Παρασκευή, 15 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΟΝΑΣ: Κοπή πίτας και προσφορά τιμής στο Ιδρυμα "Κώστα και Ελένη Ουράνη"

ΟΝΑΣ: Κοπή πίτας και προσφορά τιμής στο Ιδρυμα “Κώστα και Ελένη Ουράνη”

|

Η ΟΝΑΣ Νάξου θα κόψει σήμερα (04/12, 19:30) την πρωτοχρονιάτικη πίτα της στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου και θα τιμηθεί (είχε προταθεί από τον Ιάκωβο Καμπανέλλη) το Ίδρυμα «Κώστα και Ελένης Ουράνη» 

Και η επιθυμία του Ιάκωβου Καμπανέλλη έστω και με καθυστέρηση γίνεται απόψε πραγματικότητα… Η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (ΟΝΑΣ) αποδεικνύει ότι έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει ενωτικά και να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στους Ναξιώτες…  Και η κίνησή της να αποδεχτεί την πρόταση του εκλιπόντος Ιάκωβου Καμπανέλλη ώστε να τιμηθεί για τη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας το Ίδρυμα «Κώστα και Ελένης Ουράνη» είναι προς αυτή τη κατεύθυνση..

Απόψε λοιπόν, Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου, Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους, (Δημαρχείο Γαλατσίου).

Εκεί όπου θα κόψει τη πρωτοχρονιάτικη πίτα της… και όπως τονίσαμε θα βραβεύσει το Ίδρυμα «Κώστα και Ελένης Ουράνη», το οποίο στηρίζει την Ο.ΝΑ.Σ. και η βράβευσή του αποτελούσε πρόταση του Ι. Καμπανέλλη, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Ιδρύματος.

Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τον προγραμματισμό των δράσεων της Ο.ΝΑ.Σ., οι οποίες περιλαμβάνουν πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναντήσεις και ταξίδια.

Αναλυτικά, η εκδήλωση περιλαμβάνει:

#  Ενημέρωση για τον προγραμματισμό δράσης της Ομοσπονδίας

# Απονομή τιμητικής διάκρισης ( Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη)

#  Κοπή της  πρωτοχρονιάτικης πίτας

#  Χαιρετισμοί επισήμων

#  Νησιώτικη μουσική και τραγούδια με συμπατριώτες καλλιτέχνες

Θα προσφερθούν ποτά, αναψυκτικά και εδέσματα.

Και τέλος εδώ να σημειώσουμε τι είναι το Ίδρυμα «Κώστα και Ελένης Ουράνη»

Το Ίδρυμα Κώστα και Ελένης Ουράνη τελεί υπό την αιγίδα της Ακαδημίας Αθηνών, ως κληροδότημα από το 1972 και με βάση το καταστατικό του (συστατική πράξη) από το 1985.

Γενικός σκοπός του Ιδρύματος είναι η ενίσχυση της Ελληνικής Λογοτεχνίας και η προβολή της στο εσωτερικό και εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, τα μέσα πραγματοποίησης αυτού του σκοπού είναι:

# Η αθλοθέτηση βραβείων για την ποίηση, την πεζογραφία, το δοκίμιο και την παιδική λογοτεχνία.

# Η έκδοση της βιβλιογραφίας Ελλήνων Συγγραφέων και η μετάφραση σημαντικών έργων τους σε άλλες γλώσσες.

# Η οικονομική ενίσχυση σε Πανεπιστημιακές έδρες εσωτερικού και εξωτερικού, Κέντρα Σπουδών, λογοτεχνικά περιοδικά, Συλλόγους, Πνευματικά Ιδρύματα, Επιστημονικά Ιδρύματα Ανθρωπιστικών Σπουδών, φυσικά πρόσωπα και λοιπούς συναφείς φορείς που αφορούν τη Νέα Ελληνική Γραμματεία.

# Η οικονομική ενίσχυση Εδρών Νεοελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίων του εξωτερικού που αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και η ενίσχυση των Βιβλιοθηκών τους με τις εκδόσεις του Ιδρύματος, όπως επίσης και οι χορηγίες άλλης βιβλιογραφίας.

# Υποτροφίες σε αλλοδαπούς μεταπτυχιακούς φοιτητές, ερευνητές και μελετητές της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, με σκοπό την αποπεράτωση μεταπτυχιακής μελέτης, διδακτορικής διατριβής, ή άλλης φύσεως μελέτης που έχουν αναλάβει. (Κάθε χρόνο ανακοινώνονται οι προκηρύξεις των υποτροφιών στις Έδρες Νεοελληνικών Σπουδών και τα Ινστιτούτα)

# Η ενίσχυση των Βιβλιοθηκών όλων των Λυκείων της Ελλάδος και των Φιλοσοφικών Σχολών των Πανεπιστημίων, καθώς και οποιουδήποτε πνευματικού ή ενοριακού κέντρου, ινστιτούτου ή λογοτεχνικού συλλόγου επιθυμεί.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Κάτω Κουφονήσι: Ένας ναός κρυμμένος στη γη, φάρος πίστης κάθε Δεκαπενταύγουστο και ο “Σκοπελίτης” (video)

Από την εποχή της τουρκοκρατίας έως σήμερα, η παράδοση και η αγάπη των κατοίκων κρατούν ζωντανή τη γιορτή της Παναγίας, με τον «Σκοπελίτη» να τιμά κάθε χρόνο το μικρό εκκλησάκι. (video)

Πάρος – Κατερίνα Μονογυιού: Στην Παναγία Εκατονταπυλιανή εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων

Με κατάνυξη και συγκίνηση στους λαμπρούς εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο.

Κωμιακή: Φωτιά δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο σβήστηκε άμεσα

Η γρήγορη επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής απέτρεψε τραγωδία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Μήνυμα ενότητας και ευγνωμοσύνης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Πάρο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στην Πάρο, στέλνοντας μήνυμα ενότητας, ελπίδας και ευγνωμοσύνης προς όσους μάχονται τις πυρκαγιές.

Ξένοι αγοραστές κυριαρχούν στην αγορά εξοχικής κατοικίας – Πρωταθλήτρια η Νάξος (πίνακας)

Έρευνα της Engel & Völkers αποκαλύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές οι ξένοι φτάνουν έως και το 90% των αγοραστών (πίνακας)

Διπλή επιχείρηση διάσωσης μεταναστών σε Σαντορίνη και Γαύδο (video)

Συνολικά 90 άτομα διασώθηκαν και μεταφέρονται σε Ηράκλειο και Παλαιόχωρα. (video)

Με πληρότητες 100% η μεγάλη έξοδος του Δεκαπενταύγουστου από τα λιμάνια της Αττικής

Χιλιάδες εκδρομείς αναχωρούν για τα νησιά – Σε αυξημένη επιφυλακή το Λιμενικό Σώμα.

Λιμενικό Σώμα: Αίσιο τέλος στην αναζήτηση 66χρονης κολυμβήτριας στο Κουφονήσι

Η Ισπανίδα τουρίστρια εντοπίστηκε σώα στη θαλάσσια περιοχή «Πεζούλια» μετά από κινητοποίηση Λιμενικού και ιδιωτικών σκαφών.

«Μεταρρυθμίσεις» που υπονομεύουν τη συνοχή των Ενόπλων Δυνάμεων και την Εθνική Άμυνα

Ο δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος αναλύει γιατί οι αλλαγές στη δομή των Ενόπλων Δυνάμεων στερούν στρατηγικό βάθος και επιχειρησιακή συνοχή.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.