Τρίτη, 6 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΣυναυλία με την Όλγα Βενέτη στα Ύρια

Συναυλία με την Όλγα Βενέτη στα Ύρια

|

Κάτω από τον έναστρο ουρανό των Κυκλάδων, με τη μυρωδιά της νοσταλγίας και του θυμαριού, η Όλγα Βενέτη μας ταξιδεύει σε ακούσματα αγαπημένα που έγραψαν ιστορία στη μουσική και τις καρδιές μας με τη μοναδική μουσική καθοδήγηση του σπουδαίου μαέστρου και ενορχηστρωτή Χάρη Ανδρεάδη.

“Τραγουδώντας…Ζω” με τη λυρική, ανεξίτηλη σφραγίδα της Όλγας Βενέτη σε μία μεγάλη καλοκαιρινή συναυλία.

Κάτω από τον έναστρο ουρανό των Κυκλάδων, με τη μυρωδιά της νοσταλγίας και του θυμαριού, η Όλγα Βενέτη μας ταξιδεύει σε ακούσματα αγαπημένα που έγραψαν ιστορία στη μουσική και τις καρδιές μας με τη μοναδική μουσική καθοδήγηση του σπουδαίου μαέστρου και ενορχηστρωτή Χάρη Ανδρεάδη.

Με ελληνικά, αλλά και ξένα τραγούδια, που όλοι λατρέψαμε η Όλγα Βενέτη μας οδηγεί κατευθείαν στον δρόμο της χαράς και της καρδιάς. Εκτός από το “Ζω”, που ενέπνευσε την καλοκαιρινή συναυλία, θα ακουστούν εμβληματικά κομμάτια όπως τα “Δι’ ευχών», «Μ’ αγαπούσες θυμάμαι μια φορά», «Θα διώξω τα σύννεφα» αλλά και πιο χορευτικά όπως το “La foule” ή το “Dancing Queen” – μέσα στο κλίμα του καλοκαιριού. Η ερμηνεία της Όλγας Βενέτη στο “Sous le ciel de Paris” ή το “Ne me quitte pas” σε εκείνες τις υπέροχες εμφανίσεις στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» και το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενθουσίασε τους κριτικούς και αναμένεται να συγκινήσει και πάλι το κοινό. Καλοκαιρινές βραδιές γεμάτες αναμνήσεις, όνειρα αλλά και ελληνική παράδοση, αφού δεν θα λείψουν ούτε τα αγαπημένα νησιώτικα κατευθείαν βγαλμένα από την θάλασσα του Αιγαίου και το απέριττο λευκό των Κυκλάδων.

Η Όλγα Βενέτη σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μουσική (Δίπλωμα Μονωδίας) στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας, με καθηγητή το Γ. Ζερβάνο. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάρια φωνητικής στο Μιλάνο με καθηγητή το D. Matsola. Ως χορωδός της Εθνικής Λυρικής Σκηνής έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο και έχει επίσης συνεργαστεί με τον καταξιωμένο τενόρο και δάσκαλό της Σταμάτη Μπερή. Από το 2014 με αφετηρία τον «Ιανό» ξεκινά μια σειρά εξαιρετικά επιτυχημένων συναυλιών. Το 2015 ο Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός» καλοδέχεται την Όλγα Βενέτη για τις δυο επόμενες συναυλίες ερμηνεύοντας διαχρονικά αριστουργήματα του Μάνου Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη σε συνδυασμό αξέχαστων εκτελέσεων της Edith Piaf και της Juliette Greco. Το 2016, η Όλγα Βενέτη στην Πάρο, το αγαπημένο της νησί, κάνει το όνειρο της πραγματικότητα: ερμηνεύει πολυαγαπημένα τραγούδια που μιλούν στην ψυχή. Το 2017, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι μουσικές περιπλανήσεις ξεκινούν στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός», οπού το θέατρο και ο κινηματογράφος ενώνονται μουσικά με την μαγευτική φωνή της. Συνεχίζει ακούραστη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη και τον Οκτώβριο του 2017, στο Γηροκομείο Πειραιώς, όπου πραγματοποιείται μια μεγάλη μουσική εκδήλωση κατά της φτώχειας στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Η Όλγα Βενέτη είναι εκεί για να τιμήσει και να στηρίξει με την παρουσία της, θυμίζοντας την τεράστια χαρά που δημιουργεί σε όλους μας η μουσική. Λίγους μήνες μετά, στον χώρο του Μεγάρου Μουσικής η Όλγα Βενέτη πλαισιώνει και στηρίζει μουσικά με συγκινητικές ερμηνείες την πρωτοβουλία του Ομίλου Υγεία, «All about heart”.

Ο Χάρης Ανδρεάδης, διαπρεπής σύγχρονος ενορχηστρωτής, πιανίστας και μαέστρος της ελαφράς μουσικής, προέρχεται από μουσικόφιλη οικογένεια. Σε ηλικία 9 ετών ξεκίνησε να σπουδάζει πιάνο στο Ωδείο Αθηνών (με τον Γ. Μαρή και τη Λ. Βιτσεντζάτου). Απεφοίτησε το 1970, ενώ εργαζόταν ήδη ως πιανίστας. Παράλληλα έκανε μαθήματα θεωρητικών με τον Γ. Α. Παπαϊωάννου. Το 1974 μετέσχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (ως μαέστρος) παίρνοντας το Α’ βραβείο.  Από το 1975 ως το 1978 είχε συνεχείς συμμετοχές στο ίδιο Φεστιβάλ. Το 1978 διηύθυνε την Ορχήστρα της Γαλλικής τηλεόρασης στη Eurovision. Έκτοτε εμφανίστηκε στην ίδια διοργάνωση άλλες 8 φορές. Το 1986 διηύθυνε τις εκτελέσεις του Ελληνικού και του Κυπριακού τραγουδιού. Το 1991 κατέλαβε την 5η θέση στο Διαγωνισμό της Eurovision. Έχει ενορχηστρώσει τραγούδια για πολλούς από τους “σούπερ-σταρ” τραγουδιστές τoυ ελληνικού πενταγράμμου σε ποσοστό που ξεπερνάει αρκετά το 50% των ενορχηστρώσεων της Ελληνικής δισκογραφίας. Έχει κερδίσει πάνω από 30 “χρυσούς” δίσκους και αρκετούς “πλατινένιους”.

ΟΛΓΑ ΒΕΝΕΤΗ

«Τραγουδώντας… Ζω»

Καλλιτεχνική επιμέλεια & ενορχήστρωση: Χάρης Ανδρεάδης

Συμμετέχουν: Άννα Ιωαννίδου, Νίκος Σπέρης

Παίζουν οι μουσικοί:

Μιχάλης Σεραφείμ, κιθάρα

Παύλος Διαμαντόπουλος, μπάσο

Διονύσης Αγαλιανός, τρομπέτα

Δημήτρης Ανδρεάδης, keyboard

Αντώνης Κουλούρης, τύμπανα


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Baco SeaSide: Φέρνει ρυθμό στη νύχτα, ο τόνος από τον Μιχάλη Λιασκώνη

Ζωντανή μουσική δίπλα στη θάλασσα, με ξεχωριστά live και αγαπημένους καλλιτέχνες – Την Τετάρτη 7 Μαΐου ο Μιχάλης Λιασκώνης με την παρέα του δίνουν ραντεβού στο baco!

Στοίχημα – Champions League: Ποντάρισμα στην Μπαρτσελόνα που θέλει τη κούπα για πρώτη φορά από το 2015

Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Το μυαλό της στο τρεμπλ και στο 2.27! - Ποια είναι η πρόταση

«Παιχνίδια στο Πέρασμα του Χρόνου»: Μια συγκινητική συνάντηση γενεών στην Αμοργό

Μαθητές και παππούδες από τις Μικρές Κυκλάδες συναντήθηκαν σε μια δράση που τίμησε την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και ανανέωσε το ραντεβού για το μέλλον.

Αίγινα και Νάξος στους νικητές του Πάσχα 2025 – Οι τάσεις στα ακτοπλοϊκά ταξίδια

Από τις Κυκλάδες έως τα Επτάνησα, οι ταξιδιώτες φέτος επέλεξαν αυθεντικές πασχαλινές εμπειρίες, με τη Νάξο να ανεβαίνει θεαματικά στη λίστα των αγαπημένων νησιών των Ευρωπαίων.

Μικρά ήπια φράγματα στην Ορεινή Νάξο: Το παρελθόν δείχνει τη βιώσιμη λύση για το μέλλον του νερού

Έργα μικρής κλίμακας, εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση, αποδεικνύουν εδώ και δεκαετίες τη δύναμή τους στη διαχείριση του νερού, την προστασία του περιβάλλοντος και την ανθεκτικότητα της Νάξου απέναντι στην κλιματική κρίση.

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση των Κυκλάδων

ΑΔΜΗΕ: Πώς προχωρούν οι διασυνδέσεις των νησιών – Τι γίνεται σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σαντορίνη (Οία): Νέος υπαίθριος χώρος στάθμευσης για τουριστικά οχήματα

Με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Θήρας και «ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε.», ξεκινά η δημιουργία οργανωμένου χώρου στάθμευσης στην Οία – Στόχος η αποσυμφόρηση και η αναβάθμιση της τουριστικής εμπειρίας

Νάξος – “Για το Μάθημα της Ιστορίας”: Όταν το σώμα θυμάται, και η σκηνή αφηγείται

Μια θεατρική σύνθεση που φωτίζει γυναικείες μορφές της Ιστορίας και μετατρέπει τη μνήμη σε ζωντανή πράξη – Στις 9, 10 και 11 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο «Ιάκωβος Καμπανέλλης»

Πρόταση Ημέρας: “Κινέζικα” κοπανάκια κοτόπουλου στον φούρνο με σόγια και μέλι

Με την αρωγή του Γαστρονόμου η Τρίτη περιλαμβάνει στο πιάτο μας κοτόπουλο στο φούρνο. Με τι συνοδεύεται;

Σαντορίνη: Κορυφαίο νησί της Ευρώπης για 12η συνεχόμενη χρονιά στα Leisure Lifestyle Awards

Διεθνής επιβεβαίωση για την τουριστική υπεροχή του νησιού στο περιοδικό Global Traveler – Ανάμεσα στους μεγάλους νικητές και η Ελλάδα για τα ιστορικά της αξιοθέατα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Τάβλι – 11ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα: Ο Παναγιώτης “Βράχος” Σορώκος νέος πρωταθλητής!

Το κονκλάβιο στο Βατικανό μπορεί να περιμένει – στη Νάξο έχουμε νέο βασιλιά του τάβλι και το όνομά του γράφτηκε με ζάρια και μαεστρία!

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Ο Προφήτης Ηλίας “ζητά βοήθεια” – Ένα μνημείο κινδυνεύει να σωπάσει

Ο ιστορικός ναός στην Παλιά Χώρα στέκει πληγωμένος από τον χρόνο και τη σιωπή, καθώς οι προσπάθειες αποκατάστασής του παραμένουν στάσιμες για πάνω από μία δεκαετία.

Διήμερο Πολιτισμού στη Νάξο με τα “Αξοπατήματα” και το 5ο Γυμνάσιο Κοζάνης

Η μουσική, ο χορός και τα έθιμα ενώνουν Κοζάνη και Νάξο σε ένα γιορτινό διήμερο πολιτιστικών ανταμωμάτων

Δονούσα – Μια νησίδα μνήμης και ταυτότητας: Παρουσιάζεται το Ιστορικό Αρχείο του νησιού

Αφηγήσεις, φωτογραφίες, ντοπιολαλιά και γενεαλογικά ίχνη συνθέτουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της Δονούσας, μέσα από ένα ψηφιακό αρχείο που τιμά το χθες και εμπνέει το αύριο.

Νάξος – Λιμεναρχείο: Αλλαγές σε στάθμευση και στάση οχημάτων στην χερσαία ζώνη από την 1η Μαϊου

Έκκληση από το Λιμεναρχείο Νάξου για συνεργασία προς τους οδηγούς ενόψει της θερινής περιόδου και της αυξημένης κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης - Τι αλλάζει από την 1η Μαϊου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου