Σάββατο, 3 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος: "Όταν το σώμα απο-γειώνεται" στο Θεατρικό Μουσείο Ιακ. Καμπανέλλης

Νάξος: “Όταν το σώμα απο-γειώνεται” στο Θεατρικό Μουσείο Ιακ. Καμπανέλλης

|

Βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά. Διάρκεια έξι ώρες. Στις 9, 10, και 11 Αυγούστου.

Το Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» στη Νάξο άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό και λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016, και με σκοπό να δέχεται όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον σπουδαίο Ναξιώτη συγγραφέα που ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία με το σημαντικό έργο του. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν τον χώρο του γραφείου του, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, πολύτιμη και ευγενική δωρεά της κόρης του, Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορούν να μελετήσουν όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, καθώς και να δουν ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες τις οποίες σκηνοθέτησε ή έγραψε το σενάριο.

Παράλληλα, έχουμε και διάφορες δράσεις. Και στο φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων εκτός από την καθιερωμένη πια «Ταινία της Τετάρτης», το εργαστήριο θεατρικής γραφής για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν ή να εξελίξουν τις δυνατότητές τους στη συγγραφή θεατρικού έργου, έχουμε και το βιωματικό εργαστήρι σωματικής έκφρασης με τη χορογράφο Αναστασία Γεωργαλά. Και αυτά γίνονται με τη συνεργασία του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Αθλητισμού Περιβάλλοντος Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων … Αναφερόμαστε στο τριήμερο 9 – 11 Αυγούστου και σε ένα σεμινάριο έξι ωρών… 

Γαία, γη, γειώνω, γείωση. Έννοιες που χρησιμοποιούνται λεκτικά, χωρίς ιδιαίτερη εμβάθυνση. Η κυριολεξία του μόνο μέσα από το σώμα μπορεί να ανακαλυφθεί και να αξιοποιηθεί.  Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και την κίνηση η Αναστασία Γεωργαλά μας υποδεικνύει τρόπους με τους οποίους η γείωση γίνεται άνοδος και άλμα και πώς η τέχνη του να υπάρχεις στιβαρά στο περιβάλλον γίνεται τέχνη σχεδόν χορευτική. 

Βιογραφικό 

Η Αναστασία Γεωργαλά γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτη της Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου «Ελληνικό Χορόδραμα», με συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση στο αντικείμενό της (Μουσικοκινητική Αγωγή στο Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» με τη Μαρία Κυνηγού, Κλασικό Χορό με τους Alexei Feoktistov (Κyrov), Σόνια Μοριάνωβ και Γιάννη Μέτση, Musical, Dance Therapy στην Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος, κλπ). Βραβευμένη σε πανελλαδικούς και διεθνείς διαγωνισμούς Χορογραφίας (1ο Βραβείο  Πανελλαδικά για την παράσταση “Του Κουτρούλη ο Γάμος”-Δήμος Ταύρου, 2ο  & 3o Βραβείο International Breaking & Hip Hop).  

Από το 2004 είναι ιδιοκτήτρια και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής Χορού «Χοροέκφραση» στο Αιγάλεω. Με συνεχή ενεργή επαγγελματική δράση στο καλλιτεχνικό χώρο από το 1999 έως σήμερα, έχει επιμεληθεί κινησιολογικά παραστάσεις θιάσων και καλλιτεχνών, όπως:  ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ με τον Σταμάτη Κραουνάκη και τη Λίνα Νικολακοπούλου, το Θίασο ’81, το Λουδοβίκο των Ανωγείων στον Ερωτόκριτο, το Θίασο Αδράχτι, την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου και τον Πολυχώρο Vault κ.ά.

Υπεύθυνη Εργαστηρίων Θεατρικού Μουσείου Ιάκωβος Καμπανέλλης: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου

Πού: Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης – Γρόττα, Χώρα Νάξου

Πότε: Πέμπτη 09 – Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Αυγούστου 2018 και ώρες 19.30 – 21.30.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2285023619 &  6932 460616 τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου 11.00 – 14.00 & 19.00 – 22.00 καθημερινά εκτός Κυριακής και στο e-mail: kambanellismuseum@naxos.gov.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Δονούσα: 1ο Φεστιβάλ Βιβλίου, μία γιορτή για τη Λογοτεχνία στο Αιγαίο

Από 2 έως 4 Μαΐου 2025, η Δονούσα γίνεται σημείο συνάντησης συγγραφέων, αναγνωστών και μικρών εξερευνητών του λόγου, μέσα από ένα τριήμερο γεμάτο βιβλία, δράσεις και έμπνευση. (πρόγραμμα)

Κουφονήσι: Δώσε αίμα, χάρισε ζωή – εθελοντική αιμοδοσία (08 Μαϊου)

Μια πράξη αγάπης με τεράστια σημασία για την τοπική κοινωνία, με τη στήριξη των Πολιτιστικών Συλλόγων και του Νοσοκομείου Νίκαιας.

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

16ο Παγκυκλαδικό Συνέδριο Συλλόγων Γυναικών: Οι Κυκλάδες συζητούν στη Μύκονο για το μέλλον του τουρισμού

Από τις 8 έως τις 11 Μαΐου 2025, στη Μύκονο, γυναίκες από όλα τα νησιά των Κυκλάδων ανοίγουν διάλογο για τη βιωσιμότητα, την τουριστική ανάπτυξη και το περιβάλλον.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο