Αυτή τη φορά οι Βρετανοί ξεπέρασαν τον εαυτό του απαιτώντας μέσω του περιοδικού Spectator «όταν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, τότε κι εμείς θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα»
Είναι στιγμές που πραγματικά απορεί κανείς με το θράσος κάποιων ανθρώπων. Ειδικά όταν πρόκειται να …υπερασπιστούν κάτι που δεν είναι δικό τους, το έχουν κλέψει και νομίζουν ότι μας κάνουν χάρη.. Ο λόγος για τους βρετανούς, οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι για την διάσταση που έχει πάρει η υπόθεση «Μάρμαρα Παρθενώνα» μετά την διήμερη επίσκεψη της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ στην Αθήνα. Και να σκεφτεί κανείς ότι η νεαρή δικηγόρος μίλησε για «επανένωση», δεν τόνισε τίποτα νεώτερο όσον αφορά την νομική υπόθεση του θέματος και άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως η καλύτερη λύση είναι μέσω της UNESCO. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνονταν εάν έλεγε τη μαγική λέξη «διεκδίκηση».
Με ένα εντυπωσιακό άρθρο στο περιοδικό Spectator που έχει ως τίτλο «Κυρία Κλούνεϊ, θα σας πω κάτι: όταν οι Έλληνες ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, τότε κι εμείς θα επιστρέψουμε τα Μάρμαρα» ο συντάκτης του επιτίθεται στην κ. Κλούνεϊ, μας λέει ότι θα πρέπει να λέμε και «ευχαριστώ» που έχουν οι Βρετανοί τα Μάρμαρα (!!) ρίχνει τις μπηχτές του στους πολιτικούς μας και καταλήγει με την μοναδική της έμπνευση πρόταση «να ξεπληρώσουμε πρώτα το δάνειο των 240 δις ευρώ και μετά να ,…μιλήσουμε». Λες και οι βρετανοί δεν χρωστούν ευρώ σε καμία χώρα του κόσμου ή τα μάρμαρα είναι δικά τους. Αλλά, ας όψεται η υποτέλεια των Ελλήνων πολιτικών που όπως δείχνει και το Βήμα διαφημίζουν μόνοι τους τα ευρήματα στους ξένους…
Απολαύστε το μοναδικής έμπνευσης δημοσίευμα..
«Το Χόλιγουντ έχει τη φήμη να φτιάχνει ιστορίες όπου ένας δικηγόρος είναι ο ήρωας ή ότι η Αγγλία είναι ο κακός της υπόθεσης. Η τελευταία επική εκδοχή έχει και τα δύο, μόνο που εδώ δεν έχουμε να κάνουμε ταινία, αλλά με την πραγματικότητα.
Μόλις μια εβδομάδα μετά τον γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ, η πλέον φωτογραφημένη δικηγόρος επισκέφθηκε την Αθήνα για να συνδράμει στις προσπάθειες που κάνει η ελληνική κυβέρνηση να πάρει πίσω τα Μάρμαρα από το Βρετανικό Μουσείο.
Δεδομένου ότι η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει περιπέσει σε ένα γενικό χάος λόγω της οικονομικής κατάρρευσης, θα περίμενε κανείς να έχει πιο άμεσα ενδιαφέροντα από μια σειρά μαρμάρων που με τη συνδρομή των τότε ελληνικών αρχών, σώθηκαν, στις αρχές του 19ου αιώνα, από το να λαξευτούν από τους χωρικούς.
Άλλα, χάνεται το νόημα. Τι θα έκαναν οι Έλληνες πολιτικοί αν γυρνούσαν τα Μάρμαρα; Δεν θα είχαν πια ένα πατριωτικό θέμα να φουσκώνει τα στήθη τους, έτσι ώστε να τραβήξουν την προσοχή από τις αποτυχίες τους.
Στο όνομα της ευρωπαϊκής αρμονίας θα θέλαμε να προτείνουμε έναν συμβιβασμό: θα επιστρέψουμε τα Ελγίνεια Μάρμαρα όταν η Ελλάδα αποπληρώσει το δάνειο των 240 δισ. ευρώ που από την Ευρώπη. Μέχρι τότε, προτείνουμε η ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει το ρόλο που έπαιξε ο Λόρδος Έλγιν στην διάσωση της πολιτιστικής της κληρονομιάς και να αποδεχτεί ότι το Βρετανικό Μουσείο έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στη διατήρηση των Γλυπτών και στην έκθεσή τους στους μελετητές και το κοινό.
Το να μοιράζεται λίγο από τη δόξα της αρχαίας Αθήνας με το Λονδίνο συνάδει με το πνεύμα της κοινής ευρωπαϊκής κουλτούρας».