Δευτέρα, 28 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες: Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τα νησιά μέσω του ΕΟΤ

Κυκλάδες: Ευρωπαίοι δημοσιογράφοι προβάλλουν τα νησιά μέσω του ΕΟΤ

|

Δημοσιογράφοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, θα βρεθούν στην Ελλάδα τον Ιούνιο με πρωτοβουλία του ΕΟΤ – Σκοπός η προβολή κυρίως των λιγότερο γνωστών προορισμών στο κοινό των χωρών τους – Στη Νάξο θα βρεθούν δημοσιογράφοι από Ρουμανία και Ουκρανία – Για πρώτη φορά tour operator της Ρουμανίας  ενέταξε στα προγράμματα του την Πάρο και την Νάξο

Δημοσιογράφοι από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, επισκέπτονται τον Ιούνιο την Ελλάδα  προκειμένου να παρουσιάσουν δημοφιλείς αλλά και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς προορισμούς στο κοινό των χωρών τους. Τα δημοσιογραφικά  ταξίδια (Press Trips) σχεδιάζονται από τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της εθνικής τουριστικής πολιτικής για την δυναμική προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Η  διοργάνωση και η υποστήριξη των ταξιδίων εξοικείωσης γίνονται από τα Υπηρεσίες ΕΟΤ εξωτερικού σε συνεργασία με αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τις  τοπικές αρχές και τους επαγγελματίες τουρισμού κάθε περιοχής και εντάσσονται στην  πολιτική εξωστρέφειας και ανάδειξης της μεγάλης ποικιλίας των  θεματικών τουριστικών προϊόντων της χώρας μας. 

Συγκεκριμένα:

  • Η στενή συνεργασία της Υπηρεσίας ΕΟΤ Αυστρίας με την Austrian Airlines -είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία που συνδέει απευθείας 18 ελληνικούς προορισμούς-συνεχίζεται, με τη συνδιοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης δημοσιογράφων (01-08/06/19)  σε Σκιάθο, Σκόπελο, Βόλο και Πήλιο. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Ενώσεις Ξενοδόχων των προορισμών επιμελήθηκαν το  πρόγραμμα και τη φιλοξενία της πολυπληθούς αποστολής (12 άτομα), ενώ η Austrian Airlines προσφέρει τα αεροπορικά εισιτήρια δωρεάν. Σημειώνεται ότι το on board magazine  της Austrian Airlines «Sky Lines» κυκλοφορεί (τεύχος Μαΐου – Ιουνίου), με εξώφυλλο και εκτενές αφιέρωμα στην Αθήνα.
  •  Ταξιδιωτική συντάκτρια του περιοδικού Best Magazine  επισκέπτεται την Ελλάδα  (27 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2019)  την Ελλάδα με σκοπό τη συλλογή υλικού για τη συγγραφή αφιερώματος στο δημοφιλές βρετανικό περιοδικό, καθιστώντας την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό για διακοπές κρουαζιέρας στο βρετανικό κοινό. Η συντάκτρια θα πραγματοποιήσει κρουαζιέρα διαδρομής με την εταιρεία Celestyal Cruises και θα επισκεφτεί την Αθήνα, τη Ρόδο, την Κρήτη, τη Μήλο, τη Σαντορίνη και τη Μύκονο.
  • Ένα ταξίδι για δύο (2) άτομα στη Μύκονο και στην Τήνο ήταν το δώρο του ΕΟΤ σε εκδήλωση για δημοσιογράφους και ταξιδιωτικούς πράκτορες, στo πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού World Travel Market 2018 τον περασμένο Νοέμβριο. Νικητής του διαγωνισμού ήταν ο online travel editor της δημοφιλούς βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, ο οποίος, συμφώνησε να καλύψει και δημοσιογραφικά το ταξίδι του (3-9/06/2019),στη διαδικτυακή έκδοση της δημοφιλούς εφημερίδας, προβάλλοντας στο βρετανικό κοινό, την Τήνο και τη Μύκονο ως ιδανικούς high-end προορισμούς. 
  •  Με σκοπό την προβολή των κρασιών της Σαντορίνης βρίσκεται το νησί 29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου 2019, Γάλλος δημοσιογράφος που επισκέπτεται τα οινοποιεία του νησιού, θα πάρει συνεντεύξεις από τους επαγγελματίες και να συλλέξει το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για τη σύνταξη αφιερώματος στο γαλλικό περιοδικό Terres et Vins.
  • Στην Αθήνα βρίσκεται ομάδα Βέλγων τουριστικών πρακτόρων από τον Τ/Ο Transeurope,  03-08 Ιουνίου 2019, στο πλαίσιο της έκδοσης της νέας μπροσούρας αποκλειστικά για την Ελλάδα. Στόχος του ταξιδιού είναι η γνωριμία με τον προορισμό και την αύξηση των πωλήσεων στην Βελγική αγορά και συγκεκριμένα στο ιδιαίτερα δυναμικό φλαμανδόφωνο ταξιδιωτικό κοινό.
  •  Την Αλόννησο επισκέπτονται ένας Γάλλος δημοσιογράφος και καταδύτης φωτογράφος (5-10/06/19), ένας Ιταλός δημοσιογράφος ειδικός σε θέματα καταδυτικού τουρισμού (7-11/06/19), αλλά και ένας Γερμανός δημοσιογράφος, συντάκτης και καταδύτης φωτογράφος (5-10/06/2019) με σκοπό την ανάδειξη του θαλάσσιου ναυαγίου στην Περιστέρα του 5ου αιώνα π.Χ στο Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου, που αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2020 ως υποβρύχιο μουσείο και επισκέψιμος χώρος για κατάδυση. Στόχος τους η  σύνταξη τουριστικών άρθρων με θέμα «Αλόννησος ως καταδυτικός προορισμός», στο εξειδικευμένο ιταλικό περιοδικό  για καταδύσεις Scubazone και στο γερμανικό καταδυτικό περιοδικό Tauchen Magazin, όπως και στο δημοφιλές ταξιδιωτικό blog, Reisedepeschen
  • Τη Σκύρο επισκέπτονται ( 09/06 – 13/06/2019), δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι με σκοπό τη συλλογή ενημερωτικού και φωτογραφικού υλικού και  στόχο τη σύνταξη σχετικών τουριστικών άρθρων για την προβολή του νησιού, σε  ολοσέλιδα άρθρα με φωτογραφίες στις ημερήσιες εφημερίδες Mannheimer Morgen, Westfälischer Anzeiger, Offenbacher Post και  Kreiszeitung / Tageszeitungen.
  • Τη Σίφνο, την Πάρο, τη Νάξο και τη Σύρο επισκέπτονται (5-10 Ιουνίου)  δημοσιογράφος του έντυπου και διαδικτυακού περιοδικού NV Ουκρανίας και  τετραμελής αποστολή από τη Ρουμανία: από τον τηλεοπτικό σταθμό Antena 1 Ρουμανίας, το έντυπο και διαδικτυακό περιοδικό Capital και από τον όμιλο Burda Ρουμανίας (Περιοδικό Auto Motor Sport).  Σκοπός του ταξιδιού είναι η προβολή των εμπειριών του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του γιώτινγκ, σε κοινό ανώτερων εισοδημάτων, που συνήθως επισκέπτονται τη Σαντορίνη και τη Μύκονο. Την φετινή σεζόν για πρώτη φορά ένας tour operator της Ρουμανίας (Aerotravel)  ενέταξε στα προγράμματα του την Πάρο και την Νάξο.
  • Τέλος την Ίο και την Σύρο επισκέπτονται δύο Ιταλοί δημοσιογράφοι (13-19/06/19) από το Μιλάνο για να συγκεντρώσουν το απαραίτητο δημοσιογραφικό υλικό και να προβάλλουν τα δύο νησιά μέσω του ιταλικού περιοδικού μεγάλης κυκλοφορίας DOVE 

O Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ  κ . Κωνσταντίνος Τσέγας δήλωσε σχετικά με τα δημοσιογραφικά ταξίδια: «Το έργο προβολής της Ελλάδας  από τον ΕΟΤ, είναι πολύπλευρο και διαρκώς εμπλουτιζόμενο. Τα press  trips  είναι μόνο ένα μέρος των δράσεων που οργανώνει κάθε χρόνο η κεντρική υπηρεσία και τα γραφεία εξωτερικού του Οργανισμού, στο πλαίσιο μία συνεχούς προσπάθειας, να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο δυνατό κόστος. Τα τελευταία χρόνια  οι δράσεις μας  έχουν πολλαπλασιαστεί και συνεχίζονται με συνέπεια προσδοκώντας και  φέτος μία νέα χρονιά -ρεκόρ εσόδων και αφίξεων».

Δελτίο Τύπου 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Δανακός: “Το μυστήριο της γύρης”, μία θεατρική γιορτή για τις μέλισσες

Η παιδική περιβαλλοντική παράσταση της ομάδας The Bee Camp ζωντανεύει τη μαγεία της φύσης και αποκαλύπτει γιατί τα αμύγδαλα… εξαφανίστηκαν, τη Τρίτη 29 Ιουλίου στη βρύση του Δανακού.

Αρχέγονα Πάθη στην Αμοργό

Μια λογοτεχνική βραδιά με τον Χρήστο Νομικό – Από το «Πέρασμα στην Αμοργό» σε μια βαθιά συναισθηματική και φιλοσοφική αφήγηση

Καλοκαιρινές προσφορές στα… ύψη σε Σαντορίνη και Μύκονο, διαθεσιμότητα και εκπτώσεις ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο!

Δεκάδες διαθέσιμα καταλύματα σε Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο, Κέρκυρα και Χανιά – Οι τουρίστες προτιμούν last minute κρατήσεις, πιέσεις στα ξενοδοχεία από την υπερπροσφορά της Airbnb

Μαρίνα Σπανού: Μια μουσική βραδιά (03/08) γεμάτη καλοκαιρινές ιστορίες στη Νάξο

Η τραγουδοποιός της γενιάς της, Μαρίνα Σπανού, έρχεται στη Νάξο την Κυριακή 3 Αυγούστου για μια μοναδική συναυλία στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου.

Seajets: Τα δρομολόγια που συνδέουν τη Νάξο με νησιά Κυκλάδων, Κρήτη και Πειραιά (πίνακας)

Η Seajets εξυπηρετεί καθημερινά με δεκάδες αναχωρήσεις σε Κυκλάδες, Ραφήνα, Πειραιά και Ηράκλειο – Δείτε αναλυτικά όλα τα δρομολόγια από Νάξο προς Πάρο, Μύκονο, Σαντορίνη, Ίο, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα και Ανδρο.

Άνδρος: Σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας, Μονάδα αφαλάτωσης στο Μπατσί

Σε κατάσταση επιφυλακής η Άνδρος με την τουριστική σεζόν σε πλήρη εξέλιξη – Προσωρινή λύση η κινητή μονάδα αφαλάτωσης, προετοιμάζεται και μόνιμος σχεδιασμός ενίσχυσης του υδροδοτικού δικτύου.

Νάξος – Αντώνης Μανιός: «Στόχος μας η ομάδα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας να γίνει μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα» (video)

Στήριξη από Δήμο, Περιφέρεια και πολίτες . Ο Αντώνης Μανιός μιλά για το σχέδιο αναβάθμισης της ομάδας εθελοντών πολιτικής προστασίας

Σαντορίνη: Υποδοχή Του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Ειρήνης από την ενορία του Εμπορείου

Υποδοχή του Iερού Lειψάνου της Αγίας Ειρήνης και καθημερινές ιερές ακολουθίες μέχρι τις 17 Αυγούστου

Νάξος – Γηροκομείο: Πανηγυρικά τιμήθηκε ο Άγιος Παντελεήμων, την 1η Νοεμβρίου τα εγκαίνια

Σε κλίμα συγκίνησης και κατάνυξης τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος στο Γηροκομείο Νάξου – Τι ανακοίνωσε ο Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος για την αποπεράτωση του Ιδρύματος

Πανελλαδικές 2025: «Πνοή» επιτυχίας για τους μαθητές της Νάξου

Μαθητές και μαθήτριες του φροντιστηρίου «ΠΝΟΗ» στη Νάξο διακρίνονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – Πού πέρασαν και τι βαθμούς συγκέντρωσαν

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Ανυπόφορη η “ανάσα” στις Κυκλάδες, ο καύσωνας “έγραψε” 40 βαθμούς στη Μέση της Νάξου (!!!)

Ακραίες θερμοκρασίες σάρωσαν το Αιγαίο: 40άρια σε Μέση Νάξου, Δαμαριώνα, Κουφονήσια – Πνιγηρές συνθήκες ακόμα και στις πιο δροσερές νησιωτικές ανάσες

Πολεοδομική επανεκκίνηση σε Αντίπαρο και Μικρές Κυκλάδες: Νέα Ειδικά Σχέδια για Ηρακλειά, Σχοινούσα, Κουφονήσια και Δονούσα

Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, ξεκινά ένα ολιστικό πολεοδομικό σχέδιο που αλλάζει το αναπτυξιακό τοπίο σε πέντε νησιά των Κυκλάδων