Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΣίφνος: το νησί που νιώθεις σαν βασιλιάς

Σίφνος: το νησί που νιώθεις σαν βασιλιάς

|

Ακόμη δεν μπήκαμε στο … 2018 και οι βρετανοί μιλάνε με τα καλύτερα λόγια για την Σίφνο… Ύμνοι της Daily Mail που τον χαρακτηρίζουν ως γαστρονομικό προορισμό και τονίζουν «Θα φας σαν βασιλιάς και θα περπατήσεις σε ονειρεμένα μονοπάτια»

Σε αυτό το νησί «μπορείτε να φάτε σαν βασιλιάς και στη συνέχεια να περπατήσετε στα πιο παραδεισένια μονοπάτια της Ελλάδας». Με αυτό τον τρόπο προλογίζει σε δημοσίευμα-ύμνο η Daily Mail τη Σίφνο, δηλώνοντας μαγεμένη από το νησί του Αιγαίου.

Στη Σίφνο και πιο συγκεκριμένα στην Απολλωνία, την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη βρετανική ιστοσελίδα, συναντάται η υψηλή κοινωνία της Αθήνας με Γάλλους τουρίστες. Το νησί, ωστόσο, παραμένει σχετικά άγνωστο στους Βρετανούς και άλλους ταξιδιώτες, καθώς η πρόσβαση γίνεται δια θαλάσσης από την Αθήνα ή τη Σαντορίνη.

«Ωστόσο, το νησί γίνεται γνωστό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης της Daily Mail, Σάιμον Μπους και το αποθεώνει ως γαστρονομικό προορισμό, σημειώνοντας πως ο Νικόλαος Τσελεμεντές, ο πρώτος Ελληνας που συνέταξε βιβλίο μαγειρικής, γεννήθηκε στο νησί το 1878.

«Η Σκάρλετ Γιόχανσον εθεάθη το περασμένο καλοκαίρι στο εστιατόριο Omega3, (σ.σ. βλέπε φωτογραφία)  τη γαστρονομική ναυαρχίδα του νησιού. Ενα τους πιάτο με ονειρεμένη γεύση είναι αυτό που είχαν οι θεοί κατά νου για την ταραμοσαλάτα πριν συνδεθεί με την γη και τις υπόλοιπες ταβέρνες, όπου μπορείς να φας τα πάντα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια μιλά για τα ρεβίθια που σερβίρονται ως ρεβιθάδα, αλλά και το θυμαρίσιο, το «νόστιμο αρνί του νησιού που είναι τόσο τρυφερό». Μάλιστα, προτείνει την ταβέρνα Χρυσοπηγή, στον ζαφειρένιο κόλπο, που μαγειρεύει μια ασυναγώνιστη εκδοχή.

Εκτός από γαστρονομικές ανακαλύψεις, το νησί ενδείκνυται για πεζοπορία στο εκτενές δίκτυο μονοπατιών του, ένα εκ των οποίων οδηγεί σε μια μυστηριώδη μυκηναϊκή ακρόπολη, στο ύψωμα ενός βουνού, κάποιο άλλο σε ένα μοναχικό σημείο κολύμβησης δίπλα σε ένα αρχαίο ορυχείο και ένα άλλο στην πρώην πρωτεύουσα, το παράκτιο Κάστρο.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Νάξος – Μικρές Κυκλάδες: “Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” (video)

“Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” – Συγκινητική αναφορά στον ήρωα των Μικρών Κυκλάδων από τον Πέτρο Αξαόπουλο (video)