Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος: Η φάτνη της παραλίας αποκαταστάθηκε ...

Νάξος: Η φάτνη της παραλίας αποκαταστάθηκε …

|

Μετά από τρεις προσπάθειες και ισάριθμες επιθέσεις από άγνωστους, η Φάτνη στη παραλία της Νάξου έχει αποκατασταθεί και ετοιμάζεται να υποδεχτεί το Νέο Ετος 

Η φάτνη στη Νάξο και δη στη παραλία της Χώρας αποκαταστάθηκε… Και το χειρότερο είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει περιφρούρηση για να μην την πέσει εκ νέου θύμα βανδαλισμού… Γιατί εκεί φτάσαμε.. Να ξεσπάμε σε κούκλες. Εντάξει, σε σχέση με τη Σύρο είμαστε λίγο καλύτεροι γιατί όπως θα έχετε διαβάσει πριν από δύο ημέρες κάποιοι προχώρησαν σε βανδαλισμό στην μαρμάρινη εξέδρα που βρίσκεται στη πλατεία της Ερμούπολης. 
Ίσως να είναι και η μόδα της εποχής. Βανδαλισμός σε οτιδήποτε έχει σχέση με εικόνες ή πρότυπα ή ακόμη και ιστορικά μνημεία.. Όμως, το θέμα της φάτνης στη Νάξο και δη στη παραλία σήκωσε αρκετή κουβέντα και όχι για το … τίποτα. 
Με βάση λοιπόν αυτά που μάθαμε, η απόφαση για την κατασκευή φάτνης και δη δύο (μία στην πλατεία Πρωτοδικείου και μία στη παραλία) είχε ληφθεί εδώ και αρκετούς μήνες αλλά όπως πάντα υπήρξε πρόβλημα με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να μπορέσει να γίνει η προμήθεια των απαραίτητων υλικών… Αγοράστηκαν πέντε κούκλες τελικά ενώ υπήρξε και δανεισμός δύο ακόμη ώστε να στηθούν οι δύο φάτνες. Όπως κι έγινε. Με καθυστέρηση μεν, αλλά έγινε. Και όπως σημειώνεται, δέθηκαν και με σύρματα ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα λόγω καιρικών συνθηκών καθότι η πρόγνωση μιλούσε για ένταση ανέμων σε επίπεδο …απαγορευτικού, ήτοι θυελλώδεις άνεμοι. 
Οι αρμόδιοι από τον ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ μαζί με εθελοντές (περίπου μισή ντουζίνα) ανέλαβαν να στήσουν τις δύο φάτνες. Όμως, τρεις φορές (!!!) προφανώς συντοπίτες μας προχώρησαν σε βανδαλισμούς. Δεν είναι μόνο ότι πήραν τα μαλλιά από τον Ιωσήφ αλλά έφτασαν στο σημείο να βγάλουν και τα …χέρια από την Παναγία και τα έκρυψαν σε διάφορα σημεία…. 
Από εκεί και πέρα ξεκίνησε το γαϊτανάκι των αναρτήσεων… Και των σχολιασμών. Για μία ακόμη φορά όλοι έχουμε το μερίδιο που μας αναλογεί… Είτε μιλάμε για αυτούς που από τον …καναπέ του ιντερνετ σχολιάζουν εκ των υστέρων και με βάση την εικόνα που υπάρχει μετά τον βανδαλισμό, είτε για αυτούς που αρέσκονται να προκαλούν αλλά και για αυτούς που έχουν την ευθύνη για την παρουσίασή τους… Όλοι…. Και κάποια στιγμή οφείλουμε να μάθουμε να αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Και σίγουρα τα όποια σχόλια δεν γίνονται για την αντιπολίτευση… Και σίγουρα όλοι δεν έχουν ως στόχο μία θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο… 
Ναι, μας αρέσει το …θάψιμο. Είναι χαρακτηριστικό πλέον του νεοέλληνα. Όπως και η αποφυγή των ευθυνών. Η ακόμη και να πάρουμε το χεράκι της Παναγίας από το έδαφος και να το βάλουμε στη  θέση τους. Όμως, το βασικό θέμα είναι το κεφάλι… Τι κάνει αυτό ώστε να μας θυμίσει ότι έχουμε Χριστούγεννα. Ότι έρχεται το Νέο Έτος… 
Κι εάν το καλοσκεφτείτε, χάρη στο ντόρο που έγινε με τη φάτνη και το γεγονός ότι οι φωτογραφίες που θύμιζαν και λίγο …ταινίες scary movie μας θύμισαν ότι έχουμε γιορτές. Κάτι δεν είναι κι αυτό; 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Distinguished Gentleman’s Ride: Κλασικές μοτοσυκλέτες, στυλ και σκοπός επιστρέφουν στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη συμμετέχει και φέτος στο Distinguished Gentleman’s Ride, την Κυριακή 18 Μαΐου, μια παγκόσμια εκδήλωση με vintage μοτοσυκλέτες και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ανδρική υγεία

Κατ. Μονογυιού: “Μητέρα, λέξη μικρή, μεγάλη όσο η ζωή”

Αρθρο της Κατερίνας Μονογυιού με αφορμή την "Γιορτή της Μητέρας"

Πανναξιακός ΑΟ: Λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλυθιών, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σαρωνικό

Ο Πανναξιακός - χωρίς τον Μανωλά - κράτησε το μηδέν απέναντι στον δυνατό Απόλλωνα και παραμένει ζωντανός στη μάχη της ανόδου στη Γ’ Εθνική, μετά την 3η αγωνιστική των μπαράζ του 8ου ομίλου.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό, την Τετάρτη (14/05) ο ..τελικός επιβίωσης

Παρά την ήττα με 66-54 από τον Ιωνικό, ο Πανναξιακός έδειξε χαρακτήρα και ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά στον 4ο αγώνα των τελικών της National League 2, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο ΔΑΚ Νάξου.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με κατάνυξη και σεβασμό η μνήμη του Οσίου Φιλοθέου στη Μονή Θαψανών Πάρου

Η Πάρος τίμησε την ιερή μνήμη του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, με τη συμμετοχή πιστών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλινίκου.

Επεκτείνονται οι άγονες περιοχές: Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και οδοντιάτρους σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ενισχύονται τα μέτρα προσέλκυσης μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ – Ειδικές προβλέψεις για ιατρική στελέχωση σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

Σοκάρουν τα στοιχεία: Ένας στους επτά Έλληνες έχει βιώσει σεξουαλική βία ως παιδί

Τα ανησυχητικά ευρήματα διεθνούς μελέτης με επικεφαλής Ελληνίδα καθηγήτρια, Εμμανουέλα Γακίδου, αναδεικνύουν την έκταση ενός παγκόσμιου προβλήματος που αγγίζει και την ελληνική κοινωνία.

Σουδάν: Ο άγνωστος πυραμιδικός πολιτισμός που ξεχάστηκε από τον κόσμο

Παρά τις εκατοντάδες πυραμίδες και τα μνημεία της UNESCO, το Σουδάν παραμένει ένα θησαυροφυλάκιο του πολιτισμού που κανείς δεν τολμά να επισκεφθεί.

Η Νάξος μέσω της Φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής: Όταν οι νότες έχουν ρίζες (video)

Η Φιλαρμονική Δήμου Νάξου συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας το δικό της στίγμα σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αόρατες δυνάμεις του πολιτισμού. (video)

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αιχμές Κικίλια για το μεταναστευτικό: “Δεν θα μας κουνά κανείς το δάχτυλο”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει καλοκαιριού, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αυστηρά για τη στάση ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΚΟ στο μεταναστευτικό.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου