Δευτέρα, 25 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΕλλάδα: Οι covid free περιοχές που βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων

Ελλάδα: Οι covid free περιοχές που βρίσκονται στο στόχαστρο των ξένων

|

Πέντε ελληνικοί προορισμοί (οι δύο στα Δωδεκάνησα) ανάμεσα στους δεκαπέντε προορισμούς σε ευρωπαϊκό επίπεδο που μπορεί ένας ταξιδιώτης να κάνει τις διακοπές του… Δείτε ποιοι είναι οι 15 αυτοί προορισμοί

Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επεξεργάζεται ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού, ορισμένες χώρες της ΕΕ αναγνωρίζουν ήδη αυτό το διαβατήριο εμβολίου. Ποιοι είναι οι καλύτεροι προορισμοί για τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες με διαβατήριο εμβολίου ή πιστοποιητικό εμβολιασμού;

Με την εισαγωγή αυτή, το European Best Destinations, ένας ταξιδιωτικός ιστότοπος που αναπτύχθηκε για την προώθηση του πολιτισμού και του τουρισμού στην Ευρώπη και που σε συνεργασία με τα συμμετέχοντα τουριστικά γραφεία και το δίκτυο EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (“Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας”) προωθεί ευρωπαϊκούς  προορισμούς, παρουσιάζει το top 15 των προορισμών στην Ευρώπη για εμβολιασμένους τουρίστες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 5 ελληνικοί.                                                                                                                     

Σε συνεργασία με τα υπουργεία Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το European Best Destinations (EBD), αναφέρει ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία   (ειδικά οι αυτόνομες περιοχές των Νήσων Μαδέρας και των Αζορών) καθώς και η Γεωργία, η Σουηδία, η Ισλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Τσεχία, η Δανία, κινούνται στην κατεύθυνση της παροχής διευκολύνσεων σε εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Εάν ο εμβολιασμός σας έχει προγραμματιστεί για αυτήν την άνοιξη του 2021, πιθανότατα θα ταξιδέψετε χωρίς περιορισμούς στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Ισλανδία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που εκδίδει πιστοποιητικά εμβολιασμού Covid-19 στους εμβολιασμένους πολίτες της. Αυτή η χώρα δεσμεύεται επίσης να αναγνωρίσει πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται από ευρωπαϊκές χώρες ή ανήκουν στον χώρο Σένγκεν. Η Σουηδία και η Δανία κινούνται επίσης προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και η Ελλάδα, η Γεωργία, η Πορτογαλία και η Ισπανία. Αυτοί είναι επομένως οι καλύτεροι προορισμοί για εμβολιασμένους ταξιδιώτες .

Με το διαβατήριο εμβολίων, το οποίο υπερασπίζεται ιδιαίτερα ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού, η Ελλάδα θα καλωσορίσει τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι με πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως και η Μαδέρα , οι Αζόρες , η Ισπανία , η Σουηδία, η Ισλανδία, η Γεωργία, κ.λπ..

Ο ιστότοπος της ΕΕ, reopen.europa.eu παρέχει ταξιδιωτικούς κανονισμούς σε πραγματικό χρόνο για κάθε χώρα της ΕΕ. Μάθετε τους καλύτερους προορισμούς για εμβολιασμένους ταξιδιώτες, καθώς και πώς να αποκτήσετε αυτό το διαβατήριο εμβολίου και πώς να ταξιδέψετε στην Ευρώπη χωρίς διαβατήριο εμβολίου.

Οι 15 κορυφαίοι προορισμοί για όσους έχουν πιστοποιητικού εμβολιασμού

Τιφλίδα, Γεωργία

Ο ασφαλέστερος προορισμός του περσινού καλοκαιριού, η Τιφλίδα, κατάφερε να παραμείνει μεταξύ των περιοχών που επηρεάστηκαν λιγότερο από την πανδημία.

Μαδέρα, Πορτογαλία

Το νησιωτικό σύμπλεγμα παράμεινε στην “πράσινη ζώνη” καθ ‘όλη τη διάρκεια της πανδημίας χάρη στα αποτελεσματικά μέτρα που ελήφθησαν και την κατέστησαν τον ασφαλέστερο προορισμό στην Ευρώπη.

Κεφαλονιά, Ελλάδα

Ψηφίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς του 2021, καθώς θεωρείται από τα ομορφότερα ελληνικά νησιά.

Αζόρες, Πορτογαλία

Η συστάδα των εννέα νησιών της Πορτογαλίας θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Οι Αζόρες αποτελούν μάλιστα την πρώτη επιλογή των ταξιδιωτών που πρόσκεινται στον βιώσιμο τουρισμό, την προστασία και την παρατήρηση της φύσης.

Ρέθυμνο, Κρήτη, Ελλάδα

Το Ρέθυμνο, με τον όμορφο φάρο του, το βενετσιάνικο λιμάνι με τις ψαρόβαρκες, το φρούριο, τις περιπατητικές διαδρομές και τις υπέροχες παραλίες του, είναι επίσης έτοιμο να υποδεχθεί τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι.

Ισλανδία

Η Ισλανδία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που υιοθέτησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τους πολίτες της που έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Η Ισλανδία αναγνωρίζει επίσης τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκδίδονται από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Cavtat, Konavle, Κροατία

Το Cavtat θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη λόγω του χαμηλού αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού, της εγγύτητας σε αεροδρόμια (σε περίπτωση επαναπατρισμού) και των νοσοκομείων, αλλά κυρίως λόγω των υγειονομικών μέτρων που έλαβαν οι αρχές.

Σεβίλλη, Ισπανία

Η Ισπανία έδωσε μια καινοτόμο απάντηση στην υγειονομική κρίση. Μετά από σκληρούς περιορισμούς που απέφεραν θετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον περιορισμό του κορονοϊού, η υπουργός Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού της χώρας, ανακοίνωσε σχέδια για την υιοθέτηση των διαβατηρίων εμβολιασμού ως “στοιχείο ασφαλούς κινητικότητας”.

Αθήνα, Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που συμφώνησαν στη θέσπιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Η χώρα έχει ήδη συνάψει συμφωνία για να υποδεχθεί τουρίστες από το Ισραήλ εάν διαθέτουν πιστοποιητικό, ενώ και η Κύπρος έχει ανακοινώσει ότι θα καλωσορίσει τους τουρίστες από την 1η Μαΐου αρκεί να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις οποιουδήποτε εμβολίου έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) .

Rubjerg Knude, Δανία

Η Δανία και η Σουηδία είναι από τους πρωτοπόρους στην έκδοση πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι πολίτες τους τα χρησιμοποιούν ήδη για τη συμμετοχή σε συναυλίες και εκθέσεις ή για κρατήσεις σε εστιατόρια, ενώ πλέον θα τα χρησιμοποιούν και για ταξίδια.

Ρόδος, Ελλάδα

Μετά από μήνες κλειδώματος ανακαλύψτε έναν από τους καλύτερους προορισμούς για επίσκεψη στην Ελλάδα: το νησί της Ρόδου. Το νησί της Ρόδου είναι ένας ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις των παλαιών πετρών, της κληρονομιάς, των φρουρίων και των κάστρων. Αυτή η υπέροχη μεσαιωνική πόλη είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες στην Ευρώπη. Όταν επισκέπτεστε τη Ρόδο, μην χάσετε την Αρχαία Ακρόπολη της Λίνδου, την ιστορική Παλιά Πόλη της Ρόδου, εξερευνήστε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου ή απλά χαλαρώστε στην παραλία του Αγίου Παύλου.

Κοπεγχάγη, Δανία

Η Δανία αποφάσισε τον Φεβρουάριο του 2021 να καθιερώσει το πιστοποιητικό εμβολιασμού που επιτρέπει σε όσους πολίτες της έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού να επιστρέψουν, με ασφάλεια, σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Κανάρια νησιά, Ισπανία

Τα Κανάρια Νησιά ανοίγουν επίσης τις πόρτες τους στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, με το καθένα να έχει τη δική του ταυτότητα και να παρέχει μια διαφορετική εμπειρία που συνδυάζει την ασφάλεια και την καλοπέραση.

Κως, Ελλάδα

Η Κως είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά της Ελλάδας. Το “τέλειο ελληνικό νησί” για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν θάλασσα, ήλιο και παραλίες. Η Κως είναι το τέλειο ελληνικό νησί για όσους αναζητούν διακοπές που συνδυάζουν θάλασσα & ήλιο και παραλία. Είναι ένα από τα ελληνικά νησιά με τη μεγαλύτερη προσφορά αμμώδους παραλίας. Ελάτε ιστιοσανίδα στην παραλία Μαστιχάρι, κολυμπήστε στα ζεστά νερά της παραλίας Θέρμες ή στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας Paradise. Θέλετε να σεβαστείτε τις αποστάσεις ασφαλείας; Βάλτε την πετσέτα σας στην παραλία Τιγκάκι. Αυτή η χιλιομετρική παραλία που βρίσκεται δυτικά της πόλης της Κω είναι ιδανική για ασφαλείς διακοπές στην Ελλάδα.

Στοκχόλμη Σουηδία

Δίνοντας έμφαση στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, η Σουηδία συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που τάχθηκαν υπέρ ενός πιστοποιητικού εμβολιασμού για τη διεξαγωγή ταξιδιών αλλά και για την καθημερινότητα.

Με πληροφορίες από την σελίδα money-tourism.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σαντορίνη: Αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο στο «8ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» (αφίσα)

Μια μεγάλη συναυλία-φόρος τιμής στον αξέχαστο ερμηνευτή, με τον Δημήτρη Μπάση, τον Κώστα Τριανταφυλλίδη και τον Δημήτρη Μπάκουλη, τη Δευτέρα 25 Αυγούστου 2025 στις 21:00 στον Προαύλιο Χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Δήμου Θήρας.

Μειώσεις φόρων για 4 εκατ. φορολογούμενους,οι αλλαγές που έρχονται στο φορολογικό σύστημα

Αυξάνεται το αφορολόγητο, μειώνονται οι συντελεστές και τα τεκμήρια – Το πακέτο μέτρων που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Ατυχήματα με γουρούνες: Ένας καλοκαιρινός «εφιάλτης» για τα νησιά

Γιατροί περιγράφουν ότι «η μισή εφημερία είναι περιστατικά με γουρούνες» – Τουρίστες έως 25 ετών τα κύρια θύματα, με τραυματισμούς από απλά κατάγματα έως θανατηφόρες κακώσεις

Νάξος: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο «Ψάξε στο όνειρό μας» (αφίσα)

Το αφιέρωμα στη Νάξο δεν αποτελεί απλώς μια συναυλία, αλλά μια γιορτή μνήμης και τιμής στον καλλιτέχνη που σημάδεψε την ελληνική μουσική σκηνή

Ανανέωσε με Τσουγκαράκη ο ΑΠΑΣ Νάξου – Ανακοίνωση φιλικών αγώνων προετοιμασίας

Ο έμπειρος σέντερ συνεχίζει στη Νάξο, ενώ η ομάδα ανακοίνωσε το πρόγραμμα φιλικών για τον Σεπτέμβριο ενόψει της σεζόν 2025-26 στη National League 1.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα «Κακλαμανάκεια 2025» στην Αμοργό

Ο ΑΝΠΟ Αμοργού και ο Δήμος Αμοργού τίμησαν την Ολυμπιονίκη Ειρήνη Νίνου στην τελετή λήξης του θεσμού προς τιμήν του Νίκου Κακλαμανάκη.

Μύκονος: Τραγωδία σε ξενοδοχείο του Ορνού – Νεκρός 25χρονος σε ιδιωτική πισίνα δωματίου

Δύο νεαροί Βραζιλιάνοι βρέθηκαν αναίσθητοι σε πισίνα ξενοδοχείου – Ο ένας διασώθηκε, ο άλλος ανασύρθηκε νεκρός. Στο δωμάτιο βρέθηκαν σύριγγα και σακουλάκια με λευκή σκόνη.

Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος και πολιτικός Δημήτρης Κωνσταντάρας σε ηλικία 79 ετών

Γιος του αξέχαστου ηθοποιού Λάμπρου Κωνσταντάρα, υπηρέτησε τη δημοσιογραφία, την πολιτική και τον πολιτισμό

Αμοργός: Η «Γιορτή του Παστελιού» επιστρέφει στη Λόζα Χώρας

ην Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 20:00, ο Σύλλογος «Σημωνίδης» μας καλεί σε μια γιορτή γεύσεων, μουσικής και παράδοσης με παστέλι, ψημένη ρακή, χορό και τραγούδι ως το πρωί.

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι

Γερασμένα και ανεπαρκή τα λιμάνια των νησιών, SOS από τους πλοιάρχους, στο επίκεντρο το λιμάνι της Νάξου

Κατασκευασμένα πριν από 40-50 χρόνια, τα περισσότερα λιμάνια αδυνατούν να καλύψουν τις σημερινές τουριστικές ανάγκες – Σοβαρά προβλήματα σε Νάξο, Πάρο, Τήνο, Λέρο και Σαντορίνη.