Κυριακή, 15 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η Emirates κάνει εξετάσεις πριν την επιβίβαση επιβατών στο...

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Η Emirates κάνει εξετάσεις πριν την επιβίβαση επιβατών στο αεροπλάνο

|

Emirates: Η πρώτη αεροπορική εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) που προσφέρει επιτόπου εξέταση για τον COVID-19 – Τι μπορεί να μεταφέρει ένας επιβάτης εντός του αεροπλάνου 

Λίγο πολύ αναμενόμενο… Η Emirates – μία από τις πλέον ισχυρές αεροπορικές εταιρίες στο κόσμο με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα  – σε συνεργασία με την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) – εισάγει επιπρόσθετα μέτρα προφύλαξης για τους επιβάτες και το προσωπικό της.

H αρχή έγινε με την πτήση που πραγματοποιήθηκε προς την Τυνησία στις 15 Απριλίου και έτσι η Emirates έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία που πραγματοποίησε επιτόπου ταχείες εξετάσεις για τον COVID-19 σε επιβάτες. Η πρώτη ταχεία εξέταση αίματος πραγματοποιήθηκε από την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι (DHA) και κατάφεραν να έχουν διαθέσιμα αποτελέσματα μόνο μέσα σε 10 λεπτά.

Ο Adel Al Redha, Chief Operating Officer της Emirates δήλωσε: «Η διαδικασία των εξετάσεων έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αρχή Υγείας του Ντουμπάι για τις πρωτοβουλίες και τις καινοτόμες λύσεις που προσφέρει. Αυτό δεν θα ήταν δυνατό χωρίς την υποστήριξη του Αεροδρομίου του Ντουμπάι και άλλων κυβερνητικών αρχών. Εργαζόμαστε με στόχο την ανάπτυξη των δυνατοτήτων πραγματοποίησης της εξέτασης αυτής στο μέλλον και την επέκτασή της σε άλλες πτήσεις, κάτι που θα μας επιτρέψει να διεξάγουμε επιτόπου έλεγχο και να παρέχουμε άμεση επιβεβαίωση για τους επιβάτες της Emirates. Η υγεία και η ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών στο αεροδρόμιο παραμένουν για εμάς υψίστης σημασίας.»


 
Ο HE Humaid Al Qutami, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Υγείας του Ντουμπάι (DHA), δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Emirates για την επιτυχή υλοποίηση ταχείας εξέτασης COVID-19 στο αεροδρόμιο. Με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας, συνεργαζόμαστε προληπτικά με διάφορους κυβερνητικούς οργανισμούς και τον ιδιωτικό τομέα υγείας και έχουμε εφαρμόσει όλα τα απαραίτητα μέτρα., Πιστεύουμε ακράδαντα ότι για να ανακαλύψουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις απαιτούνται στενές συνεργασίες με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς.»
 
Επιπρόσθετα, οι διαδικασίες check-in και επιβίβασης της αεροπορικής εταιρείας έχουν προσαρμοστεί λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη διατήρησης αποστάσεων μεταξύ των επιβατών. Μάλιστα, έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά σε κάθε σημείο ελέγχου εισιτηρίων (check-in) για την παροχή πρόσθετων μέτρων ασφαλείας.

Τρόφιμα και ποτά θα συνεχίσουν να προσφέρονται στα αεροσκάφη, ωστόσο η συσκευασία τους θα τροποποιηθεί ώστε να μειωθεί η επαφή κατά τη διάρκεια του σερβιρίσματος. Οι χειραποσκευές επί του παρόντος δεν γίνονται αποδεκτές στις πτήσεις. Τα είδη που επιτρέπονται στην καμπίνα περιορίζονται σε φορητό υπολογιστή, τσάντα χειρός, χαρτοφύλακα ή παιδικά είδη. Όλα τα άλλα αντικείμενα πρέπει να παραδίδονται στον έλεγχο αποσκευών.
 
Όλα τα αεροσκάφη της Emirates θα υποβάλλονται σε βελτιωμένες διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης στο Ντουμπάι, μετά από κάθε ταξίδι. Όσον αφορά τους επιβάτες της Emirates υποχρεούνται να φορούν τις δικές τους μάσκες όταν βρίσκονται στο αεροδρόμιο και στο αεροσκάφος και να ακολουθούν τις οδηγίες για διατήρηση αποστάσεων.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιορτή του Πατέρα: Τιμώντας τους ήρωες που στέκονται διακριτικά αλλά σταθερά δίπλα μας

Στις 15 Ιουνίου 2025 γιορτάζουμε την πατρική αγάπη, την προσφορά, τις σιωπηλές θυσίες και τις μνήμες που μένουν για πάντα

Έως και 101 km/h οι άνεμοι στο Αιγαίο, πρωτιά (τι παράξενο) για το Πόρτο Τήνου

Ισχυρές ριπές βορείων ανέμων καταγράφηκαν στις Κυκλάδες και την Κρήτη το Σάββατο 14 Ιουνίου – Πρώτη η Τήνος με 101 km/h, μέσα στη λίστα και η Αμοργός, η Ανάφη και η Σχοινούσα.

Κέρος: Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τίμησε δύο σπουδαίους αρχαιολόγους

Σε μια συγκινητική τελετή στο Κουφονήσι, τιμήθηκαν ο αείμνηστος Lord Colin Renfrew και ο Dr Michael Boyd για τη σπουδαία αρχαιολογική τους προσφορά στην Κέρο και το Δασκαλιό – Τιμητική διάκριση και στην ΕΡΤ για το ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου».

Με Οδηγό το Διαβήτη: 1.120 ραντεβού ζωής στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων

Η επετειακή 10η εκστρατεία δωρεάν εξετάσεων και ενημέρωσης χάρισε πρόληψη, ελπίδα και ανθρώπινη φροντίδα σε Κύθνο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο και Σέριφο

Αμοργός: Όταν οι χοροί κρατούν τη μνήμη ζωντανή, “Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια 2025”

Μια μοναδική βραδιά στην Αιγιάλη που συνδέει γενιές, ήθη και μουσικές από τα μονοπάτια του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη.

Σαντορίνη: 33 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος

Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με βαθιά ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που σώζουν ζωές

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2025: Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το Χαλκί

Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στις 21 και 22 Ιουνίου στο Χαλκί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2025, με καλλιτέχνες από τη Νάξο και την Αθήνα

Η Κόρη της Θήρας επιστρέφει στο φως: Μια νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης

Από τις στάχτες του χρόνου στην καρδιά της καλντέρας – Τα εγκαίνια της 20ής Ιουνίου σηματοδοτούν την επανέναρξη ενός μουσείου-κόσμημα και την αποκάλυψη μιας μοναδικής Κυκλαδίτισσας

2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά με μια εκδήλωση που έκλεψε τις εντυπώσεις! (video)

Μια ξεχωριστή γιορτή στον αύλειο χώρο του σχολείου έκλεισε το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 με συγκίνηση, χαμόγελα και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ποιες είναι οι 10 πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο – Tι είναι το «Δακτυλίδι της Φωτιάς»

Από την Ιαπωνία μέχρι το Μεξικό, ποιες χώρες αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο σεισμικό κίνδυνο και πώς προετοιμάζονται οι πολίτες τους

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού

Europa Nostra: Διεθνής διάκριση για τον Πύργο “Κάμπονες 1615” στη Νάξο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ένα ζωντανό σύμβολο πολιτιστικής αναγέννησης και βιώσιμης αποκατάστασης από τις Κυκλάδες ανάμεσα στα κορυφαία παραδείγματα ευρωπαϊκής πολιτιστικής κληρονομιάς για το 2025

Μυρίση: Εκεί που η παράδοση ανασαίνει, Πανηγύρι του Αγίου Πνεύματος στην Κωμιακή

Στο λαγκάδι του Μυρίση, ανάμεσα στο πράσινο και τις αναμνήσεις, οι άνθρωποι ξανασμίγουν στη γιορτή του Αγίου Πνεύματος, κρατώντας ζωντανή την ψυχή του τόπου.