Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΚουφονήσια: Παραλία να την πιεις στο ...ποτήρι

Κουφονήσια: Παραλία να την πιεις στο …ποτήρι

|

Στο Κουφονήσι η παραλία της Τρυπητής ή το «Γάλα» θεωρείται μία από τις ωραιότερες όχι μόνο στις Κυκλάδες αλλά στο σύνολο του Αιγαίου 

Μπορεί το Κουφονήσι να μην έχει τον όγκο της Νάξου ή των άλλων νησιών στις Κυκλάδες, όμως αποδεικνύεται ότι έχει πολλές μικρές χάρες. Και οι οποίες είναι διάσημες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Αλλωστε οι Βρετανοί λατρεύουν το νησί και σε κάθε αφιέρωμά τους, αναδεικνύουν τα Κουφονήσια ως τον ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι.

Και βέβαια οι παραλίες με τα καταπληκτικά χρώματα της θάλασσας, το ωραιότερο και πιο φωτεινό τιρκουάζ του Αιγαίου έχει τη τιμητική του…

Δύο εξωτικοί προορισμοί, που τους χωρίζει ένας δίαυλος 200 μ. και πήραν το όνομα τους από τις σπηλιές τους («κούφιο νησί»).

Δύο διαμάντια της Ελλάδας με ελάχιστους κατοίκους, που όμως έχουν αγαπηθεί από εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες για τη γαλήνια ατμόσφαιρα τους, την ξεγνοιασιά, τη μαγευτική τους θέα, τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά.

Που ξεχωρίζουν για τη μυζηθρόπιτα και το κατιέρι (παραδοσιακό ξεροτήγανο με μέλι και καρύδια), τις λάντζες που προσφέρουν απολαυστικές βαρκάδες, τους μύλους και τις εκκλησίες του Αγ.Γεώργιου, του Αγ.Νικόλα, του Προφήτη Ηλία και της Παναγίας που είναι χτισμένη επάνω σε αρχαία ερείπια.

Για τις ρομαντικές βόλτες κάτω από τα αστέρια, τις βραδιές με πανσέληνο, αλλά και τη θέα της επιβλητικής, ακατοίκητης Κέρου.

Οπωσδήποτε για τις φίνες αμμουδιές που ξεδιπλώνουν την απαράμιλλη ομορφιά τους ( Αμμος, Πορί, Ιταλίδα, Φοίνικας, Φανός, Δέτης, Πεζούλια) αλλά και για το λιλιπούτειο παράδεισο, που βρίσκεται ανάμεσα στους όρμους του Ξυλομπάτη και του Πορί στο Ανω Κουφονήσι.

Ενα από τα πολύ καλά κρυμμένα μυστικά του, μια παραλία που έχει αφεθεί στην αγκαλιά μιας σπηλιάς και σας προσκαλεί για ξεχωριστές βουτιές στα νερά της, που αλλάζουν χρώμα!

Ο λόγος για το Γάλα, ένα αξιοθαύμαστο γεωφυσικό φαινόμενο του Αιγαίου, όπου η θάλασσα περνάει κάτω από το βράχο δημιουργώντας μια μικρή αμμουδιά από μικρά και μεγάλα βότσαλα. Τα νερά της αποκτούν μια γαλακτώδη τιρκουάζ απόχρωση χάρη στον αφρό των κυμάτων αλλά και στο άσπρο χρώμα του ασβεστίου που αφήνει το χαλίκι για αυτό και την ονόμασαν «Γάλα».

Ωστόσο, η συγκεκριμένη παραλία είναι γνωστή και ως «Τρυπητή» (όνομα που της έδωσαν παλαιότερα οι ντόπιοι) αλλά και ως μικρή φυσική «πισίνα».

Για να φτάσετε σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ακολουθήσετε ένα μονοπάτι στην κοντινή παραλία Πορί και μια βουτιά στην απαράμιλλης ομορφιάς παραλία θα σας ανταμείψει. Τολμείστε και δεν θα χάσετε… 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον ΧΥΤΑ Νάξου (video)

Η έγκαιρη επέμβαση απέτρεψε την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρά τους δυνατούς ανέμους (video)

Νάξος: Νεκρή χελώνα Caretta caretta από χτύπημα προπέλας

Λίγες μέρες μετά τις θετικές ειδήσεις για φωλιές χελωνών στο νησί, ένα νέο περιστατικό υπενθυμίζει την ανάγκη προστασίας τους

Νάξος – Ο Αγγειοχειρουργός Γιώργος Σφυρόερας τη Δευτέρα 18 Αυγούστου στο “Naxos Medical”

Ο Επίκουρος Καθηγητής Γεώργιος Σφυροέρας διαθέσιμος για ραντεβού – Εξειδικευμένες εξετάσεις και θεραπείες

Το ΕΚΠΑ σύμβουλος της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την προστασία της Καλντέρας Σαντορίνης

Ερευνητικό έργο έξι μηνών για την ανάλυση κατολισθητικών κινδύνων και την εφαρμογή μέτρων πρόληψης σε σημεία υψηλής διακινδύνευσης

«Η Αμοργός που έζησα», παρουσίαση του βιβλίου του Νικολάου Σίμου από τον “Σημωνίδη’

Κυριακή 17 Αυγούστου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμοργού υποδέχεται την πολύτιμη μαρτυρία ζωής και μνήμης ενός γνήσιου Αμοργιανού

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Η Νάξος τιμά τον Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσα από τη ματιά του Μανόλη Σέργη

Παρουσίαση του βιβλίου Μελέτες Ναξιακής Λαογραφίας τ. Ε΄ – Μια γέφυρα ανάμεσα στη θεατρική δημιουργία και τη λαογραφία.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Νάξος – Μικρές Κυκλάδες: “Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” (video)

“Ο Σκοπελίτης προβάλλει ατρόμητος” – Συγκινητική αναφορά στον ήρωα των Μικρών Κυκλάδων από τον Πέτρο Αξαόπουλο (video)