Τετάρτη, 20 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΤαξίδιΑιγαίο: Η Aegean Air έρχεται να καλύψει το κενό της Astra Airlines...

Αιγαίο: Η Aegean Air έρχεται να καλύψει το κενό της Astra Airlines στα νησιά

|

H Aegean, προσθέτει 306 πτήσεις και ειδικότερα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο για το διάστημα από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020. 

Η ανάγκη συνδεσιμότητας ειδικά ορισμένων νησιών που δεν έχουν ούτε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη κρίνεται επιτακτική Το μείζον ζήτημα των νησιωτικών προορισμών του Αιγαίου που αντιμετώπισαν προβλήματα σύνδεσης τις τελευταίες ημέρες με την ηπειρωτική Ελλάδα λόγω της …απότομης προσγείωσης της Astra Airlines, αναπληρώνει ήδη από χθές 17 Νοεμβρίου, σε μεγάλο βαθμό, ποια άλλη, η Aegean Air και η… θυγατρική της … Olympic Air 

Tην ίδια στιγμή, «ανοικτό» ακόμη παραμένει της διευθέτησης αιτημάτων από πλευράς των επιβατών που είχαν κλείσει εισιτήρια με την εταιρεία, με τη διοίκηση να παρατείνει εκ νέου, αυτή τη φορά για μία ακόμη εβδομάδα, την επίσημη ενημέρωση (σ.σ. το χρονικό όριο που είχε θέσει αρχικά και ξεπεράστηκε προ πολλού ήταν για τις 15/11).

Σύμφωνα μάλιστα με νέα ανακοίνωση μέσα στο Σαββατοκύριακο από πλευράς της Astra, την οποία η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών ΙΑΤΑ έχει ήδη θέσει εκτός των συστημάτων κρατήσεων, «η εταιρεία ενημερώνει ότι στα πλαίσια της επιχειρούμενης οικονομικής αναδιάρθρωσής της ανέστειλε προσωρινά την άδεια εκτέλεσης δημοσίων μεταφορών και οι προγραμματισμένες πτήσεις από 15-11-2019 ακυρώνονται. Θα ενημερωθεί το επιβατικό κοινό οριστικά το αργότερο μέσα στις 7 επόμενες ημέρες για τα διευθέτηση αιτημάτων που σχετίζονται με οικονομικά θέματα».

Η ανακοίνωση της εταιρείας, έρχεται μετά τη δήλωση του εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας κ. Ιωάννη Ζλατάνη στο politischios.gr ότι η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για προσωρινή αναστολής της άδειας λειτουργίας της στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. «Σε αυτό το χρονικό διάστημα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε χρηματοδότηση μέσω δανεισμού ή αναζήτηση μετόχων που θα μπορέσουν να εγγυηθούν τη συνέχιση της εταιρείας», δήλωσε ο ίδιος. Η αίτηση για προσωρινή αναστολής της άδειας λειτουργίας κρίνεται τη δεδομένη στιγμή απαραίτητη, σύμφωνα με τον ίδιο, ώστε να ολοκληρωθεί, με τη συναίνεση δικαστηρίου το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρείας. Ο ίδιος απέφυγε την περασμένη Παρασκευή να διευκρινίσει το τί μέλλει γενέσθαι με τις επιστροφές χρημάτων σε επιβάτες που είχαν προγραμματίσει πτήσεις που δεν έγιναν, θέμα για το οποίο, όπως φάνηκε εν συνεχεία από την επίσημη ανακοίνωση που ακολούθησε το Σάββατο, παραπέμφθηκε για αργότερα μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.

Από την πλευρά τoυ, ο μεγαλύτερος εγχώριος αερομεταφορέας προχωρά στην προσθήκη νέων δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την Αθήνα. Ειδικότερα, η Aegean, προσθέτει 306 πτήσεις και ειδικότερα 28.476 θέσεις για δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Χίο – Σάμο –Κω – Ηράκλειο και Μυτιλήνη και από Αθήνα προς Χίο για το διάστημα από τις 17 Νοεμβρίου μέχρι και τις 24 Μαϊου του 2020. Η ανάγκη συνδεσιμότητας ειδικά ορισμένων νησιών που δεν έχουν ούτε ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη κρίνεται επιτακτική, εξ’ ού και η προσθήκη των δρομολογίων από πλευράς του αερομεταφορέα, ωστόσο υπάρχουν ακόμη προορισμοί, όπως η Λήμνος που παραμένει σε στάση αναμονής.

