Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΣαντορίνη: Ξεκίνησε η Εισβολή Κινέζων για να παντρευτούν

Σαντορίνη: Ξεκίνησε η Εισβολή Κινέζων για να παντρευτούν

|

Στο Σαντορίνη για το 2019 λειτουργούν έξι τουριστικά γραφεία που ασχολούνται αποκλειστικά με τους γάμους και ουσιαστικά τρέχουν όλες τις διαδικασίες για λογαριασμό των ζευγαριών από το εξωτερικό και δη την Κίνα – Τι λένε Γιώργος Κυριαζής (αντιδήμαρχος) και Μανόλης Καραμολέγκος (πρόεδρος Ενωσης Ξενοδόχων) 

Ετοιμο για τη σεζόν του γαμήλιου τουρισμού, που αποτελεί πλέον ξεχωριστό κεφάλαιο στην τουριστική βιομηχανία της Σαντορίνης, είναι το νησί των ρομαντικών, το οποίο κερδίζει εκατοντάδες μελλονύμφους από όλο τον κόσμο, ιδίως την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου. Ομως «οι Κινέζοι κυριάρχησαν και μέσα στον χειμώνα» σχολιάζουν χαρακτηριστικά τοπικοί παράγοντες, επισημαίνοντας ότι ζευγάρια από την Απω Ανατολή καταφθάνουν από αέρος αλλά και με κρουαζιερόπλοια στην Οία και τα Φηρά για να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης.

Εξειδικευμένες εταιρείες υπόσχονται να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο των ερωτευμένων, ενώ ειδικά για Κινέζους αλλά και Ιάπωνες διοργανώνουν πολυτελείς εκδηλώσεις ή αλλιώς γάμους – μαϊμού (φωτογράφιση και δεξιώσεις) οι… συμπατριώτες τους. Πακέτα γάμου προσφέρουν επιπλέον αρκετά ξενοδοχεία, αναλαμβάνοντας για τους μελλονύμφους και τους συγγενείς τους όλη τη διοργάνωση: από τα απαραίτητα έγγραφα και τη συνεννόηση με τον δήμο, τις μετακινήσεις του ζευγαριού και των συγγενών του, τη φωτογράφιση – βιντεοσκόπιση και τους ανθοστολισμούς, μέχρι το μανικιούρ και το μακιγιάζ της νύφης, μασάζ και κρουαζιέρες την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Με βάση τα επίσημα στοιχεία, η προηγούμενη σεζόν έκλεισε με τουλάχιστον 1.000 (επίσημους) πολιτικούς γάμους στο νησί, ωστόσο υπερδιπλάσιοι είναι οι εικονικοί γάμοι Ασιατών που δεν «περνούν» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και χρόνο με τον χρόνο αυξάνονται.

«Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα στο νησί λειτουργούν έξι τουριστικά γραφεία που ασχολούνται αποκλειστικά με τους γάμους και ουσιαστικά τρέχουν όλες τις διαδικασίες για λογαριασμό των ζευγαριών. Παράλληλα, έχουμε και τους Κινέζους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο ίδιο κομμάτι. Συγκεκριμένα, τέσσερα γραφεία αναλαμβάνουν αυτούς τους εικονικούς γάμους, δηλαδή τις εκδηλώσεις οι οποίες γίνονται ουσιαστικά μόνο για τη φωτογράφιση του ζευγαριού ή για μια δεξίωση. Πάντως έρχονται εδώ για πολιτικό γάμο και αρκετοί  Ελληνες, καθώς και Αγγλοι, Γερμανοί και Αμερικανοί» λέει στην εφημερίδα “Τα Νέα”, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Κυριαζής.

Οσον αφορά συγκεκριμένα τους κινεζικούς «γάμους», που δεν ακολουθούν την επίσημη οδό, ανέρχονται σε «αρκετές χιλιάδες τον χρόνο» σύμφωνα με τους ανθρώπους του δήμου. «Μιλάμε για αμέτρητους Ασιάτες που έρχονται όλο τον χειμώνα στο νησί για ανανέωση όρκων και συμμετέχουν σε εκδηλώσεις χωρίς να ζητηθεί άδεια από εμάς» λέει ο αντιδήμαρχος. «Τους προηγούμενους μήνες, μέσα στον χειμώνα, κυριάρχησαν οι Κινέζοι, ενώ οι επισκέπτες από την Απω Ανατολή αυξάνονται τα τελευταία τρία χρόνια» προσθέτει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης Μανόλης Καραμολέγκος.

Αύξηση επισκεπτών. Εξάλλου το νησί ετοιμάζεται συνολικά για άλλη μία καλή τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία και τις εκτιμήσεις. Ηδη στο πρώτο τρίμηνο του έτους (Ιανουάριος – Μάρτιος) το αεροδρόμιο της Σαντορίνης κατέγραψε αύξηση των επισκεπτών κατά 12,9% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2018. Συγκεκριμένα έφθασαν συνολικά 129.219 επιβάτες (από 114.497 το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι). Θετική διαφαίνεται η εικόνα και στην κρουαζιέρα στη Σαντορίνη, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας για το 2019 προκύπτει αύξηση των αφίξεων κρουαζιεροπλοίων κατά περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι. Αυτό σημαίνει ότι φέτος αναμένονται 1.141.548 επιβάτες.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη – Πλατεία Σαρπάκη: Ο Δήμος Θήρας προκηρύσσει έργο ανάπλασης 520.800 €

Ο Δήμος Θήρας ανακοινώνει την προκήρυξη Διαγωνισμού για την ανάπλαση της πλατείας Σαρπάκη – Ένα Εμβληματικό Έργο στην καρδιά των Φηρών

Καύσωνας στο Νότιο Αιγαίο: Οδηγίες προστασίας για πολίτες και επισκέπτες

Από 6 έως 9 Ιουλίου, θερμοκρασίες σε επικίνδυνα επίπεδα – Έκκληση για προσοχή σε ευπαθείς ομάδες και περιορισμό έκθεσης στον ήλιο.

«Φρουροί της Ιστορίας»: Το Ιστορικό Αρχείο Νάξου ανοίγει τις πόρτες του στη μνήμη και τη γνώση (video)

Η Μαργαρίτα Κουφοπούλου μάς ξεναγεί στον θησαυρό του νησιού – από το 1527 έως σήμερα – με αφορμή την έκθεση για τη Ναυτική Εβδομάδα 2025.

Πρωτοδικείο Νάξου: Υπεγράφη η σύμβαση μίσθωσης για “νέα στέγη” στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Στην πλατεία Πέτρου Ευριπαίου παραμένει η έδρα του Πρωτοδικείου Νάξου – Επίλυση του στεγαστικού ζητήματος με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ζητείται Πωλητής/Πωλήτρια στη Νάξο από εμπορική εταιρεία με έδρα την Αθήνα

Μόνιμη θέση πλήρους απασχόλησης για κάτοικο Νάξου – Παρέχεται εταιρικό αυτοκίνητο και tablet, σταθερός μισθός 1.275€ + bonus

«Όπου Υπάρχει Ελλάδα»: Ζωντανά από την Πάρο για 2η μέρα στον ΣΚΑΪ (video)

Η εκπομπή με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργο Κουρδή ταξιδεύει στην Πάρο, ανακαλύπτοντας ιστορίες ανθρώπων, γεύσεις, φυσική ομορφιά και δράσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.

Ν. Μαρτάκης (MTC Group): «Η Ελλάδα χρειάζεται επανατοποθέτηση με επίκεντρο την ποιότητα και την ασφάλεια» (video)

Ο πρόεδρος της MTC Group προειδοποιεί για τους εξωγενείς κινδύνους στον τουρισμό και καλεί σε στρατηγική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με στόχο μεγαλύτερα έσοδα και ουσιαστική διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό.

Χωρίς πλαστικό, με αγάπη: Το Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη στη 12η Γιορτή Φάβας Σχοινούσας

Με κεραμικά ποτήρια και υποβρύχιους καθαρισμούς, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α. Λασκαρίδη ενισχύει για 4η χρονιά τη βιωσιμότητα στο νησί της Σχοινούσας, γιορτάζοντας τοπικά έθιμα με οικολογική συνείδηση.

Εκλογές στο ΚΑΠΗ Νάξου: Την Τρίτη 15 Ιουλίου η ανάδειξη της νέας 7μελούς επιτροπής

Μόνο τα ταμειακώς ενήμερα μέλη μπορούν να συμμετέχουν – Δικαίωμα υποψηφιότητας για όσους έχουν συμπληρώσει ένα χρόνο εγγραφής

Υπηρεσίες συνδρομής αυτοκινήτων, το τέλος της κλασικής ιδιοκτησίας οχημάτων

Οι υπηρεσίες συνδρομής αυτοκινήτων αλλάζουν ριζικά την αγορά της κινητικότητας – Τι είναι, πώς λειτουργούν και γιατί κερδίζουν συνεχώς έδαφος έναντι της παραδοσιακής ιδιοκτησίας.

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)

Η κυρία Στέλλα της Νάξου: Η ζωντανή κλωστή της μνήμης και του Μικρασιατικού πολιτισμού

Στην ήσυχη διασταύρωση Καππαδοκίας και Μικρασιατών Προσφύγων, η Στέλλα Τσουνέλλη – Φουτάκογλου κρατά ανοιχτή τη γυάλινη πόρτα της ζωής, της μνήμης και της τέχνης

Αμολήθηκαν τα θηρία να φάνε ακόμα ένα καπετάνιο

Η πρόσκρουση του Champion Jet 3 στην Πάρο φέρνει ξανά στο φως την επικινδυνότητα των λιμανιών και την ανάγκη για θεσμική στήριξη των πλοιάρχων – Όχι άλλο στοχοποίηση των ανθρώπων της θάλασσας