Δευτέρα, 23 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιCNBC Travel: Ανδρος και Ιος ανάμεσα στα «επτά» διαμαντάκια της Ελλάδας

CNBC Travel: Ανδρος και Ιος ανάμεσα στα «επτά» διαμαντάκια της Ελλάδας

|

Έναν διαχρονικά αγαπημένο στους τουρίστες προορισμό, αποτελεί η Ελλάδα, η οποία κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών για διακοπές στην Ευρώπη.

Τώρα, όμως, θέλει οι τουρίστες να γνωρίσουν και τις λιγότερο γνωστές, αλλά εξίσου πανέμορφες τοποθεσίες της.

«Προχωράμε πέρα ​​από τη θάλασσα και τον ήλιο. Θέλουμε να παρατείνουμε την τουριστική περίοδο τόσο σε χρόνο όσο και σε χώρο», δήλωσε στο CNBC Travel η Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας.

Για αυτό, η Ελλάδα επενδύει σε πιο απομακρυσμένες τοποθεσίες της, συμπεριλαμβανομένης της Σύρου, της Αμοργού και της Μήλου, στο πλαίσιο της καμπάνιας «All you want is Greece».

«Στόχος μας είναι αυτά τα νησιά να επεκταθούν περισσότερο και στην εποχικότητα. Θα θέλαμε να επεκταθούν οι τουριστικές ροές σε άλλους μήνες», δήλωσε η Ελένη Μητράκη, διευθύντρια τουριστικής προβολής στον ΕΟΤ, σημειώνοντας ότι η σεζόν μπορεί να διαρκέσει από τον Μάρτιο έως τον Νοέμβριο.

Τα σχέδια συμπίπτουν με την επέκταση των απευθείας πτήσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα, από τον Μάρτιο του 2023.

Επί του παρόντος, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο αντιπροσωπεύουν τις μεγαλύτερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού της Ελλάδας ως προς τα έσοδα, ακολουθούμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία και την Ιταλία. Ωστόσο, η κα Αναστασοπούλου επισήμανε ότι αναμένεται περαιτέρω ανάπτυξη και από άλλες αγορές, κυρίως τον Καναδά και την Ινδία.

Το τοπ 7 του CNBC

Ας δούμε ποιες είναι οι κορυφαίες επιλογές λιγότερο δημοφιλών προορισμών στην Ελλάδα, σύμφωνα με το CNBC Travel.

# Κάλυμνος (Δωδεκάνησα):  Ο παράδεισος των ορειβατών

Βρισκόμενη στο νοτιοανατολικό Αιγαίο Πέλαγος, η Κάλυμνος φημίζεται για τους σφουγγαράδες της – υποβρύχιες καταδύσεις για τη συλλογή φυσικών σφουγγαριών από τον βυθό – που έφερε σημαντικό πλούτο και αναγνώριση στο νησί τον προηγούμενο αιώνα.

Πιο πρόσφατα, το νησί έχει γίνει μια παγκοσμίου φήμης τοποθεσία για ορειβάτες, με περισσότερες από 3.000 διαδρομές αναρρίχησης που εκτείνονται στους πολυάριθμους βράχους, τις σπηλιές και τις προεξοχές του απόκρημνου τοπίου της.

Η τουριστική περίοδος της Καλύμνου κορυφώνεται το φθινόπωρο με το Kalymnos Climbing Festival. Ωστόσο, οι λάτρεις της περιπέτειας μπορούν να τηνη επισκεφτούν όλο το χρόνο, με μια σειρά από άλλες δραστηριότητες, όπως καταδύσεις, πεζοπορία και βαρκάδα.

# Ίος (Κυκλάδες):  Καταφύγιο για τους λάτρεις της ιστορίας

Η Ίος, βρίσκεται μεταξύ Σαντορίνης και Νάξου και κάποτε θεωρούνταν αποκλειστικός προορισμός για πάρτι. Ωστόσο, το νησί των Κυκλάδων έχει ανανεώσει την εικόνα του τα τελευταία χρόνια για να αναδείξει την ιστορική του φυσιογνωμία.

Η Ίος φιλοξενεί έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Ελλάδας, το μνημείο του Σκάρκου και διαθέτει επίσης ισχυρούς δεσμούς με τον Έλληνα επικό ποιητή, τον Όμηρο, ο οποίος απεβίωσε στο νησί.

Παράλληλα με την ιστορία, οι επισκέπτες της Ίου μπορούν επίσης να εξερευνήσουν τις άφθονες παραλίες της και τα σημεία πεζοπορίας και καταδύσεων, προτού απολαύσουν μερικά από τα τοπικά τυριά για τα οποία φημίζεται το νησί.

# Σκόπελος (Σποράδες):  Η χαρά των κινηματογραφόφιλων

Η Σκόπελος έγινε διάσημη ως η τοποθεσία των γυρισμάτων για το επιτυχημένο μιούζικαλ «Mamma Mia» και έκτοτε έχει αναδειχθεί σε δημοφιλή προορισμός για γάμους και ταξίδια του μέλιτος.

Μέρος του αρχιπελάγους της Σκοπέλου στο βορειοδυτικό Αιγαίο Πέλαγος, το νησί συνδυάζει εκπληκτικές παραλίες και γραφικά χωριά με μια σειρά από διαδρομές κατάδυσης και ποδηλασίας.

Ο θρύλος λέει ότι το νησί ιδρύθηκε από τον γιο του Έλληνα θεού του κρασιού. Και παρόλο που πολλοί από τους αμπελώνες της καταστράφηκαν από παράσιτα τη δεκαετία του 1940, η μικρής κλίμακας, εγχώρια παραγωγή συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Εν τω μεταξύ, δαμάσκηνα, αμύγδαλα, κάστανα, σύκα, εσπεριδοειδή και ελιές κοσμούν την τοπική κουζίνα.

# Άνδρος (Κυκλάδες):  Πεζοπορικό καταφύγιο

Ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων και μόλις δύο ώρες από την ηπειρωτική Ελλάδα, η ορεινή Άνδρος έχει ένα ποικίλο τοπίο από δάση, καταρράκτες, παραλίες και τοπική βλάστηση, που την καθιστούν ιδανική για μια υπαίθρια απόδραση.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν το νησί μέσω του μεγάλου δικτύου μονοπατιών πεζοπορίας ή να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ιστιοσανίδα ή καταδύσεις, προτού απολαύσουν την τοπική κουζίνα.

Οι φίλοι των τεχνών και του πολιτισμού μπορούν να επισκεφθούν τα πλείστα μοναστήρια, γκαλερί και μουσεία της Άνδρου, όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

# Αστυπάλαια (Δωδεκάνησα): Νήσος της καινοτομίας

Ένα από τα Δωδεκάνησα, η Αστυπάλαια έχει πλούσια αρχαία ιστορία. Αλλά «κοιτάει» σταθερά στον 21ο αιώνα, με στόχο να γίνει το πρώτο βιώσιμο νησί της Μεσογείου.
Ως μέρος μιας συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση και τη Volkswagen, η Aστυπάλαια σχεδιάζει να εφαρμόσει σε όλο το νησί σχέδιο εκπομπής μηδενικών εκπομπών έως το 2030, με τις παραδοσιακές ενοικιάσεις οχημάτων να αντικαθίστανται με ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα.

Οι τουρίστες που φτάνουν στο λεγόμενο νησί των πεταλούδων μπορούν επίσης να απολαύσουν το φυσικό του τοπίο, το οποίο φιλοξενεί όμορφες παραλίες, βραχώδεις πλαγιές και ποικίλη χλωρίδα και πανίδα, καθώς και τα γραφικά χωριά με λευκά σπίτια ντυμένα με μπουκαμβίλιες.

# Λειψοί (Δωδεκάνησα): Η Πολυνησία του Αιγαίου

Περιτριγυρισμένοι από 24 νησίδες με δεκάδες γαλαζοπράσινες παραλίες, οι Λειψοί στα Δωδεκάνησα θεωρούνται η Πολυνησία του Αιγαίου και ένας οικολογικός παράδεισος.

Με μια πλούσια έκταση χλωρίδας και πανίδας που προστατεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, το νησί φιλοξενεί ποικίλα σπάνια ​​ζώα, όπως μεσογειακές φώκιες και θαλάσσιες χελώνες. Τα δελφίνια είναι επίσης κοινά στην περιοχή και ένα νέο καταφύγιο θαλάσσιας ζωής πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στο νησί.

Οι παραθεριστές μπορούν να απολαύσουν μια βαρκάδα, καταδύσεις και πεζοπορία, πριν γευματίσουν σε ταβέρνες με θαλασσινά και ζήσουν τοπικά φεστιβάλ, όπως η γιορτή του κρασιού του Αυγούστου.

# Αλόννησος (Σποράδες): Η χαρά των δυτών

Η Αλόννησος, νησί των Σποράδων, είναι ο παράδεισος των δυτών και φλοξενεί το πρώτο υποθαλάσσιο μουσείο στην Ελλάδα. Με το «Parthenon of the Wrecks», ένα από τα μεγαλύτερα ναυάγια της κλασικής εποχής που χρονολογείται από το 425 π.Χ., η τοποθεσία προσφέρει στους δύτες μια μοναδική εικόνα της ιστορίας της περιοχής.

Στο νησί βρίσκεται επίσης, το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο της Αλοννήσου και των Βορείων Σποράδων, η μεγαλύτερη θαλάσσια προστατευόμενη περιοχή της Ευρώπης σήμερα, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να δουν μια τεράστια ποικιλία φυτών και ζώων.

Το καγιάκ, η πεζοπορία και η ποδηλασία είναι μεταξύ των δραστηριοτήτων που προσφέρονται στο νησί, ενώ μουσεία και μια τοπική θεατρική ομάδα προβάλλουν την καλλιτεχνική και πολιτιστική πλευρά του νησιού.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ελλάδα: Παραβατικότητα 77% στη χρήση κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα

Το Ελεγκτικό Συνέδριο καταγράφει σοβαρές αδυναμίες στον έλεγχο, τη διαφάνεια και την αποκατάσταση των παραβάσεων σε δήμους της χώρας

ΥΠΑ: Αυξήθηκε κατά 24,8% η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο Νάξου το Μάιο

Θεαματική άνοδος της κίνησης στα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια – Πρωτιά για Νέα Αγχίαλο, σημαντική αύξηση και στα Ιωάννινα και τον Άραξο

ΔΕΔΔΗΕ: Προσωρινή διακοπή ρεύματος (24/06) στις Τρίποδες και την περιοχή Μπλουμάς

Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 13:30 λόγω τεχνικών εργασιών στο δίκτυο – Ανακοίνωση του Πρακτορείου της ΔΕΔΔΗΕ στη Νάξο.

Στα πορτοκαλί φανάρια… φρενάρουμε ή περνάμε; Τι λέει ο νέος ΚΟΚ

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας διευκρινίζει πότε ο οδηγός πρέπει να σταματά, πότε μπορεί να συνεχίσει και τι κυρώσεις προβλέπονται.

Ανεβαίνοντας… στο ποδήλατο: Η Μυτιλήνη επενδύει στον εναλλακτικό τουρισμό

Με επίσημη πιστοποίηση και στρατηγικές παρεμβάσεις, ο Δήμος Μυτιλήνης αναδεικνύει το νησί ως προορισμό φιλικό προς το ποδήλατο, επενδύοντας σε ήπιες μορφές τουρισμού και αειφορία

Ο ζωγράφος της θάλασσας: Ο Ιγκόρ Μπορίσοφ και το όνειρο της Κιμώλου

Από τις πασαρέλες της μόδας στα τιρκουάζ νερά των Κυκλάδων, ο Γάλλος καλλιτέχνης αφηγείται πώς η Ελλάδα, η μυθολογία και ένα μικρό νησί τον οδήγησαν στην απόλυτη έμπνευση και προσωπική αναγέννηση.

Ανδρος – Γαύριο: Ένα έργο πνοής για το νέο λιμάνι ξεκινά να γίνεται πραγματικότητα

Με χρηματοδότηση 700.000 ευρώ ξεκινά η μελέτη για την αναβάθμιση και επέκταση του λιμανιού – Το έργο βάζει τέλος στις δυσλειτουργίες και στηρίζει το μέλλον της Άνδρου

Νάξος – Καλοκαίρι δημιουργίας για παιδιά και εφήβους, ξεκινούν τα θερινά εργαστήρια

Μουσική, θέατρο, εικαστικά και δημιουργική γραφή για παιδιά 5 έως 17 ετών – Δωρεάν δράσεις σε Χώρα, Φιλώτι, Βίβλο και Χαλκί

«Βαρκάκια χωρίς δίπλωμα» και ανεξέλεγκτες ταχύτητες: SOS για την ασφάλεια στις ελληνικές θάλασσες

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Θαλαμηγών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Καμία οριοθέτηση, καμία επίβλεψη, κανένα δίπλωμα – μόνο τύχη

Νάξος: Ο Κλήδονας στον Άγιο Αρσένιο αναβάλλεται για αύριο (24/06) λόγω ανέμων

Η φωτιά του Αϊ-Γιαννιού θα ανάψει με ασφάλεια – Μουσική, κεράσματα και παράδοση στην καρδιά του καλοκαιριού

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

“O Χαρχαλιάς”: Η νέα ταβέρνα στη Μέση Ποταμιά που μαγειρεύει με καρδιά και μνήμες

Στην πράσινη καρδιά της Νάξου, μια αυθεντική ταβέρνα σερβίρει γεύσεις που μυρίζουν πατρίδα, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και ζεστή φιλοξενία που σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου.

Νάξος: Όταν τα σκουπίδια… μιλούν, μήνυμα με σακούλες σε ασυνείδητο οδηγό

Παρκάρισμα "καρφί" δίπλα στους κάδους και η πιο ευφάνταστη απάντηση των κατοίκων: δύο σακούλες σκουπιδιών στο καπό αυτοκινήτου. Νάξος, έχεις ταλέντο!

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Τραγωδία στο Κουφονήσι: 88χρονη ανασύρθηκε νεκρή από τη θάλασσα

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη γυναίκα από τη θαλάσσια περιοχή «Άμμος» στο Κουφονήσι. Ο θάνατός της διαπιστώθηκε στο Ιατρείο Κουφονησίου. Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Νάξου.