Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος: Η 2η συνεχόμενη συνεστίαση της ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου και το «ευχαριστώ»

Νάξος: Η 2η συνεχόμενη συνεστίαση της ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου και το «ευχαριστώ»

|

Η ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου πραγματοποίησε για 2η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια συνεστίασή της, τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Αγίου Θαλλελαίου  – Το «ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν ώστε η συνεστίαση  για μία ακόμη χρονιά να είναι απόλυτα επιτυχημένη 

Πως μπορεί να ξεκινήσει ή να κλείσει μία χρονιά; Μα με μία συνεστίαση όπου  όλοι βρίσκονται, συζητούν και διασκεδάζουν… Κυρίως όμως επικοινωνούν. Ανταλλάσουν σκέψεις και απόψεις για ζητήματα όχι απλά της καθημερινότητας αλλά εν γένει θεμάτων που απασχολούν τους παρευρισκόμενους…

Και η ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου (η Παγκόσμια Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας) για δεύτερη χρονιά προχωρεί σε μία κίνηση άξια αναφοράς. Η ΚΑΡΙΤΑΣ (αγάπη στα λατινικά) αναπτύσσει έργο αρωγής και έμπρακτης ενίσχυσης προς τους συνανθρώπους που λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα βασικά για την επιβίωση αγαθά.

Και πρόσφατα προχώρησε σε συνεστίαση στην ενοριακή αίθουσα τα Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Άνδρου – Μυκόνου και Τήνου και με τα έσοδά της να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ήτοι για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Αγίου Θαλλελαίου.

Και στην ενοριακή αίθουσα η οποία ήταν κατάλληλα διαμορφωμένη και στολισμένη, λειτουργούσε Bazaar με διάφορα αντικείμενα όπως γλυκίσματα, μαρμελάδες, κοσμήματα, χειροποίητα πλεκτά σκουφάκια για παιδιά, χριστουγεννιάτικα δωράκια, όλα προσφορά από ευαισθητοποιημένους  ανθρώπους.

Οι συνδαιτυμόνες παράλληλα είχαν τη μοναδική ευκαιρία αρχικώς να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το τσάι η τον καφέ τους συνοδευόμενα με αντίστοιχα γλυκίσματα, και στη συνέχεια συντροφιά με παρεϊστικο κρασάκι, ρακί, και μεζεδάκια και οδηγούς τη χορωδία των γυναικών της Αγίας Άννας και τη χορωδία της ενορίας, να παίρνουν μέρος σε ένα μουσικό ταξίδι με ποικίλους και υπέροχους προορισμούς μέσα από τις μελωδίες Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Nέου κύματος, Τσιτσάνη και βέβαια Βαμβακάρη, αναπολώντας άλλες εποχές όμορφες. Το αποκορύφωμα εκείνης της βραδιάς ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο κ. Αντώνης Πρίντεζης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και με περίσσιο κέφι παίζοντας φυσαρμόνικα κατόρθωσε να σηκωθούν οι περισσότεροι από την καρέκλα τους και να τον ακολουθήσουν στις μελωδίες που έπαιζε χορεύοντας και διασκεδάζοντας με την καρδιά τους.

Πρόγραμμα «ΑΓΑΠΩ και ΠΡΟΣΦΕΡΩ»

Και με την ευκαιρία της δράσης αυτής έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το πρόγραμμα ΑΓΑΠΩ και ΠΡΟΣΦΕΡΩ»…  Σε συνεργασία με το Γραφείο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Λειτουργών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και όχι μόνο, εντοπίζονται και επιλέγονται οικογένειες στις οποίες παρέχεται μηνιαία βοήθεια. Tο πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» της ΚΑΡΙΤΑΣ της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και έχει ετήσια διάρκεια. Πρωτοξεκίνησε στη Νάξο το 2016 με 10 επωφελούμενες οικογένειες. Το 2017 συνεχίστηκε αυξάνοντας τον αριθμό των επωφελούμενων σε συνολικά 31 οικογένειες.

Οι δράσεις της Τοπικής Ενοριακής Κάριτας; Κατά καιρούς διοργανώνει πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα χρηματικά ποσά συγκεντρώθηκαν από τις εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ. Επίσης, η τοπική Ενοριακής Κάριτας έχει προσφέρει βοηθήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο Γενικό Λύκειο Νάξου και στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου.

Και βέβαια όλα αυτά για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται η απαραίτητη βοήθεια… Παράλληλα δε, υπάρχει και η σχετική αναγνώριση μέσα από ευχαριστήριες επιστολές…

Και έχουν στείλει: ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ κ. Σταύρος Κουτελιέρης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Ευάγγελος Παντελιάς καθώς και επωφελούμενες από το πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» οικογένειες.

Και όπως σημειώνεται σε σχετικό ενημερωτικό μήνυμα : «Το ευχαριστώ στην ΚΑΡΙΤΑΣ, σαν ένδειξη αναγνώρισης του έργου της, δημιουργεί ένα αίσθημα ικανοποίησης, αναπτερώνει το ηθικό των εθελοντών της, δίνει νέα ενεργητικότητα στα μέλη της αλλά ταυτόχρονα την ωθεί ώστε να εντείνει το φιλανθρωπικό της έργο στο νησί της Νάξου.

