Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΚυκλάδες - Άνδρος: Ιδανικός προορισμός πριν από το καλοκαίρι

Κυκλάδες – Άνδρος: Ιδανικός προορισμός πριν από το καλοκαίρι

|

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες διεθνείς διακρίσεις της Άνδρου ενόψει της επικείμενης σεζόν 2025. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Άνδρος στον ετήσιο κατάλογο με τα 11 καλύτερα μέρη του κόσμου που πρότεινε το ταξιδιωτικό blog «Where Life Is Great», έπειτα από ταξίδια σε τέσσερις ηπείρους και έρευνα για τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις, που διενεργεί κάθε χρόνο η συντακτική ομάδα του ιστολογίου.

«Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πως σε λιγότερο από τρεις ώρες από την Αθήνα υπάρχει ένας εντυπωσιακός προορισμός που προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες χωρίς να χρειάζεται κανείς να χάσει χρόνο για μετακινήσεις όταν ο παράδεισος είναι δίπλα;»

Περιηγήσεις σε «μυστικά» χωριά, εξερευνήσεις σε μοναδικά σπήλαια και απόλαυση της φύσης σε ονειρεμένες παραλίες είναι κάποιες από τις αγαπημένες συνήθειες που περιγράφει η blogger Μάρτα Οστόγια από την επίσκεψη της στην ΄Άνδρο που προέκυψε μετά από πρόσκληση του Δήμου και φιλοξενία με την υποστήριξη του δικτύου τοπικών επιχειρήσεων CTN Andros.

Σοκάκια, περιπατητικό δίκτυο και νόστιμο φαγητό στην Άνδρο

Στο εκτενές άρθρο της η έμπειρη blogger και φωτογράφος που έχει ταξιδέψει σε 50 χώρες σε όλο τον πλανήτη και έχει στο ενεργητικό της πάνω από 560.000 επαγγελματικές φωτογραφίσεις ξεχωρίζει τα παραδοσιακά σοκάκια, τα γραφικά ψαροχώρια, το εκτενές περιπατητικό δίκτυο, την ανεπανάληπτη αρχιτεκτονική της Άνδρου αλλά και τα χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα όπως την φρουτάλια και τα αμυγδαλωτά, ενώ τονίζει την καταλληλότητα του προορισμού για διακοπές πριν και μετά το καλοκαίρι.

Επιπλέον, νέα διεθνή πρωτιά απέσπασε η Άνδρος και στην αρχή του έτους καθώς κατατάχθηκε στην κορυφή του ετήσιου καταλόγου του πολυβραβευμένου ταξιδιωτικού blog wanderlicious.co.uk​, σχετικά με τους καταλληλότερους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για διακοπές πριν την υψηλή σεζόν.

the-beautiful-lighthouse-tourlitis-of-chora-in-andros-island-and-a-seagull-cyclades-greece

To blog προτρέπει τους χιλιάδες αναγνώστες του από Μ.Βρετανία, ΗΠΑ, Γερμανία και Αυστραλία να προτιμήσουν την Ευρώπη τον Απρίλιο, τονίζοντας πως «οι κλιματικές συνθήκες ευνοούν, δεν επικρατεί η κοσμοσυρροή του καλοκαιριού, η φύση ανθίζει και η εμπειρία είναι μαγική». Στη συνέχεια του άρθρου, η blogger που φιλοξενήθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Άνδρου και τη στήριξη του CTN Andros, καταλήγει:

«Η Άνδρος είναι το νούμερο ένα στη λίστα. Το πανέμορφο Κυκλαδίτικο νησί δεν μοιάζει με τα συνήθη υπερτουριστικά μέρη, αλλά είναι πιο γαλήνιο, πιο πράσινο και απολύτως ονειρικό τον Απρίλιο. Τα μονοπάτια πεζοπορίας βρίσκονται σε άλλο επίπεδο και σας ταξιδεύουν μέσα από καταπράσινες κοιλάδες, καταρράκτες και εντυπωσιακά σημεία με θέα, ενώ οι ανέγγιχτες παραλίες της είναι κάτι ξεχωριστό. Η Χώρα διαθέτει πανέμορφα κτίρια, χαριτωμένα καφέ και μουσεία και το Μπατσί αποτελεί μια υπέροχη παραθαλάσσια επιλογή.

Ανδρος: Ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμός για τον φετινό Απρίλιο

Ως ιδανικός προορισμός για καλοφαγάδες, η Ανδρος φημίζεται για τα ταβερνάκια, τα τοπικά εδέσματα, τα ντόπια τυριά και τις παραδοσιακές συνταγές. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί το Κυκλάδων θα σας χαρίσει ένα τέλειο ανοιξιάτικο διάλειμμα, γεμάτο ηλιόλουστο καιρό και νόστιμο φαγητό».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού Δήμου Άνδρου Νίκος Μου​στάκας πρόσθεσε στο Tornos News πως «ο προορισμός διαθέτει τις “πρώτες ύλες” για να παρέχει αξιόλογες ταξιδιωτικές εμπειρίες εκτός υψηλής σεζόν. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε είναι αισιόδοξα ωστόσο η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής από όλες τις πλευρές για να ανταποκριθούμε στην τόσο σημαντική αυτή πρόκληση της επιμήκυνσης της τουριστικής σεζόν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία ​οκταετίας του λιμεναρχείου Άνδρου, για το 2024 ο προορισμός σημείωσε ρεκόρ αφίξεων για τους μήνες εκτός τουριστικής αιχμής, Μάιο και Ιούνιο με 25.238 και 38.963 αφίξεις αντίστοιχα. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι αφίξεις του Σεπτεμβρίου που ήταν οι μεγαλύτερες της τελευταίας οκταετίας με 29.297 επιβάτες και αύξηση 17,9% σε σχέση με το 2023.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Social Media: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία συμμαχούν κόντρα στην ανεξέλεγκτη χρήση

Προωθούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο νομοθεσία, η οποία θα υποχρεώνει τα social media να επαληθεύουν την ηλικία κατά τη δημιουργία ενός λογαριασμού

Selected Hideaways: Ηγεσία στον τουρισμό υψηλής αισθητικής και απόδοσης

Στρατηγική ανάπτυξη, εξατομικευμένες υπηρεσίες και διεθνής προβολή για προορισμούς υψηλής ζήτησης

Φιλαρμονική Νάξου: Μουσική συγκίνηση και πολιτιστικό αποτύπωμα στην καρδιά της Αθήνας

Μελωδίες από τη Νάξο μέχρι το Σύνταγμα και το Μέγαρο Μουσικής – Θερμή υποδοχή για την πρώτη εμφάνιση της Φιλαρμονικής σε διεθνές φεστιβάλ.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star Paros στις 15, 22 & 29 Μαΐου

Ενισχύεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυκλάδων με έκτακτα και τροποποιημένα δρομολόγια του Blue Star Paros από και προς τον Πειραιά.

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.

Νάξος – Νικόλας Ρουγκάλας: Μετά το 2ο πανελλήνιο βραβείο λογοτεχνίας, τιμητική βράβευση στο Δημαρχείο

Ο μαθητής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χώρας Νάξου συγκίνησε με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα» που αφιέρωσε στη μνήμη του θείου του, Δημήτρη Ήμελλου. - Η ανάρτηση του Βασίλη Φλεριανού

Επιστρέφει η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Ρεθύμνου με τον Πειραιά μετά από 7 χρόνια – Το POWER JET φέρνει νέα πνοή

Η SEAJETS εγκαινιάζει νέα γραμμή Ρέθυμνο – Μήλος – Πειραιάς από τις 20 Ιουνίου με δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Το πρώτο 100% ηλεκτρικό σκάφος X-Shore ήρθε στην Ελλάδα και «σαλπάρει» για ένα πράσινο μέλλον (video)

Με αθόρυβη πλεύση, οικολογική σχεδίαση και υψηλή τεχνολογία, το σουηδικό ηλεκτρικό σκάφος X-Shore φέρνει επανάσταση στη ναυσιπλοΐα των ελληνικών θαλασσών (video)

Νάξος – Λιμεναρχείο: Απαγόρευση αλιείας και αγκυροβολίας σε πολυσύχναστες παραλίες (χρονοδιάγραμμα)

Σε ισχύ η απόφαση του Λιμεναρχείου Νάξου για την προστασία λουομένων και θαλάσσιου περιβάλλοντος – Ποιες παραλίες επηρεάζονται. (χρονοδιάγραμμα)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση θαλασσίων μέσων αναψυχής στα Κουφονήσια

Με απόφαση του Λιμενάρχη Νάξου, Αλέξη Αποστολόπουλου, απαγορεύεται πλήρως η χρήση θαλασσίων μέσων αναψυχής στα Άνω και Κάτω Κουφονήσια, με στόχο την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του τόπου.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης