Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΔύο νεαροί Πολωνοί επισκέπτονται τη Κρήτη και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό (vid)

Δύο νεαροί Πολωνοί επισκέπτονται τη Κρήτη και το αποτέλεσμα είναι φανταστικό (vid)

|

Η Κρήτη είναι δικαιολογημένα ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς καθώς συνδυάζει το εντυπωσιακό ορεινό τοπίο και τις αμέτρητες αμμώδεις παραλίες.

Ό,τι και να γράψουμε για τη Κρήτη είναι λίγο για τη φυσική της ομορφιά αλλά και τη γαλήνη που χαρίζει σε κάθε επισκέπτη το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας. Η Κρήτη είναι δικαιολογημένα ένας από τους δημοφιλέστερους καλοκαιρινούς προορισμούς καθώς συνδυάζει το εντυπωσιακό ορεινό τοπίο και τις αμέτρητες αμμώδεις παραλίες.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατοντάδες βίντεο στα οποία παρουσιάζονται οι ομορφιές του νησιού. Αυτό όμως που δημιούργησαν δυο Πολωνοί κινηματογραφιστές είναι ένα πραγματικό «διαμάντι» καθώς μέσα από το βίντεο τους που έχει διάρκεια μόλις τρία λεπτά καταφέρνουν να μας μεταφέρουν την αύρα του νησιού.
Μέσα από το TALES OF CRETE, ο Michal Kolatek και η σύντροφός του Malwina Lezak-Kolatek μας δείχνουν ορισμένες από τις ομορφιές του νησιού.

«Στην Κρήτη μείναμε επτά ημέρες. Φτάσαμε στις 7 Απριλίου και επιστρέψαμε στην Πολωνία στις 15. Όταν προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο των Χανίων νοικιάσαμε ένα αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε το ταξίδι μας. Σκοπός μας ήταν να επισκεφτούμε όσο περισσότερα μέρη μπορούσαμε. Ήδη από την Πολωνία είχαμε ένα πλάνο με τα μέρη που θέλαμε να κινηματογραφήσουμε.», λέει στο CNN Greece η Malwina Lezak-Kolatek.
«Κάθε μέρα βρισκόμασταν σε άλλο μέρος. Ωστόσο αν μας εντυπωσίαζε κάτι στη διαδρομή σταματούσαμε και τραβούσαμε πλάνα.»
Όλα τα υπέροχα πλάνα από τα ταξίδια τα τραβάει ο Michal. Αυτός είναι που χειρίζεται τις κάμερες και τα drones στα βίντεο. «Εγώ κάνω το μοντάζ στα βίντεο. Επιστέφοντας στη Πολωνία είχαμε ένα υλικό που ξεπερνούσε τα 500 GB. Μου πήρε σχεδόν τέσσερις μέρες για το μοντάζ», μας λέει η Malwina.
Στην Ελλάδα ο Michal και η Malwina Lezak έρχονται για δεύτερη φορά: «Δεν ήταν η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε την υπέροχη χώρα σας. Πέρσι βρεθήκαμε στο Σαντορίνη. Το βίντεο που δημιουργήσαμε είχε πολύ μεγάλη επιτυχία.»
Σχεδιάζουν άραγε ένα νέο ταξίδι στην Ελλάδα; « Αύριο επιστέφουμε στην Ελλάδα. Θα πάμε στη Ζάκυνθο και ελπίζω και από εκεί να επιστρέψουμε με ένα υπέροχο βίντεο.»

«Πριν ξεκινήσουμε τα ταξιδιωτικά βίντεο εργαζόμασταν και οι δύο. Κάποια στιγμή αποφασίσαμε να γυρίσουμε τον κόσμο και να δημιουργούμε βίντεο από τις περιοχές που επισκεπτόμαστε. Στο βίντεο της Κρήτης για πρώτη φορά είχαμε ένα χορηγό, το travelplanet.pl.», απαντά στην ερώτηση για το πώς ήταν η ζωή τους πριν αποφασίσουν να παράγουν ταξιδιωτικά βίντεο.

Στο βίντεο βλέπουμε τη λιμνοθάλασσα του Μπάλου, τις παραλίες Ελαφονήσι, Πρέβελη, Τριόπετρα, Αγία Γαλήνη, Μάταλα. Εμβόλιμα έχουν προσθέσει πλάνα με πρόβατα, δένδρα, τον Ψηλορείτη. Τέλος υπάρχουν μαγικές εικόνες τόσο από το Ηράκλειο όσο και από το Ρέθυμνο.

Για περισσότερα βίντεο από τους δύο Πολωνούς επισκεφτείτε την ιστοσελίδα τους, Happinessmode.com.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Tinos Cup 2025: Παιδιά, πάθος και ρεκόρ συμμετοχών!

