Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΕυρώπη - Travel + Leisure: Μήλος και Πάρος στα κορυφαία νησιά

Ευρώπη – Travel + Leisure: Μήλος και Πάρος στα κορυφαία νησιά

|

Δύο ελληνικά νησιά, Μήλος και Πάρος στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Travel and Leisure

Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Travel and Leisure πρωταγωνιστούν δύο πανέμορφα ελληνικά νησιά, όσον αφορά την Ευρώπη  Η Μήλος και η Πάρος καταλαμβάνουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα στις προτιμήσεις των αναγνωστών.  Η λίστα συμπληρώνεται με την Κρήτη στην 7η θέση και ακολουθούν η Κέρκυρα, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Μύκονος που συμπληρώνει την 20αδα 

Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα World’s Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο, να μοιραστούν τις απόψεις τους για τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους. 

Όπως αναφέρει το περιοδικό «η Ελλάδα διατηρεί τα υπερήφανα της, με επτά νησιά που έχουν επαινεθεί, συμπεριλαμβανομένης της Μήλου (Νο. 2). Πάρου (Νο. 3) και Κρήτης (Νο 7). Αυτά τα τρία εμφανίζονται επίσης στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου, χάρη στις φωτογενείς παραλίες, τα φρέσκα θαλασσινά και τους αρχαίους χώρους τους».

Σε δήλωση προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νότης Μαρτάκης, επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων τουρισμού των Δήμων της Μήλου και της Πάρου τόνισε ότι η σημασία αυτής της διάκρισης αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εποχή μας κατά την οποία, πέρα από την αριθμητική απόδοση των αφίξεων που ούτως ή άλλως είναι εντυπωσιακή στα δύο νησιά, το ζητούμενο είναι και η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού.

Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα καλύτερα World’s Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο — να μοιραστούν τις απόψεις τους για τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «η Ελλάδα διατηρεί τα υπερήφανα της, με επτά νησιά που επαινεθούν, συμπεριλαμβανομένης της Μήλου (Νο. 2). Πάρος (Νο. 3); και Κρήτης (Νο 7). Αυτά τα τρία εμφανίζονται επίσης στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου, χάρη στις φωτογενείς παραλίες, τα φρέσκα θαλασσινά και τους αρχαίους χώρους τους».

Το σημαντικό αυτής της διάκρισης είναι ότι προέρχεται από τα εκατομμύρια των αναγνωστών και όχι απλά από ένα δημοσίευμα διαφημιστικού περιεχομένου από τα πολλά που συνήθως κυκλοφορούν σε άλλα έντυπα. Και όπως σημειώνει το ίδιο το περιοδικό «υπάρχουν λίγα πράγματα πιο απολαυστικά από το να πίνεις ένα κρύο ποτό ενώ χαλαρώνεις σε ένα απομακρυσμένο νησί, ειδικά όταν αυτό συνεπάγεται και την απόκτηση ευρωπαϊκής σφραγίδας στο διαβατήριό σου».

Να σημειωθεί ότι στη λίστα κάτω από τα δύο κυκλαδίτικα νησιά βρίσκονται οι Αζόρες, η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και άλλα δημοφιλή νησιά. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διακρίσεις για την Ελλάδα και , ειδικά, για τα δύο νησιά των Κυκλάδων, που αντανακλούν στη φήμη που έχει «χτιστεί» τα τελευταία χρόνια χάρη στην άκρως επιτυχημένη στρατηγική που ακολουθείται και η οποία αναγνωρίζεται με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο.

Δείτε εδώ την σχετική λίστα των 20 κορυφαίων νησιών στην Ευρώπη 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο δρομολόγιο του “HIGHSPEED 4” για την Αμοργό στις 15 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για έκτακτο δρομολόγιο από τον δήμο Αμοργού

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

“Μια βραδιά κάτω από την ελιά 2025”: Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου συνδέει γαστρονομία, μουσική και παράδοση (αφίσα)

Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» (1–3 Οκτωβρίου 2025) στη Νάξο συνδυάζει γαστρονομία, μουσική και παράδοση με διεθνείς σεφ και τον Μανώλη Μητσιά.

Νάξος – Rugby League επιστρέφει: Ο Μανώλης Παπαντωνίου και το νέο ξεκίνημα με το Naxos Sphinx Rugby Club (video)

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων (101,3) ο προπονητής μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με έδρα τη Μονή και όνειρο συμμετοχής στη Β’ Εθνική.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζωντανεύει στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας παρουσιάζει την κλασική σάτιρα του μεγάλου Ναξιώτη συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Νάξος – δήμος: Ορισμός νέου Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συνεδριάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, με πρώτο θέμα την πλήρωση της θέσης Προέδρου της Κοινότητας Κεραμωτής, μετά τον θάνατο του προκατόχου.

«Τι είναι αγάπη;» – Διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στη Νάξο

Η Κατερίνα Γαβαλά και η θεατρική ομάδα Φ.Α.Κ.Α. φέρνουν στη σκηνή του Ιάκωβου Καμπανέλλη μια εμπειρία καρδιάς

Big Bag: Ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή αποθήκευση και μεταφορά υλικών

Το Big Bag αποτελεί την πιο αξιόπιστη και πρακτική λύση για αποθήκευση και μεταφορά υλικών. - Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας