Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος: Η 2η συνεχόμενη συνεστίαση της ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου και το «ευχαριστώ»

Νάξος: Η 2η συνεχόμενη συνεστίαση της ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου και το «ευχαριστώ»

|

Η ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου πραγματοποίησε για 2η συνεχόμενη χρονιά την ετήσια συνεστίασή της, τα έσοδα διατέθηκαν για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Σχολείου Αγίου Θαλλελαίου  – Το «ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν ώστε η συνεστίαση  για μία ακόμη χρονιά να είναι απόλυτα επιτυχημένη 

Πως μπορεί να ξεκινήσει ή να κλείσει μία χρονιά; Μα με μία συνεστίαση όπου  όλοι βρίσκονται, συζητούν και διασκεδάζουν… Κυρίως όμως επικοινωνούν. Ανταλλάσουν σκέψεις και απόψεις για ζητήματα όχι απλά της καθημερινότητας αλλά εν γένει θεμάτων που απασχολούν τους παρευρισκόμενους…

Και η ΚΑΡΙΤΑΣ Νάξου (η Παγκόσμια Φιλανθρωπική Οργάνωση της Καθολικής Εκκλησίας) για δεύτερη χρονιά προχωρεί σε μία κίνηση άξια αναφοράς. Η ΚΑΡΙΤΑΣ (αγάπη στα λατινικά) αναπτύσσει έργο αρωγής και έμπρακτης ενίσχυσης προς τους συνανθρώπους που λόγω των δυσμενών οικονομικών συγκυριών αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα βασικά για την επιβίωση αγαθά.

Και πρόσφατα προχώρησε σε συνεστίαση στην ενοριακή αίθουσα τα Καθολικής Αρχιεπισκοπής Νάξου – Άνδρου – Μυκόνου και Τήνου και με τα έσοδά της να διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ήτοι για τις ανάγκες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ειδικού σχολείου Αγίου Θαλλελαίου.

Και στην ενοριακή αίθουσα η οποία ήταν κατάλληλα διαμορφωμένη και στολισμένη, λειτουργούσε Bazaar με διάφορα αντικείμενα όπως γλυκίσματα, μαρμελάδες, κοσμήματα, χειροποίητα πλεκτά σκουφάκια για παιδιά, χριστουγεννιάτικα δωράκια, όλα προσφορά από ευαισθητοποιημένους  ανθρώπους.

Οι συνδαιτυμόνες παράλληλα είχαν τη μοναδική ευκαιρία αρχικώς να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το τσάι η τον καφέ τους συνοδευόμενα με αντίστοιχα γλυκίσματα, και στη συνέχεια συντροφιά με παρεϊστικο κρασάκι, ρακί, και μεζεδάκια και οδηγούς τη χορωδία των γυναικών της Αγίας Άννας και τη χορωδία της ενορίας, να παίρνουν μέρος σε ένα μουσικό ταξίδι με ποικίλους και υπέροχους προορισμούς μέσα από τις μελωδίες Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Nέου κύματος, Τσιτσάνη και βέβαια Βαμβακάρη, αναπολώντας άλλες εποχές όμορφες. Το αποκορύφωμα εκείνης της βραδιάς ήταν η έκπληξη που επιφύλασσε ο κ. Αντώνης Πρίντεζης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και με περίσσιο κέφι παίζοντας φυσαρμόνικα κατόρθωσε να σηκωθούν οι περισσότεροι από την καρέκλα τους και να τον ακολουθήσουν στις μελωδίες που έπαιζε χορεύοντας και διασκεδάζοντας με την καρδιά τους.

Πρόγραμμα «ΑΓΑΠΩ και ΠΡΟΣΦΕΡΩ»

Και με την ευκαιρία της δράσης αυτής έχουμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε το πρόγραμμα ΑΓΑΠΩ και ΠΡΟΣΦΕΡΩ»…  Σε συνεργασία με το Γραφείο Άσκησης Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικών Λειτουργών του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και όχι μόνο, εντοπίζονται και επιλέγονται οικογένειες στις οποίες παρέχεται μηνιαία βοήθεια. Tο πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» της ΚΑΡΙΤΑΣ της Αρχιεπισκοπής Νάξου – Τήνου – Άνδρου – Μυκόνου χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και έχει ετήσια διάρκεια. Πρωτοξεκίνησε στη Νάξο το 2016 με 10 επωφελούμενες οικογένειες. Το 2017 συνεχίστηκε αυξάνοντας τον αριθμό των επωφελούμενων σε συνολικά 31 οικογένειες.

Οι δράσεις της Τοπικής Ενοριακής Κάριτας; Κατά καιρούς διοργανώνει πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα χρηματικά ποσά συγκεντρώθηκαν από τις εκδηλώσεις για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας Νάξου και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ. Επίσης, η τοπική Ενοριακής Κάριτας έχει προσφέρει βοηθήματα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο Γενικό Λύκειο Νάξου και στο ΕΠΑΛ Φιλωτίου.

Και βέβαια όλα αυτά για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται η απαραίτητη βοήθεια… Παράλληλα δε, υπάρχει και η σχετική αναγνώριση μέσα από ευχαριστήριες επιστολές…

Και έχουν στείλει: ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και φίλων Α.Μ.Ε.Α. ΑΓΙΟΣ ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ κ. Σταύρος Κουτελιέρης, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Βοήθεια στο Σπίτι» κ. Ευάγγελος Παντελιάς καθώς και επωφελούμενες από το πρόγραμμα «Αγαπώ και Προσφέρω» οικογένειες.

Και όπως σημειώνεται σε σχετικό ενημερωτικό μήνυμα : «Το ευχαριστώ στην ΚΑΡΙΤΑΣ, σαν ένδειξη αναγνώρισης του έργου της, δημιουργεί ένα αίσθημα ικανοποίησης, αναπτερώνει το ηθικό των εθελοντών της, δίνει νέα ενεργητικότητα στα μέλη της αλλά ταυτόχρονα την ωθεί ώστε να εντείνει το φιλανθρωπικό της έργο στο νησί της Νάξου.

Δυστυχώς, η αδύνατη πίστη μας δεν είναι ικανή να πολλαπλασιάσει τα πέντε ψωμιά και τα δυο ψάρια, όπως συνέβη τότε με τον Ιησού Χριστό, ώστε να χορτάσουν όλοι οι πεινασμένοι συνάνθρωποί μας. Εντούτοις, η βοήθεια έστω και αν είναι μικρή και ανεπαρκής για να λύσει το πρόβλημα πολλών συνανθρώπων, είναι ειλικρινής και πολλές φορές προέρχεται από το υστέρημα φτωχών αλλά θεοσεβούμενων χριστιανών.

Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πίσω από τις λαμπερές επιγραφές των οργανώσεων κρύβονται αφανείς ήρωες που είτε με την προσφορά τους είτε με την εθελοντική τους εργασία συμβάλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση των σκοπών της οργάνωσης. Πρωτεργάτης στην τοπική ΚΑΡΙΤΑΣ είναι η κ. Ελπίδα Πρίντεζη. Οι ευχαριστίες μας, λοιπόν, απευθύνονται κατ’ ιδιαίτερο τρόπο σε εκείνη διότι μέσω αυτής η τοπική Κάριτας λειτουργεί άψογα, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει άριστους δεσμούς συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς για το καλό των αναγκεμένων συνανθρώπων μας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σ.Τ.Ε.Κ. Κουφονησίου: «Το νερό δεν είναι εμπόρευμα – Είναι αγαθό ζωής»

Έκτακτη Γενική Συνέλευση των επιχειρηματιών του νησιού – Σκληρή διαμαρτυρία για τα εξοντωτικά τιμολόγια ύδρευσης και αιτήματα προς τον Δήμο Νάξου και την Πολιτεία.

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.