Με εντυπωσιακή συμμετοχή και νέες προσθήκες, το 13ο τουρνουά ανέδειξε την Τήνο σε πυλώνα αθλητικής και πολιτιστικής εξωστρέφειας.

Σαντορίνη – Καμάρι: Νησιώτικο γλέντι προς τιμήν Του Αγίου Παγκρατίου

Ο Παγκράτιος Πολιτιστικός & Περιβαλλοντικός Σύλλογος Καμαρίου σας προσκαλεί σε μια βραδιά γιορτής με ζωντανή μουσική, παραδοσιακούς ρυθμούς και νησιώτικο κέφι – Τρίτη 9 Ιουλίου, Κεντρική Πλατεία Καμαρίου.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης – Που και πότε

Διακοπή ρεύματος στη Σαντορίνη, σε διάφορες περιοχές λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο από τον ΔΕΔΔΗΕ

Σίκινος – Β. Μαράκης: “Το λιμάνι που περιμέναμε – Ξεκινά η επέκταση τον Σεπτέμβριο” (video)

Ο Δήμαρχος Σικίνου Βασίλης Μαράκης μιλά για την πολυαναμενόμενη επέκταση του λιμανιού και τις εξελίξεις σε βασικά ζητήματα του νησιού

Φλόγες στη Ραφήνα: Εκκενώσεις, άνεμοι και ανεξέλεγκτη πορεία προς τα Σπάτα

Μάχη με τον χρόνο και τους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Κάτοικοι εκκενώνουν σπίτια, η Μαραθώνος έχει κοπεί στα δύο και το 112 ήχησε ξανά

Γ. Καρνέζης: “Οι σκέψεις μου για το μέλλον των Κούρων στη Χώρα της Νάξου”

Και η απάντηση στη δημοσίευση στη Naxos Press της πολιτικού του κόμματος Κίνημα Δημοκρατίας, κ. Κατερίνας Γιαννακά

Πανναξιακός ΑΟ: Ασημένιος ξανά ο Σωτήρης Γεντέκος, στο βάθρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20

Ο 17χρονος αθλητής του Πανναξιακού Α.Ο. κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στη σφυροβολία με εξαιρετική επίδοση στις Σέρρες

Τήνος: Αναστάτωση με τη παρουσία για 3η ημέρα τουρκικών αλιευτικών κοντά στην ακτή (!!!)

Καταγγελίες για τουρκικά σκάφη σε απόσταση αναπνοής από τις ακτές – Η επίσημη θέση του Λιμενικού για τη μεταφορά κλωβών από τη Μάλτα

Η Βάνα Πεφάνη στο Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης στη Νάξο

Μια συγκινητική επίσκεψη και μια ξεχωριστή επανένωση με το σκηνικό της «Έβδομης Ημέρας της Δημιουργίας»

AEGEAN 600: Ο διεθνής αγώνας ιστιοπλοΐας που κάνει το Αιγαίο παγκόσμια σκηνή

Από τις 6 έως τις 12 Ιουλίου, η καρδιά της παγκόσμιας ιστιοπλοΐας χτυπά στην Ελλάδα – Ένας αγώνας 605 ναυτικών μιλίων ανάμεσα σε νησιά-σύμβολα του ελληνικού καλοκαιριού

Νάξος: “Σιωπή” στην τοπική κοινωνία, έφυγε πρόωρα ο Γεώργιος Λαΐος

Η Νάξος αποχαιρετά έναν νέο άνθρωπο με έντονη κοινωνική παρουσία και ανθρώπινη προσφορά – Κηδεύεται την Πέμπτη 3 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Κοιμητηρίου Άνω Λιοσίων

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

BLUE STAR 1: Με καθυστέρηση και αλλαγές το αποψινό δρομολόγιο, χωρίς προσέγγιση στην Ανάφη

Λόγω του απαγορευτικού απόπλου, το πλοίο αναχωρεί τελικά στις 22:00 από Πειραιά, με τροποποιημένες ώρες άφιξης και χωρίς στάση στην Ανάφη

Fast Ferries: Λόγω καιρικών συνθηκών “δεμένα” αύριο τα πλοία…

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες καθηλώνουν τα πλοία της Fast Ferries και το ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ – Αναλυτικά τα ακυρωμένα δρομολόγια για την Κυριακή 29 Ιουνίου

Ο παππούς της Σχοινούσας που δεν σταματά να χορεύει – Ο 92χρονος Γιώργος Κωβαίος ξανά στη Γιορτή Φάβας (video)

Με την εγγονή του στο πλευρό, ο Γιώργος Κωβαίος, 92 ετών, συγκίνησε και φέτος στη Γιορτή Φάβας της Σχοινούσας, κρατώντας ζωντανή την ψυχή της παράδοσης (video)