Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΠολιτισμόςΝάξος - Γενικό Λύκειο: Η βροχή, η άρνηση και το "είμαι ευγνώμων"...

Νάξος – Γενικό Λύκειο: Η βροχή, η άρνηση και το “είμαι ευγνώμων” του καθηγητή προς τους μαθητές του

|

Απολογισμός του ταξιδιού ..ζωής που έκαναν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Γενικού Λυκείου Νάξου στην Μεσσηνία και η συμμετοχή τους στο 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος – Το «ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν..

«Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης. Ήταν στα μισά περίπου της παράστασης, όταν το αρχικό ψιλόβροχο ξαφνικά μετατράπηκε σε καταρρακτώδη βροχή. Ανησύχησα! Έκανα σήμα στα παιδιά, τα ρώτησα αν θέλουν να διακόψουμε. Η απάντησή τους κοφτή, χωρίς δεύτερη σκέψη: “Όχι! Θα πάμε μέχρι το τέλος!”.

Δεν τόλμησα να επιμείνω. Το πάθος και η θέλησή τους με άφησαν άναυδο και βουρκωμένο να τα θαυμάζω μέσα στη βροχή στην πιο όμορφη παράσταση που είχα ποτέ δει. Είμαι ευγνώμων που δίπλα τους έζησα μια από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου!»… Αυτό αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Δημήτρης Γουσόπουλος – φιλόλογος καθηγητής και σκηνοθέτης της θεατρικής παράστασης «Ευμενίδες» που ανέβασαν φέτος οι μαθητές του Γενικού Λυκείου  Νάξου – ως ένα μικρό δείγμα… Τόσο της δυσκολίας που αντιμετώπισαν οι μαθητές στη διάρκεια της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο Μεσσήνης την περασμένη Δευτέρα (15/04), όσο και της στάσης των παιδιών όταν άρχισε να δυναμώνει η βροχή…

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό… Με την άφιξη των μελών της Θεατρικής ομάδας έχουμε και το «ευχαριστώ» σε όσους βοήθησαν ώστε να γίνει πραγματικότητα αυτό το μοναδικό ταξίδι ζώης… Παράλληλα, μας πρόσφεραν και γεύση από την εμπειρία της συμμετοχής… Οπότε;  

«Η Θεατρική Ομάδα του Γενικού Λυκείου Νάξου ολοκλήρωσε τη συμμετοχή της στο 8ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην αρχαία Μεσσήνη με απόλυτη επιτυχία. Απέσπασε διθυραμβικά σχόλια και κέρδισε τον θαυμασμό των διοργανωτών.

Το πρωί της Δευτέρας 15 Απριλίου, και παρά την καταρρακτώδη βροχή, παρουσίασε τις Ευμενίδες του Αισχύλου στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης. Οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν στάθηκαν αρκετές να αποθαρρύνουν την προσπάθεια. Με αξιοθαύμαστο επαγγελματισμό, δύναμη ψυχής και αστείρευτο συναίσθημα, τα παιδιά της θεατρικής ομάδας έδωσαν μια εκπληκτική παράσταση που προκάλεσε τον θαυμασμό όλων όσων την παρακολούθησαν αλλά και τα εγκωμιαστικά σχόλια όλων όσων πληροφορήθηκαν το εγχείρημα αυτό. Μέσα σε ένα σκηνικό μυσταγωγίας, στο αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης, όπου το αρχαίο δράμα τιμάται εδώ και 2500 χρόνια, τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή, δείχνοντας στην πράξη ότι, όταν αγαπάς κάτι, καμιά αντικειμενική δυσκολία δεν μπορεί να σε καταβάλει.

Η θεατρική ομάδα πέρασε 5 μέρες στη φιλόξενη περιοχή της Μεσσηνίας και είχε την ευκαιρία, παράλληλα με τις δράσεις του Φεστιβάλ, να επισκεφτεί σημαντικά μέρη πολιτισμικού ενδιαφέροντος, όπως το Ανάκτορο του Νέστορα, την Πύλο, τις καστροπολιτείες της Μεθώνης και της Κορώνης, τον βυζαντινό Μυστρά κ.α. Επέστρεψε χθες στη Νάξο γεμάτη ενθουσιασμό για τη μαγική εμπειρία που έζησε και με ακόμη περισσότερη όρεξη, ώστε να συνεχίσει τη δράση της. Εδώ και καιρό άλλωστε έχει ξεκινήσει την προετοιμασία για τη δεύτερη φετινή της παράσταση, τη Μήδεια του Ευριπίδη.

Η θεατρική ομάδα του ΓΕ.Λ. Νάξου εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες προς όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση του ταξιδιού αυτού. Ιδιαίτερα:

– Τον Αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Λιανό. Είχε τον γενικό συντονισμό για την κάλυψη των εξόδων του ταξιδιού. Οι δικές του ενέργειες και οι δραστικές του παρεμβάσεις συνέβαλαν αποφασιστικά ώστε η μετάβαση και η διαμονή μας να είναι χωρίς κόστος. 

– Την διοίκηση των ΚΤΕΛ Νάξου για την δωρεάν παροχή λεωφορείου για όλες τις μέρες του ταξιδιού μας. Φυσικά τον οδηγό του λεωφορείου κ. Ρωμανό Σουσούνη. Ήταν άψογος, επέδειξε απόλυτο επαγγελματισμό και μας παρείχε μια ασφαλή μετακίνηση σε όλους τους προορισμούς.

– Την BLUE STAR FERRIES για την δωρεάν παροχή εισιτηρίων από και προς τη Νάξο. Με την ενέργειά της αυτή απέδειξε για άλλη μια φορά την υψηλή κοινωνική της ευαισθησία.

– Τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Αρτέμη Ψαρρό για τη βοήθεια και τη στήριξή του.

– Τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕ.Λ. Νάξου για την κάλυψη σημαντικού ποσού των εξόδων διαμονής.

– Τον Διευθυντή του ΓΕ.Λ. Νάξου κ. Ματθαίο Χατζηπέτρο και τον Σύλλογο Διδασκόντων για όλες τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Νάξο, έξι μοναδικές παραστάσεις με το Θέατρο Σκιών του Πάνου Χατζηαναγνώστου

Έξι μοναδικές παραστάσεις σε ισάριθμα χωριά της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων, με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους λάτρεις της ελληνικής παράδοσης.

Ελλάδα – Ραφαήλ Παγώνης: Πρωταθλητής Ευρώπης U14

Ο 13χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε πάθος, ωριμότητα και ψυχραιμία, νικώντας τον Ολλανδό Λόρενς Ντράιβερ στον τελικό του European Junior U14 στην Τσεχία

Τρίποδες: Μια αυθεντική βραδιά παράδοσης, ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Νέων

Με κέφι, μουσική και συγκίνηση γέμισε το χωριό, σε μια γιορτή που τίμησε την παράδοση, τη συλλογικότητα και την ελπίδα

Κίμωλος: Όταν η Παράδοση Γίνεται Βίωμα, έκθεση για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο «Espera Suites»

Μια ζωντανή εμπειρία ιστορίας και μνήμης, φτιαγμένη από ανθρώπους, μνήμες και ψίχουλα παράδοσης που φωτίζουν το μέλλον του νησιού

Αμοργός: Ένταση και επεισόδια στο πανηγύρι της ψημένης ρακής μετά από πολιτικό σύνθημα

Απρόσμενη τροπή πήρε το παραδοσιακό γλέντι στα Κατάπολα, όταν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης προκάλεσαν αντιδράσεις, λογομαχίες και τελικά, διακοπή της γιορτής.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με ευλάβεια και κατάνυξη ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι Νάξου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος χοροστάτησε στον εσπερινό της Αγίας Παρασκευής στο Καστράκι, μεταφέροντας μήνυμα πίστης, ελπίδας και ενότητας στους πιστούς της Νάξου.

Σοκ στη Σέριφο: 27 πρόβατα νεκρά σε αποθήκη, βανδαλισμοί σε εκκλησία και καταγγελίες για φρικαλεότητες

Η Γερόντισσα Ανθοδόχη καταγγέλλει εγκληματική ενέργεια με νεκρά ζώα σε φρικτές συνθήκες, καταστροφές στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας και βεβήλωση του κελιού της Μακαριστής Ανθούσας.

Ιστορική νίκη για τους ναυτικούς στα ιδιωτικά σκάφη, μειώνεται η φορολογία μετά από παρέμβαση του Γ. Βάλλη

Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ. ανοίγει νέο κεφάλαιο για το yachting στην Ελλάδα: Δίκαιη φορολόγηση, προστασία εγκύων ναυτικών και ριζικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις σε ασφάλεια και επαγγελματικά δικαιώματα

Μηλώσια 2025 – Στίβος: Με συγκίνηση και μεγάλη συμμετοχή η Νάξος τίμησε τον Ιουλιανό Βλασέρο

Ο ΑΜΣ Φιλωτίου διοργάνωσε τους αγώνες στίβου “Μηλώσια” στη μνήμη του Ιουλιανού Βλασέρου, ενώ η συγκινητική συμμετοχή της οικογένειάς του και η στήριξη της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν ξανά τη δύναμη της μνήμης και του αθλητισμού.

Kalami Festival: Μουσική απόψε κάτω από τα αστέρια της Νάξου με Aggelina, Usurum & Σκιαδαρέσσες

Η παραλία της Μικρής Βίγλας υποδέχεται για πρώτη φορά το Kalami Festival σήμερα (27 Ιουλίου) με τρεις καλλιτεχνικές παρουσίες και μια βραδιά γεμάτη ψυχή, αφήγηση και ρυθμό.

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.