Δυστυχώς, η αδύνατη πίστη μας δεν είναι ικανή να πολλαπλασιάσει τα πέντε ψωμιά και τα δυο ψάρια, όπως συνέβη τότε με τον Ιησού Χριστό, ώστε να χορτάσουν όλοι οι πεινασμένοι συνάνθρωποί μας. Εντούτοις, η βοήθεια έστω και αν είναι μικρή και ανεπαρκής για να λύσει το πρόβλημα πολλών συνανθρώπων, είναι ειλικρινής και πολλές φορές προέρχεται από το υστέρημα φτωχών αλλά θεοσεβούμενων χριστιανών.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πίσω από τις λαμπερές επιγραφές των οργανώσεων κρύβονται αφανείς ήρωες που είτε με την προσφορά τους είτε με την εθελοντική τους εργασία συμβάλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση των σκοπών της οργάνωσης. Πρωτεργάτης στην τοπική ΚΑΡΙΤΑΣ είναι η κ. Ελπίδα Πρίντεζη. Οι ευχαριστίες μας, λοιπόν, απευθύνονται κατ’ ιδιαίτερο τρόπο σε εκείνη διότι μέσω αυτής η τοπική Κάριτας λειτουργεί άψογα, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει άριστους δεσμούς συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για το καλό των αναγκεμένων συνανθρώπων μας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ζωντανεύει η ξερολιθιά στην Ηρωική Νήσο Κάσο

Με ντοκιμαντέρ, αφηγήσεις και πεζοπορία, ο Δήμος Κάσου αναδεικνύει μια παραδοσιακή τέχνη που ενώνει παρελθόν και παρόν

Αναβαθμίζεται σε τριτοβάθμια επεξεργασία ο βιολογικός καθαρισμός Νάξου

Ένα σημαντικό έργο για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον προχωρά από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με επίκεντρο το Λιβάδι.

Νάξος: Προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας στον δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου λόγω έργων

Στο πλαίσιο του έργου “Βελτίωση Αγροτικής Οδού από δρόμο Χώρας – Αγίου Προκοπίου έως όριο οικισμού Αγίας Άννας”, λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης

Eurovision 2025: Προγνωστικά για την συμμετοχή της Ελλάδας στον δεύτερο ημιτελικό

Eurovision 2025: Τι λένε τα προγνωστικά για την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό - Ποια η σειρά συμμετοχής (πίνακας)

Πάνος Βαλαβάνης: Εφυγε από τη ζωή ο άνθρωπος που κοιμήθηκε δίπλα στη “Βασίλισσα των Απλωμάτων”

Έφυγε από τη ζωή ο διεθνώς αναγνωρισμένος αρχαιολόγος και καθηγητής Πάνος Βαλαβάνης – Στενή η σχέση του με τη Νάξο και τους Δελφούς, πλούσιο το επιστημονικό του αποτύπωμα.

Συνάντηση Φόρτωμα – Χριστόπουλου για ένα “έξυπνο” νησιωτικό μέλλον

Στο επίκεντρο της συνάντησης του Βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππου Φόρτωμα με τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης βρέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των ψηφιακών υπηρεσιών και υποδομών στα νησιά των Κυκλάδων.

Ιωνικός Ν – Πανναξιακός ΑΟΚ: Τελικός ανόδου κεκλεισμένων των θυρών;

Την Κυριακή 18 Μαΐου ο 5ος και τελευταίος τελικός της National League 2 στη Νίκαια, χωρίς την παρουσία φιλάθλων, μετά από απόφαση της ΔΕΑΒ για άναμμα πυρσού στον 3ο αγώνα.

Πανναξιακός ΑΟK: Κέρδισε με ψυχή και τα παίζει όλα για όλα στη Νίκαια την Κυριακή

Ο Πανναξιακός με ψυχή και συγκέντρωση έστειλε τη σειρά των τελικών σε 5ο ματς, επικρατώντας του Ιωνικού στη Νάξο με 82-74 – Όλα θα κριθούν στη Νίκαια για την άνοδο στην National League 2

Νάξος: Το Δημοτικό Σχολείο Φιλωτίου «σέρβιρε» γαλλική παράδοση με… κρέπες!

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Φιλωτίου Νάξου τίμησαν το γαλλικό έθιμο της Chandeleur φτιάχνοντας γλυκές και αλμυρές κρέπες – ένα μάθημα πολιτισμού και νοστιμιάς!

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Μια δεύτερη ζωή για το “Πρέβελης”; Μετατρέπεται σε πλωτό ξενοδοχείο;

Το ιστορικό πλοίο της ΑΝΕΚ ίσως μετατραπεί σε πλωτό ξενοδοχείο στη Σάμο, χαρίζοντας του έναν νέο ρόλο γεμάτο μνήμες και φιλοξενία.

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Νότιο Αιγαίο: Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Σεισμός 6 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κάσου - Μήνυμα από το 112 για κίνδυνο εκδήλωσης τσουνάμι

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Έκτακτα δρομολόγια του Blue Star 1 από Πειραιά προς Κυκλάδες στις 13 και 15 Μαΐου

Διπλές προσεγγίσεις σε Πάρο και Νάξο, αλλά και σύνδεση με Χίο και Μυτιλήνη περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ταχύπλοου πλοίου για τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη.