Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΝότιο Αιγαίο: Τέσσερις δήμαρχοι μικρών νησιών στέλνουν πρόσκληση τονίζοντας την ασφάλεια

Νότιο Αιγαίο: Τέσσερις δήμαρχοι μικρών νησιών στέλνουν πρόσκληση τονίζοντας την ασφάλεια

|

Σέριφος, Σίφνος, Ίος και Πάτμος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στους υποψήφιους επισκέπτες τους. Οι υγειονομικές υποδομές των εν λόγω νησιών έχουν ενισχυθεί και είναι ικανές, όπως τονίζουν, να ανταποκριθούν στις συνθήκες της εποχής.

 

Στην πρώτη θέση της επανεκκίνησης της τουριστικής βιομηχανίας βρίσκονται οι νησιωτικοί προορισμοί της χώρας, οι οποίοι προτάσσοντας την ασφάλεια και την “τήρηση των αποστάσεων” φιλοδοξούν να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερους επισκέπτες. Μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή του Πρακτορείου FM, “Βόλτα στην Ελλάδα” και στον Κώστα Χαλκιαδάκη, δήμαρχοι από ιδιαίτερους νησιωτικούς προορισμούς προσκαλούν τους Έλληνες ταξιδιώτες να τους επισκεφτούν και να ζήσουν, όπως λένε, με ασφάλεια μοναδικές εμπειρίες.

Σέριφος, Σίφνος, Ίος (κεντρική φωτογραφία από την σελιδα eirinika.gr) και Πάτμος στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας και ξεγνοιασιάς στους υποψήφιους επισκέπτες τους. Οι υγειονομικές υποδομές των εν λόγω νησιών έχουν ενισχυθεί και είναι ικανές, όπως τονίζουν, να ανταποκριθούν στις συνθήκες της εποχής.

Η Ίος

4 φανταστικά ελληνικά νησιά γι' αυτό το καλοκαίρι

Από την Ίο , ο δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας, στέλνει, μέσω της εκπομπής, πρόσκληση στους Έλληνες ταξιδιώτες να επισκεφτούν το νησί και να αφήσουν σε “απόσταση…την καθημερινότητα” τους υπογραμμίζοντας ότι η Ιος είναι υγειονομικά έτοιμη, καθώς μεταξύ άλλων υπάρχει θάλαμος αρνητικής πίεσης αλλά και μοριακός αναλυτής δειγμάτων.

Με 35 παραλίες, εξηγεί ο κ. Γκίκας, η Ιος κάνει πράξει την έννοια του μη συγχρωτισμού και εστιάζει στις εθελοντικές δράσεις καθαρισμού των ακτών και του βυθού του νησιού. Μάλιστα σε όσους Έλληνες επισκεφτούν το νησί οι επαγγελματίες του νησιού θα προσφέρουν και επιπλέον ημέρες διακοπών για όσους κλείσουν πακέτα μιας εβδομάδας.

Η Πάτμος

ΠΑΤΜΟΣ

Με τιμές διαμονής από 30 ευρώ την ημέρα ο δήμαρχος της Πάτμου, Ελευθέριος Πέντες σημειώνει στην εκπομπή, ότι το νησί της αποκάλυψης, με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς να την περιβάλλουν, μπορεί να καλύψει κάθε απαίτηση, όπως εξηγεί.

Δήμος και επιχειρηματίες του νησιού συνεργάστηκαν, όπως τονίζεται, για την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, με τον κ. Πέντε να εστιάζει στις υγειονομικές υποδομές. Η Πάτμος, όπως αναφέρθηκε, διαθέτει κέντρο υγείας επαρκώς στελεχωμένο, με ειδικό μέρος για κρούσματα και θάλαμο απομόνωσης, ενώ προστέθηκε και ειδικός Θάλαμος αρνητικής πίεσης. Η Πάτμος διαθέτει 1.800 κλίνες και 2.000 ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η Σίφνος

ΣΙΦΝΟΣ

Για την Σίφνο αλλά και για τα προαναφερθέντα νησιά ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους τους. Για την Σίφνο ειδικότερα, η γαστρονομία είναι στην κορυφή της αλυσίδας αξίας του νησιού. Άλλωστε ο Νικόλαος Τσελεμεντές κατάγεται από το συγκεκριμένο νησί των Κυκλάδων. Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί στην εκπομπή, η Δήμαρχος του νησιού Μαρία Ναδάλη, κάθε χρόνο πραγματοποιείται το φεστιβάλ γαστρονομίας Νικόλαος Τσελεμεντές με 500 και πλέον συμμετέχοντες. Μπορεί κάθε χρόνο Γάλλοι, Ιταλοί, Σουηδοί, να πλημμυρίζουν την Σίφνο, αλλά φέτος η στόχευση είναι η ελληνική αγορά, αναφέρει η κα Δανάλη και απευθυνόμενη στο ελληνικό κοινό υπογραμμίζει ότι το νησί είναι έτοιμο και στο υγειονομικό σκέλος.

Στη Σίφνο με τις 300 εκκλησίες τα έθιμα που κληρονομήθηκαν συνεχίζονται στις μέρες μας αναλλοίωτα, με αυτό του “Πανηγυρά” να ξεχωρίζει. Όπως αναφέρει η κα Ναδάλη ο Πανηγυράς είναι αυτός που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας το πανηγύρι της εκάστοτε εκκλησίας, με καθαρισμούς και οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την οργάνωση του. Στον Πανηγυρά θα μείνει και η εικόνα του Αγίου για ένα χρόνο, όπου στο σπίτι του θα έχει περίοπτη θέση. Ανήμερα της εορτής, η εικόνα θα παραδοθεί στον επόμενο.

Η Σέριφος

ΣΕΡΙΦΟΣ

Τέλος, “μεταξύ μας” είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Σέριφος προκειμένου να προσελκύσει εφέτος επισκέπτες, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Στέλιος Λιβάνιος αναφερόμενος στην καμπάνια επικοινωνίας του νησιού.

Με 72 μη οργανωμένες παραλίες η Σέριφος ήταν και θα είναι το νησί που δεν ενδείκνυται για συνωστισμό. “Η γαλήνη είναι το ζητούμενο η Σέριφος είναι ο προορισμός”, αναφέρει ο κ. Λιβάνιος. Σε κάθε περίπτωση οι επισκέπτες στο νησί θα τύχουν χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι, σε ποσοστά από 15% έως 20%, όπως εξηγεί ο κ. Λιβάνιος.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr

 

Διαβάστε εδώ τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νερό–«χρυσάφι» στις Κυκλάδες: λειψυδρία, πισίνες και αφαλατώσεις εκτοξεύουν τους λογαριασμούς

Μήλος στα 4,5€/m³, Κουφονήσι έως 9,67€/m³: γιατί οι λογαριασμοί «φεύγουν», τι ζητούν κάτοικοι και επαγγελματίες, και ποιες λύσεις συζητούνται.

Εθνικό Απολυτήριο: Αλλαγές-τομή στο Λύκειο και στις εισαγωγές στα ΑΕΙ από το 2026

Ανεξάρτητη αρχή εξετάσεων, τράπεζα θεμάτων, ψηφιακός φάκελος μαθητή και βάση του 10 συνθέτουν το νέο πλαίσιο για το εθνικό απολυτήριο.

Ξηρασία και πλημμύρες: Το διπλό «στοίχημα» της Ίου και των Κυκλάδων απέναντι στην κλιματική κρίση

Μελέτη του WWF Ελλάς για την Ίο αποκαλύπτει τις σοβαρές πιέσεις που ασκούν η ξηρασία και τα πλημμυρικά φαινόμενα, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στη φύση.

Ferryhopper – Καλοκαίρι 2025: Η Νάξος στην κορυφαία τριάδα των ελληνικών προορισμών (πίνακες)

Με εντυπωσιακή άνοδο στην επιβατική κίνηση, η Νάξος κατέκτησε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών για το φετινό καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως «αστέρι» των Κυκλάδων.

Φουρνά Ευρυτανίας: Από τον κίνδυνο ερήμωσης, στον πρώτο γάμο!

Ο πρώτος γάμος μετά από δέκα χρόνια, οι νέες οικογένειες και τα σχολεία που ξαναγεμίζουν παιδιά φέρνουν πίσω την ελπίδα στο ορεινό χωριό

Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συνεδρίαση (16/09) με επίκεντρο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων, προμήθειες για σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Δημήτρης Μπορούσας: «Το απόλυτο αντρικό wellness είναι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή»

Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος μιλά για τις νέες προκλήσεις της ανδρικής υγείας, τη σημασία της πρόληψης και τον ρόλο της σεξουαλικής ζωής στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

Αλυκό Νάξου: Σε αναμονή έναρξης για τη κατεδάφιση του ξενοδοχείου-«φαντάσματος»

Μετά από μισό αιώνα εγκατάλειψης, το αυθαίρετο συγκρότημα των 8.800 τ.μ. κηρυγμένο κατεδαφιστέο από το 2022, μπαίνει σε τροχιά κατεδάφισης – Προβλέπεται αναδάσωση και αποκατάσταση του τοπίου.

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο» (video)

Με χειροκροτήματα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Σύρος το βράδυ της Κυριακής (14/09) το σκάφος του Global Sumud Flotilla που κατευθύνεται στη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.