Τετάρτη, 21 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΧριστούγεννα: Οπου φύγει - φύγει οι Ελληνες ακόμη και ... Αυστραλία

Χριστούγεννα: Οπου φύγει – φύγει οι Ελληνες ακόμη και … Αυστραλία

|

Αυξημένη εμφανίζεται η ζήτηση από τους Έλληνες για ταξίδια στο εξωτερικό την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Αυξημένη εμφανίζεται η ζήτηση των Ελλήνων για ταξίδια στο εξωτερικό την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τη ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς να κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, σύμφωνα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, από τουριστικά γραφεία από όλη την Ελλάδα.

Τα πρόσφατα στοιχεία επιβεβαιώνουν την ανοδική τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην αύξηση των ταξιδίων των Ελλήνων, με περαιτέρω ενίσχυση μέσα στο 2018.

Βαρόμετρο των προτιμήσεων των καταναλωτών εξακολουθεί να αποτελεί η σχέση τιμής,  προορισμού και παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι καταναλωτές δεν επιλέγουν απαραίτητα την πιο οικονομική πρόταση, αλλά εκείνη που θεωρούν ότι προσφέρει το καλύτερο value for money.

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι κρατήσεις (πάνω από 20%) για ταξίδια στο εξωτερικό, τόσο στους κλασικούς εορταστικούς προορισμούς της Ευρώπης (Λονδίνο, Βιέννη, Ελβετία, Φιλανδία, Βελιγράδι, κλπ), όσο και στα μακρινά ταξίδια (Κεντρική και Λατινική Αμερική, Αφρική, Αυστραλία). Οι Αραβικές χώρες (Αίγυπτο, Μαρόκο, Ιορδανία, Ντουμπάι, κλπ) συνεχίζουν την ανάκαμψη που παρουσίασαν και πέρυσι στις γιορτές, καθώς και το φετινό καλοκαίρι, εμφανίζοντας αύξηση 30% σε σχέση με πέρυσι.

Οι ελληνικοί προορισμοί παρουσιάζουν σταθερή ζήτηση σε σχέση με πέρυσι. Αυτό οφείλεται στις υψηλές τιμές των παρεχομένων υπηρεσιών οι οποίες οδηγούν τους καταναλωτές να προτιμούν προορισμούς του εξωτερικού, δεδομένου ότι υπάρχουν ταξίδια στο εξωτερικό που προσφέρονται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Αγαπημένοι προορισμοί των εορτών, οι κλασικοί χειμερινοί,  Γιάννενα, Μετέωρα, Tζουμέρκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Πήλιο, Αρκαδία κ.α.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της FedHATTA, κ. Λύσανδρο Τσιλίδη το κύριο χαρακτηριστικό της εφετινής εορταστικής περιόδου είναι ότι οι κρατήσεις των διακοπών έγιναν νωρίς, ήδη από τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου με μεγάλη πληρότητα στα προσφερόμενα πακέτα. Όπως τόνισε, «το γεγονός αυτό οφείλεται στην ανακοίνωση των πακέτων από τα τουριστικά γραφεία νωρίτερα από άλλες χρονιές, στις ελκυστικές early booking τιμές αλλά και στην αλλαγή της ψυχολογίας των Ελλήνων καταναλωτών, οι οποίοι συνειδητά πλέον επιλέγουν διακοπές, επιλέγουν τουριστικό γραφείο – σύμβουλο, επιλέγουν τη σιγουριά και τη φερεγγυότητα που διασφαλίζουν τα νόμιμα τουριστικά γραφεία. Άλλωστε, οι διακοπές και τα ταξίδια δεν είναι πολυτέλεια αλλά ανάγκη της εποχής μας».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία: Τρίκαλα (Jenny.gr) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: «Νότες της Άνοιξης» με την Άννα Δανιηλίδη

Δημιουργικότητα, μουσική και παιχνίδι για τα παιδιά μας σε δύο όμορφες ανοιξιάτικες δράσεις

Νάξος – Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου: “Ζωντανή μάθηση μέσα από την παράδοση”

Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου προτείνει τη μετατροπή των μουσειακών χώρων του χωριού σε εκπαιδευτικά εργαστήρια βιωματικής γνώσης

«Η Ομάδα Αιγαίου είναι η οικογένειά μας». Συγκινητική αναφορά του Αντιδημάρχου Κουφονησίου Αντώνη Κωβαίου (video)

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος μιλά για τους εθελοντές που προσφέρουν με αγάπη, γιατρούς, έργα και ελπίδα στα νησιά

Γ. Βρούτσης: Έρχεται το πρώτο «μπαλόνι» της Θεσσαλονίκης για διεθνείς αγώνες!

Νέο κλειστό γυμναστήριο διεθνών προδιαγραφών με αεροϋποστηριζόμενο θόλο στον χώρο του Ποσειδωνίου – Χωρητικότητα 2.080 θέσεων

ΑΣΕΠ 2025: Οι ημερομηνίες, η διαδικασία και οι προθεσμίες συμμετοχής

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι 47.410 υποψήφιοι για την επιλογή ημέρας και ώρας εξέτασης μέσω της πλατφόρμας e-Ραντεβού

Πάρος: Ένα νησί στο όριο της αντοχής του

Οι κάτοικοι εκπέμπουν SOS για τον υπερτουρισμό, την άναρχη δόμηση και την απώλεια της ταυτότητας του νησιού

“ΟΧΙ” από τον Δήμο Ιητών στο Σχέδιο Στρατηγικής Επένδυσης Κουμπάρα – Διακοφτό – Φάρος

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιητών γνωμοδοτεί αρνητικά επί της ΣΜΠΕ της επένδυσης ΕΣΧΑΣΕ, ζητώντας πληρέστερα δεδομένα και εγγυήσεις για τη φέρουσα ικανότητα και την προστασία του τοπίου της Ίου

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: “Bruno”, ο μικρός ήρωας της Στελίδας, επέστρεψε στη θάλασσα!

Μετά από 3 μήνες φροντίδας, η 35η διασωθείσα θαλάσσια χελώνα του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου βρίσκει ξανά τον δρόμο της προς την ελευθερία

Πανναξιακός ΑΟΚ: Με συγκίνηση και περηφάνια ολοκληρώθηκε η σεζόν, το δείπνο αποχαιρετισμού (video)

Με ένα θερμό δείπνο από την πρόεδρο Ευδοκία Κατσάνη, η ανδρική ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ αποχαιρέτησε τη σεζόν 2023-2024, κλείνοντας μια ιστορική χρονιά που τη βρήκε δευτεραθλήτρια και πρωταγωνίστρια στις καρδιές των φιλάθλων.

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Πόσο θα κοστίσει φέτος ένα ταξίδι στις Κυκλάδες για μια τετραμελή οικογένεια;

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες μειώνουν τις τιμές ενόψει καλοκαιριού – Παραμένει υψηλό το κόστος για οικογένειες και παρέες παρά τις προσφορές

Νάξος – Αποχαιρετισμός με αγάπη: Η Ιωάννα Καραμανή – Φραγκίσκου αποχαιρετά τη μητέρα της, Κυριακή Δημητροκάλλη

Η Κυριακή Δημητροκάλλη «έφυγε» σε ηλικία 69 ετών, αφήνοντας πίσω της βαθιά αγάπη, μνήμες και αξιοπρέπεια – Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικοδήμου

Νάξος: Περιπέτεια για το “SuperRunner Jet” – Απώλεσε άγκυρα και παραμένει αρόδου για ώρες

Το ταχύπλοο παρέμεινε εκτός λιμανιού της Νάξου από τις 7.30 περίπου το απόγευμα – Περιμένει ρυμουλκό για ασφαλή πρόσδεση

Νάξος – “Ο Χάρης”: Για 4η συνεχόμενη χρονιά στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στις Εγγαρές της Νάξου, η παράδοση γίνεται γεύση και η γεύση… βραβείο. Το FNL Awards τίμησε ξανά τη μαγειρική ψυχή μιας οικογενειακής ταβέρνας

Νάξος – Στ. Φουτάκογλου: Μια γιαγιά, μια σφαίρα, μια συγγνώμη, είναι όμως αρκετή;

Η άγρια εκτέλεση της Μαρίας Δημητροκάλλη από τους Γερμανούς στη Νάξο – Μνήμη και καθήκον απέναντι στην Ιστορία

“Ξέφρενη σοροκάδα” σαρώνει την Παροναξία, η ένταση των ανέμων έφτασε τα 117 χιλ την ώρα (!!!)

Ριπές έως 117 km/h σε Πάρο και Νάξο – Πτώση δέντρου στον Άγιο Προκόπιο, ακυρώσεις πτήσεων και δυσκολίες πρόσδεσης πλοίων

Ο Γρηγόρης Σαμόλης στη Νάξο: Μια αυθεντική μουσική στιγμή στο πανηγύρι του Αγίου Παχωμίου (video)

Ο Κρητικός λυράρης επισκέφθηκε το νησί για ζωντανή εμφάνιση και συμμετείχε στο πανηγύρι του Τσικαλαριού, προσφέροντας συγκίνηση και παραδοσιακή μουσική.

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο

Ακινητοποίηση του «Super Express» στην Πάρο λόγω μηχανικής βλάβης – Μεταφέρθηκαν οι επιβάτες

Νάξος – Δ. Λιανός: “Προτεραιότητα η έξυπνη διαχείριση του νερού, ξεκινούν εργασίες στο φράγμα Τσικαλαριού” (video)

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός ανακοινώνει την επαναλειτουργία υλοποίησης του τρίτου φράγματος στο νησί και υπογραμμίζει την ανάγκη βιώσιμων λύσεων για το νερό στον νησιωτικό χώρο (video)

Μιχ. Πολυτάρχου: Γράφει ιστορία, νέο πρωτάθλημα, νέα άνοδος (!!!)

Ο Ναξιώτης αρχηγός οδηγεί τη Δάφνη Δαφνίου στη National League 1 με ηγετική εμφάνιση και 19 πόντους στον τελικό

Οι Πυξ Λαξ έρχονται στη Νάξο, πότε και που;

Την Δευτέρα 11 Αυγούστου στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Μουσική, μνήμες και νέες αγάπες με το συγκρότημα-σύμβολο της ελληνικής ροκ σκηνής