Τρίτη, 12 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιTripadvisor: Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς για το 2025

Tripadvisor: Κρήτη, Σαντορίνη, Μύκονος και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς για το 2025

|

Ισχυρή είναι η ελληνική παρουσία και στο 2025 στις Λίστες, που ανακοίνωσε η Tripadvisor, με τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο σε διάφορες κατηγορίες.

Οι νικητές των βραβείων είναι προορισμοί των οποίων τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και οι δραστηριότητες έλαβαν μεγάλο όγκο θετικών κριτικών μέσω της διεθνούς πλατφόρμας σε διάστημα 12 μηνών.

Φέτος, οι προορισμοί επιλογής ταξιδιωτών εκτείνονται σε 7 Λίστες: Κορυφαίοι προορισμοί, Δημοφιλείς προορισμοί σήμερα, Προορισμοί για φαγητό, Καλύτεροι προορισμοί στην 25η επέτειο του Tripadvisor, Προορισμοί για πολιτιστικές εμπειρίες, Προορισμοί για σόλο ταξίδια και Προορισμοί για μήνα του μέλιτος.

Στις Λίστες υπάρχει η παγκόσμια κατάταξη ή και επιμέρους κατάταξη για την Ευρώπη για τις ΗΠΑ ή για άλλες ευρύτερες γεωγραφικές περιοχές.

Η Ελλάδα έχει παρουσία στις Λίστες με τους κορυφαίους προορισμούς, με τους καλύτερους προορισμούς για φαγητό, με τους καλύτερους προορισμούς για πολιτισμό και με τους καλύτερους προορισμούς για μήνα του μέλιτος.

Αναλυτικά, στη Λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για το 2025 η Κρήτη όπως και πέρυσι κατατάχθηκε στην 9η θέση. Στην ευρωπαϊκή Λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς η Κρήτη έπεσε μία θέση και βγήκε 5η. Επίσης στην ευρωπαϊκή Λίστα, η Σαντορίνη κατέλαβε την 15η θέση και η Ρόδος την 21 θέση. Τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή λίστα ως κορυφαίος προορισμός για το 2025 αναδείχθηκε το Λονδίνο.

Στη Λίστα με τους 25 καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για φαγητό η Αθήνα κατέλαβε τη 10η θέση. Στην ευρωπαϊκή Λίστα, που καταχωρήθηκαν 15 προορισμοί, η Αθήνα την 6η θέση και η Κρήτη την 11η θέση. Στην 1η θέση της Λίστας με τους καλύτερους προορισμούς του κόσμου και στην Ευρώπη βρέθηκε η Ρώμη.

Στη Λίστα με τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο για τον εορτασμό της 25ης επετείου του Tripadvisor που συγκεντρώθηκαν αγαπημένοι προορισμοί όλων των εποχών για τους ταξιδιώτες η Κρήτη κατέλαβε την 8η θέση. Την 1η θέση κατέλαβε το Λονδίνο.

Στη Λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για πολιτισμό η Κρήτη κατέλαβε την 9η θέση ενώ στην 1η θέση βρέθηκε το Μπαλί.

Στους 25 κορυφαίους προορισμούς για μήνα του μέλιτος το 2025 η Σαντορίνη κατέλαβε την 6η θέση, η Μύκονος τη 12η θέση ενώ την 1η θέση πήρε ο Μαυρίκιος.

Πηγή: newmoney.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κακολύρι: Το νέο μαρτυρικό χωριό της Ελλάδας, δικαίωση μνήμης και ιστορίας

Μετά από χρόνια αγώνων, το Κακολύρι Εύβοιας εντάσσεται επίσημα στο δίκτυο μαρτυρικών χωριών, τιμώντας τη θυσία των 30 εκτελεσθέντων κατοίκων στις 24 Μαΐου 1944.

Γιώργος Αγγελόπουλος στη Νάξο, στα «Palatia» της Αγίας Άννας για αξώτικες γεύσεις και ερυθρόλευκες στιγμές

Ο πρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι στο "νησί-φρούριο" των ερυθρόλευκων, μοιράζοντας χαμόγελα και φωτογραφίες με φίλους και οπαδούς.

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Ο ΑΠ.Α.Σ. Νάξου καλωσορίζει τον 18χρονο Γιάννη Νικολάου!

Ο νεαρός αθλητής ύψους 2,02 μ. ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας – Προέρχεται από την ΑΕΚ με εμπειρία στη Stoiximan GBL.

Αιγαίο: Εκτακτα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 αύριο Τετάρτη (13/08)

Έκτακτα δρομολόγια HIGHSPEED 3 & 4 στις 13 Αυγούστου μετά την άρση απαγορευτικού - Αναλυτικά οι ώρες αναχώρησης και άφιξης για την εξυπηρέτηση των νησιών

Β. Κικίλιας: 103 έργα για το νερό σε απομακρυσμένα και μικρά νησιά

Το Υπουργείο Ναυτιλίας ενισχύει την υδροδότηση 61 νησιωτικών δήμων με έργα αφαλάτωσης και τεχνική υποστήριξη

Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου: Καμπανάκι για τα τροχαία στο νησί

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί σε υπευθυνότητα, πρόληψη και αιμοδοσία για την προστασία της ανθρώπινης ζωής

Νάξος – Τα παλαιά πιάνα κελαηδούν ξανά, Ρεσιτάλ πιάνου και τραγουδιού στο Πολιτιστικό Κέντρο

Μια βραδιά γεμάτη μουσική και τέχνη στο Κάστρο της Χώρας Νάξου, με είσοδο ελεύθερη. (πρόγραμμα)

Το «μυστικό» πίσω από τον ήχο της θάλασσας στα κοχύλια

Οι επιστήμονες εξηγούν γιατί αυτό που ακούμε δεν είναι ο ωκεανός, αλλά ενισχυμένοι ήχοι του περιβάλλοντος

Γιάννης Στάνκογλου: Ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι με την κόρη του στη Σρι Λάνκα, μπροστά στο μνημείο Sigiriya (video)

Ο ηθοποιός ταξίδεψε με τα παιδιά του στο νησί της Ασίας και μοιράστηκε μια τρυφερή μουσική στιγμή με φόντο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Έκτακτο: Συλλήψεις υπευθύνων αρχαιολόγων και μελών της Εφορείας Κυκλάδων για τα πλέγματα στην Πορτάρα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση προστασίας του μνημείου – Αντιδράσεις και επόμενες κινήσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: «Απαράδεκτη η καταγγελία του Δημάρχου Νάξου – Δεν θα μας εκφοβίσουν»

Σφοδρή αντίδραση για την προσαγωγή αρχαιολόγου και υπαλλήλων της ΕΦΑ Κυκλάδων – Ζητούν απόσυρση της καταγγελίας και μόνιμη λύση για την προστασία της Πορτάρας

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες