Χρήση εικονικής πραγματικότητας στην καταπολέμηση φοβιών. Η πρόταση, 1η στη γενική κατάταξη έλαβε το Βραβείο Επιχειρηματικότητας «Ι. Τσαμουργκέλη», με έπαθλο 5.000 ευρώ, προσφορά της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Α.Ε.
  • TableOn: Σύστημα διαχείρισης κρατήσεων σε πραγματικό χρόνο, προσωποποιημένης πληροφόρησης και business analytics στον τουρισμό.
  • ISLE – Live like a Greek for a day: Διαδικτυακό σύστημα εξατομικευμένων διακοπών, μέσω γνώσης των τοπικών αγορών, εθίμων και «μυστικών» στα νησιά του Αιγαίου.
  • A.I.G.E.A.S. – Aegean Interactive Gamified Educative Ancient Stories: Εκπαίδευση μέσω παιχνιδιών επαυξημένης πραγματικότητας με βάση τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό.
  • ScriptUp: Σύστημα συνεργατικής δημιουργίας, προώθησης και εμπορικής αξιοποίησης κινηματογραφικών σεναρίων.
  • AquaWeather: Φωτιστικά συστήματα που μιμούνται τον καιρό σε κλειστό χώρο, με χρήση τεχνολογιών LED και εξειδικευμένου λογισμικού.

Στις αρχές του 2019, τον Ιανουάριο, οι δύο πρώτοι νικητές του διαγωνισμού και νέοι ερευνητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας (bootcamp) του Πανεπιστημίου Berkeley στις Ηνωμένες Πολιτείες, ίσως το πιο απαιτητικό αλλά και διάσημο πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρηματικότητας στον κόσμο.

Ο Γιάννης Χαραλαμπίδης, αναπληρωτής καθηγητής του Παν. Αιγαίου και υπεύθυνος των Aegean Startups δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργικότητα των φοιτητών μας στα νησιά του Αιγαίου, αλλά και νέων από όλη την Ελλάδα, μας δείχνει το δρόμο για την ουσιαστική ανάπτυξη, που θα έρθει μέσα από την αξιοποίηση των μοναδικών χαρακτηριστικών της Ελλάδας και του Αιγαίου και την ίδρυση καινοτομικών επιχειρήσεων με κοινωνικό αποτύπωμα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσα από τα Aegean Startups για πρώτη φορά Έλληνες φοιτητές και ερευνητές θα συμμετέχουν στο διεθνές σχολείο επιχειρηματικότητας του Berkeley, σε μια συνεργασία που σταδιακά εξελίσσεται. Ευχαριστούμε τους υποστηρικτές, τους μέντορες αλλά και τα πολλά «παιδιά μας» που κάθε φορά δίνουν τη φρεσκάδα και τη γνώση τους στα Aegean Startups.»

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups πραγματοποιείται από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) και την Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου Α.Ε., με την υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, της ΚΕΔΕ αλλά και ικανού αριθμού επιχειρήσεων και μεντόρων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες περιλαμβάνονται στο διαδικτυακό τόπο του διαγωνισμού www.aegean-startups.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Η Αμοργός στην 4η Attica Green Expo: Πράσινη μετάβαση και σύγχρονη ακτοπλοΐα στο επίκεντρο

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος εκπροσώπησε το νησί σε μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές διοργανώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και λειτουργική ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου: Ψήφισμα και κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Νάξο

Μπροστά στη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα, οι εκπαιδευτικοί του Νοτίου Αιγαίου σηκώνουν φωνή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς — Κυριακή 8 Ιουνίου, 11:00, Πλατεία Μανδηλαρά στη Νάξο.

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Νάξος: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης (08/06) για την Παλαιστίνη

«Η σιωπή μας είναι συνενοχή» – Ένα κάλεσμα για ζωή, ειρήνη και δικαιοσύνη από την Πρωτοβουλία Πολιτών Νάξου

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο