Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες: Νάξος και Μήλος "πετάνε" το πρώτο επτάμηνο του 2018

Κυκλάδες: Νάξος και Μήλος “πετάνε” το πρώτο επτάμηνο του 2018

|

Τα αεροδρόμια Σητείας, Μήλου και Νάξου κατέγραψαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2018.

Και η ανοδική πορεία σημειώθηκε στα αεροδρόμια της Ελλάδας καλά κρατεί…. Και η Νάξος ανάμεσά τους.. Με δύο πλέον αεροπορικές εταιρείες και με καθημερινές πτήσεις που αγγίζουν τις επτά αυτές τις ημέρες, λογικό είναι να έχουμε εκτίναξη… Και μάλιστα το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 καταγράφει αύξηση της τάξης του 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας.. Οσο για τη Νάξο; το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει και το 60%… 

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2018 προκύπτει ότι συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 34.384.666 παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 31.237.352 επιβάτες. Συγκεκριμένα οι διακινούμενοι επιβάτες είναι αυτό το διάστημα περισσότεροι κατά 3.147.314 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 289.453 (από τις οποίες 113.694 εσωτερικού και 175.759 εξωτερικού) παρουσιάζοντας άνοδο 8,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 267.253 πτήσεις.

Επίσης, από τα στατιστικά στοιχεία για τον μήνα Ιούλιο προκύπτει ότι διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 9.923.674 επιβάτες και η άνοδος έφτασε μεσοσταθμικά το 8,9%. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 77.882 παρουσιάζοντας αύξηση 9,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 71.012 πτήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τα 4.049.160 παρουσιάζοντας επίσης άνοδο 8,9% σε σχέση με το 2017 που είχαμε 3.718.805 αφίξεις. Στα αεροδρόμια Αθηνών, Ηρακλείου, Ρόδου, Θεσσαλονίκης και Κέρκυρας καταγράφεται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση Ιουλίου 2018.

Τέλος τα αεροδρόμια Σητείας, Μήλου και Νάξου κατέγραψαν την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση επιβατών το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2018. Ο αερολιμένας που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών είναι το αεροδρόμιο Σητείας με άνοδο 101,9%, (διακίνησε 33.110 επιβάτες το επτάμηνο του 2018 έναντι 16.402 το αντίστοιχο διάστημα του 2017).

Το αεροδρόμιο Μήλου κατέγραψε άνοδο επιβατικής κίνησης 74,4%, (διακίνησε 43.914 επιβάτες έναντι 25.176 το περσινό διάστημα) και το αεροδρόμιο της Νάξου σημείωσε αύξηση 60,1% καθώς διακίνησε 46.404 επιβάτες το επτάμηνο του 2018, έναντι 28.983 επιβατών που είχε διακινήσει το 2017.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αντίπαρος: Νία Βαρντάλος και Κατερίνα Μονογυιού με καλοκαιρινή διάθεση

Η παγκοσμίου φήμης Ελληνοκαναδή ηθοποιός και η Βουλευτής Κυκλάδων απαθανατίστηκαν χαμογελαστές στο νησί των εκπλήξεων

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Στοίχημα – Nations League: Μικρός τελικός και προβάδισμα Γερμανίας

Η πρόταση της ημέρας μας έρχεται από τον μικρό τελικό στο Nations league ... Τι θα .. δούμε;

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Η Αμοργός στην 4η Attica Green Expo: Πράσινη μετάβαση και σύγχρονη ακτοπλοΐα στο επίκεντρο

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος εκπροσώπησε το νησί σε μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές διοργανώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και λειτουργική ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου: Ψήφισμα και κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Νάξο

Μπροστά στη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα, οι εκπαιδευτικοί του Νοτίου Αιγαίου σηκώνουν φωνή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς — Κυριακή 8 Ιουνίου, 11:00, Πλατεία Μανδηλαρά στη Νάξο.

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Νάξος: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης (08/06) για την Παλαιστίνη

«Η σιωπή μας είναι συνενοχή» – Ένα κάλεσμα για ζωή, ειρήνη και δικαιοσύνη από την Πρωτοβουλία Πολιτών Νάξου

Βλάβη σε κινητήρα αεροσκάφους της Olympic Air κατά την απογείωση από τη Νάξο (video)

Με ψυχραιμία και επαγγελματισμό, το πλήρωμα της πτήσης ΟΑ17 επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν χωρίς τραυματισμούς (video)

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο