Στο Φιλώτι της Νάξου, το βράδυ του Σαββάτου (10/08) ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου μας καλεί να παρακολουθήσουμε (στο αθλοθέατρο) την θεατρική παράσταση “Σωκρατης Τώρα” με τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ ηθοποιό Γιάννη Σιμωνίδη
Μετά από 500 και πλέον παραστάσεις – συζητήσεις, μπροστά σε περισσότερους από 200.000 θεατές, σε 20 χώρες και σε 8 γλώσσες, το διαχρονικό αριστούργημα του Πλάτωνα «Η Απολογία του Σωκράτη» έρχεται στην Νάξο και δη στο Φιλώτι..
Από το Σϋλλογο Φιλωτιτών Νάξου… Που καλούν όλους εμάς να δώσουμε το παρών απόψε το βράδυ, Σάββατο 10 Αυγούστου, λίγο μετά τις 9, στο Αθλοθέατρο. Για να παρακολουθήσουμε σε περίπου 90 λεπτά, μία διαφορετική παράσταση… “Σωκράτης Τώρα” με σκηνοθέτη – πρωταγωνιστή Γιάννη Σιμωνίδη…
Η παράσταση είναι μια παραγωγή του οργανισμού EllinikoTheatro της Νέας Υόρκης και αποτελεί μια πολυεπίπεδη πολιτική, πολιτισμική και ψυχαγωγική εμπειρία με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με ΕΜΜΥ ηθοποιό, σκηνοθέτη αλλά και δημιουργό της παράστασης, Γιάννη Σιμωνίδη. Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης αναδεικνύει την αιχμηρή λογική καθώς και τις αντιλήψεις του Σωκράτη, σε ένα έργο που συναρπάζει το κοινό με το χιούμορ και την αμεσότητα της θεατρικής του απόδοσης. Αναπόσπαστο σημείο της παράστασης είναι πάντα η συζήτηση που ακολουθεί μεταξύ του Γιάννη Σιμωνίδη και των θεατών.
Ο Γιάννης Σιμωνίδης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Γαίηλ, έχει διατελέσει Καθηγητής και Διευθυντής της Δραματικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (Tisch School of the Arts, NYU), Διευθυντής της Ελληνικής Κοινωφελούς Ραδιοφωνίας στην ΝΥ, και ιδρυτής /διευθυντής του Ελληνικού Θεάτρου Νέας Υόρκης (EllinikoTheatro.org). Έχει τιμηθεί με το βραβείο Emmy από την Αμερικανική Ακαδημία Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών, και με τη διάκριση του Πρεσβευτή Ελληνισμού απο την πόλη της Αθήνας για την πολυετή υπηρεσία του στα Ελληνικά Γράμματα και Τέχνες ανά τον κόσμο. Τρέχοντα έργα του είναι ο Σωκράτης Τώρα, οι Μαορί Βάκχες στη Νέα Ζηλανδία, η δραματοποίηση της Πολιτείας του Πλάτωνα, ο αειθαλής Μακρυγιάννης, και το διεθνές σύγχρονο εγχείρημα Theatre of Peace.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός (Καθημερινή)