Το εργαστήρι Παιδικής Τέχνης Φιλίππα Φλώρακα – Γιάννη Χάλκου οργανώνει σεμινάριο βιολιού το διήμερο 18 – 19 Δεκεμβρίου 2017 με τον Ναξιώτη Βιολιστή Γιάννη Ζευγώλη
Δανακός 18 Αυγούστου.. Στη πηγή, στη βρύση. Κάτω από το ωραιότερο φυσικό σκηνικό της Νάξου. Και οι εκατοντάδες παρευρισκόμενοι μαγεύονται από τον …Ballos. Σε μία συναυλία ορόσημο για το φετινό καλοκαίρι. Με τον Γιάννη Ζευγώλη στο βιολί, την Ουρανία Λαμπροπούλου στο σαντούρι, τον Κώστα Σιδερή στο λαούτο και τη Διονυσία Παπούλη στο τραγούδι… Και όλοι αποχώρησαν γεμάτοι από Αιγαίο…
Και ο Γιάννης Ζευγώλης επιστρέφει τη Νάξο… Το διήμερο 17 – 19 Δεκεμβρίου 2017 με την ιδιότητα του καθηγητή μουσικής… Κι αυτό γιατί όπως μας ενημερώνει το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης Φιλίππα Φλώρακα – Γιάννη Χάλκου «οργανώνει σεμινάριο βιολιού την Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17.00-20.00. Με θέμα ”τεχνικές έκφρασης στον παλιό τρόπο παιξίματος”. Συμμετοχές και πληροφορίες στα τηλέφωνα 6940899922-6972699926 και στο inbox.
Εμείς απλά να σημειώσουμε ότι ο Γιάννης Ζευγώλης με καταγωγή από την Απείρανθο έχει ένα βιογραφικό γεμάτο Αιγαίο και μουσική…
Γεννήθηκε στην Αθήνα από Απεραθίτες γονείς (Απείρανθος Νάξου), κάτι που τον επηρέασε σημαντικά στις μουσικές του επιλογές. Ξεκίνησε να μαθαίνει βιολί από δεκατριών χρονών, ασχολούμενος κυρίως με την μουσική των Κυκλάδων, παίζοντας και μαθητεύοντας κοντά σε παραδοσιακούς μουσικούς. Πολύ γρήγορα εξελίχθηκε και χαρακτηρίστηκε για την εκφραστικότητα και το ύφος παλαιού τρόπου παιξίματος που τον διακρίνει. Έτσι αργότερα εξέδωσε τρεις δίσκους με σκοπούς και τραγούδια απ΄ τ’ Απεράθου της Νάξου και τα Ανέφαλα Θαλασσινά (ΛΥΡΑ) με την Ειρήνη Κονιτοπούλου Λεγάκη και τον Δημήτρη Φυρογένη. Έχει συνεργαστεί με διάφορους μουσικούς και συνθέτες σε δισκογραφία, θεατρικά έργα και συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1992 πήρε το Δίπλωμα του, στο Κλασσικό Βιολί, από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Σήμερα είναι Καθηγητής στο Κεντρικό Εθνικό Ωδείο Αθηνών, τόσο στο Κλασσικό Βιολί όσο και στο Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής του Εθνικού Ωδείου Αθηνών.
Το ρεπερτόριο και η πορεία του αναφέρεται στις μουσικές των νησιών του Αιγαίου. Αυτό που χαρακτηρίζει κυρίως τον ήχο του είναι η επιλογή των φυσικών οργάνων καθώς και η συνεχιζόμενη και σταθερή χρήση αρχετυπικών, παλαιών τρόπων παιξίματος.