Παρασκευή, 11 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΟι NYTimes προτείνουν Νάξο και Φολέγανδρο στους 20αρηδες για διακοπές

Οι NYTimes προτείνουν Νάξο και Φολέγανδρο στους 20αρηδες για διακοπές

|

ΝΥΤ: 20 προτάσεις διακοπών για τους 20άρηδες- Η μία σε ελληνικά νησιά εκτός από Μύκονο, Σαντορίνη προτείνοντας Νάξο και Φολέγανδρο – Ποιες είναι οι προτάσεις 

Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να ενηλικιωθούν ώστε να πάρουν τους …δρόμους και να πετάξουν από πάνω τους κάθε ίχνος εφηβείας. Και αυτό μέσα από μία βουτιά σε όλες τις …αμαρτίες. Οπότε; Στα γνωστά μέρη για διακοπές. Εκεί όπου η δράση δεν σταματάει ποτέ… Όμως, υπάρχει και μία άλλη εναλλακτική λύση. Να εκμεταλλευτεί κανείς την δίψα ενός 20χρονου και να ανακαλύψει τον κόσμο. Αυτό ουσιαστικά επιχειρούν σε άρθρο τους οι New York Times όπου προσφέρουν 20 προορισμούς στο κόσμο για 20χρονους. To άρθρο εντάσσεται στη σειρά δημοσιευμάτων που έχουν στόχο να βοηθήσουν το αναγνωστικό κοινό με ευκαιρίας και προκλήσεις ζωής. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αλλάξεις τον τρόπο που αντικρύζεις τον κόσμο, και ίσως και τον εαυτό σου, από τα ταξίδια. Ταξιδεύοντας κανείς ανακαλύπτει νέους πολιτισμούς, συναντά νέους φίλους και αποκτά αναμνήσεις για μια ζωή. Ωστόσο, τα ταξίδια στη δεκαετία των 20 επιφυλάσσουν μερικές προκλήσεις. Μπορεί να έχετε οικονομικούς περιορισμούς, περιορισμένο χρόνο εκτός εργασίας και ανησυχίες για το ζήτημα ασφάλειας.

Και η Ελλάδα έχει την τιμητική της… Στο Νο 18 της σχετικής λίστας με τους καλύτερους προορισμούς στο κόσμο υπάρχουν τα ελληνικά νησιά. Όχι όμως η Μύκονος ή η Σαντορίνη όπως θα περίμενε κανείς αλλά η Νάξος και η Φολέγανδρος. Και όπως σημειώνει το άρθρο «οι Κυκλάδες προσφέρουν απαράμιλλη ομορφιά και ξεκούραση, ειδικά αν μένετε μακριά από τους προορισμούς με έντονη διασκέδαση. Φυσικά, δεν συμβαίνει κάτι με αυτούς, όμως τα νησιά που δέχονται λιγότερους επισκέπτες, όπως η Νάξος και η Φολέγανδρος, προσφέρουν περιβάλλον με λιγότερη πολυκοσμία και πιο γνήσια κουλτούρα. Περάστε τις ημέρες σας κολυμπώντας, τρώγοντας καταπληκτικά θαλασσινά ψημένα στα κάρβουνα και εξερευνώντας αρχαιολογικούς χώρους. Τα βράδια είναι αφιερωμένα στη μουσική, στο φαγητό και στο ούζο.

Δείτε την επιλογή προορισμών για 20άρηδες…

1. Ένα εθνικό πάρκο

Tα εθνικά πάρκα αποτελούν πηγή ομορφιάς και ελευθερίας για τους νεαρούς Αμερικανούς, σύμφωνα με την εφημερίδα. Προτείνονται τα πάρκα των ΗΠΑ Acadia στο Μέιν, Badlands στη Ν. Ντακότα, το Joshua Tree στην Καλιφόρνια, αλλά και πάρκα στον Καναδά, για κάμπινγκ και λήψεις για το Instagram.

2. Πράγα

Είναι κλισέ για τους τελειόφοιτους των Κολλεγίων, αλλά και ένας εξαιρετικός προορισμός για backpackers, γεμάτη γοητεία, εξαιρετική μπύρα και ενέργεια.

3. Oaxaca, Μεξικό

Ένας από τους καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο. Είναι φθηνή και ασφαλής. Επίσης οι ακτές προσφέρονται για σέρφινγκ, κολύμβηση και παρατήρηση φάλαινας.

4. Κούβα

Είναι ευκολότερο να φτάσετε στην Κούβα σε σχέση με το παρελθόν, και διαθέτει πλούσια νεανική ενέργεια

5. Άμστερνταμ

Μπορείτε να μαστουρώσετε σε πολλά μέρη, λέει η εφημερίδα, όμως ακόμα και χωρίς την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας, το Άμστερνταμ θα ήταν ένα από τα πιο γοητευτικά μέρη της γης. Καταπληκτικά κανάλια, φιλικοί άνθρωποι, εύκολες μετακινήσεις με ποδήλατο κτλ.

6. Παταγονία, Αργεντινή

Μοιάζει με το τέλος της γης και βασικά είναι, όμως θα ενθουσιαστείτε που κάνατε αυτό το ταξίδι με αεροπλάνο ή τρένο από το Μπουένος Άιρες. Η περιοχή είναι εντυπωσιακά όμορφη, διαθέτει πολλές λίμνες, δυνατότητες για σκι, πλούσια άγρια ζωή και μερικούς από τους πιο υγιείς και προσβάσιμους παγετώνες στον κόσμο.

7. Νέα Ορλεάνη

Είναι ο,τι πιο κοντινό μπορείτε να βρείτε με μια εμπειρία στο εξωτερικό εντός των ΗΠΑ, γεμάτη ιστορία, χαρακτήρα και φιλικούς ανθρώπους. Φοβερό φαγητό και ποτό και παράδοση στη μουσική.

8. Βερολίνο

Λίγες πόλεις είναι τόσο φιλόξενες στους νέους, οικονομική, ζωντανή και φιλική, με πολλούς αγγλόφωνους.

9. Μόντρεαλ

Είναι μια γεύση Ευρώπης στη Β. Αμερική. Εκπληκτικο φαγητό, ενώ το καλοκαίρι ενδείκνυται για ποδηλασία και για βόλτα στις αγορές.

10. Βιετνάμ

Αν έχετε χρόνο επιλέξτε το Βιετνάμ, μια χώρα με πλούσια κουζίνα, πολιτισμό και φυσικό κάλλος.

11. Βουδαπέστη

Η γλώσσα μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, όμως είναι ένα φιλόξενο μέρος γεμάτο ομορφιές και πλούσια νεανική ενέργεια.

12. Ν. Ζηλανδία

Το ταξίδι με αεροπλάνο είναι μια μακριά πτήση από τις ΗΠΑ, όμως ο προορισμός ανταμείβει. Οι τιμές των ξεναγήσεων στα νησιά είναι λογικές, ανακαλύψτε το σκηνικό του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”.

13. Ισλανδία

Δεν είναι τόσο φθηνή επιλογή για τους Αμερικανούς όσο ήταν μετά την κατάρρευση της οικονομίας της χώρας, όμως εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά με πτήση από την Ανατολική Ακτή. Η απόκοσμη ομορφιά της, τα λουτρά, τα ηφαιστειακά τοπία, οι καταρράκτες και η διάσημη Μπλε Λιμνοθάλασσα, είναι τα highlights.

14. Βαρκελώνη

Λίγες πόλεις διαθέτουν τόσο πλούτο σε επιλογές φαγητού και νυχτερινής διασκέδασης. Ιδανική για τους λάτρεις της αρχιτεκτονικής.

15. Ακτές Καλιφόρνιας

Ένα ταξίδια στην Λεωφόρο Pacific Coast απαιτεί δεξιότητες οδήγησης και αντοχή, όμως η θέα είναι απαράμιλλη. Μπορείτε να κάνετε κάμπινγκ στην πορεία.

16. Μαρόκο

Πλούσιο σε πολιτισμό, με ευκολία στις μετακινήσεις και φιλικό σε τιμές, το Μαρόκο είναι ο ιδανικός προορισμός για τους νεαρούς ταξιδιώτες.
17. Κόστα Ρίκα

Τροπικά δάση με άγρια ζωή, 2 ακτές με οικολογικά resort με λογικές τιμές και δημιουργικοί τρόποι μετακίνησης (άλογα, ράφτινγκ).

18. Ελληνικά νησιά

Κάποιο ελληνικό νησί εκτός από τη Μύκονο, την Ίο και τη Σαντορίνη

19. Λισαβόνα

Πρόκειται για μια πραγματικά γοητευτική πόλη, νεανική αλλά με αρχαία ιστορία .

20. Ακτές Κροατίας

Με τα χρόνια, η Κροατία έχει ομορφύνει και αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για νεαρούς ταξιδιώτες.

Με πληροφορίες από το tornosnews.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη πόλη της Νάξου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Πάρος: Διπλή διεθνής διάκριση από την American Express Travel και τo Forbes

Η Πάρος επιλέγεται ως μοναδικός Ελληνικός προορισμός για το 2025 από την American Express Travel και προβάλλεται από το “Forbes”

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Κικίλιας: Ερχεται διαγωνισμός άγονων γραμμών 4ετους διάρκειας

Βασίλης Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές - Τι είπε για λιμενικά Τέλη και υποδομές

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Square Lime: Η Νάξος κινείται ανοδικά (έως 15%), ζητούνται ξενοδοχεία σε Σύρο – Μήλο

Μπουτίκ ξενοδοχεία: Τα νησιά που κερδίζουν το 2025 – Ο Αύγουστος βγαίνει... εκτός υψηλής σεζόν

Νάξος: Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία φανέλες για καλό σκοπό

Οι φίλοι του Ολυμπιακού βγάζουν σε δημοπρασία μέσω διαδικτύου φανέλες ερυθρόλευκων παικτών για καλό σκοπό..

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του