Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιSky Express: Από σήμερα (14/12) στη Θεσσαλονίκη με το Airbus A320neo

Sky Express: Από σήμερα (14/12) στη Θεσσαλονίκη με το Airbus A320neo

|

Από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου η Sky Express “εγκαινιάζει” τη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με το Airbus A320neo… Ποιο είναι το κόστος της διαδρομής και τι αλλάζει με βάση τον κορωνοϊό 

Νέα δεδομένα, νέα πραγματικότητα…. Η αεροπορική εταιρεία SKY express απέκτησε το νέο της Airbus 320neo και μας καλεί να πετάξουμε από και προς Θεσσαλονίκη, όπως πότε πριν.

Οι πτήσεις είναι καθημερινές και ξεκινούν από σήμερα Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, ενώ το κόστος των εισιτηρίων για το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα ξεκινά από 26 ευρώ και για Αθήνα – Θεσσαλονίκη από 42 ευρώ.

Κλείστε άμεσα τη θέση σας εδώ!

Και επειδή η περίοδος που διανύουμε λόγω πανδημίας απαιτεί μέτρα προστασίας, η SKY express, αν και αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή, γιατί τα αεροσκάφη της ταξιδεύουν μόνο σε προορισμούς εσωτερικού και ο μέσος όρος πτήσης είναι μόλις 40 λεπτά, έχει πάρει και όλες τις απαιτούμενες προφυλάξεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πτήση.

Κατά την επιβίβαση:

Τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και στην πύλη αναχώρησης και στο λεωφορείο.

Στην πτήση:

  • Δεν προσφέρoνται snacks & ροφήματα: Για να μειωθεί σημαντικά ο κίνδυνος διασποράς του Covid-19, δεν σας προσφέρονται snacks, αναψυκτικά, νερό και παγάκια. Σε περίπτωση ανάγκης, μπορείτε να ζητήσετε νερό και θα σας έρθει σε ποτηράκι μίας χρήσης.
  • Ασφαλή δημιουργική απασχόληση online: Προσωρινά, έχει ανασταλεί η διανομή του inflight περιοδικού μας FLY. Μπορείτε όμως να διασκεδάσετε διαβάζοντας το FLY ή άλλα περιοδικά και εφημερίδες μέσω της νέας ηλεκτρονικής μας υπηρεσίας SKY eJournals, στον υπολογιστή, στο κινητό ή στο tablet σας.
  • Εξοπλισμένο πλήρωμα: Το πλήρωμα καμπίνας σας διανέμει αντισηπτικά μαντιλάκια. Η συνοδός καμπίνας φορά μάσκα και γάντια. Εντός τους αεροσκάφους υπάρχει σακούλα απόρριψης για την ασφαλή απομάκρυνση όλων των απορριμμάτων.

Οι χώροι υγιεινής καθαρίζονται διαρκώς

  • Η τουαλέτα του αεροσκάφους καθαρίζεται υποχρεωτικά κάθε 2 ώρες ή μετά από 10 χρήσεις, σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες, καθώς και σε κάθε στάση του αεροσκάφους. Κατά το ταξίδι, συνιστούμε να περιορίσετε και εσείς τη χρήση της μόνο στην περίπτωση απόλυτης ανάγκης.
  • Σας υπενθυμίζουμε τακτικά τους κανόνες ατομικής υγιεινής. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ατομική υγιεινή, τόσο τη δική σας όσο και του πληρώματος του αεροσκάφους.
  • Το πλήρωμα σας ενημερώνει για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής, για τους κανόνες σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος, για τη χρήση μάσκας και για το πώς θα την απορρίψετε με ασφάλεια στις ειδικές σακούλες.
  • Κάθε αντικείμενο που χρησιμοποιείτε, όπως αντισηπτικά μαντιλάκια, συσκευασίες τροφίμων, χαρτομάντιλα, γάντια, το πετάτε στις ειδικές σακούλες και όχι στη θήκη του μπροστινού καθίσματος.
  • Τα απορρίμματα της πτήσης παραδίδονται σε σφραγισμένη σακούλα στο προσωπικό καθαρισμού κατά την άφιξη του αεροσκάφους, μετά την αποβίβασή σας.

skg_ath_928x210pix_gr.jpg

Τι γίνεται σε περίπτωση που κάποιος εμφανίσει σύμπτωμα κατά την πτήση

  • Σε περίπτωση που βήξετε ή φτερνιστείτε, καλύπτετε το στόμα με χαρτομάντιλο ή με το εσωτερικό του αγκώνα, προσπαθώντας να κοιτάτε χαμηλά προς το δάπεδο του αεροσκάφους.
  • Εάν νιώσετε αδιαθεσία, ενημερώνετε άμεσα τη συνοδό καμπίνας.
  • Οι συνοδοί καμπίνας φροντίζουν να έχουν πάντα τη γενική εικόνα των επιβατών και σε περίπτωση επίμονων συμπτωμάτων σας προσφέρουν επιπλέον μάσκα και γάντια, ενώ διασφαλίζουν και την ορθή απόρριψη των χρησιμοποιημένων. Καταγράφουν την ακριβή θέση του τυχόν ύποπτου κρούσματος καθώς και τα στοιχεία των επιβατών που βρίσκονται δύο σειρές μπροστά, πίσω και στο πλάι του επιβάτη που παρουσιάζει συμπτώματα, προκειμένου να τα θέσουν στη διαθεσιμότητα των υγειονομικών αρχών. Παράλληλα, ζητείται η αρωγή των υπηρεσιών εδάφους για την παράδοση των αναγκαίων στοιχείων-πληροφοριών και τη λήψη ειδικών οδηγιών.

Πρoσωπικό και θάλαμος διακυβέρνυσης

Το πλήρωμα καμπίνας αποφεύγει την είσοδο στον θάλαμο διακυβέρνησης και προτιμά το σύστημα ενδοεπικοινωνίας. Στις πτήσεις με δύο μέλη καμπίνας κατανέμεται το έργο μεταξύ τους για να μην έρχονται σε συχνή επαφή.

Χειραποσκευές

Μέσα στο αεροσκάφος επιτρέπεται να κρατάτε μόνο μία μικρή τσάντα ή τσάντα υπολογιστή.

Κατά την αποβίβαση:

  • Κατά την αποβίβασή σας, βασικό μέλημα είναι να μην υπάρξει συνωστισμός στον διάδρομο του αεροσκάφους. Έτσι, σας καθοδηγούν ώστε να βγαίνετε σταδιακά από τα πίσω καθίσματα προς τα μπροστινά.
  • Σας εξασφαλίζουν αρκετό χρόνο για να βγείτε όλοι με σειρά και με ασφάλεια.
  • Αφού έχετε αποβιβαστεί, πετάτε τα γάντια μίας χρήσης και τις μάσκες σε κάδους μέσα στο αεροδρόμιο άφιξης.
  • Παραλαμβάνετε τις αποσκευές σας τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ντιμπέιτ για τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Παλαιά Βουλή: «Σε ποιον ανήκει η τέχνη;»

Στις 29 Σεπτεμβρίου το Debate House διοργανώνει μια συζήτηση υψηλού επιπέδου χωρίς πολιτικούς, αλλά με ακαδημαϊκούς και ειδικούς που θα εκθέσουν τα επιχειρήματα υπέρ και κατά της επιστροφής των Γλυπτών.

Λήμνος – Μητσοτάκης: “Διορθώσαμε μία μεγάλη αδικία σχετικά με το ΦΠΑ στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο”

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με κατοίκους στην Ατσική για τις φοροελαφρύνσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο, καθώς και για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

ΠΝΑΙ: 65 νέα έργα σε μικρά νησιά των Κυκλάδων από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (πίνακας)

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Νοτίου Αιγαίου, έργα ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ αλλάζουν την καθημερινότητα σε 16 μικρά νησιά με λιγότερους από 3.100 κατοίκους.

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)