Η Νάξος (ανάμεσα σε 69 περιοχές και 8.078 συμμετοχές) έδειξε τη δυναμική της στην 8η Biennale στην Ξάνθη… Τέσσερα έργα παιδιών από το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης Φιλίππας Φλώρακα – Γιάννη Χάλκου πήραν το πρώτο βραβείο ζωγραφικής – Δείτε τα έργα
« Όλοι εμείς στην Ακαδημία και το Μουσείο Παιδικής Τέχνης που αγαπήσαμε αυτή την ιδέα και δουλεύουμε εθελοντικά για την Τέχνη και τα παιδιά του κόσμου, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τα παιδιά και τους δασκάλους που στήριξαν με την δουλειά και την συμμετοχή τους αυτή την ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε να έχουμε μια ακόμη γεμάτη με χρώματα και γεύσεις Biennale.
Στην διακήρυξη της 8η Biennale η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης έδωσε ένα θέμα πρόκληση ώστε τα παιδιά να προβληματιστούν να παρατηρήσουν και να καταγράψουν στις ζωγραφιές τους όλα όσα τους εντυπωσιάζουν και τους προβληματίζουν σε ότι έχει σχέση με την διατροφή στον πλανήτη μας. Πραγματικά οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, τα έργα που πήραμε ήταν μοναδικά!!
Το θέμα που επιλέξαμε στην 8η Biennale ήταν: «Τέχνη με γεύσεις χρώματα και αρώματα, και αφορά την διατροφή μας ως τέχνη και πολιτισμό, το στόλισμα των πιάτων των τραπεζιών την καλλιέργεια μέχρι τα παζάρι και μεγάλα πολυκαταστήματα που αγοράζουμε τις τροφές μας».
Αυτό ανέφερε η πρόεδρος της 8ης Biennale Λίτα Μαυρογένη, που πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη την περασμένη εβδομάδα (17 Οκτωβρίου) και η Νάξος εντυπωσίασε με τη παρουσία της… Μιλάμε για την Παγκόσμια δράση που έγινε στο Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης «Οικουμένη» και όπου το Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης Φιλίππας Φλώρακα – Γιάννη Χάλκου πήρε τέσσερα πρώτα βραβεία με ισάριθμους μαθητές… Και όπως διαβάζουμε στο ενημερωτικό σημείωμα «Όλα τα παιδιά δούλεψαν, ζωγράφισαν και ευχαριστήθηκαν την συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα 4 πρωτιές. Συγκεκριμένα: οι Κωνσταντίνος Χατζηανδρέου 13 ετών, Καλλιόπη Σέργη 11 ετών, Ιάκωβος Μαρούλης 8 ετών και Φλώρα Ξενάκη 8 ετών διακρίθηκαν και πήραν την πρώτη θέση».
Συμμετοχές
Εμείς να σημειώσουμε ότι είχαμε 8.078 συμμετοχές από 450 φορείς και από 67 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας…. Αυτό και μόνο του, λέει κάτι για την επιτυχία των δικών μας παιδιών.. Και τέλος να αναφέρουμε αυτό που σημειώνει στον επίλογό της η Πρόεδρος της Biennale Λίτα Μαυρογένη «Ποιο να είναι άραγε το μέλλον της ανθρωπότητας στις επόμενες γενιές; Τα παιδιά μας έδωσαν όπως πάντα τις καλύτερες απαντήσεις με τα υπέροχα έργα τους εμπνευσμένα μέσα από το μεγαλείο της παιδικής ψυχής. Σε κάθε μας διαγωνισμό οι μαθητές με τις οδηγίες των δάσκαλων δημιουργούν έργα που καταγράφουν εικόνες από την ζωή μας σε ότι έχει σχέση με την διατροφή μας αλλά και εικόνες που έχουν προβληματισμό για το μέλλον της διατροφής στον πλανήτη μας.
Το μήνυμα για τις μεταλλαγμένες τροφές δεν το δούλεψαν όσο περιμέναμε, αν και είχαμε άριστα δήγματα δουλειάς από κάποια παιδιά που δούλεψαν αυτό το επίκαιρο θέμα των μεταλλαγμένων τροφών. Τα περισσότερα έδωσαν μοναδικές εικόνες και τον σημαντικό ρόλο που παίζει στην οικογένεια το στρωμένο τραπέζι αλλά και σε κάθε σημαντική στιγμή στη ζωή μας. Εύχομαι στο μέλλον πάντα ο πλανήτης μας σα ζει με ειρήνη και να είναι γεμάτο το τραπέζι για όλα τα παιδιά του κόσμου!!!»