Σάββατο, 12 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΣίφνος: Εργα και ...ημέρες του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου»

Σίφνος: Εργα και …ημέρες του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου»

|

Αναφορά στο έργο και στις αποφάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” για τον πρώτο χρόνο (2019 – 20) της νέας θητείας και μέσω πανδημίας – Τι αναφέρει ο πρόεδρος κος Θεοδώρου

“… Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου», οφείλω να εκφράσω την Ευγνωμοσύνη μου στη Δήμαρχο Σίφνου, Κυρία Μαρία Εμμ. Ναδάλη, τόσο για την εμπιστοσύνη της στη Διοίκησή μας, όσο και διότι όσες φορές παραβρέθηκε στις συνεδριάσεις μας, προσέδωσε με το αδιαμφισβήτητο κύρος και την αξιοπιστία της ουσιαστικό περιεχόμενο στις αποφάσεις μας, που λαμβάνονται πάντα για το καλό των συμπολιτών μας….”  Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣ του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου”, Γιώργος Θεοδώρου..

Δήλωση που γίνεται με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου “Μαριάνθη Σίμου” … Ο απολογισμός έχει μέσα δράσεις αλλά και ευχαριστίες σε όσους έχουν βοηθήσει για να λειτουργήσει το Πολιτιστικό Κέντρο εν μέσω πανδημίας.. Αναλυτικά, η ανακοίνωση

“Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πρώτου έτους από τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου υπό τη νέα Δημοτική Αρχή, σάς ενημερώνομε για τις μέχρι σήμερα δραστηριότητές μας. Ως νέα Διοίκηση, υλοποιήσαμε πρώτα τις δεσμεύσεις του προηγούμενου συμβουλίου. Την πρώτη χρονιά της θητείας μας δεν επιτελέσαμε τον επιμορφωτικό και εκπολιτιστικό μας ρόλο. Ο αποκλειστικός λόγος είναι η ενσκύψασα πανδημία, που δεν επιτρέπει-δυστυχώς μέχρι σήμερα-συγκεντρώσεις κόσμου και συγχρωτισμό πλήθους.

Αντ’ αυτών, εκμεταλλευόμενοι την περίσταση, καλύψαμε κάποιες από τις τεχνικές ανάγκες του κτηρίου, όπως :

1] Αντιπλημμυρικό έργο στην πίσω πλευρά του. 2] Συντήρηση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων. 3] Καθαριότητα και εξωραϊσμό χώρων. Όλα τούτα συντελέστηκαν με την άμεση συνεργασία των τριών Αντιδημάρχων, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού : α]της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και β]της καθαριότητας του Δήμου. Τούς Ευχαριστούμε ειλικρινά.

Ένα ουσιαστικό βήμα της Διοίκησής μας υπήρξε η οριστικοποίηση της μετονομασίας του Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου, σε «Πολιτιστικό Κέντρο Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου». Πρόκειται για χρονίζουσα – από το 2011 – εκκρεμότητα, για την οποία δώσαμε θεσμική λύση, αφού λάβαμε τις ομόφωνες αποφάσεις του Συμβουλίου μας και του Δημοτικού Συμβουλίου Σίφνου. Σχετική δημοσίευση στο ΦΕΚ=2130-Β΄|3.6.2020.  

Συνεχίζοντας, αναφέρομε :

1. – Την παραχώρηση των αιθουσών μας στην ομάδα ΕΠΑΨΥ Δυτ. Κυκλάδων, όλα τα Σαββατοκύριακα του χρόνου, για πραγματοποίηση ατομικών συνεδριών στους τομείς της ψυχικής υγείας. Η παραχώρηση αυτή συνεπάγεται τις αντίστοιχες υποχρεώσεις μας, που καλύπτονται με την επιμέλεια των Αντιδημάρχων, κ. Γ.Κ.Γεωργούλη και κ.  Αντ.Δ.Φραντζή, καθώς και του προσωπικού καθαριότητας του Δήμου μας. Σε όλους εκφράζομε τις θερμές μας ευχαριστίες.

2. – Όλοι οι χώροι και οι αίθουσες του Πολιτιστ. Κέντρου διαμορφώθηκαν και παραδόθηκαν στο κλιμάκιο των «Κινητών Μονάδων Υγείας», μέσω του Εθνικού Προγράμματος Φροντίδας Υγείας, επί μία εβδομάδα στα μέσα Δεκεμβρίου 2019 και με -12- ιατρικές ειδικότητες. Στις αίθουσές μας εξετάστηκε πλήθος συμπολιτών μας, κάποιοι εκ των οποίων πρώτη φορά επισκέφθηκαν και γνώρισαν το Πολιτιστ. Κέντρο στον Αρτεμώνα.

3. – Τα Σαββατοκύριακα συνεχίστηκαν και συνεχίζονται τα μαθήματα του «Μουσικού Σχολείου Σίφνου» σε -3- αίθουσες : στην κεντρική μαθήματα πιάνου και σε δύο άλλες μαθήματα κιθάρας. Το Φεβρουάριο δόθηκε και η χειμωνιάτικη συναυλία του Μουσικού Σχολείου, ενώ προηγήθηκε η κοπή της πίτας του.

4. – Μια και είμαστε στην Εκπαίδευση και στο μορφωτικό ρόλο μας, αναφέρομε :Τα μαθήματα της Χορευτικής Ομάδας «Μόλα Όξω» του κ. Σπύρου Ιωάν.  Λεμπέση. –  Το Νηπιαγωγείο Αρτεμώνα διοργάνωσε μουσικοπαιδαγωγικές παραστάσεις, προβολές ταινιών και χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. – Οργανώθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και προβολή εφηβικών ταινιών από το Σύλλογό του τα Σαββατοκύριακα. – ΄Εγινε σεμινάριο παιδοψυχολογίας από το Σύλλογο του Πάνω-Πεταλιού, «Ο Άης-Αντίπφας». – Η Διοίκησή μας εξέδωσε -2- ψηφίσματα για την απώλεια των μεγίστων προσωπικοτήτων της Σιφνέικης Εκπαίδευσης:α]τον Μάιο για τον αλησμόνητο Καθηγητή Ν.Γ.Προμπονά και β]τον Σεπτέμβριο για τον αείμνηστο Δάσκαλο Β.Ιω.Σιμέλλη. –  Συμμετείχαμε σε -2- βραβεύσεις Σιφνιών μαθητών, που πέρασαν φέτος στα ΑΕΙ, στο Πάνω-Πετάλι από το Σύλλογό του και στην Παναγιά την Κόχη από τον παπα-Δημ.Δ.Διαμαντή και την Εκκλησιαστική Επιτροπή. – Όλο το καλοκαίρι, σε καθημερινή βάση, οι αίθουσές μας διατέθηκαν για πρακτική εξάσκηση μαθητών και καλλιτεχνών στα μουσικά όργανα της μαθητείας τους : πιάνο-φλάουτο-κιθάρες.

5. – Ο Δήμος Σίφνου, υπό τη νέα Δήμαρχο, Κυρία Μαρία Εμμ. Ναδάλη, έκοψε την πίτα του 2020, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς. Η συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου επεκτάθηκε και σε άλλους τομείς, π,χ, στις γραπτές εξετάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την επιμέλεια του Αντιδημάρχου κ. Δημ. Ζ. Ζαμπέλη.

6. – Πέραν του Δήμου και της Παιδείας, το Πολιτιστ. Κέντρο εξυπηρέτησε θεσμικά και κάποιους από τους Σιφνέικους Συλλόγους. Ενδεικτικά αναφέρομε : Σύλλογος Γυναικών Σίφνου «Το Σμάρι», Κυνηγετικός Σύλλογος Σίφνου, Σύλλογος Τριτέκνων Σίφνου, Σύλλογος Πάνω Πεταλιού «Ο Άης-Αντίπφας», Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Σίφνου, Σωματείο Οικοδόμων Σίφνου, Σύνδεσμος Σιφνίων.

7. – Με πρωτοβουλία του δραστήριου μέλους μας Κυρίας Γωγώς Φρ. Γεωργούλη, σε υποδειγματική συνεργασία με το συνάδελφό μας κ. Απόστολο Αντ. Πιττή,καθώς και σε τεχνική και ψηφιακή  υποστήριξη από τον Αντιπρόεδρό μας, κ. Αντώνη Ελ.Κορακή,  τους οποίους συγχαίρομε δημόσια, και με σκοπό την προβολή αξιόλογων ταινιών και ντοκυμαντέρ, συστήσαμε την «Ομάδα Φίλων του Κινηματογράφου στη Σίφνο», που ξεκίνησε τις προβολές την Κυριακή|9.2.2020. Δυστυχώς-και εδώ-μάς πρόλαβε ο ιός και πριν τη διασπορά του απολαύσαμε -3- ενδιαφέρουσες ταινίες.

8. – Η Διοίκησή μας βρήκε στην αποθήκη και παρέδωσε αρμοδίως την ταμιακή μηχανή του Καφενείου, που λειτουργούσε προ  12ετίας, προκειμένου να κλείσομε οριστικά τη λογιστική αυτή εκκρεμότητα.

9. – Στα πλαίσια της κοινωνικής|ανθρωπιστικής μας αποστολής, ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με την Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας Νοτίου Αιγαίου, σε συνεννόηση  με το Διευθυντή του, κ. Δημ. Αλουμάνη, που μάς επισκέφτηκε τη Δευτέρα|7η Σεπτεμβρίου 2020.

10. – Αναβαπτιζόμενοι στον πολιτισμικό μας ρόλο, προβήκαμε σε κάποιες ηχογραφήσεις στις αίθουσές μας, ως συμμετοχή μας στον τιμητικό εορτασμό της ΔΗΚΕΣ διά της Διευθύντριάς της, Κυρίας Σοφίας Κ. Κατζηλιέρη, για τα 170 χρόνια από τη γέννηση του Ποιητή μας Αρστομένη Ιω. Προβελέγγιου, εφόσον δεν προϋπέθεταν συγχρωτισμό κόσμου.

11. – Εκπληρώνοντας τον αυτοδιοικητικό μας ρόλο, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, και ύστερα από πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου, και ομόφωνη αποδοχή της, ξεκίνησαν στην Κεντρική  Αίθουσα οι συνεδριάσεις του. Πρώτη συνεδρίαση:Τετάρτη|9η Σεπτεμβρίου 2020.

12. – Η απαγόρευση διοργάνωσης εκδηλώσεων δεν μάς επέτρεψε να έχομε έσοδα, απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη λειτουργία μας. Τα μόνα ποσά που αντλήσαμε, προτού εξαπλωθεί η πανδημία, είναι : Α]150 Ευρώ από τα Σεμινάρια του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων [13.11.2019] και Β]1.350 Ευρώ από τα δικαιώματα χρήσης της Κεντρικής Αίθουσας από τη Σχολή Χορού του κ. Σπύρου Ιω. Λεμπέση [από 14.12.2019 μέχρι 13.2.2020].

13. – Τα μόνα έξοδά μας αυτό τον πρώτο χρόνο είναι οι λογαριασμοί της COSMOTE, που αφορούν χρήσεις προηγουμένων ετών.  ‘Εχομε παραλάβει -6- λογαριασμούς, συνολικού ποσού:1.338 Ευρώ, όλοι με καθυστερήσεις και προσαυξήσεις.

14. – Ενημερωτικά μόνο προσθέτομε ότι στη 12μηνη θητεία μας δεν έχομε επιβαρύνει τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου ούτε με ένα ευρώ. Ό,τι έχει παραστεί ανάγκη να υπάρχει ως υλικό καθημερινής χρήσης [π.χ. καθαριστικά, χαρτικά, αντισηπτικά,…] ή όργανα έκτακτης ανάγκης [π.χ. πολύπριζα, διακόπτες, κλειδιά,…] ή κεράσματα [νερά, χυμοί,, αναψυκτικά,…], όλα έχουν διατεθεί με ίδια επιβάρυνση των μελών του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

15. – Από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας τηρούμε τα Βιβλία, που προβλέπονται από το Καταστατικό μας : α]Πρωτόκολλο αλληλογραφίας, κινήσεων και εκδηλώσεων. Τηρείται από τον Πρόεδρο, κ. Γ.Ν. Θεοδώρου. Β]Βιβλίο Πρακτικών. Τηρείται από τον Αντιπρόεδρο, κ. Αντ.Ελ. Κορακή.

Το ευχαριστώ

Ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «Πολιτιστικού Κέντρου Σίφνου-Μαριάνθη Σίμου», οφείλω να εκφράσω την Ευγνωμοσύνη μου στη Δήμαρχο Σίφνου, Κυρία Μαρία Εμμ. Ναδάλη, τόσο για την εμπιστοσύνη της στη Διοίκησή μας, όσο και διότι όσες φορές παραβρέθηκε στις συνεδριάσεις μας, προσέδωσε με το αδιαμφισβήτητο κύρος και την αξιοπιστία της ουσιαστικό περιεχόμενο στις αποφάσεις μας, που λαμβάνονται πάντα για το καλό των συμπολιτών μας.

Ιδιαίτερες Ευχαριστίες οφείλω στο σημερινό συμβούλιο, που αλφαβητικά είναι : Γεωργία Φρ. Γεωργούλη-Μαργαρίτα Μιχ. Κάραβου-Κώστας Αθ. Κασιώτης-Θοδωρής Γ.Πολενάκης-Φιλίππα Αντ. Σπίθα. Έχομε να κάνομε με τα πιο πετυχημένα πρόσωπα στο δημόσιο Σιφνέικο βίο, ιδιαίτερα σε ζητήματα νησιώτικης αυτοδιοίκησης και συλλογικής δραστηριότητας. Επιφυλασσόμαστε να αναφερθούμε σε άλλη ευκαιρία στην αξιοσύνη τους, ξεχωριστά και όπως τούς τό οφείλομε.

Επίσης, την ίδια Ευγνωμοσύνη οφείλω στον Αντιπρόεδρο , κ. Αντώνη Ελευθ. Κορακή, που προσφέρει πολύ πάνω από τις δυνατότητές του. Η συνεργασία μαζί του είναι για μένα αποκάλυψη, διότι – αν και είναι νέος σε ηλικία και σε συμμετοχές στα κοινά – αποτελεί την πιο ευοίωνη ελπίδα της Αυτοδιοίκησης για όλη τη Σίφνο.  Συμμερίζεται δε υποδειγματικά τον κοινό μας στόχο, δηλαδή να υπηρετούμε τους συμπατριώτες μας και να δοξάζομε το νησί μας”

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος: Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης

Έργα συντήρησης και βελτίωσης στο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης στη πόλη της Νάξου - Τι αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Blue Star Ferries: Εκτακτο δρομολόγιο απόψε (22:00) του Paros με προορισμό την Πάρο

Εκτακτο δρομολόγιο σήμερα (11/04. 22:00) από τον Blue Star Paros στη γραμμή Πειραιάς - Πάρος και επιστροφή

Καθολική Εκκλησία – Επισκοπή Σύρου: Δεκτή παραίτηση του Σεβασμιώτατου Πέτρου, ποιος είναι ο διάδοχος

Εγινε δεκτή από τον Πάπα η παραίτηση που υπέβαλε ο Σεβασμιώτατος Πέτρος Στεφάνου - Νέος Επίσκοπος, ο Σεβασμιώτατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος.

Λεονταρίτης – Φολέγανδρος: Σε πλήρη εξέλιξη η κατασκευή αθλητικού πάρκου

Ο Γιώργος Λεονταρίτης - χωρικός αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων - έδωσε στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη των εργασιών στο αθλητικό πάρκο στην Φολέγανδρο

Πάρος: Διπλή διεθνής διάκριση από την American Express Travel και τo Forbes

Η Πάρος επιλέγεται ως μοναδικός Ελληνικός προορισμός για το 2025 από την American Express Travel και προβάλλεται από το “Forbes”

Φάρος του Αλυκού: Προετοιμάζεται, ανοίγει αύριο (12/04) τις πόρτες του και μας περιμένει

Σάββατο 12 Απριλίου και ο "Φάρος του Αλυκού" ανοίγει τις πύλες του... Πως μπορείτε να κάνετε κράτηση

Σαντορίνη: Έγινε το 1ο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Σαντορίνη: ο Τόπος, ο Χρόνος, οι Άνθρωποι». Στις 7 Μαΐου το επόμενο

Περισσότεροι από εκατό ενδιαφερόμενοι ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση του Δήμου Θήρας και παρακολούθησαν σχεδιασμένες εισηγήσεις.

Γιάννης Βασαλάκης: “1896 – Το παρασκήνιο γύρω από τη νίκη του Σπύρου Λούη”

H νίκη του Σπύρου Λούη, o πρώτος μαραθωνοδρόμος που τερμάτισε ποτέ στο Καλλιμάρμαρο Χαρίλαος Βασιλάκος και το παρασκήνιο γύρω από αυτόν τον Μαραθώνιο

Κικίλιας: Ερχεται διαγωνισμός άγονων γραμμών 4ετους διάρκειας

Βασίλης Κικίλιας: Κλειστός διαγωνισμός 4 χρόνων για τις άγονες γραμμές - Τι είπε για λιμενικά Τέλη και υποδομές

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για μετακινήσεις

Πάσχα: Εκπτώσεις έως 50% σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς – Σε ποιες εταιρείες

Νάξος: Νεκρός εντοπίστηκε 62χρονος, έπεσε σε χαράδρα

Νάξος: 62χρονος εντοπίστηκε νεκρός μετά από πτώση σε χαράδρα

Πάσχα – Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια: Κι όμως για τη Νάξο η μείωση αγγίζει το -13% (πίνακες)

Στο τραπέζι βρίσκεται η πιθανή αύξηση τη θερινή περίοδο, με φόντο τις αλλαγές στη χρήση καυσίμων και τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών εταιριών.

Βασ. Φλεριανός: “Περισσότερες από 150 γυναίκες κυρίως στην ορεινή Νάξο έκαναν δωρεάν μαστογραφίες” (video)

Ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας Βασίλης Φλεριανός σε έναν μίνι απολογισμό για την πορεία της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας που βρέθηκε στη Νάξο (video)

Δωδεκάνησα – Αρκιοί: Διώχνουν τους κατοίκους επικαλούμενοι το … Οθωμανικό Δίκαιο

Έγγραφο-ντροπή του Υπουργείου Οικονομικών προς κάτοικο των Αρκιών Δωδεκανήσου αμφισβητεί το 2025 την νομιμότητα αγοραπωλησίας που έγινε το 1991 με αναφορές στον ...Σουλειμάν τον Μεγαλοπρεπή

Aegean Air: Προσφέρει δυνατότητα αλλαγής ή ακύρωσης εισιτηρίων λόγω της απεργίας την 9η Απριλίου

Ευελιξία για τα ταξίδια στις 9/4 μέχρι να οριστικοποιηθεί η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Seajets: Εκτακτη δρομολόγηση Μεγάλη Πέμπτη του “Champion Jet 1”

Με βάση την σχετική ενημέρωση από το ταξιδιωτικό πρακτορείο Passenger στη Νάξο, θα υπάρξει έκτακτη δρομολόγηση του Champion Jet 1 - Πότε;

Σεισμική ακολουθία – Κυκλάδες: “Το επίπεδο των κρατήσεων χειρότερα και από τον κορωνοϊό”

Πάσχα: Πώς επηρεάζουν σεισμοί και πλημμύρες τις κρατήσεις στα τουριστικά νησιά με επίκεντρο τις Κυκλάδες

Κικίλιας: Μείωση 50% των λιμενικών τελών σε προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά

Β. Κικίλιας: «Η μείωση κατά 50% των λιμενικών τελών, συνεισφέρει στην προσπάθεια συγκράτησης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»

Express Skopelitis: Παράταση στη .. παράταση και έλευση την Μεγάλη Εβδομάδα

Παρατείνεται η .. παράταση ακινησίας του Express Skopelitis - Την Μεγάλη Εβδομάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ρουτίνα του

Νάξος – Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή η Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον Σύλλογο Φιλωτιτών Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία