Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος - Χαλκί: Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και απολαυστικό τριήμερο δράσης

Νάξος – Χαλκί: Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής και απολαυστικό τριήμερο δράσης

|

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής θα μας ταξιδέψει στο Χαλκί της Νάξου δυναμικά, δημιουργικά, ανατρεπτικά! – Δείτε το πρόγραμμα 

O κόσμος της μουσικής, ο χορός, ο κόσμος του λυρισμού και του ονείρου, η ελπίδα και η αισιοδοξία έρχονται για άλλη μια χρονιά στη Νάξο!

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής θα μας ταξιδέψει στο Χαλκί της Νάξου δυναμικά, δημιουργικά, ανατρεπτικά!

Στο Χαλκί που προετοιμάζεται, στο Χαλκί που στολίζεται και απευθύνει ένα ηχηρό κάλεσμα που μας προτρέπει να αφήσουμε στην άκρη τη καθημερινότητα και να αφεθούμε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής. Ελάτε να γιορτάσουμε όλοι μαζί να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι με μουσική και πολιτισμό!

Νέοι άνθρωποι και δημιουργοί θα είναι κοντά μας για να προσφέρουν βραδιές μουσικών περιπλανήσεων κάθε είδους: παραδοσιακή μουσική από την Κρήτη, ψυχεδελικά ακούσματα, 50’s rock ‘n roll, country και rockabilly, γνωστές ελληνικές μελωδίες από το παρελθόν, μελωδίες από διαφορετικές γωνιές της γης επενδυμένες με ποικίλες μορφές μουσικών δρόμων, κι όλα αυτά συνδυασμένα με χορό, γιατί η μουσική είναι ρυθμός, κίνηση και δημιουργία!

Και όπως πάντα με είσοδο ελεύθερη, αφού τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν!

Σας περιμένουμε με ανυπομονησία να γιορτάσουμε όλοι μαζί την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής από τις 20 έως 22 Ιουνίου 2019 !!!

Πως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα; 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ
Ώρα έναρξης 19:00
Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας Νάξου
Συναυλία μαθητών εργαστηρίου κιθάρας του συλλόγου
(Διδάσκει ο Θανάσης Κουτσωνας)
Συναυλία μαθητών εργαστηρίου αρμονίου του συλλόγου
(Διδάσκει η Χριστίνα Καρρά)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ Είσοδος ελεύθερη!
Ώρα έναρξης 21:00
Trio appoggiatura:Έλενα Καρούση,Ντορίτα Χωραφά, Νίκος Φυτανίδης- Swing & Vintage Ελληνικά (Νάξος-Αθήνα-Θεσσαλονίκη)
Κρήτες – Παραδοσιακή Κρητική μουσική (Ηράκλειο/Νάξος)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ Είσοδος ελεύθερη!
Ώρα έναρξης 21:00
Absorbus Machine– Ψυχεδέλεια (Αθήνα)
Neglizen – Έθνικ (Αθήνα)
The Boppin’ Seawolves – Rock’n’roll (Νάξος, Τρίκαλα, Θεσσαλονίκη)
Συμμετέχει ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Νάξου «Χοροέκφραση»


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Χίος: στην άσφαλτο πυροσβέστες για λίγα λεπτά ξεκούρασης

Μια φωτογραφία από το μέτωπο της φωτιάς συγκίνησε χιλιάδες ανθρώπους, αποτυπώνοντας την εξάντληση και την αυταπάρνηση των πυροσβεστών.

Υπουργείο Παιδείας: 10.000 νέοι εκπαιδευτικοί στα σχολεία, μεγάλη ανάσα

Από σήμερα 13 Αυγούστου ως τις 18 του μήνα, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για μόνιμο διορισμό σε Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή.

Αντίο στη Χρυσούλα Μάνη, μορφή-σύμβολο της Σχοινούσας

Ο σύλλογος Σχοινουσιωτών αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη Χρυσούλα, που με το χαμόγελό της σημάδεψε το νησί.

Κουφονήσια: Μάχη με τον χρόνο για να ξανατρέξει το νερό – Διπλή βλάβη στις μονάδες αφαλάτωσης

Ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κωβαίος περιγράφει το θρίλερ των τελευταίων ημερών για την αποκατάσταση των βλαβών και καλεί τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις σε περιορισμό της κατανάλωσης.

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: «Πράσινο φως» για ασφαλιστικά μέτρα κατά του συρματοπλέγματος

Η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για την απομάκρυνση της περίφραξης γύρω από το εμβληματικό μνημείο.

Νίκος Οικονομίδης & Κυριακή Σπανού: 15 Αυγούστου και πάλι στις Εγγαρές με νησιώτικο ρυθμό

Το καθιερωμένο συναπάντημα μουσικής, χορού και συγκίνησης επιστρέφει στις Εγγαρές για μια νύχτα που θα μείνει αξέχαστη.

Cycladic Whispers: Όταν η Νάξος μιλά με τη φωνή της τέχνης

Η Katharina Bolesch και ο Alexander Reichardt γιορτάζουν 25 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας στο νησί, μέσα από την έκθεση που φιλοξενείται στην Fish & Olive Gallery στο Χαλκί.

Κώστας Μπιζάς: Με ευλάβεια η Πάρος τιμά την Παναγία την Εκατονταπυλιανή

Ο Δήμαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς απευθύνει μήνυμα για τη μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Αντιπύρ: Η τεχνική που σώζει σπίτια και ζωές – Πότε εφαρμόζεται

«Πώς οι Έλληνες πυροσβέστες χρησιμοποιούν ελεγχόμενη φωτιά για να σταματήσουν την εξάπλωση των πυρκαγιών»

Νάξος: Όταν η “βασίλισσα των Κυκλάδων” σε μαγεύει χωρίς πυξίδα (photos)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Ένταση στο λιμάνι του Πειραιά: Επιβάτες για Νάξο ανέβηκαν στον καταπέλτη μετά από νέα ακύρωση δρομολογίου

Πάνω από 100 ταξιδιώτες αντέδρασαν έντονα μετά την αιφνιδιαστική ενημέρωση ότι δεν θα ταξιδέψουν ούτε σήμερα, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της εταιρείας.

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Λιμεναρχείο Νάξου: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην παραλιακή της Χώρας Νάξου από 9 Αυγούστου, ποιοι εξαιρούνται

Η Νάξος γεμίζει κόσμο και το Λιμεναρχείο λαμβάνει δράση για την αποφυγή κυκλοφοριακού εφιάλτη.

Κυκλάδες: Ταχύπλοα στο έλεος του καιρού, ποια δεν προσέγγισαν λιμάνια

Δεν προσέγγισε Ηρακλειά το Tera Jet 2 – Διπλό περιστατικό με το CAT I στη Σέριφο – Ακινητοποιήθηκε το Superjet στην Πάρο λόγω ισχυρών ανέμων

Νάξος: Χάος στο λιμάνι μετά το απαγορευτικό – Οι λιμενικοί κράτησαν την τάξη

Μέρα-ρεκόρ με 5.000 επιβάτες και 1.000 οχήματα σε λίγες ώρες, αλλά το Λιμενικό Σώμα διασφάλισε ομαλή αποβίβαση και επιβίβαση παρά τις ελλείψεις υποδομών.

Attica Group: Ανεκτέλεστα τα δρομολόγια της Παρασκευής 8/8 λόγω απαγορευτικού απόπλου

Ανακοινώθηκε η αναστολή σημαντικών ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς και από τις Κυκλάδες – Σε αναμονή νεότερων οδηγιών οι επιβάτες.

Blue Star Ferries: Αναστολή δρομολογίων για σήμερα (08/08), στις 4 το απόγευμα αναχωρεί το “Blue Star Delos”

Ακυρώνονται τα περισσότερα δρομολόγια της Blue Star λόγω απαγορευτικού – Το μόνο που ταξιδεύει είναι το Blue Star Delos με καθυστέρηση και τροποποιημένο δρομολόγιο

Απαγορευτικό απόπλου: Νυχτερινές λύσεις για Άνδρο από Ραφήνα

Καθηλωμένα 25 πλοία στον Πειραιά και 13 στη Ραφήνα – Τρία έκτακτα δρομολόγια μεταμεσονύχτια για Άνδρο για να εξυπηρετηθούν αποκλεισμένοι επιβάτες

Τραγωδία στη Σαντορίνη: 45χρονος από τη Μεσοποταμία Καστοριάς βρέθηκε νεκρός σε πισίνα ξενοδοχείου

Ο άνδρας εργαζόταν εποχικά στο νησί – Οι αρχές ερευνούν τις συνθήκες του δυστυχήματος.