Σε επικοινωνία του ΝΜ με τουριστικά γραφεία του νησιού, αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη, παρά μόνο με την Αθήνα, και αναμένονται προσεχώς τα νεότερα. Σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή την περασμένη εβδομάδα, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης ανέφερε ότι έχει διακοπεί πλήρως η συγκοινωνιακή σύνδεση της Λήμνου με τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν υφίσταται ούτε και ακτοπλοϊκό δρομολόγιο που να συνδέει απευθείας με τη συμπρωτεύουσα, «βασικό προορισμό για το επιβατικό κοινό του νησιού μας, αλλά και βασικό τροφοδότη της τουριστικής κίνησης από τη Βόρεια Ελλάδα, η οποία στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την τοπική οικονομία».

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα newmonew.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Συνεδριάζει το Συμβούλιο Κορωνίδας, παρέμβαση για καθαρισμό στο Δημοτικό Σχολείο μετά την πυρκαγιά

Η Κοινότητα Κορωνίδας καλεί σε τακτική συνεδρίαση, ενώ παράλληλα ζητά άμεσες ενέργειες για την προστασία του Δημοτικού Σχολείου Κωμιακής, μετά το πρόσφατο περιστατικό φωτιάς στον περιβάλλοντα χώρο.

Νάξος – Κινηματογραφική Λέσχη: «Επτά Αινίγματα για τον Ντετέκτιβ Χάρι» απόψε (20/08) με τον αξέχαστο Gene Hackman

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ., στην αυλή της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, συνεχίζεται το κινηματογραφικό αφιέρωμα με την ταινία «Night Moves» του Άρθουρ Πεν.

Με Προμπονά και Καρλοβιτς συνεχίζει δυνατά ο ΑΜΣ Φιλωτίου

Ο έμπειρος κόουτς Γιώργος Προμπονάς και ο φυσικοθεραπευτής Ευάγγελος Καρλοβιτς ανανεώνουν τη συνεργασία τους με τον ΑΜΣ Φιλωτίου «Ο ΖΕΥΣ», κρατώντας την ομάδα σε υψηλό επίπεδο.

11.500 καταγγελίες μέσω MyCoast: Οι πολίτες «ελεγκτές» των ελληνικών παραλιών

Ξαπλώστρες χωρίς άδεια, απουσία ναυαγοσωστών και εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση – Ποιες περιοχές «φιγουράρουν» στην κορυφή της αυθαιρεσίας.

Νικόλας Πιτταράς: Ο κτηνοτρόφος της Νάξου που ονειρεύεται «το καλύτερο τυρί του κόσμου»

Από μια μοσχίδα στο Κουρουνοχώρι στις Μέλανες, σε μια από τις μεγαλύτερες φάρμες των Κυκλάδων – Η ιστορία μιας οικογένειας που κρατά ζωντανή την τυροκομική παράδοση.

Ρομποτική Ριζική Νεφρεκτομή: Καινοτόμος Προσέγγιση για τον Καρκίνο Νεφρού

Η ρομποτική ριζική νεφρεκτομή προσφέρει ελάχιστη επεμβατικότητα και ταχύτερη ανάρρωση στους ασθενείς με καρκίνο νεφρού.

Λέσβος: 57χρονος ομολόγησε τέσσερις εμπρησμούς ανήμερα Δεκαπενταύγουστου

Ο δράστης έβαλε φωτιές σε χωράφια, σε υπαίθριους χώρους και σε νταλίκα με ζωοτροφές – Επικαλέστηκε αντεκδίκηση και «θολωμένη σκέψη».

Β. Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη» – Αυστηροί έλεγχοι και πρόστιμα στα πλοία

Μετά από παράβαση σε πορθμειακή γραμμή, το Υπουργείο Ναυτιλίας προχωρά σε εντατικούς ελέγχους και αυστηρές κυρώσεις για τη φόρτωση οχημάτων στα πλοία.

Νάξος – Δαμαριώνας: Μουσικό αφιέρωμα (23/08) στον αξέχαστο Γιώργο Μπίλη (αφίσα)

Ο Σύλλογος Δαμαριωτών τιμά τον αξεπέραστο Γιώργο Μπίλη (Γεώργιο Τσιμπλάκη), τον στιχοπλόκο και συνθέτη της νησιώτικης σάτιρας, με μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό.

Νάξος: 3χρονο αγοράκι κινδύνευσε σε πισίνα ξενοδοχείου

Σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση παρευρισκόμενων – Ερωτήματα για την απουσία ναυαγοσώστη και τι προβλέπει ο νόμος.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι