Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΤουρκία: Ποια Μύκονος; Ποιο Σαν Τροπέ; Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μποντρούμ

Τουρκία: Ποια Μύκονος; Ποιο Σαν Τροπέ; Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στο Μποντρούμ

|

Ο νέος, in πολυτελής ταξιδιωτικός προορισμός είναι η παραθαλάσσια πόλη της Αλικαρνασσού (Μποντρούμ) της Τουρκίας.

«Ξεχάστε το Μπαλί, το Σαν Τροπέ και την Μύκονο, τώρα υπάρχει το Μπόντρουμ» γράφει το Business Insider ενώ το Conde Nast Traveller και το Bloomberg ανέδειξαν την τουρκική πόλη ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για το 2019.

Ο νέος, in πολυτελής ταξιδιωτικός προορισμός είναι η παραθαλάσσια πόλη της Αλικαρνασσού της Τουρκίας.

To Μπόντρουμ έχει ονομαστεί Σαν Τροπέ της Τουρκίας για τα πολυτελή ξενοδοχεία, τα beach clubs, το σινεμά και τα εκατοντάδες γιότ που ρίχνουν άγκυρα στα γαλαζοπράσινα νερά της. Ενώ οι Ευρωπαίοι έχουν ανακαλύψει εδώ και χρόνια τον προορισμό, τον αγνοούσαν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, όπως επισημαίνει το Business Insider.

Το δε Bloomberg να υποδεικνύει στους τουρίστες να αποφύγουν το Μπαλί και να προτιμήσουν το Μπόντρουμ, όπου «βρίσκεται σε εξέλιξη μια αναγέννηση πέντε αστέρων», επισημαίνοντας την ύπαρξη θέρετρων πολυτελείας, όπως το Six Senses and Edition Hotels.

 «Με πισίνες απεριόριστης ομορφιάς που βλέπουν προς το Αιγαίο, τα beach clubs με τους σελέμπριτις, τα ιαματικά λουτρά, τα ατμοσφαιρικά χαμάμ και την ηλιοθεραπεία γύρω από ελαιώνες, το Μπόντρουμ είναι η ανανεωμένη εναλλακτική της Μυκόνου και του Σαν Τροπέ» γράφει το Bloomberg έγραψε για την Αλικαρνασσό.

Ένα από τα πλέον πολυτελή ξενοδοχεία στο Μπόντρουμ είναι το Mandarin Oriental, όπου η τιμή ανά διανυκτέρευση ξεκινά στα 350 ευρώ για ένα δωμάτιο και ξεπερνά τις 3.000 ευρώ για μια σουίτα με ιδιωτική πισίνα.

Η επένδυση στον τουρισμό από κορυφαίες μονάδες, στην Αλικαρνασσό συνοδεύεται από παραδοσιακά κατάλευκα σοκάκια με πολύχρωμα παντζούρια. Χτισμένο αμφιθεατρικά στον ομώνυμο κόλπο, το Μποντρούμ είναι μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη.

Η πόλη του Ηροδότου προσφέρει παράλληλα στους τουρίστες την ευκαιρία να ταξιδέψουν στο παρελθόν, χάρη στο Μαυσωλείο και το Υποθαλάσσιο Αρχαιολογικό Μουσείο, ενώ το κάστρο Ιπποτών (ή του Αγίου Πέτρου) στη μαρίνα του Μπόντρουμ αποτελεί το διαχρονικό σύμβολο της πόλης.

Πλέον, στη μαρίνα του Μπόντρουμ θα δει κανείς θηριώδη γιοτ όπως αυτό του Ρόμαν Αμπράμοβιτς ή του δισεκατομμυριούχου από το Καζακστάν, Αλιγιάν Ιμπραγκίμοφ, το περίφημο I,Dynasty.

Τρία χρόνια μετά την άνοδο της τρομοκρατίας στην Τουρκία, η χώρα κάνει μια τολμηρή επιστροφή. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2018, ο αριθμός επισκεπτών αυξήθηκε κατά 22% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, σε 36 εκατομμύρια.

Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης αναμένεται να είναι ένας από τους πλέον πολυσύχναστους κόμβους, μεταφέροντας περισσότερα από 90 εκατομμύρια άτομα ετησίως. Και αρκετοί από αυτούς, αναμένεται να πάνε στο Μπόντρουμ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του τουρισμού.

Με πληροφορίες από Bloomberg , Business Insider


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Η Πηγή του Ακεψιμά: Το νερό που “μίλησε” στην ιστορία του νησιού

Ένα ταξίδι στο Φυλλαδάκι, στην ξεχασμένη πέτρινη πηγή του Αγίου Ακεψιμά, μέσα από τη μαρτυρία του Αντώνη Σαλτερή και την ευαισθησία του Γιώργου Καρνέζη.

Διακοπές στην Ευρώπη; Πρόσεξε τι φοράς, πού καπνίζεις και… πού πατάς!

Από το Πορτοφίνο μέχρι την Πράγα, νέοι κανόνες και τσουχτερά πρόστιμα περιμένουν τους απρόσεκτους ταξιδιώτες του καλοκαιριού.

Νάξος – Απείρανθος: Εθελοντική αιμοδοσία τη Δευτέρα 11 Αυγούστου, δώσε ζωή με μια πράξη αγάπης

Στο Δημοτικό Σχολείο Απειράνθου από τις 18:00 έως τις 21:00 – Πολύτιμη η συμμετοχή όλων για τη στήριξη της Τράπεζας Αίματος του νησιού.

Μικροπλαστικά στις κορυφές της Πίνδου: Η πρώτη έρευνα σε αλπικές λίμνες της Ελλάδας

Το LiMnADs Project χαρτογραφεί για πρώτη φορά την παρουσία μικροπλαστικών σε λίμνες της Τύμφης, ερευνώντας τη ρύπανση σε υψόμετρα πάνω από 2.000 μέτρα.

Στη σκιά των καλωδίων, οι ήρωες του ΔΕΔΔΗΕ παλεύουν με το σκοτάδι της Νάξου

Όταν το τοπικό δίκτυο λυγίζει από την παλαιότητα, είναι οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ που σκαρφαλώνουν στα καλώδια και κρατούν το νησί φωτισμένο.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από 9 έως 11 Ιουλίου

Διακοπή ρεύματος από την Τετάρτη 9 έως την Παρασκευή 11 Ιουλίου λόγω τεχνικών εργασιών στη Σαντορίνη

Γιαουρτλού κεμπάπ με άρωμα Πολίτικο και καρδιά Ναξιώτικη

Από την κουζίνα της Μαρίνας Εμμανουήλ, μια συνταγή γεμάτη γεύσεις, μνήμες και χρώματα – Αφιέρωση αγάπης από τη Μαριέττα Γαλάνη

Κυκλάδες 2025 – Αγορά ακινήτων: Πού ανεβαίνουν οι τιμές και ποια νησιά προτιμούν οι επενδυτές

Σύρος και Άνδρος ανεβαίνουν ως επενδυτικοί προορισμοί, ενώ η Μύκονος παραμένει η πιο ακριβή – Οι νέες τάσεις και αποδόσεις ακινήτων σύμφωνα με το Spitogatos Insights

Blackout στη Χώρα Νάξου τα πρώτα λεπτά της Κυριακής, αντιδράσεις επιχειρηματιών

Στο σκοτάδι για μισή ώρα το κέντρο της τουριστικής ζωής – Αυξάνονται τα παράπονα επαγγελματιών

Naxos Summer Camp: Δράση, θάλασσα και παιχνίδι για παιδιά 4–14 ετών, πότε ξεκινάει η 2η περίοδος

Η 2η περίοδος του επιτυχημένου καλοκαιρινού προγράμματος αναμένεται να ξεκινήσει δυναμικά με κολύμβηση, SUP, παιχνίδια στην παραλία, ποδόσφαιρο και δημιουργικές δραστηριότητες

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Νάξος – Κωμιακή: «Έφυγε» ο Δημήτρης Ιωάννου Καρούσης, θλίψη για τον αγαπημένο “Τζήμα”

Αποχαιρετισμός σε έναν ήσυχο και αγαπητό συγχωριανό που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο του – Το χωριό τον τιμά με συγκίνηση

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας

«Εκεί που η θάλασσα είναι ζωή» – Φόρος τιμής στους ναυτικούς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων (video)

Με αφορμή τη Ναυτική Εβδομάδα, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τιμά με συγκίνηση τους ανθρώπους που ζουν, εργάζονται και αγαπούν τη θάλασσα (video)

Ο θρυλικός Σκοπελίτης: Το πλοίο που δεν ξέχασε ποτέ τις Μικρές Κυκλάδες (video)

Από το 1956 μέχρι σήμερα, ο Σκοπελίτης συνεχίζει να συνδέει ζωές και νησιά, με κάθε καιρό και σε κάθε ανάγκη – ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα»

Η Σχοινούσα, η Δονούσα και η Ηρακλειά στο φως του ΣΚΑΪ – Εκεί που «υπάρχει Ελλάδα» (video)

Η εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» ταξιδεύει ξανά στις Μικρές Κυκλάδες με ζωντανές εικόνες, ιστορίες ανθρώπων και χρώματα Αιγαίου που συγκινούν.

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος αύριο Τετάρτη 2 Ιουλίου σε περιοχές της Νάξου

Σύντομη διακοπή ρεύματος νωρίς το πρωί σε Άγιο Γεώργιο, Παραλία, Στελίδα και άλλες περιοχές της Χώρας – Μια απαραίτητη τεχνική παρέμβαση για την ασφάλεια του δικτύου.

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Η Νάξος στο επίκεντρο της πρώτης εκπομπής του Ιουλίου (video)

Η Ευλαμπία Ρέβη και ο Γιώργος Κουρδής ξεκινούν τον Ιούλιο από τη Νάξο – Τοπία, πολιτισμός, προβλήματα και πρόσωπα στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων. (video)

Ο Κώστας Μακεδόνας στη Νάξο, μία καλοκαιρινή βραδιά γεμάτη συναίσθημα και τραγούδι

Στις 16 Ιουλίου, το Γυμνάσιο Νάξου υποδέχεται τον Κώστα Μακεδόνα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου σε μια συναυλία με άρωμα Ελλάδας και μελωδίες που μιλούν στην ψυχή